שאלה ראשונה שלי בפורום...

שאלה ראשונה שלי בפורום...

האם טיריון יותר חכם מג'יים? מרטין מדבר על טיריון כאילו הוא הכי שנון וחכם מכל הדמויות האחרות. מצד שני גם הפרקים של ג'יים מראים שהוא חכם מאד. אז מה בעצם היתרון של טיריון על ג'יים? או שאין כזה?

טיריון חכם יותר מג'יים

הרבה יותר חכם...כמו שאמר במשחקי הכס נראה לי,ג'יים קיבלת את היופי והתהילה והוא את המילים השנונות והאלו הם הדברים שהוא נאחז בהם...

הלדין

New member
ובכן...

ג'יים אומנם חכם אבל זה לא אומר בהכרח שהוא השתמש בכישורים אלה ביעילות. טיריון ,לעומת זאת, הצליח להפוך מאסיר בקן נשרים למנהיגו של צבא קטן - המקבילה היא שג'יים היה הופך למנהיג אחוות "הרעים הנועזים" ולא כך היה. ג'יים מסוגל לאלתר ביעילות אך טרם הוכח כי הוא מסוגל להגות ולבצע כהלכה תוכניות בקנה מידה רחב (שזה קנה המידה האמיתי לגאונות מהסוג של טיריון).

Arya Stark

New member
היתרון של טיריון

האמ...בואו נראה טיריון לא מזדיין עם אחותו טיריון לא דוחף ילדים קטנים מהחלון טיריון לא רצח את האנשים של נד סתם בשביל הכיף לא חסרות דמויות שהן חכמות ושנונות גם אצבעון חכם ושנון... אבל לטיריון יש כבוד טיריון הוא האירוניה של הסיפור דווקא במשפחה שידוע ביופי שלה יש כל כך הרבה ריקבון באנשים ודווקא טיריון שנראה כמו מפלצת הוא הבנאדם המוסרי היחידי (למרות שעכשיו גם ג'יים עלה על הדרך הנכונה...אבל שים לב מה גרם לו לכך אם לא היד הכרותה, המום שהוטל עליו, הפגם בשלמות החיצונית).

לטיריון יש כבוד?!

לבן אדם שרוצח את אבא שלו בשירותים בלי לב אין כבוד לדעתי.. טוב נו..אבל אסור לשכוח ת'עניין עם סאנסה

למה בדיוק?

בפורום הזה מותר לכתוב חופשי על כל הספרים והסיפורים שיצאו בעברית. אם אתה נכנס לכאן לפני שקראת אותם עד הסוף זה על אחריותך.

Arya Stark

New member
זה עניין אחר לגמרי

גם אני הייתי רוצחת את אבא שלי אם הוא היה פועל כדי לרצוח אותי תעשה טובה טייווין תיעב את טיריון וזה לא סוד הוא לא בדיוק היה "אב השנה" לטיריון והוא לא נקף אצבע כדי לעזור לו בכל הקטע של המפשט הראווה המפוברק שסרסיי עשתה נגדו... להפך אם היו מורידים לטיריון את הראש הוא היה נאנח אנחת רווחה ואומר : "ברוך שפטרנו" ועוד מתפלל את ברכת הגומל (על שגמלת אותנו מיצור זה)... ושים לב שטיריון מעולם לא תיכנן את הרצח הזה, נהפוך הוא עד אותו רגע הוא בתוך תוכו תמיד ייחל שטייווין יעריך אותו ויראה כלפיו איזשהם רגשות חיבה, זה פשוט קרה בזעם של הרגע בגלל הוידוי של ג'יים. ולמאסטר חומוס (או שאולי אני צריכה לקרוא לך אסמו ? מואהאהאה :)) : תקרא את התקנון תראה שאין לי שום חיוב לעשות אזהרת ספויילר גאד דמט אנחנו כבר לא בהייד פארק (ישתבח שמו) ואני לא הבנאדם היחיד שסיים לקרוא את כל הספרים פשוט תזהר....

lord snow

New member
אה...

האם יכול להיות שאריה זאת קלינגוון ?? או פשוט רותם , אם את מעדיפה... ????

