שאלה קשה

da^Lord

New member
אז תלמד אותי

מה הופך אותם להיפ-הופ? או שנשאל קודם כל מה הוא היפ הופ?

U G I

New member
ובגלל זה כתבתי "פלטינות"

קצת לא הגיוני לא להחשיב את הדג נחש להיפ הופ. אלך יותר רחוק- זה היפ הופ ישראלי. שוב, הוא לא בהכרח יבוא עם דיג'יי פיור אבל הדג נחש עושים היפ הופ (ציוני) ובואו לא נכנס שוב לדיון על הדג, אבל זו נקודה חשובה לדיון . שאנן לא היה מצליח רק עם דיג'יי וביטים. מישהו יודע אם האלבום של פלד מוקלט עם הלהקה? חשוב ביותר...

U G I

New member
ובחייאת

מי מכיר פה את טיילור והופסין ? איך הם משפיעים על הקהל הישראלי?

Killo Vat

New member
מי שאוהב היפ הופ.

קהל שלא מכיר את האקטים החמים ביותר בהיפ הופ כיום, וטוען שהוא אוהב היפ הופ בגלל שהוא מכיר את פיטבול, הוא ממש לא קהל היפ הופ ואליו ראפר ישראלי לדעתי, לא צריך לכוון.

U G I

New member
ואחרי זה אומרים שאין קהל

מה אכפת לי אם הקהל לא מכיר את האקטים החמים בארצות הברית. זה אומר שאני לא צריך לכוון לקהל הישראלי? איך אתם רוצים שראפר יצליח בלי שהוא יעזוב לרגע את זה שהקהל פה הוא לא "קהל של היפ הופ" ואני מסכים עם זה. אבל על הזין שלי. זה לא תירוץ לחוסר עשייה.

Killo Vat

New member
לרגע לא אמרתי שזה אמור להצדיק

אבל אתה דיברת על "קהל" היפ הופ. לדעתי קהל היפ הופ שאוהב את המוזיקה יכיר את טיילר. וכן יש מעט כאלה. זה לא אומר שזה צריך להשפיע על המוזיקה של האמן, אבל כמו שאמרתי בתגובה למטה בפוסט הזה - סיזיפוס היה מעדיף לסחוב על הסלע את אבי ביטר ולא להיות ראפר בישראל.

Or Amit

New member
מהר כי אני קם לעבודה עוד ארבע שעות

טיילור? הופסין? באמאש'ך? באמת? לפני 10 שנים אלו היו סלאג וחבריו. הם מוזיקה אלטרנטיבית. לא יותר מזה. יעלמו באותה מהירות שנעלמו דור ההיפסטרים. אין סלידה בקהל הרחב מההיפ-הופ המיינסטרימי. אלו היפ-הופ הדס כמוך וכמוני שנרתעים מזה. לפני 10 שנים היה לך את הג'יספוט עם ליין של היפ-הופ וזהו בערך. עכשיו? הוא בכל פינה. מתי לאחרונה שמעת את טיילור במועדון? אז אין בעיה, שישמעו גם טיילור, אבל שישמעו גם את ליל' ויין, לדוגמה.

Killo Vat

New member
סלאג לא נעלם לשום מקום

הוא בדיוק באותו מקום בו הוא היה לפני 10 שנים. אם כבר טרנד הבלק אייד פיס/פיטבול ייעלם ואז יבוא טרנד אחר כמו הקראנק של לפני 8-10 שנים. הופסין הוא מיינסטרימי לחלוטין, הדמיון לאמינם של תחילת הקריירה הוא דבר מאד בולט, ומי שאוהב היפ-הופ מיינסטרימי יתחבר אליו (כמו חבר'ה שאוהבים היפ-הופ דרה/פאק/סנופ/ווין שעל הדרך אוהבים קצת אקסום ופלד ואורטגה שהגיעו ליותר אזניים ממה שאתם חושבים. יש לי כאלה ברשימה בפייסבוק
). טיילר? גם קניה ווסט היה נשמע מוזר בהתחלה ועד gold digger לא הרבה ידעו מי הוא בקהל הרחב. אני נוטה להאמין (ומקווה) שגם אם טיילר זה יהיה ככה. בכל מקרה, טרנד חולף הם לא, יש להם נישה משלהם וקהילה משלהם, וגם אם לא ישתלטו על המיינסטרים הם לא ייעלמו. בניגוד לפיטבול.

