שאלה קשורה ולא קשורה

monkilita

New member
שאלה קשורה ולא קשורה

זה משהו שדופק לי בראש בימים האחרונים. האם הייתם יכולים לנהל מערכת יחסים קרובה עם מישהו שממש לא חושב כמוכם? אוכל בשר ונהנה מזה? (הכוונה לשני המינים). שאלה נוספת.. השותף שלי לדירה צמחוני, הוא לא אוכל בע"ח אבל כן צורך חלב וביצים, והוא מכיר כמוני את כל הפליירים של אנונימוס. הוא ממשיך להכחיש. מה שהורס אותי זה שאתמול הוא חזר מטיול וקנה לעצמו נעלי עור. שאלתי למה ותשובתו היתה שבנעליים הוא "מחליק לעצמו". איך אפשר להסביר לו? זה נראה לי די בין הכסאות העניין שלו.

vegi force 1980

New member
תראי

בת זוגתי היא לא צימחונית היא אוכלת בשר ונועלת נעליי עור ומשתמשת בקולגייט אי אפשר לשנות את כל העולם לצערי ואני לא מנסה אפילו כי זה כבר מתחיל להיות כפייה צימחונית.... מצד שני היא יודעת מה אני חושב על זה אז לידי היא משתדלת לא לאכול בשר וכשהיא אצלי היא מצחצחת עם מרידול אבל אין מה לעשות בנידון

lifegirl

New member
בעניין שותפים לדירה,

מבוסס על משהו שנטע אמרה לי פעם (והיא בטח תוכל להסביר יותר, היות והיא באמת גרה שנה בקומונה, ואני לא....). אני מאמינה שרוב האנשים שמודעים לצמחונות/טבעונות ובוחרים שלא עושים ככה, עושים את זה משיקולי נוחות- גם אם הם לא מגדירים את זה ככה... ובעיקר- מפחד (מה בכלל ישאר לי לאכול? יש בכלל נעליים נורמאליות בלי עור?!...) ופה נכנסת נטע- הדרך הכי טובה לטבען/לצמחן אנשים שגרים איתם- היא פשוט לגור איתם... אם תתווכחי איתו כל היום- סביר להניח שפשוט היחסים שלכם יהיו ממש רעים. אבל אם תקפידי לתת לו לטעום מהבישולים הטבעוניים והמגניבים שלך, להראות לו את הנעליים היפות וללא-העור שקנית, וכו´... מה דעתך? מה את עושה בדרך-כלל?

monkilita

New member
אני אחרונת האנשים

שייכפו את דעתם על אנשים. אני לא מאמינה בצמחונות מתוך כפייה. ואני לא מתווכחת איתו בנושא, בגלל זה כתבתי פה לפורום לשאול מה אפשר כן לעשות. אנחנו אוכלים ארוחות ביחד והכל ובאמת כשאנחנו אוכלים ביחד זה טבעוני, אבל עדיין, לא נראה לי שיש לזה השפעה כרגע, אולי זרע קטן שנזרע. כשאכלתי אצל חברה שלו ולקינוח הגישו עוגה, ולא לקחתי בגלל ביצים אז הסתכלו עליי ואמרו לי "לא להיות קיצונית". אז אני לא יודעת איך לגרום להם להבין שזו לא קיצוניות. זה צד אחר של המטבע. בקשר לבני זוג, איך אפשר לראות את זה קורה כל יום (קולגייט וכו´) ולא להתייאש? אם אצלך בבית זה לא תופס.. אז איך בעולם בכלל?? (זה בתגובה לvegy) . נראה לי כל כך קשה.. כשאתה הולך אליה אתה צריך להביאאיתך משחת שיניים? ומה עם כל השמפו והסבון? נראה לי שאותי אישית זה היה מערער.. יש עוד תגובות? אני ממש רוצה לשמוע.. תודה

tali_le

New member
ואת מקשיבה לנטע?

נטע צודקת במידה והבעיה היא הפרקטיקה - איך לחיות חיים טבעוניים /צמחוניים - אבל במידה ולא - במידה והעקרונות הם שונים - זה עלול להיות בעיה... חשוב לנסות וליצור הבנה של - מה חשוב לי ולמה ובעיקר לא לכעוס - כי לחיות עם טבעוני (שבדר"כ מחרים גם את שאר החברות מסיבות כלשהן) זה מגביל וקשה - תנסו להבין גם אתה זה.. טלי מפנימה לקחים מהקומונה ומודה לשני על ההערה...

Neta558

New member
מישהו קרא לי?

