שאלה רצינית על הסדרה

והנה ההסבר למה את טועה בקשר לרוני

אני בת 38 ואני ממש לא מאילו שהתפרעו בבית הספר אני ממש לא כזו ועצם העניין אגב שילדים מתקבצים בחבורות ומתפרעים בבית ספר - לפעמים זה נובע מזה שאין להם את האפשרות להתפרק בבית. תחשבי על זה ... כשמישהו יכול להתפרק במסגרת אחת, אין לו צורך להתפרק בכל מסגרת. ותשמעי, אני הייתי בצוות שתיקן מטוסים. מסביב לשעון, בכל מזג אויר.... אז בשבתות, היינו "מגזימים" ולוקחים רדיוטייפ לטייסת, ועובדים לקול צלילי מוזיקה שאנחנו אוהבים... מה שתגידי פרקנו מסגרת אבל עבדנו עם חיוך על השפתיים... הגיל שלי, אין לו קנה מידה לכלום... כי אני מתקשרת עם כל סוגי הגילאים כמעט. מגילאי 10-14 ועד לאיזור 50+, ועם כל אדם אני מתקשרת בנושאים שקרובים אליו. תשמעי... בקשר לרוני היתה האפשרות רק לראות אותה בחברת אורלי המכשפה הרעה... וסביר מאוד, שמבחינה פסיכולוגית רוני נחסמה לכל מה שאורלי ניסתה לייצר ממנה... אני גם לא הכי צייתנית שיש, ו YESMAN כמו שיש בבית של אורלי, משעממים אותי. רוני ממש לא YESMAN וממש לא פלסטלינה כמו דודו... ודודו - לאישיות שלו לא קוראים פלסטלינה, אלא שפוט!!! ותשמעי... אם בן זוגי, לא היה לו נעים לישון איתי במיטה, היינו מלבנים את זה ... האישו הזה של בני זוג שלא ישנים יחד, הוא משהו ששניהם צריכים לפתור באיזו שהיא צורה, ואולי אפילו לחלק את חדר ההורים לשני חדרים נפרדים בו הם יוכלו לישון. פעם פעם פעם, היה איזה טור של יגאל לב במעריב, אם אני לא טועה... פנטהאוז משהו. והוא כתב שם כל מיני סיפורים על מה שכביכול התרחש בבנין משותף דמיוני. ואיזה מישהי כתבה שלא היה לה נוח לישון בשמיכה אחת עם בעלה במיטה, כי תמיד מישהו היה גונב את השמיכה... אז בהתחלה הם קנו שתי שמיכות גדולות. אחד לכל אחד. אח"כ הם בכלל עברו לישון כל אחד במיטה נפרדת, כדי שיהיה להם נוח. אח"כ הם עקרו לחדרים נפרדים, כנ"ל ובסוף הם התגרשו. זה ממש לא חינוכי שילד רואה את אמא שלו כמפקדת מפחידה ואת אבא כמדוזה חסרת עצמות, שכל מה שאומרים לו, הוא עושה. רוני נבדקה תחת אישיות אחת - אורלי... ואני לא חושבת שבתוך הקן שבו היא חיה, היא מייצרת בעיות.. ובינינו... כולנו היינו בחופש הגדול. כולנו קמנו אחרי 11 בבוקר... יחסית אלי, רוני אפילו קמה מוקדם. ותשמעי... המחלקה שלי בצבא, עבדנו בצוות. כולם עובדים ביחד... יום אחד הלכתי לעבוד בצוות עם מישהו שהתנהג כל כך מגעיל ועצבן כל כך, שאני פשוט ישבתי לי בצד ונתתי לו לעבוד לבד. כי היה לי נדמה שהוא הולך עם הראש בקיר ואני לא הולכת לעזור לו או להתמודד איתו. רק עם האיש הזה היו לי בעיות. רק עם האיש הזה, לכל המחלקה היו בעיות... אורלי בתור אם מחליפה, לעולם לא תהיה המדד או הדרך שבה יש להתייחס אל רוני. הילד הקטן המסכן ששמע שכל יום יהיו לו תורנויות נקיון והתפוצץ מזה, מה את חושבת עליו??? (אני חושבת שהוא אפילו לא בן 6, אבל זה לא העניין?). משפחה לא יכולה להתנהג או להתנהל כמו איזו יחידה צבאית זה חשוב מאוד לעודד את הילדים לסוג מסויים של התנהגות אבל לא לכפות את זה עליהם. יאללה יש לי לעשות חיים בחוץ ובקשר למשפחות המזעזעות הללו, לפעמים, נראה לי שעוד לא ראינו את הכל.. 'תראות

