שאלה שאלתית ,,בנושא פסטה,,,

shron17

New member
שאלה שאלתית ,,בנושא פסטה,,,

איפה אתם קונים את הפסטה שלכם ?
זו פעם שלישית בחודשיים האחרונים, ,שאני קונה פסטה וברגע הפתיחה של האריזה ,,,קופצים ממנה חרקים ,עשרות חיפושיות קטנות.
הייתכן שזה בהשפעת החום ?
האם גם לכם זה קרה לאחרונה ?

תמיד הפסטה אצלי הייתה מועברת מהאריזה ישר לסיר עם המים הרותחים,אבל כעת ,,לאחר כמה פעמים של תקל,הפסטה מועברת מהאריזה למגש גדול ,שמונח על השייש ,בתקוה שתהיה הפעם נקייה אבל לצערי שוב זה קה,שכול החרקים מתפזרים לכול הכיוונים שבמגש,
מראה לא מלבב בלשון המעטה..
זה כול כך מגעיל שאפילו לא החזרתי למקום שנרכש,
אלא מיד ירדתי מהבית וזרקתי לפח המרכזי של הבניין.
אולי מישהו יכול לתת המלצה,למקום בו אפשר להשיג פסטה נקייה מחרקים ?
 

סביון1

New member
תבדקי שמקור החרקים איננו בארון שלך

אני קונה בסופרמרקט, בדרך כלל של שופרסל או של אוסם. מעולם לא נתקלתי בחרקים
 

shron17

New member
בוודאי שלא,כי ברגע שהמוצר הגיע,,,

מיד פתחתי את המארז ,אפילו לא איחסנתי אותו,אלא באותו רגע שהמוצר הגיע הביתה שפכתי את תכולתו על המגש,וראיתי חיפושיות קטנות מתרוצצות .
גם בפעמים הקודמות זה היה אותו דבר,ברגע שהמוצר הגיע הביתה מהסופר.
&nbsp
&nbsp
 
אני מחליפה סופרים כמו גרביים

וקונה פסטה גם של אסם וגם של ברילה
מכינה לפחות פעם בשבוע
ומעולם לא נתקלתי בחרקים
מוזר מאד מה שאת מתארת
את תמיד קונה באותו סופר?
 
אפרופו: "מחליפה סופרים כמו גרביים"

אחד מעיר לחברו שהוא מחליף בנות זוג כמו גרביים!
על מה אתה מדבר, אור החבר? אני עם אותה בחורה כבר 3 חודשים...
נכון, אבל אתה עדיין עם אותם הגרביים!
 
אתה אמרנו, אני סיפרנו...
הקוראים צחקנו


שלום
לא יכולתי להתאפק...

פה ושם אפשר לצחוק
. לא רק לבשל...
 

shron17

New member
אשמח לדעת באיזה סופר את קונה ?

אולי במקום בו אני קונה, אין שם תחלופה גבוהה של פסטה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תשובה תשובתית

לפני שאני קונה מוצר כמו פסטה או קטניות בסופר אני מבצע שתי בדיקות.

א. בודק חזותית שאין בתוך האריזה "נסורת" או "קורי עכביש" שלא לדבר על "סומסומים עם רגליים".

ב. מפעיל לחץ פיזי מתון על השקית וכך מוודא שהיא אטומה.

ג. במקרה של קטניות מייד עם ההגעה הביתה הן עוברות עיקור במיקרו, בקטניות זה חשוב כי התולעים (יותר נכון הביצים שלהן) מובנות כבר בתוכן והעיקור הורג אותן.

נתקלתי בעבר בכמה חבילות פסטה שקנינו בסופר במבצע והן היו נגועות, כל החבילות שבדקתי לא היו אטומות. פניתי אגב לייצרן וקיבלתי זכוי + פיצוי.
 
הסבר

שלום
בעל חיים שמוכנס למיקרו מת מהתחממות וקרינה.
זה עיקור. אם היו שם ביצים או משהו שעשוי להתפתח, המקרו הורג אותו.
כמו עיקור של ביצים או חלב עמיד בחום.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תלוי בעצמה של המיקרו

במיקרו שלי (1200W) אני מפעיל כ30 שניות לקילו מוצר.
 

shron17

New member
לא ברור לי מה קורה לאחר שמתו, אוכלים אותם מומתים ?

ומה לגבי קטניות קנויות ממקרר הקפואים ?
 

מאקי

New member
מוסיפה ומחזקת את השיח

אצלנו כל הקטניות הקמח ופסטות עוברים עיקור במיקרו לפני כניסתם לארון.
סבתא שלי קראה לזה הקרמטוריום של הגוקים.
(לא להתרגז היא ידעה על מה היא מדברת)
 

מ נ ט ה 1

New member
כמה זמן במיקרו? אפשר לעשות את זה

גם לתבלינים? אני זרקתי לאחרונה מלא
תבלינים שקיבלו לאחרונה חיים חדשים
עם המון רגליים ועיניים, פיכסה ממש.

אחרי העיקור צריך עדיין לשמור במקרר או אפשר

בארונות המטבח?
 

מאקי

New member
תלוי עוצמת המיקרו והמשקל של המוקרן

קג קמח אני שמה לדקה וחצי על הכי חזק אצלנו.

תבלינים אני לא ניסיתי מעולם.
 
למעלה