Envinyatar

New member
המצב יותר מורכב

טיווין לא אהב את טיריון, אבל בהחלט ראה בו את אחד מבניו ולפחות לפי תפיסתו התנהג אליו בהתאם (ובעוד בהתחשב בכך שאשתו האהובה מתה בגלל הלידה של טיריון). אסור להגרר כאן לתפיסה פשטנית. טיווין, לפי דעתו, התנהג אל טיריון בהגינות. נראה שטיווין היה משוכנע בעצמו שטיריון הוא הרוצח (ואגב, גם סרסי משוכנעת בזה, והדבר מובהר עוד יותר בפרק הראשון שלה ב"משתה לעורבים") - ולמרות זאת, טיווין התכוון לדאוג לכך שעונשו יומתק להגליה אל החומה. לגבי טיריון - גם מצידו התמונה מורכבת, אבל בסופו של דבר, כל רגשי הנחיתות והקיפוח, התסכול והזכרון הנוראי של עניין טישה (לקח לאניסטרי טיפוסי שטיווין לימד את בנו, שהופך לאחת הטראומות הגדולות באישיות של טיריון), מתפרצים בבת אחת למשמע העלבון האחרון שטיווין מטיח. מהכתוב עולה, שבכלל לא בטוח שטיריון תכנן מראש את הרצח... או לפחות לא היה בטוח מראש מה הוא רוצה לעשות. יתכן שאם טיווין היה שומר על הפה בסצנת השירותים, הוא היה נותר בחיים. ואחרון חביב - לגבי הספויילרים את צודקת בהחלט, אין שום חובה לתת אזהרת ספויילר, מלבד על חשיפת פרטים מהותיים מהספר הרביעי. מי שלא סיים את הספרים ובכל-זאת נמצא בפורום, עושה זאת על אחריותו בלבד

Arya Stark

New member
ובכן...

א. כן אכן הינני Calenigwen או בשמי העברי רותם. עקרתי את עצמי אחת ולתמיד מהייד פארק - ברוך הבא לי
ב. אומנם לצד הניתוח שלך על טייווין הניתוח שלי די מחוויר אבל זה לא משנה דבר אחד. והוא שכל הדברים שטיריון עשה בחייו היו על מנת לקבל את הערכה של אביו. מעשים שעלו לו תמיד ביריקה בפרצוף. כפי שאתה מציג את הדברים, מבחינתו של טייווין היריקה בפרצוף היא מוצדקת. ככה הוא רואה את הדברים. אז מבחינתו של טיריון לרצוח את אבא זה גם כן מוצדק, ומי יחליט שאין בזה מן הכבוד ? אבל סטינו מהנושא המקורי נראה לי...נו מילא...

DIDGIN

New member
לדעתי הוא רצה לדעת מה קרה לטישה

בעיקר אחרי שג'יים סיפר לו את האמת. היחיד שאולי היה יכול לדעת היה טיווין.

Envinyatar

New member
טיריון עצמו לא רואה זאת כמשהו מכובד

לפחות פעם אחת הוא עצמו גורס כי "קוטל שאריו מקולל בעיני אלים ואדם". אני משער שהוא אינו מוציא את עצמו מהכלל (ולפי המעט ששמעתי על הפרק הראשון של טיריון ב"משתה לעורבים", אני מתחזק בדעתי זו). ולא אמרתי שמבחינתו של טיווין היריקה בפרצוף היא מוצדקת - אלא, שהוא לא רואה זאת בכלל כיריקה בפרצוף. בדרכו, הוא כן חושב על טובתו של טיריון (למשל, כאשר הוא מתכנן לתת לו את וינטרפל). ואגב, ברוכה הבאה

nedisrael

New member
אני לא חושב שטייווין חושב על טובתו

של טיריון. טייווין תמיד פעל לפי מה שחשב שהיא חובתו לבית לאניסטר. הוא היה זקוק ללאניסטר חזק שישלוט בווינטרפל, הוא היה זקוק למישהו לא מבוגר מדי שינשא לסאנסה (לכן קבאן לעולם לא היה מקבל את סאנסה ווינטרפל, אני מאמין שהייתה קמה התנגדות די קשה בצפון וטייווין תכנן לפייס את לורדי הצפון). כמו כן, היה קשה לו לתת את סאנסה לבניו של קבאן שהיו מתים ו\או צעירים מדי. אלו היו הסיבות של טייווין לחתן את טיריון וסאנסה, הוא היה זקוק לווינטרפל, הוא לא חשב על טובתו של טיריון. כמו כן, אף אחד לא אמר שטובתו של אדם כרוכה בטירה גדולה. אני לא חושב שהוא אי פעם חשב על טובתם של ילדיו, הוא חשב על חובתם לבית לאניסטר ולו כאביהם. טייווין היה אב היום ואת תוצאות הגידול שלהם, ווסטרוז סופגת בספרים שאנו קוראים (כמובן, שלא *רק* בגלל טייווין).