guy golan

New member
צודקת ולא צודקת

מסכן הבעל אורלי צריכה להעריך אותו יותר זה לא מגיע לו אבל אם אין קצת משמעת וסדר בבית ואין מישהו שינהל את העיניינים (כמו בבית השני) אז רואים מה יוצא מהילדים... אבל מה שנכון במה שאמרת זה שמסכנים הילדים שמאלצים אותם להתנהג כמו רובוטים ובמיוחד גל הבכור שראו כמה הוא זקוק לאהבה אבל שוב פעם צריך לקבוע כללי נימוס ואחריות בבית ולעומת הילדים במשפחת ניקלס שלא ראיתי אצלהם ערכים במשפחת עומר יש כללים ונימוסים (אבל גם יותר מדי זה לא טוב)

guy golan

New member
צודקת ולא צודקת

מסכן הבעל אורלי צריכה להעריך אותו יותר זה לא מגיע לו אבל אם אין קצת משמעת וסדר בבית ואין מישהו שינהל את העיניינים (כמו בבית השני) אז רואים מה יוצא מהילדים... אבל מה שנכון במה שאמרת זה שמסכנים הילדים שמאלצים אותם להתנהג כמו רובוטים ובמיוחד גל הבכור שראו כמה הוא זקוק לאהבה אבל שוב פעם צריך לקבוע כללי נימוס ואחריות בבית ולעומת הילדים במשפחת ניקלס שלא ראיתי אצלהם ערכים במשפחת עומר יש כללים ונימוסים (אבל גם יותר מדי זה לא טוב)

כל אדם רגיל לנורמות מסויימות

שהוא חונך אליהם. אחת המטרות של התוכנית היא להראות שיש נורמות נוספות ושונות מעבר למה שרגיל האדם לראות בביתו. אורח החיים של אורלי לא ישתנה לדעתי גם אם תכתבי 100 הודעות כאלו. אני לא חושבת שאת צריכה לרחם עליהם, הם ככה חיים וככה רגילים. מה ששונה מאורח החיים שלך לא בהכרח אומר שהוא רע. נניח העובדה שבחופש היא מתעקשת שהילדים יהיו ערים ב10 בבוקר, לדעתי זה נפלא שחשוב לה שהם יאכלו יחד ארוחות. שישבו כולם סביב השולחן. שיהיו משפחה מאוחדת. אין בכך רע.

לצערי.. המוטו של התוכנית הזו הוא -

ממש מראה להורים ולעולם... מראה ... על משפחות שגדלות בהרמוניה ובאהבה .... אולי יש חופש, אבל כולם שווים !!!!!!!!!!!!!!!! אולי יש חופש, אבל יש המון אהבה !!!!!!!!!!!!!!!! המון יצירה המון ביטוי עצמי... (כל זה במשפחה של רחלי)... המשפחה של אורלי למשל, מסגרת... ותנסי לצאת מהמסגרת ... - תקבלי עונש ... מעניין איזה עונש גל קיבל על זה שהוא ביקש מאבא שלו חיבוק... שזה היה מאוד מחוץ למסגרת שיש לו בבית. שינסה לא לעשות את המטלות שלו או שינסה לא לקום לפני 10 בבוקר ... שינסה לגדל את השיער מילימטר יותר או לצייר בסלון המקודש או לאכול במטבח המקודש... תקראי את מה שאת כותבת זה יפה ונחמד שכל המשפחה אוכלים ביחד. נכון. מסכימה עם זה. אבל תמיד יש אילוצים בחיים... ואם אוכלים ביחד רק את ארוחת יום שישי בערב, לדעתי זה מספיק. וצריך ליצור מצב שבאמת ה"קודש" זה ארוחת יום שישי, ארוחת יום שבת. ולא את כל הארוחות... זה איזה סוג של עונש , סוג של מסגרת... לא משהו שהילדים רוצים בו, או עושים כי הם רוצים... הם עושים את זה כי "זו הוראה מלמעלה, של המנכ"ל"... ככה הם בדיוק יתפסו את זה ... חבל מאוד שהתוכנית היא על ילדים שגדלים באהבה וילדים שגדלים ממש בלעדיה. ותשמעי... בצבא, הייתי במסגרת מאוד מחמירה... כי היה לי תפקיד כזה... אסור לשים כלים וחלקים וכל מיני דברים בכיסים. הכל צריך להיות בתוך איזה כלי. הכל צריך להיות רשום... צריך להיות מודאג בדיוק מאיזה סוג של סיכה יש לי בשיער (רק גומי)... אז רוב השירות, השיער שלי בכלל היה פזור כל מהלך בעבודה מתועד ומתוקתק היה עלינו סוג מסויים של אחריות מאוד כבדה SO? בן אדם שגדל עם מסגרת "רופפת", יודע למצוא את הקטע של "מחוץ למסגרת" בכל מקום שהוא היה בו... וכשכל המחלקה שלי עשו על האש בשבת, הייתי איתם. בהתחלה, כי כולם היו ביחד. ובהמשך, כי זה באמת היה מהנה, כל שבת להתכנס ביחד במחלקה ולבלות יחד. אני לא מודאגת מהילדים של רחלי... אני מודאגת מהילדים של אורלי... שיום אחד יתעוררו ויבינו באמת מה חסר להם בחיים, ומה הם לא זכו לקבל מההורים שלהם. הילדים של רחלי, סביר מאוד שיהיו מגובשים יחד. הילדים של אורלי, ממש לא ... כי לדעתי, הילדים של אורלי, כל החיים שלהם, יחפשו אחרי האהבה שהם לא זכו לה בבית.

