פוסידון שאל איך ה"יוצר" לא חשב על זה
אז המשכתי את קו ה"יוצר". ואין זה משנה אם ה"יוצר" של פוסידון הוא מה שאני קוראת "בורא", או מה שאתם קוראים "אבולוציה".
כמו תמיד, אלה רק הגדרות. הלוגיקה שמאחורי ההגדרות היא אותה לוגיקה. הרי גם אם נקרא לאותו יוצר "אבולוציה", הרי שגם מאחוריה מסתתרת מטרה מסויימת, לא כך ? יצורים מתפתחים בהתאם לצורך מסויים, בקשר של סיבה ותוצאה ובמטרה להגיע למצב עתידי טוב יותר. איך שלא תהפכו את זה, מיוחס ל"אבולוציה" רציונאל מסויים.
אז אחזיר לך באותה שאלה : במה שונה הודעתי מההודעה של פוסידון ?
השוני לא נובע מזה שאני מאמינה ואתם לא. הוא לא קשור באיבר כזה או אחר שאני עושה או לא עושה בו שימוש.
השוני הוא בכך, שלפי תפיסתי והשקפת עולמי (מעניין שאני היחידה שצריכה כל פעם להדגיש שמה שאני כותבת הוא אך ורק עפ"י תפיסתי והשקפת עולמי. אחרים - שברור שכותבים גם הם רק על פי תפיסתם והשקפת עולמם, לא מחויבים לעשות זאת), הרי שאם ישנו רציונאל שמכוון אותנו להתפתחות, וההתפתחות היא בהכרח לטובתנו, הרי שגם אם נופלות עלינו מחלות וקריסת מערכות, זה כי אותו רציונאל על קבע שזה מה שטוב בשבילנו. זה לא ברור לנו, זה לא מובן לנו, זה אפילו מכעיס אותנו. אבל גם אותו דג שהפך ברבות רבות השנים לציפור, לא הבין על מה ולמה זה קורה לו.
על מה יצא קצפך כל כך ? השאלה של פוסידון לא היתה שאלה מפגרת, טפשית או אינפנטילית, בכדי שתפגעי על שייחסתי לכם התעסקות בה. ומה גם, שמי שהכניס לכאן את עניין האמונה הוא את. רואים "קפצילי", ועוד לפני שפותחים את הפוסט עצמו כבר יודעים מה יהיה התוכן. אז כן, אני רגילה לזה מלא מעט אנשים. אבל כשזה בא ממך, אני מודה, הופתעתי.
אגב, כשאני רואה "דאגרו", אני לא מסיקה אוטומטית שלפניי פוסט שמאלני.