שאלה רצינית / סקר

niv_204

New member
שאלה רצינית / סקר

באיזה שלב לדעתכם היתה צריכה להיגמר הסדרה (בלי לשנות את הסופים, לדוגמה, העונה השישית כוללת את FIN וכו'), עם כל המשמעויות ? 1. בסוף העונה הרביעית? 2. בסוף העונה החמישית? 3. בסוף העונה השישית? 4. רעיון אחר?

*neta*

New member
באמת שאלה רצינית..

אני חושבת העונה הרביעית, אבל רק בגלל הסוף. הסוף היה שם באמת חזק.. ואם זה היה מסתיים בעונה השלישית, אז מה לא היינו יודעים מה קרה לגבריאל? זהו נפלה ללבה זה הסוף? ועונה חמישית הסוף לא כזה חזק (בהשוואה לעונה רביעית) זה יותר סוף טוב הכל טוב. ובעונה השישית הסוף בכלל לא מוצא חן בעיניי, גם העונה עצמה יש עליות ויש ירידות. ובחזרה שניה לעונה רביעית..אולי הסוף שלה יכול להיות סוף חזק לסדרה, אבל מבחינה עלילתית מה יש לנו את גבריאל שלמדה להשתמש בנשק הכי פשוט, הלכה לדרך האהבה, ובפרק הסיום נוטשת אותה ? סיבכת אותי ניבה

niv_204

New member
ואללה נטע, חשבתי שאני אהיה היחידה

שמאמינה שהיו צריכים לסיים את הסדרה בסוף העונה הרביעית. העונה השישית: החלטתי שאני יותר אוהבת את גבריאל תמימה יחסית ואני לא כ"כ אוהבת את הסיפור הזה של "לסגור מעגל". היו פרקים מעולים בעונה השישית אבל זה לא ממש זינה. העונה החמישית (למרות שהרבה לא יסכימו איתי): - אני חושבת שאיב היתה מיותרת. - היו כמה פרקים כ"כ גרועים שהוציאו שם רע לעונה. - אני סברית. בקיצור, אם היו מסיימים את הסדרה בסוף העונה הרביעית (אני בכלל לא מעלה את הנקודה ששתיהן מתו יחד לפחות ושבדז'ה-וו נתנו לנו תקווה לעתיד) הסדרה היתה מושלמת..

ברודי

New member
יש לי שאלה קשה יותר

מה לעזאזל כולם עושים פה בשעה 11 בבוקר?! סטודנטיות אחת אחת... בכל אופן אני בחיים לא הייתי גומרת את הסידרה בעונה 4 כי זאת עונה חלשה לפי דעתי מבחינת גבריאל.. כל הקטע עם הודו ושאר הבולשיט הרוחני הזה לא עשה לה טוב! ובעונה חמישית היא נלחמת ופתאום מתיחסים אליה הרבה יותר ברצינות.. לא שלפני לא התיחסו אליה ברצינות אבל לא 'דעת.. כאילו היא יכולה להגן על עצמה כמו שצריך והיא מקבלת יותר תפקיד. אז או שהייתי מסיימת בסוף עונה 5 גם עם כל הקטע שהאלים מתים וזה. זה נראה כמו סוף מתאים לסיפור.. אבל אני לא מוכנה לוותר על העונה ה-6. היא עונה מעולה!! אז אני אשאר עם FIN עם כל הבעאסה שיש בו.!

niv_204

New member
ברודי, שכחת שאת מדברת עם

"זקנת הפורום" ?!
חלקנו (הקטן) עברו את הלימודים/צבא/אוניברסיטה.. למה את חושבת שרק ללוחמים בסדרה התייחסו ברצינות? אני גם לא אהבתי כ"כ את הקטע של הודו אבל הסוף.. חוץ מזה, היא היתה אנושית ומקסימה בצורתה ה"תמימה" (אני מאלה שאוהבים אותה גם בעונה הראשונה..). תחשבי רגע, כשבא לך לראות פרקים מהסדרה, מאיזה עונות רוב הפרקים?