לא, סתם מדברים עלי מאחורי גבי הוירטואלי! :) הרשו לי לצטט מדברי טלי כך שיוצאו מהקשרם: "נטע צודקת" ואני מתערבת גם כדי להראות שחזרתי חזרתי חזרתי! יש לי אינטרנט שוב! וגם כדי להבהיר את מה שאולי אמרתי מתשהו לשני... (זה בכלל מחוברת החפיפה) כוונתי הייתה לטעון שלהתווכח בוקר צהרים וערב עם שותפים לדירה, יהיו אשר יהיו, זה לא יעיל בעליל, ולא כיף. אנשים לא משתכנעים יותר ככל שמשכנעים אותם יותר, זו לא משוואה מתמטית (זה רק מספרים!). על צמחונות וטבעונות לומדים הכי טוב דרך הכרות עם צמחונים וטבעונים, וזה נכון לדעתי לגבי כל אורח חיים. רק מעצם החיים המשותפים עם טבעוני, לומדים מהי טבעונות. במשך הזמן, שומעים גם את האידיאולוגיה שמאחורי כל דבר, אך לא כהרצאה או כהטפה, אלה כל דבר בהקשרו להשפעתו על אורח החיים, ותוך כדי שיחה עם השותף כמו על כל דבר אחר בחייו שיתכן ומשוחחים עליו. וחוץ מזה - חזרתי חזרתי חזרתי! יום טוב!

tali_le

New member
בטח שכן

אני אמנם לא קיצונית בנושא הצמחונות-טבעונות כמו חלק מכם אבל - אני מאמינה שאפשר לנהל מערכת יחסים ואפילו זוגיות מוצלחת עם בנאדם שאוכל בשר ונהנה מזה... אם כי במקרה שלי אחרי חצי שנה (ובאמת שבלי שום קשר אליי) יש סימנים חיובים לצמחונות קרובה - גם בלי זה - אני מאמינה שזה אפשרי לכל אדם האידיאולוגיה שלו, האמונות שלו וגם הנוחיות שלו וסדר העדיפויות שלו בנוגע לקרבנות שהוא מקריב למען דברים - ואני אכבד את זה אצל אדם... אני לא אכחיש שיש דברים שיקשו על מערכת יחסים עם אדם מסוים - סולם ערכי שונה לגמרי משלי יהווה בעיה לא בשל קיומו אלא כי הוא יתבטא בכל מקום ודבר ביחסים ומן הסתם יגרום לקשיים טלי

tali_le

New member
אותך ורק אותך

יש כמה כמה צמחונים, בקרוב טבעונים ועוד ירקות שהתמונה שלך תלויה אצלם בחדר בתור לוח מטרה טלי תוך כדי זריקת חיצים על תמונה של נטע 56 ימים לגיוס...

Neta558

New member
u love me! u realy love me ../images/Emo23.gif

הו, כמה מרגש. סוף סוף, אני מפורסמת! :) מודה בזאת שאני לא ממש קשורה לתהליכי ההצטמחנות וההטבענות של אזור הנגב הצפוני, אבל אשמח לקחת את הקרדיט על נפלאותיו! כן ירבו! נטע שלוח מטרה מעוטר בתמונתה ניתן להשיג בקיוסקים ובחנויות הטבע השונות.

lilithmm

New member
אז ש"יחליק לעצמו נעליים"

אז מה קרה?? לא סוף העולם! עדיין העיקר הוא הרג בע"ח לתעשיית המזון, ולא נעלי התעמלות (כל עוד שלא קונים אדידס, הם מיצרים עכשיו מעור קנגורו). מזכיר לי את הסיפור שהיה בפורום חיות מחמד על מזון כלבים. אפשר לבקש ממנו שיפחית בצריכת חלב וביצים, ושיתחיל לצרוך חלב סויה (הרבה יותר טעים מחלב פרה, גם לא עושה כאבי בטן כששותים קר) במקביל לחלב פרה אם הוא מתעקש. לפי דעתי, רק טיפטופים יעזרו במקרה שלו. ד.א. אני קניתי נעליים של new balance בלי עור בכלל, יצא מאוד מוצלח. במה שנוגע לבן זוג זה בכלל קשה. אם יש לבני הזוג אידיאולוגיה כ"כ שונה אז מה לעזזל הם עושים ביחד? בקשר לזה שהבת זוג אוכלת בשר מדי פעם...אפשר לקבל, אבל במודע לקנות קולגייט?? לא בא בחשבון!

ד י י ז י

New member
אף פעם לא הבנתי..

