משהו חשוב
אנשים נוהגים להשתמש במילה "דיכאון" כחלק מדיבור יום יומי... אבל לא כולם יודעים מה מסתתר מאחורי המילה לא מדובר באיזה מצב רוח מחורבן.... האמת היא שדיכאון זה רחוק מלהיות עצב או כאב (אולי שורש הבעיה שהובילה לדיכאון היא עצב/כאב ) דיכאון זה איבוד עיניין, איבוד משמעות, חוסר מוטיבציה... להרגיש כמו חתיכת בשר בלי מהות בלי תוכן בלי כלום. להרגיש כאילו המיטה שואבת אותך אליה, ויש אנשים שלא קמו מהמיטה חודשים ושנים. להזכירכם גבריאל בלחסן מאלג'יר לא הופיע תקופה ארוכה עם הלהקה ולא הקליט באולפן כשהוא היה בדיכאון. מוזיקה, שהיא האהבה הכי גדולה שלו, לא הצליחה להרים אותו. מה זה מוזיקה בכלל לעומת המשמעות של החיים והמוות. ההתמודדות עם המחלה קשה לחולה עצמו כי חלקם אפילו לא רואים טוב בהחלמה.... מבחינתם הכל אותו דבר, כי הם הרי תחת השפעת הדיכאון. עם מחלה בלי מחלה, עם אהבה בלי אהבה, עם כסף בלי כסף, עם משפחה בלי משפחה, הם באים מנקודת הנחה שהחיים שלהם משעממים, חסרי טעם ובסופו של דבר מובילים אל המוות שבטוח יותר מכל דבר שנראה לנו בטוח. -היה חשוב לי להבהיר- ואני חושבת שאם הייתי יכולה לבחור דבר אחד להחזיק בו כל החיים ולדעת שהוא יתן לי אנרגיה זה אהבה... אני עוד לא מצאתי דבר יותר משמעותי בחיים מאשר אהבה. והייתי רוצה כסף חחח... לא יותר מדי, כדי לא להשתגע, אבל מספיק כסף כדי לחיות טוב מאוד.