*neta*

New member
קיים פה מישהו שכן אוהב את הקטע

בהודו? המעבר שלהן בהודו תרם המון לגבריאל, והצורה שהוא הגיע לסופו, בדרך קיצונית בIOM, והסיבה שזה הגיע לסופו, וכמובן הצליבה (הפרק בהתחלה דיי משעמם למען האמת..). וגם המעבר בהודו התמקד בגבריאל, אומנם בעונה חמישית היא באמת מקבלת נשק חדש, תלבושת, ובאמת נלחמת יותר ורואים שהיא באמת התפתחה מהילדה הקטנה של פוטדיאה, אבל הסוף של עונה חמישית רק סוגר את המעגל של איב, שהיא שבה להיות טובה. ואני לא יודעת אם היא מיותרת או לא, אני חושבת שפשוט קיבלתי אותה כעובדה, כל הקפיצה וזה באמת הרסה קצת, ובעונה השישית היא באמת קרצייתית, אבל בלי איב יש לנו חצי עונה חמישית למלא בערך. ועונה שישית, מבחינה עלילתית, לא הולכת כמעט לשום מקום. הרבה מאוד פלאשבקים, עלילה של פרק אחד, עלילה של 3 פרקים (הטרילוגיה התקועה באמצע הזאת), אבל כמובן שיש לנו את התפתחות המצב של גבריאל, במיוחד בפרק האחרון שזינה אומרת לה מה את היית עושה, אבל הסוף של העונה הזאת, הורס כל כך הרבה, נוגד/סותר חצי מהסדרה אם לא יותר. ומה אני עושה פה? אין ב"ס, התבטלו כל השיעורים היום.

niv_204

New member
משעמם?!?!?!

זה הפרק שאני הכי אוהבת בכל הסדרה. סיזר, קליסטו חולת הנפש שחוזרת פתאום, לוסי/זינה במדים רומאים, הפלשבקים שמתעוררים לחיים, ברוטוס והטבע.. מ ש ע מ ם ?!?! אוקיי, עכשיו לענין.. הסכמתי לקבל את איב רק בגלל שלא היה פתרון אחר. ואני די מסכימה עם מה שכתבת על העונה השישית, ולא בקלות הסכמתי לוותר על העונה הזאת ובמיוחד עד HOD..

*neta*

New member
ההתחלה !

כן ההתחלה, הדקות הראשונות, משעממות. יש תחושה שמשהו הולך לקרות אבל זה לא קורה! וHOD לא הכי אהבתי מסיבה פשוטה, שזינה פשוט השתמשה בגוף שלה כדי להשיג את המטרות שלה..

shanyz

New member
זה לא מה שהיא תמיד עושה?../images/Emo3.gif

חחהה.. רק בדרך כלל בצורה שונה.. לא בפיתויים:) במכות!!!!!!!!!!! אני שונאת את הפרק הזה!!!!! במיוחד בגלל הקטע שלה ושל גבריאל בריקוד !איכס, שונאת ת'פרק!

ברודי

New member
למה?! זה פרק יפההה!!!

חחח איך שגבריאל מקנאה וזורקת על זינה כזה... דבר. חחחח גדול! רגע משעשע לכל סאבר מתחיל. איב יצאה דפוק בפרק הזה עם כל הקלוזאפים על לבבות וכאלה... דבילי.

shanyz

New member
ממ...אבל אני שיפרית!!!!!!!!