לא נגיע להסכמה.

לדעתי את קצת מגזימה עם הדעה שלך
. הנימוסין שיש אצל הילדים של אורלי לא קיימת אצל הילדים של רחלי. לא הייתי רוצה שילדיי יפנו אליי ב-'מה את דפוקה
'. הילדים של רחלי בטלנים, חיים משינה לשינה. הבית שלהם לא נאה לאירוח ומבולגן. אז נכון, לפעמים יש אווירה מאיימת בבית כדוגמת הבית של אורלי אבל אין בכך שום דבר רע. היא לא אוסרת על הילדים שלה להנות ולבלות. היא פשוט רוצה בית אנושי. בואי נסכם זאת בכך שחופש זה דבר מצויין אך לא במידה רבה מידי ולא במידה מועטה מידי
. בת כמה את, אגב

סליחה שלקח לי מלא זמן להגיב

תשמעי דבר ראשון, אני בת 38 דבר שני... לא משנה מול איזה אנשים עבדתי, כשהם טעו, והערתי להם שהם טועים, הם קיבלו את זה בברכה (למעט כמה עורכי דין מנופחים במיוחד). גם מבוגרים טועים. גם הורים טועים. אף אחד לא חסין מטעות. זה שהילדים של רחלי קבעו שאורלי דפוקה, גם אני קבעתי את זה, ואני לא הייתי צריכה לגור איתה שבוע או שעה, בשביל להבין את זה.... תחשבי על זה שהאישה הוציאה הון עתק על מטבח יקר ביותר (סביבות 10,000 דולר לפחות), בשביל שכשהאורחים מגיעים, הם רק יצייצו על זה שהשיש נוצץ... הם לא ישתמשו במטבח. רק יצחצחו אותו, בשביל שאורלי תוכל להשוויץ לאורחים שלה. זה כמו שאני אקנה מכונית יגואר ורק אנקה אותה כל היום, והיא סתם תעמוד בחניה, כדי להוציא לשכנים את העיניים... זה שיא הדפק... ותשמעי... אורלי חיה באורח חיים משועבד.. לקום מוקדם. לנקות כל היום, להתעמל המון ... הילדים של רחלי, חיים אחרת... אז לא מנקים כל יום, אלא פעם ב4 ימים. פתאום יש המון זמן פנוי של 3 ימים שלא צריך לנקות... אישית, ממש לא הייתי רוצה להיתקל באורלי, גם אם הייתי הולכת לעשות כושר.. אני לא איזה סוס שצריך דורבן בישבן כדי שאני אזיז את העצמות היבשות שלי... לעומת זאת, הייתי שמחה להתארח אצל רחלי. לפחות שם ברור לי שהייתי זוכה לשינה טובה... ולהתארח באוירה חמה.

קשה להאמין.

בהתחלה האמנתי נורא להשלמה בין האחים אבל אחרי שזה חזר על עצמו בפרק האחרון אני תוהה האם זה מבויים
.

למעלה