שאלה קשה וסבוכה...

tom30

New member
שאלה קשה וסבוכה...

לפני כ-7 שנים בטיול באפריקה לקחתי במשך 3 חודשים כדורי לריאם נגד מלריה שגרמו לי עד היום נזקים נפשיים בלתי הפיכים.כדורים אלו מיוצרים על-ידי חברה שויצרית,מאושרים על-ידי משרד הבריאות,ופוגעים בדרגות שונות בעשרות ישראלים בשנה.לאחרונה הבנתי שאין מנוס אלא לתבוע את האחראים להרס חיי,אך הבעיה היא שאיני יודע מהיכן להתחיל... האם לא יהיה קשה להוכיח שהנזקים נגרמו מנטילת הכדור? האם אוכל לקבל הצעה לאיזה עו"ד לפנות? האם הוכחת נזק נפשי לא תגרום לי נזק במישור האזרחי(מקומות עבודה וכו.)? האם מפעל ענק ועשיר זה ומשרד הבריאות הם לא גופים חזקים מידי כדי לעמוד מולם? על מי בעצם האחריות מוטלת? אעריך מאד כל תשובה ועזרה שאקבל ממכם... בתודה מראש...

שאלה לא פחות חשובה ששכחת -

מה הי קורה לו לא לקחת את התרופה הזו והיית נבדק במלריה? חייך היו נהרסים במידה לא פחותה, ואולי אף יותר. השאלות הן תמיד, מעבר לאלו ששאלת - מה היו החלופות (טיפול אחר או אי טיפול) והשלכותיהן? האם הסבירו את הסיכון של תופעות הלואי למטופל? האם המטופל הבין ולקח על עצמו את הסיכון משיקוליו (כגון כדי להמנע ממלריה) האם חייבו אותך לקחת את הכדור? ורק אז מגיעים לשאלת הקשר הסיבתי, הוכחתו, ושאר השאלות ששאלת.

הם זהו הטיפול נגד מלאריה גם בישראל?

משמע חולי מלאריה שיטופלו בישראל יטופלו עם אותו הכדור? באשר להערת חיותה - הרי שאין שום ודאות שהית נדבק ללא כדור זה ברור שאם טענתך נכונה הרי שהיה חובה לידע אותך על אפשרות זו ואם לא נעשה כך יתכן וישנה עברה - יש לידע אותך וההחלטה היא שלך אם להעדיף סיכון למאלריה , לקחת תרופה אחרת , לא לךצאת לטיול כלל או לקחת כדורים אלו עם הסיכון הכרוך בהם אבל החלטה על כך צריכה להיות שלך אחרי שידעו אותך על כך לא כלכך מובן לי מהיכן **הקביעה** לסיכון זה

למעלה