אז אני שונאת את זהההההההההההההההה

ענבר1

New member
הקנאה מאוד בלטה!!! ארר מעצבן

רק המחשבה על איב והמשפט המעצבן הזה הדם מתחיל לעלות לי

ברודי

New member
שום זקנה אל תזקיני את עצמך כזה מהר

את.. בוגרת הפורום. אמממ... חכמת השבט..
בכל אופן אני אוהבת את גבריאל תמימה זאת אחת הסיבות שישר נמשכתי לדמות שלה. יש לי משו עם אנשים תמימים. וזינה.. כאילו, לדוגמא כשזינה נכנסת לחדר זה- ואוו זינה נכנסה לחדר. וכל הצומי אליה וזה.. וגבריאל יותר כאילו לאט לאט גורמת לך לאהוב אותה בזכות העדינות שלה והתמימות שלה כאילו אין. לא יודעת להסביר... אבל בעונה ה-4 היא... לא יוצאת חכמה במיוחד עם כל השטויות האלה של האהבה וזה. ויש לי בחיי מאמר שלם בראש על כמה שהתורה של איליי ריקנית ושהכותבים חיפפו בקטע הזה כי לדוגמא ביהדות כדי להגיע לדרגה של רב גדול צריך ללמוד הרבה ולהיות חכם. וב"תורה" או דרך חיים..(למרות שתורה זאת דרך חיים) של איליי כדי להגיע לדרגה גבוהה אתה צריך לשבת ולא לעשות כלום. לרוקן את עצמך לגמרי ולהיות בלי תוכן ורק אז תוכל לאהוב באמת אבל בעצם אתה מאבד את האישיות שלך ומי שאתה והופך לכלי ריקני שנושא בתוכו אהבה אין סופית בלי משמעות ובלי בסיס. סתם אהבה... יאיי נסחפתי.. טוב תמיד הציקה לי התורה של איליי פשוט לא יצא לי לכתוב את זה. איפה הייתי? אהה כן. שגבריאל הייתה תמימה בצורה מטופשת ורק בעונות 5 ו-6 היא מתחזקת *בזכות למידה* ואי אפשר לעבוד עליה אבל היא לא מאבדת את התמימות שלה. היא פשוט התבגרה אבל זה לא שינה אותה רק עשה אותה חזקה יותר... נכון שהיא מאבדת את הדרך לפעמים כמו בהליקון וכאלה אבל זה בגלל התמימות שלה. שלא נעלמה. וזהו. מסקנה ראשית: גבריאל תמיד תמימה, בהודו הם רק עשו אותה טיפשה. קצת בוטה ומוקצן אבל זה מה יש. ואממ.. אני עדיין חושבת שלמרות הכול הסידרה הייתה חייבת להיגמר ב- FIN. ואני מאוד נהנת לראות פרקים מעונה 6.

niv_204

New member
למה אתן יורדות על הודו?

היא לא היתה טיפשה שם! קודם כל, בסה"כ היו 3-4 פרקים כאלה. ואל תשכחו שגם לה מותר לחפש את עצמה ואת הדרך שלה. היא יודעת (לפחות אז) שהיא לא לוחמת ואחרי הכמעט-מוות שהיא חוותה זה די ברור שהיא תחפש את עצמה. היא לא אשמה שבמקרה הן הגיעו להודו ופגשו את איליי.. אני לא בטוחה שלרוקן את עצמך לגמרי זה דבר כ"כ פשוט, וסליחה על הבורות אבל אני חושבת שזה חלק מעקרונות היוגה לא? ואל תשכחי שאיליי היה הראשון/ישו כזה. המאמינים שלו בשנים אח"כ המשיכו לשנות ולשפצר את התורה שלו.. ולא עשו אותה טיפשה.

ברודי

New member
שתחפש את עצמה..

אני לא זאת שאפריע לה.. אולי באותו רגע זה באמת התאים לבלבול שלה ואיליי ניצל את זה ואת התמימות המפורסמת שלה כדי למכור לה תורה בגרוש. אני פשוט חושבת שבתור צופה שראתה את התמונה הכללית זה היה ממש מיותר מבחינת הכותבים להביא את הקטע הזה ולעכב את ההתקדמות של גבריאל שבמקום ללמוד ולהתקדם היא נעצרת ויושבת לה בוהה באוויר ומנסה לא לחשוב כלום. לאן העולם היה מגיע כיום אם אנשים היו יושבים על הריצפה ולא עושים כלום? אולי הוא היה טוב יותר.. תלוי איך מגדירים טוב. אני לא מכירה יוגה ולא יודעת מה זה אבל נראה לי שהמטרה של זה היא להיות עם עצמך ולחשוב או אנערף.. אני לא יודעת ולכן לא יכולה לדבר על זה אבל עדיין כל דת שמקדשת את הפיכת האדם לשק תפוחי אדמה שלא מפעיל מחשבה ממש בזויה בעיניי. ותודה אני מעדיפה את האהבה שלי כשיש לה סיבה. אהה ואגב עוד דבר שהציק לי ואולי הייתי צריכה לכתוב את זה בהתחלה זה שגבריאל מעולם לא הלכה בדרך של איליי באמת, היא עשתה לעצמה אינסוף הנחות. לפי איליי אם מישהוא בא לפגוע בך אסור לעשות כלום וגבריאל מצאה לעצמה אלף ואחת דרכים חילופיות לפגוע באנשים עם דברים שמוציאים אבקה או כשהיא הצילה את אמריס עם החבל וזה נוגד לגמרי את הדת שלו וזה ממש הציק לי כי היא אפילו לא באמת ניסתה.. היא לא הייתה סגורה על עצמה והכותבים ניסו למכור לנו סיפור מצוץ מהאצבע על הדרך החדשה של גבריאל כשלמעשה בכל פעם שהדרך הזאת הפריעה להם הם שינו את הסיפור כרצונם.

