שאלה קשה... החיים מורכבים... מה לעשות?

dimitrygo

Active member
מנהל
הייתי עונה לך אותו דבר גם אם היה מדובר באיזה תחביב אהוב שלך

שהיית נאלץ לותר עליו בגלל הזוגיות הזאת. זה לא בדיוק קשור לחתול אלא למערכת היחסים בין שני אשנים. גם אם היה מדובר רק על תחביב הייתי ממליץ לך לחשוב פעמיים. כמובן שזו החלטה שלך האם לותר על התחביב הזה ואולי היית מחליט שזה שווה. ההבדל הוא שבמקרה של תחביב היית מחליט רק עבור עצמך ומי שהיה נפגע מזה הוא רק אתה, במקרה של חתול אתה מחליט גם עבור החתול ומי שהיה נפגעי מזה הכי קשה הוא החתול.
&nbsp
בכל מקרה בלי קשר אם נעלבת ממה שכתבתי או לא אני שמח שמצאת פתרון סביר. אני גם משוכנע שלא היית יכול לחיות בשקט נפשי אם היית משאיר את החתול בחוץ והיה קורה לו משהו.

smart one

New member
לא השוואה ממש חכמה מצדך, אתה יודע...

להשוות מצב שבו בת הזוג שלך לא מתה על זה שאתה מכור לכדורגל נניח, למצב שבו בת הזוג שלך לא ממש משתגעת על זה שאתה מכניס לה ל ת ו ך המרחב הפרטי שלה באמצע החיים בעל חיים שמיילל, שורט, משיר שיער, עולה על ספות ועוד ועוד ועוד... דבר שלא היה לה מעולם..?

אחלה היגיון. כל הכבוד לך.

dimitrygo

Active member
מנהל
לא הבנת את מה שכתבתי אבל לא משנה. שיהיה לך בהצלחה

Yukita

Active member
מנהל
מסכימה

עם עמיתי. לו היית חובב כדורגל מושבע, כזה שמקדיש מזמנו וקצת נסחף בהתלבות בכל מיני דרכים, בהחלט יתכן שכמה בנות זוג היו מנסות לדרוש ממך להקטין או להעלים חלק זה בחייך ממערכת היחסים ביניכם והיית עומד בפני דילמה קשה - קשה עבורך כחובב כדורגל מושבע שמבחינתו הכדור זה החיים.
&nbsp
בדומה לכך, אבל כפי שדימה ציין בתוספת השלכות על חיים של עוד מישהו מלבדך, קיים נושא האהבה לבעלי חיים. אם אתה רואה בבעלי חיים משהו שהוא חלק מחייך, אבל בת הזוג לא, הרי זה לא יתבטא רק לגבי החתול המסוים הזה. זה יתבטא למשל בכך שילדים שלכם בעתיד לא יקבלו את המתנה שבלגדול עם כלב או חתול, לדוגמא.
&nbsp
אבל אולי אינך רואה זאת כך כי למרות אהבתך לחתול שלך, כרגע אתה רואה בעיקר את הצדדים הפחות טובים בחיים איתו. חזרת כמה וכמה פעמים על האפיונים שלו כנוכחות מעיקה וקשה. הח'ברה שלי יכולים אמנם לשגע פילים, ולא הכל שירה וריקודים, אבל לו הייתי נדרשת לחיות בלעדיהם היה לי קשה עם זה. זו הסיבה שמראש הייתי מחפשת בן זוג שלפחות אינו נרתע משיתוף בעלי חיים במסגרת החיים שלנו. זה מה שדימה מנסה להסביר לך, אם איני טועה (והוא כמובן יכול לתקן אותי בכל עת)

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי מערכת יחסים בה אחד הצדדים נאלץ להקריב משהו שמאוד חשוב

לו בחיים אינה תקינה ויש סיכוי גדול שהיא לא תחזיק הרבה זמן.
&nbsp
אבל זה לא המקרה פה, הצדדים הגיעו לפשרה טובה כך שבחינתי סוף טוב - הכל טוב.

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי

עכשיו שפירטת קצת יותר את הנסיבות, אכן קל יותר לחוות דיעה ולנסות לתת עצה כזו או אחרת. ממה שהבנתי, מצב העניינים הוא כזה:
&nbsp
1. אתה עובר לגור עם בת זוג
2. היא לא מכירה חיים עם בעל חיים בבית - לא חתול ולא כלב
3. היא לא בעלת חרדות מיוחדות מבעלי חיים וגם לא אלרגיות (כלומר אין בעיה נפשית או פיזית חמורה שבאמת מונעת נוכחות של חתול בבית) והיא גם לא הציבה לך תנאי שאסור בהחלט חתול בבית
4. החתול כן קצת בעייתי מבחינת נזק לריהוט (לא ברור עד כמה - מכתיבתך קשה לדעת וכמובן שהערכה של נזקים היא דבר מאוד לא אובייקטיבי)
5. אתם עוברים למקום עם יחסית הרבה שטח - חדרים ובכלל
6. החתול מעולם לא חי בחוץ ולא רגיל לחיים בחוץ
&nbsp
אם כל הסעיפים הללו נכונים, אזי יתכן שאפשר למצוא דרך ביניים שתאפשר לכולם חיים מספיק איכותיים. חתול קשיש שמעולם לא חי בחוץ - בדרך כלל לא מומלץ לשחרר לגינה. הוא לא רגיל, הוא זקן, ואלא אם כן יש לכם אפשרות לגדר ולאטום את החצר כך שהוא בשום אופן לא יוכל לחמוק ממנה בשום דרך (טיפוס, קפיצה או הדחקות דרך פתחים) - לא הייתי ממליצה לראות "מה יקרה" כי הסיכויים לרעתו. עם זאת, הוא לא חייב להגיע לכל מקום בבית. אפשר להחליט, בהתאם למפרט של הדירה, על איזה חלק לא יהיה זמין עבורו - למשל, חדר השינה שלכם ואולי עם תכנון נכון גם המטבח. השאר אולי כן יכול להיות פתוח עבורו כדי שלא יישאר לחלוטין ללא חברה ואולי כך גם בת הזוג תלמד להכיר אותו בצורה יותר ידידותית עבורה ואפילו תחבב אותו בסופו של דבר.
&nbsp
הדבר ניתן לביצוע אם משקיעים מחשבה. השאלה היא האם יש רצון.
&nbsp

dimitrygo

Active member
מנהל
אני חושב שבנסיבות שתיארת זה פתרון סביר שיספק את כל הצדדים

לדעתי לא כדאי לאפשר לחתול גישה לחצר - החתול כבר מבוגר והחצר כניראה לא אטומה הרמטית כך שהוא יפגוש חתולים מקומיים וזה יכול להגמר בקרבות ופציעות.
מה שכן כדאי להשקיע במתקן גירוד ותיפוס גדול, יציב ואטרקטיבי. החתול ילמד להשתמש בו כדי להשחיז ציפורניים ויפסיק להרוס רהיטים.
כמו כן כדאי להרגיל את החתול לסירוק, כך הוא ישיר הרבה פחות שערות.

למעלה