זהו, שאת טועה... תקראי
מאיך שאת כותבת את זה .... אפשר לחשוב שמהבית של אורלי יצא הרמטכ"ל הבא ואילו מהבית של רחלי, יצאו רק משתמטים.. תשמעי לקחת ילדים של מישהי, ולהדביק להם "אמא מחליפה" ולראות איך השידוך יצא, זה מוזר ודי בא כ"שוק" לילדים... אני מסכימה עם זה שהשוני נועד בעיקר בשביל הזוגות עצמם... הגבר והאישה, והרבה פחות לילדים... את יכולה לדעת שאם בן זוגי היה דורש ממני לישון בחדר אחר, כי "אני מפריעה לו בשינה", הוא היה מוצא את עצמו עם מזוודה מחוץ לבית. להשליט "סדר חיים" שכזה על הילדים, בשעה מתוקתקת ללכת לישון - בזה את מפילה את עצמך... כי הילדים של אורלי, כשיגיעו למסגרות אחרות, יהיו רגילים ל"מה שקורה אצלם בבית", כמו שמשתקף מהבן הבכור של אורלי - שלו עצמו ממש קשה להתרגל לדברים חדשים... וגם לאבא שלו !!!), ואולי אותם תמצאי ישנים בשעות שהם רגילים, וממש מתעלמים מכל סמכות אחרת שיתקלו בה ... ילד לא צריך לפחד מאמא. אמא, זה ממש לא הרמטכ"ל... ילד חייב לגדול באיזה סוג של חופש... כדי שכשהוא נכנס למסגרת, יהיו לו את הכוחות הנפשיים לדעת שהמסגרת זו מסגרת... ושיש לו מספיק זמן להיות מחוץ למסגרת... ואולי אם בטיול של בית ספר או פעילות צבאית, הילדים של אורלי יגיעו לחוף ים או מקום שהוא "מלוכלך", תהיה להם בעיה להיות בו ... ואולי הם יעיקו על מי שנמצאים בחברתם... ברור שאף אחד לא מושלם, אבל לגדל ילד ב"כלא פתוח", נראה לי שעדיף כבר למסור אותו לאימוץ במקום שבו יקבל אהבה ... ואני אגיד לך משהו... היתה לי מורה בבית ספר, שהיתה מתוסכלת מעצם היותה עקרה ... שכל הזמן הרצתה לנו על הטיפולים הרבים שעברה, מהסיבה שלא יכלה להביא ילד... על המבחנים הרבים שנערכים בארץ לזוגות של הורים חשוכי ילדים, כדי לוודא שאותם זוגות "ראויים לגדל ילדים, ושיתנו לילד את כל צרכיו הנפשיים"... ועל זה שזוגות רגילים שרוצים להביא ילדים, אף אחד לא בוחן אותם או בודק אותם, ואף אחד לא שולט על הדרך שבה הם מגדלים את הילדים שלהם. על חוסר הנעימות שיכולה להיגרם לילד בארץ, ברוב המקרים, כשזה מגיע לגיל 18 ופותח את תיק האימוץ שלו, ועשוי להבין שהאם הביולוגית עוסקת במקצוע מאוד מסויים, ושהיתה לה "תקלה"... ובסוף המורה הזו אימצה ילדה בברזיל, וממזמן אין לי קשר איתה... בניגוד גמור למה שאת חושבת.... מי שיגדל מתוסכל, אלו הם הילדים של אורלי. שמעולם לא זכו לקבל אהבת אם. שכל החיים שלהם הצעירים... הם חיים בתוך מסגרות ומגבלות ואזהרות ועונשים. ולדעתי ... אולי יהיה צריך לארח רק את הילדים של אורלי, בתוך קן משפחה חמים ואוהב כמו של רחלי, כדי ליצור משהו חיובי באישיות שלהם. תחשבי על זה מה ילד חושב.. כשהוא רואה את אבא שלו ישן בסלון כמו כלב??? שזה "לא בסדר" שאבא ישן עם אמא באותה מיטה??? שאבא "פלסטלינה"... ושאמא, היא המנכ"ל בבית... תחשבי על זה מנקודת המבט של הילד... לא של האמא ולא של האבא.. מזל שדודו ישן באמת בתוך הבית... כי אם את שואלת אותי, אורלי מספיק רעה כדי לעודד את דודו שלה לישון באיזה מלונה מחוץ לבית.