gabrielle

New member
מה טיפשה?! כל כך להיפך...

תראו... אני, אוהבת את גבי שלי לוחמת , פייטרית וחריפה כמו שהיא בעונה ה-6. אבל בהודו, היא פשוט למדה דרך אחרת... וזה כל כך קשה, כשכל העולם מסביבך הוא לא מפותח, והכל מסתכם תמיד באלימות ובקרבות, והחברה הכי טובה שלך היא לוחמת מדהימה עם כישורים לא טבעיים.... להפוך למישהו שונה- ל ה ש ת נ ו ת בכזאת הוויה זה באמת לא יאומן וכ"כ קשה... זה רק מראה את העקשנות שלה, ואת הכוח הנפשי שהיה לה פשוט ללכת, נגד העולם, נגד זינה והכי קשה- נגד עצמה. אני חושבת, שהתקופה בהודו רק הראתה לנו צד אחר של גבריאל, חוכמה אחרת שיש בה, הבנה אחרת, משהו שונה מכל שאר העולם. וזה... מראה הכל.

ברור שסוף עונה רביעית...

מדהים, איך שהסוף שם ריגש אותי... זה היה צריך להיגמר בנקודה הזאת. למה? קודם כל, לא אהבתי את הרעיון של FIN שגבריאל כאילו ממשיכה את זינה, לא מוצא חן בעיניי הקטע הזה. גם המוות של זינה, המוות של FIN גרוע וסתם מגעיל. לעומת זאת בIOM יש את הצליבה שהיא הרבה יותר חזקה במובן הרגשי. נגיד, בFIN אז היא מתה תוך כדי קרב, ובIOM היא מתה בצליבה, נגיד, כמו שישו מת, למטרה מסויימת. היא בעצם היגנה עם איליי, הגנה על השלום, על הדרך של האהבה, זה נראה לי הרבה יותר סיבה למות בשבילה מאשר בשביל 40000 נשמות או כמה שזה לא היה... אם הייתי צריכה למשל לתת רעיון אחר, הייתי חושבת על משהו בסגנון שזינה פורשת מחיי הלחימה, שהפרק האחרון עוסק בהתמודדות שלה בסיום החיים האלה. אבל כמובן שלפי דעתי IOM הוא אחד הפרקים היותר חזקים וטובים בסדרה. זה לא משאיר טעם של עוד, אבל בהחלט אפשר לנסות להמשיך לדמיין את החיים המשותפים של זינה וגבריאל בגנעדן או משהו... לעומת FIN שזה פשוט מבטל כל המשכיות של זינה. עזבו את זה שהיא חזרה איזה 40032409209384 פעם לחיים, אבל עדיין, זה כאילו, ערפו לה ת'ראש, נגמר. פיניטו. בקיצר, עונה רביעית, ללא ספק. והפרק האחרון אחרון של העונה הרביעית בהחלט ממשיך את זה בדימיון שלנו, הכוונה כמובן היא לא DEJA VU שהוא פרק נחמד לאללה. וזהו. מיכל.

niv_204

New member
את קוראת הרבה פנפיקים, אה?

הן יפרשו לאיזה כפר, אולי לאמפיפוליס, יבנו להן יחידת דיור, שתיהן יעזרו לסיירין בניהול הפונדק וגבריאל תספר סיפורים.. אני לא אהבתי את הסיפור עם איליי בכלל. ואולי את תסכימי לכתוב את מה שהצעתי - את הסיפור חיים של זינה בסדר כרונולוגי! כלומר, סיזר, סין, יפן, מתי היתה בדנמרק וכו'..

למעלה