מה הקטע בלהחליף את המוצרים הקטנים? משחות שיניים, כמה סוגים יש בשוק? המון , וחצי או אפילו רובם לא עושים ניסויים על בעלי חיים! או לשמשל שמפו.. אותו הסיפור! יש מוצאים שיש מעט בשוק , ובדרך כלל הטובים - הם גם אלה שעושים ניסויים בבעלי חיים ואני מבינה שיכול להיות קשה למצוא חברה אחרת.. אבל דברים כמו שמפו.. מה הבעיה בזה? אני מצטערת על כל זה.. אין לזה ממש קשר לשרשור אבל הייתי חייבת לומר את זה..

vegi force 1980

New member
לא קולגייט ולא

בשר..... כשאוהבים מישהי ובאמת אוהבים אז מתפשרים אז היא יודעת שאם היא אוכלת בשר היא צריכה לצחצח שינים לפני שהיא מנשקת אותי וכשהיא אצלי היא לא משתמש בקולגייט ודברים כאלה ובכלל אנחנו נעבור לגור ביחד עוד כמה חודשים אז לא תהיה שום בעיה עם זה.... אז נכון מדיי פעם יהיה ריח מסריח של בשר בבית אבל לא נורא.... האהבה שלי אלייה חזקה מזה...... חלא בגלל דבר כזה הקשר יגמר....

tali_le

New member
פה אני מסכימה

חוץ מהקטע של הלצחצח שיניים - לא ממש רואה צורך בזה...

vegi force 1980

New member
תראי.......

יצא לי להתנשק עם מישהי שלא הייתה צימחונית וזה היה לא הרבה אחרי שהיא אכלה בשר והטעם בפה הגעיל אותה ודחפתי אותה ממני ואני לא רוצה שזה יקרה עם בת זוגתי..... יום שישי למשל הסתובבנו והיא הייתה נורא רעבה והכל היה סגור חוץ ממסעדת מזון מהיר כמו בורגראנץ´ בשם מק דויד..... ואמרתי לה שאני אקנה לה משהו לאכול והיא לא רצתה כי היא לא רצתה שאני אקנה את הבשר שהיא אוכלת והיא לא רצתה לאכול בשר אבל היא גם ככה בקושי אוכלת בכלל אז ממש הכרחתי אותה והיא בסוף נכנעה וקניתי לה המבורגר ואחר כך היא שתתה ורק אז נישקתי אותה...... היא מבינה אותי.....או יותר נכון לא ממש מבינה אבל מתחשבת...... טוב יאללה אני זז לישון אז לילה טוב לכולכם

לא שותף, אבל משפחה....

אמנם אני לא חיה עם שותף, וזו מערכת יחסים שונה, אבל אצלי בבית ני צמחונית, בעוד שהורי ואחי אוכלים בשר. הם גם משתמשים בלי בעיה במוצרי עור וצמר, וההורים שלי גם משתמשים במוצרי חברות שעושות ניסויים על בע"ח. מכיוון שיש לנו שני חדרי אמבטיה בבית, שאת האחד אני חולקת עם אחי, יש פשוט פיצול בקניית המוצרים. ההורים שלי קונים להם, קולגייט, ופלמוליב, ואני קונה לי ולאחי גם וגם, ד"ר פישר, וכו. בנוסף הם גם הפסיקו לצרוך כבד אווז, ועגל חלב, מכיוון שגם הם שוכנעו שיש גבול לאכזריות. לגבי מערכות יחסים. אני לא חושבת שהעובדה שאדם אינו צמחוני צריכה למנוע ניהול מערכת יחסים איתו, וגם לא החברות שבהן הוא משתמש. אני יודעת שיפריע לי לנשק אדם מייד לאחר שהוא אכל בשר, בדיוק כמו שאני לא אנשק אדם מייד אחרי שהוא עישן. אבל לדעתי אלא בעיות קטנות שאפשר לפתור בקלות.

vegi force 1980

New member
אצלי בבית

אמא שלי יעני צימחונית כלומר היא לא אוכלת בשר אבל דגים כן חבר שלה לא צימחוני ולא כלום אמא שלי גם כשהיא לא הייתה צימחונית היא לא אכלה כבד אווז אבל גם עכשיו שהיא צימחונית היא נועלת נעליי עור ויש לה סוודרים מצמר וכאלה היא טוענת שאם אני נמנע גם מעור וצמר אז אני טיבעוני וזה טירוף.... לא משנה אני כבר לא מתווכח יותר כי אין לי כוח לזה........

למעלה