nedisrael

New member
רצח קרובים לעולם אינו מוצדק

בווטרוז. אין מחילה על העניין. אני לא חושב שכל מעשיו של טיריון נבעו מרצון לקבל את הערכת אביו, למרות שלפעמים זו הייתה הנטיה שלו. "אז מבחינתו של טיריון לרצוח את אבא זה גם כן מוצדק, ומי יחליט שאין בזה מן הכבוד ?" איך את יכולה לומר את זה? נראה לך שיש אישזהו כבוד בלרצוח את אבא שלך?? אני לא יכול לומר שמה שטיריון עשה הוא רצח בדם קר, אני לא יכול לומר שזה זעזע אותי במיוחד, אפילו שמחתי. אבל מה שטיריון עשה הוא רצח ולא ממניעי הגנה עצמית. ולפי השורה הזו, אפשר להצדיק כל פשע שאי פעם התרחש. לדעתי טייווין קיבל את מה שהגיע לו, בכמה פרמטרים. העונש שלו היה פשוט מושלם. טייווין חשב תמיד על הכבוד והיוקרה שלו אישית ושל בית לאניסטר, הוא מת באופן מביש על פיר השירותים. טייווין תמיד קבע מה על ילדיו לעשות והכתיב את חייהם גם במחיר פגיעה בהם וביקיריהם, הוא מאוד החזיק ממושג המשפחה, שזה דבר מאוד חשוב. אך הבן שלו הרג אותו. טייווין מת בצדק, אך זה עדיין לא אומר שטיריון יצא נקי מזה שהוא רצח את אביו. ורק תוספת קטנה, בשיחה עם ג'ורג' מרטין בכנס המד"ב העולמי בטורונטו בשנה שעברה שאלו את ג'ורג' מרטין לגבי גורלו של טיריון, הוא לא היה מוכן לפרט מדי, אך מה שהוא כן אמר היה: "אך אין אדם מקולל כרוצח קרוביו" וצחקק ברשעות. תחליטו אתם.

mydas

New member
אאא!

גם בארד ודי שכבו בטיגאנה. נכון? זה לא הופך את בארד לחסר כבוד!!

Arya Stark

New member
לא קראתי את זה

אז אין לי ממש מושג... אבל לא יודעת לשכב עם אחות שלך (או אח במקרה שאתה זה את) נראה קצת לוקה... פשוט תחשוב על זה לשכב עם אחות שלך ?! זאת האחות שלך ! לי יש שני אחים אני אפילו לא חושבת על זה בצחוק זה פשוט מחליא לא מסכים ? אז אדם שעושה מעשים מחליאים (על בסיס קבוע) הוא לא בנאדם קצת האמ...מחליא בעצמו ? אני לא אומרת שג'יים הוא בהכרח כזה, אבל ככה לפחות הוא הוצג בשני הספרים הראשונים. וגם ב"סופת החרבות" זה לא שפתאום גילינו את השה התמים שנקרא ג'יים לאניסטר. הוא עבר איזשהו שינוי...

mydas

New member
את מוזמנת..

לקרא את טיגאנה ולענות על זה בעצמך.. אני חושבת שבטיגאנה זה נפלא ומוסיף לעלילה... (ד"א הדמות [הזכר], זה ששכב עם אחותו, זאת הדמות הכי טובה בספר,לדעתי.] ברור שבמציאות שלנו זה לא בא בחשבון [כמו שאת אומר, אחות זה הדבר שהכי מוגננים עליו] אבל בטיגאנה זה לא מזעזע. (זה לא מציאות שם, שלא תביני לא נכון, זה מקרה חד פעמי) ומכיוון שבששאש"ק אנחנו לא יודעים את המניעים של ג'יים וסרסיי אנחנו לא יכולים להגיד שזה לא מוצדק כמו בטיגאנה.

Arya Stark

New member
האמת היא

שיודעים את הסיבות של ג'יים וסרסיי... בPOV של ג'יים הוא אומר שזה בגלל הקשר העמוק בינהם שהם כאילו גוף אחד. כשהם שוכבים אחד עם השני הם מרגישים שלמים... וכן, הם גם עושים מה שהם עושים בגלל שהם באמת אוהבים אחת את השני

למעלה