Or Amit

New member
ברור שהוא לא נעלם

אבל ההייפ כלפיו ירד. הוא עדיין מאד מוערך, אבל אנשים לא נשבעים בשמו כמו שעושים עכשיו לטיילור. קניה פרץ בשיר עם טוויסטה, שחרשו מבוקר עד ערב בערוצי המוזיקה. הדרופאאוט היה הצלחה יחסית ולא הזיק שהוא בא עם חותמת מצד ג'יי זי

dogma3

New member
טיילור והופסין זה לא מוזיקה אלטרנטיבית

זה המיינסטרים בארצות הברית וזה מראה את הכיוון של המיינסטרים אני מקווה לא באופן ישיר ,באופן מקיף מאוד זה משפיע על ההיפ הופ בארץ אם אני אומר לחבר שלי בוא איתי להופעת היפ הופ, מה שעולה לו לראש זה כושי עם שיני זהב מכוערות ששר על זה שיש לו כסף ותחתים זזים. ושזה לילדים זה מה שצריך להשתנות דעת הקהל על המוזיקה הזאת

Or Amit

New member
מיינסטרים? מיינסטרים?

http://www.billboard.com/charts/hot-100#/charts/hot-100? תמצא לי בבקשה את טיילור, הופסין. מישהו. אני התייאשתי אחרי 50 הראשונים מי כן ב-50 האלו? פלו ריידה, ריהאנה, טיגה, ניקי מינאג', סנופ, ויז קאליפה, ג'ים קלאס הירוז, פיטבול, דרייק, ליל' ויין, ג'יי זי, קניה. (עצרתי אחרי הטופ 20, אני מקווה שהנקודה ברורה) וברגע שחבר שלך ישמע משהו שהוא מכיר ובא לו טוב באוזן, הדעה שלו תשתנה. אה, ותזמין אותו לג'י ספוט פעם, או תראה לו מה קורה בליינים אחרים של היפ-הופ, נראה אם הוא עדיין יחשוב שזה מוזיקה לילדים

TakTik

New member
האמת שזה דיון קצת אחר

כמה מצעדי הבילבורד מייצגים את מה שקורה בשטח. לדוגמא טק ניין שעד היום לא ממש תפס מקום רציני בבילבורד (למרות שעם הסינגל האחרון שלו זה עשוי להשתנות) אבל מפוצץ אולמות בצורה בלתי רגילה ומוכר באופן פרטי המוני המוני אלבומים. כרגע טיילר הוא הדבר הכי חם שיש ברחוב בארה"ב, גם בקהילה השחורה וגם אצל ילדי הפרברים הלבנבנים (שכידוע, קובעים מה באמת חם בהיפ הופ כבר 30 שנה)

dogma3

New member
דיברתי על מיינסטרים בהיפהופ

ברור שהופסין וטיילור לא ברמה של לכבוש את בילבורד הם רק בתחילת הדרך של להפיץ את המוזיקה שלהם להמונים ראה באמת דוגמאת טק ניין בגדול צריך להיות עיוור כדי לא לראות שהבעיה בהיפ הופ פה זה הקהל תראה כמה עבודה עושים פלד אורטגה אלפרברוס נצ'י סגול לאורך השנים אקסום הם לא מתפשרים על איכות, דיוק על האומנות שלהם ומנגד יש פספוסים כמו עומר אדם למשל עם מאות אלפי מאזינים, דודו אהרון, יש להם קהל למלא איצטדיונים, איך זה כי יש להם קהל יש קהל פה לזאנר הזה אין קהל להיפהופ בארץ, 1000 היפ הופ הדס שמתוכם חמישים אחוז עוסקים במלאכה זה לא מספיק אבל העתיד לא יכול להיות יותר שחור מזה אז תתנחם

U G I

New member
פלד ואורטגה עסקו בלפרק את החבילה

קצת אחרי שפרברוס החליט לגנוז אוהב את כולם, אבל בחייאת. ויתרו, גם אם השקיעו, והם השקיעו, אבל עושה רושם שבעיקר בראפ. והלו, הדיון הוא בעיקר על הדברים שמעבר לראפ עצמו. אני לא מודע לסיבות של כל אחד לגנוז או דברים כאלה, אני לא שופט אף אחד. אני רק מציין עובדה שבלי המשכיות אין לאומן יכולת להתקדם. כמובן שאני שמח שפרברוס חוזר ומוציא קצת ראפ. שלא יפסיק לעולם.

dogma3

New member
אתמול ראיתי את אחד מהצמד של אקסום

מחלק פליירים ברחוב אומנם של שבק ס אבל עדיין להגיד שהראפרים בארץ לא עושים מספיק זה לירוק להם בפנים

Killo Vat

New member
עסק המוזיקה הוא טינופת

החזירים מנצלים את הרצון העז של המוזיקאים ליצור, והמוזיקאים שרוצים ליצור טובעים בים של אלה שרוצים תהילה ואת כל הקשקוש הנלווה. קחו את כל זה, ותוסיפו לזה ז'אנר מחתרתי, שגם "החבר'ה הטובים" לא יורקים לכיוון שלו, ותקבלו תעשייה שהמילה סיזיפית לידה נשמעת כמו מסטיק האבה-בבה (אגב "נשמע כמו פרסומת למסטיק"). שורה תחתונה, הפוסט הזה (של אור) נהדר, אבל אל לנו לחשוב שאם מישהו עבר את כל שלבי ה-Ten Crack Commanments אלה הדלתות פתוחות בפניו מיידית. אנחנו נמצאים באוקיאניה. היכן שהחירות היא עבדות, בערות היא כח ומוזיקה זה תעשייה וכסף. זהו. עפתי להתאבד.

למעלה