שאלה שאילתית

מצב
הנושא נעול.

eyalher1

New member
שאלה שאילתית

שאלה שאילתית
אני סטודנט שעובד בחצי משרה במהלך שנת הלימודים ובמשרה מלאה בחופשות. כמו כולנו משלם ואף לפעמים (לדעתי) יותר מדי ביטוח לאומי וכו' . כרגע אני עובד בחצי משרה ובשבוע שעבר עקב מחלה קיבלתי כמה ימי מחלה מהרופא שאלתי היא האם אני צריך לקבל תשלום עבור כל ימי המחלה למרות שאני עובד רק 3 ימים בשבוע ?

אין קשר לביטוח לאומי.

שאלה שאילתית
אני סטודנט שעובד בחצי משרה במהלך שנת הלימודים ובמשרה מלאה בחופשות. כמו כולנו משלם ואף לפעמים (לדעתי) יותר מדי ביטוח לאומי וכו' . כרגע אני עובד בחצי משרה ובשבוע שעבר עקב מחלה קיבלתי כמה ימי מחלה מהרופא שאלתי היא האם אני צריך לקבל תשלום עבור כל ימי המחלה למרות שאני עובד רק 3 ימים בשבוע ?
אין קשר לביטוח לאומי.
גם מי שעובד שבוע שלם לא זכאי (לפי החוק) לדמי מחלה על כל ימי המחלה. על היום הראשון - הוא לא זכאי בכלל. על היום השני - הוא זכאי ל-37.5% מהשכר. על היום השלישי - הוא זכאי ל-37.5% מהשכר. על כל יום נוסף באותה מחלה - הוא זכאי ל-75% מהשכר. כל זה עד לניצול מרבי של ימי המחלה שנצברו לזכותו (1.5 ימים בחודש) כשהצבירה המרבית היא 90 ימים. אם אתה עובד 3 ימים בשבוע, אתה זכאי לדמי מחלה בהתאם למה שכתוב למעלה, כשזה מיושם על הימים שבהם היית אמור לעבוד אך לא עבדת בגלל המחלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה