שאלה רצינית שאני באמת מצפה לתשובה

plane crazy

New member
שאלה רצינית שאני באמת מצפה לתשובה

תחשבו ברצינות לפני שאתם עונים. איזה אורח חיים יעשה אותכם באמת מאושרים? אורח חיים כזה שאתם קמים בבוקר וממש שמחים שאתם מתעוררים אורח חיים בלי רגעי דיכאון וראש נקי.. פשוט מאושרים!

מעיין51

New member
אורח חיים כזה

שיש למה לקום בבוקר.. אם זה לעבודה או למשפחה או לאהבה או בחזרה למיטה.. אבל הכי חשוב זה הספונטניות.. והחוסר תלותיות במישהו

מעיין51

New member
אה ו

זה בעיקרון מה שאני חושבת עכשיו.. מן הסתם זה ישתנה.. שאני אתבגר יותר..

מממ..

נראה לי : חיים עם אדם שאני אוהבת , אבל באמת אוהבת , מסוג האהבות שמנצחות הכל , עבודה שקשורה לאהבה שלי , אומנות . חיים מחוץ לעיר, אבל קרוב מאוד לעיר. ולהמשיך להתנדב. למרות שגם במצב כזה אני יכולה להשאר שהדכאונות וההתקפי חרדה ישארו כי מה לעשות יד גם עולם חיצוני ואותו אי אפשר למחוק.

גרמת לי לחשוב קצת. ../images/Emo11.gif

אז מה באמת גורם לי אושר? המשפחה שלי, שאני הכי אוהבת בעולם, הכי מדהימים בעולם. להווכח שהאנשים שאני אוהבת תמיד שם בשבילי. בכל מצב. לאהוב ושאוהבים אותי חזרה, באותה מידה, בלי תנאים, בלי גבולות. להרדם כל לילה עם חיוך, אחרי שיחה עם מישהו אהוב. להתעורר בבוקר ולדעת שהבנאדם שאני אוהבת עדיין שלי, עדיין איתי. לדעת שהיקרים לי בריאים ושלמים ושמחים ומאושרים. אני לא חושבת שיש מישהו שתמיד מאושר, בשבילי אלה יותר רגעים של אושר. גם בימים של עצב, ישנם רגעים שאני מרגישה טיפת אושר. אבל בגדול אני מאושרת. אני חושבת. חפרתי מספיק. לילה טוב.

plane crazy

New member
אז תחשבי עוד טיפה../images/Emo98.gif

כי לא לזה התכוונתי התכוונתי לעתיד. ולא מה גורם לך אושר כרגע שאלתי (ניסיתי לפחות) מה יגרום לכם להיות באמת מאושרים.. מבינה?

Hosh17

New member
משהו חשוב

אנשים נוהגים להשתמש במילה "דיכאון" כחלק מדיבור יום יומי... אבל לא כולם יודעים מה מסתתר מאחורי המילה לא מדובר באיזה מצב רוח מחורבן.... האמת היא שדיכאון זה רחוק מלהיות עצב או כאב (אולי שורש הבעיה שהובילה לדיכאון היא עצב/כאב ) דיכאון זה איבוד עיניין, איבוד משמעות, חוסר מוטיבציה... להרגיש כמו חתיכת בשר בלי מהות בלי תוכן בלי כלום. להרגיש כאילו המיטה שואבת אותך אליה, ויש אנשים שלא קמו מהמיטה חודשים ושנים. להזכירכם גבריאל בלחסן מאלג'יר לא הופיע תקופה ארוכה עם הלהקה ולא הקליט באולפן כשהוא היה בדיכאון. מוזיקה, שהיא האהבה הכי גדולה שלו, לא הצליחה להרים אותו. מה זה מוזיקה בכלל לעומת המשמעות של החיים והמוות. ההתמודדות עם המחלה קשה לחולה עצמו כי חלקם אפילו לא רואים טוב בהחלמה.... מבחינתם הכל אותו דבר, כי הם הרי תחת השפעת הדיכאון. עם מחלה בלי מחלה, עם אהבה בלי אהבה, עם כסף בלי כסף, עם משפחה בלי משפחה, הם באים מנקודת הנחה שהחיים שלהם משעממים, חסרי טעם ובסופו של דבר מובילים אל המוות שבטוח יותר מכל דבר שנראה לנו בטוח. -היה חשוב לי להבהיר- ואני חושבת שאם הייתי יכולה לבחור דבר אחד להחזיק בו כל החיים ולדעת שהוא יתן לי אנרגיה זה אהבה... אני עוד לא מצאתי דבר יותר משמעותי בחיים מאשר אהבה. והייתי רוצה כסף חחח... לא יותר מדי, כדי לא להשתגע, אבל מספיק כסף כדי לחיות טוב מאוד.

Hosh17

New member
זה ממש עצוב כל הנתונים האלה

ומפחיד ממש. לא תיארתי לעצמי שזה המספר. כנראה שלא הכל מדווח בתקשורת. מספר עצום... בטח בעולם המערבי זה בכלל מספר ענק. ודיכאון זה משהו שיכול לעבור גם בגנטיקה וגם גורמים חיצוניים אהבה נכזבת שלא יוצאים ממנה ,מוות של בנאדם שהיה קרוב, טראומות, גירושים, ואפילו דברים קטנים כמו מעבר דירה או פיטורים מעבודה.... דברים שקשה לנפש לפעמים לעכל ולהשלים. אבל מוזר שדיכאון זו מחלת נפש למרות שהבעיה היא במוח כשיש בכלל מחסור במוליך סרטונין.. זה משהו פזיולוגי. בכל מקרה, עדיף לטפל בזה לפני שזה מחמיר כי דיכאון מחמיר עם הזמן ... צריך לשלוט בזה לפני שזה שולט עלייך

א/נשים לומדים היום תחומים שלמים

בנושאים שונים של רפואה וסוציולוגיה כדי לעזור לאנשים אחרים החל מספיכולוגיה ופסיכאטרייה עד לטיפולים של רפואה אחרת פרחי באך, הולסיטיקה, שיאצו, מדיטציות וכאלה כדי לרפא דכאונות

Hosh17

New member
ברור

בעיני זה לא פחות גרוע ממחלה בריאותית אחרת. זה באמת פיספוס של החיים.

חמדונה

New member
אם 400 מתאבדים

אני לא רוצה לחשוב בכלל כמה נסיונות התאבדות יש... וכמה אנשים יש שיושבים בבתים בדכאונות כבדים...

Satyricon

New member
מזה השטויות האלה

דכאון בא בדרכים רבות ...זה לא מתמטיקה כל בן אדם ושלו...דכאון זה לא "מחלה" אלא אם כן היא פסיכוטית בקיצר,תפסיקי לשחק אותה מבינה.

חמדונה

New member
אורח חיים שקט.

לקום בבוקר, לשבת על קפה וסיגריה, להישכב על הדשא, לשמוע קצת מוזיקה. בלי ריבים, בלי צעקות, בלי אלימות, בלי פוליטיקה, בלי שחיתות, בלי חובות. רק חופש ושקט, זה כל מה שאני רוצה. אני לא צריכה מישהו לידי, לא חבר ולא משפחה ולא כלום. רק תנו לי דפים, עטים, דיסקמן+סוללות ודיסקים.

למעלה