איך לבדוק כבר הסברתי.
 
אני מדבר על ביצים מקרוסקופיות שכמעט כל הקטניות כבר מכילות בתוכן (הקטניה "נעקצת" עוד בהיותה ירוקה על ידי יתוש/צרעה/פרפר שמטיל את הביצים שלו לתוך מחסן מזון מוכן, כאשר התנאים של חום ולחות מתאימים הביצה בוקעת והתולעת מתחילה לאכול את הקטנייה מבפנים ומבקיעה את דרכה החוצה).
 
העיקור הורג את הביצים האלה כשהן עדיין בגודל מקרוסקופי..
כל מה שכתבו קודמי נכון אבל בגלל שזה נכתב במקטעי תגובות אולי זה
לא ברור כ"כ...
פעולת העיקור מיועדת ויעילה רק כאשר המוצר מכיל ביצי חרקים (ובכולם יש), הפעולה היא פעולת מנע - חיסול הביצים ובכך מניעת התפתחות החרקים.
במצב שכבר בקעו חרקים מהביצים העיקור יחסל אותם אבל החרקים עדיין קיימים באריזה, מתים אבל קיימים, המוצרים עצמם פגומים ואינם ראויים לשימוש ולכן מומלץ פשוט לזרוק אותם.
ביצים "רדומות" קיימות בכל המוצרים, הן מיקרוסקופיות ולכן אי אפשר להבחין בהם, חרקים קיימים במוצרים שנמכרים במקומות שאין בהם תחלופת מוצרים גבוהה ו/או כאשר החנות נגועה והם עוברים ממוצר אחד למשנהו והם מסוגלים גם לנקב אריזות בקלות.
תבלינים, מוצרי פסטה,קיטניות, אורז, דגנים וקמחים, כולם נגועים בביצי חרקים ואת כולם מומלץ לעקר במיוחד אם הקניה מיועדת לאיכסון ממושך.
מה עושים בתעשית המזון? רוכשים את המוצרים מוקרנים (רדיואקטיבית) ואין כל חשש להתפתחות חרקים.
כמה זמן לעקר - 30 שניות לאריזה זה די והותר.
חשוב לציין - אריזה שעוקרה היא מעוקרת רק עד לפתיחתה, מרגע שנפתחה יש להעביר אותה למקרר או למקפיא.
אין כל קשר לתאריך התפוגה, זה יכול לקרות גם בפסטה "צעירה"
קראי מה שכתבתי, הביצים נמצאות כבר מרגע הייצור ולפניו.
חרקים שהתפתחו מהן זה לא ענין של פג תוקף אלא ענין של
של תנאים סביבתיים שתורמים לבקיעת הביצים כך שאין קשר
לתאריך תפוגה.
למי שיש סבלנות שיחזיר ויחליפו בלי בעיה.
הדיון והשרשור הארוך בנושא מעניין וחשוב אך לדעתי הוא מוצה.