שאלה שאלתית ליום שבת זה

Bastat

New member
שאלה שאלתית ליום שבת זה

מה דעתכם הכנה והאמיתית למהו אגו רוחני ? (ואני מדגישה לא אגו בכללי אלא אגו ר ו ח נ י) האם זה תופס חלק מהיום יום ? האם זה חלק בלתי נפרד מהעבודה הרוחנית של כל אחד ואחת ? האם זה בא לביטוי ברמת הטיפול ?

gwizard

New member
אני לא מבין למה את מתכוונת

מה זה בכלל אגו רוחני ? לא לגמרי ברור לי למה הכוונה.

ראיתי פעם איזכור

לזה ברשימות של ליידי האריס כשהיא כותבת על הביצוע שלה לטארוט של קראולי. היא מדברת על "האני הרוחני" כלומר על התמצית הרוחנית של הישות, ולא במשמעות של "אגו" כמו שמתכוונים אליה בדרך כלל. ובמקרה הזה הוא פשוט מתפתח בעצמו- זה ה- BEING ככל שהוא חזק יותר היכולת ליצור מציאות היא גדולה יותר.

Bastat

New member
רמת הטיפול

כל אחד עם השיטות טיפול / ריפוי שלמד ופיתח. ברמת הטיפול כלומר - כאשר את מטפלת באדם / חיה ומצליחה בטיפול. איך את מגיבה להצלחה ? ומאיזה מקום זה מגיע ? - הבנה שהטיפול הצליח כי היית עצם חלולה ונתת לכוחות היקום להזרים דרכך ריפוי. או..... שאף אחד לא יקח לך את זכות תוצאת ההצלחה וזה שייך לך בלבד ?

Bastat

New member
אולי אני אענה וכך השאלה תתבהר

תשובתי בשאלתי על אגו רוחני - אתמול ישבתי עם חבר יקר מול נוף מדהים ושוחחנו לנו לתוך הלילה, אחד מנושאי השיחה היו על אגו רוחני ולכן החלטנו לעלות את השאלה לפורום מכובד זה. הרי כולנו יודעים של כ ו ל ם יש יכולות, השאלה איך את/ה בוחר/ת לפתח/ת אותם ואת עצמך. מי שבנינו אשר בחרו בדרך הרוח ולקחו את כל האחריות הנלוות לדרך זו.... הם האנשים שמודעים יותר, שרואים יותר, שמרגישים יותר וכדומה (אני לא חושבת שאני צריכה לפרט כי הרי התפתחות היא מאוד אינדבדואלית) בעודנו מתפתחים בדרך אנו מקבלים מתנות, פותחים כל מיני חדרים כמוסים ומתחילים לעבוד עם הכלים החדשים הללו. העבודה באה לידי ביטוי - אם בעזרת מאגיה או שיטות ריפוי שונות ומשונות וכדומה ואזז..... מתחילות להגיע התוצאות. אני זוכרת שהתחלתי לעבוד במודע ודברים החלו לקרות ולהשתנות לא ממש ידעתי אך לאכול את זה ומאוד מאוד התרגשתי. ולפני שאני ממש עונה על השאלה אני בוחרת לשאול אותה שוב אחרי ההקדמה הזו ולענות את תשובתי המלאה מאוחר יותר. וכאן אני שוב שואלת.. כאשר אנו מגיעים למקום שאנו מכירים ושולטים ביכולות שפיתחנו איך אנו מקרינים את היכולת הזו, איך האגו הרוחני שלנו מתפתח (או שלא) עם היכולות ההבנות וכמובן התוצאות ? שבוע נפלא לכולם

nepthys

New member
נסיון לענות

למרות שאני עדיין לא סגורה על מה את שואלת.. גם אני, כשרק התחלתי, נדהמתי עד כמה זה עובד בפועל. תארתי לעצמי שיקח לי הרבה זמן עד שאגיע לתוצאות משמעותיות כשלמעשה בדרך כלל המאגיה עבדה בשבילי בצורה מאוד, מאוד יעילה. אבל ברגע שהגעתי למישור מסוים שבו כבר למדתי לשלוט ביכולות שלי ולשפר אותן, הבנתי שמאגיה בשבילי היא ממש לא דרך להשיג מטרות. מבחינתי מאגיה היא לא כלי לדברים נקודתיים כמו לעבור מבחן, להגן על עצמי וכו'. אם בהתחלה הייתי פשוט מחפשת פתרון לבעיות שלי, כשמאגיה הפתרון הכי טוב, כיום מאגיה זה סוג של ראיית עולם ודרך חיים בשבילי. מבחינתי המאגיה עוזרת לי לשנות את עצמי באופן כולל, ומאפשרת לי ללמוד להיות אדם טוב יותר. מבחינה פרקטית זה גם הבדל מהותי. בעוד שהכישוף הנפוץ הוא כישוף למטרה מסויימת, הכשפים שלי קוראים לכוחות (שהם בד"כ אלים פגאנים) שידריכו אותי ויעזרו לי. הכישוף ככה הוא הרבה יותר עמוק ורגשי, ועוזר לי להשתנות ולהשתפר לפי האדם שאני רוצה להיות, ולהשלים עם האדם שאני עכשיו.

Bastat

New member
הבהרה נוספת :)

אני אתן דוגמא - מנהל שמגיע לדרגה גבוה והשגים גבוהים וכולו הולך כמו טווס אני עשיתי, אני יצרתי, אני בניתי..... איש רוח שמגיע לרמה רוחנית גבוה והכלים שבידיו הם בעלי עוצמה גדולה הולך לו כמו טווס אני עשיתי, אני יצרתי, אני בניתי.... יש לטפוח לעצמך על השכם שניצחת את כל הקשיים והמבחנים שבדרך ויש.... להבין שהעוצמה שעוברת דרכך בעבודה לא שייכת לך הרי כולנו עובדים עם עוצמות ויכולות הטבע או יותר נכון נעזרים בהם דרכינו בכנות איפה כל אחד עומד עם האגו הרוחני שלו ? מקווה שיותר מובן :)

nepthys

New member
אז זהו..

שמבחינתי אחת הדרכים להתפתח ולהפוך לאדם טוב יותר היא ללמוד מהי ענווה.. אני נותנת לעצמי קרדיט על כך שישבתי על התחת ועבדתי די קשה בשביל המקום שאני בו היום, אבל אני ממש לא איזה מקרה מיוחד, ויש עוד הרבה כמוני.. בסופו של דבר אני לומדת מנסיון אבל גם מנסיונם של אחרים, ויש הרבה סופרים ואישים שאני מביטה עליהם בהערצה מסוימת. אני חושבת שאחרי שלומדים מעט, באמת מרגישים תחושת עליונות כלשהי, במיוחד כלפי אנשים שרק מתחילים את דרכם. ומאנשים מנוסים יש הרבה התנשאות כלפי אלו שרק התחילו את הדרך הזו. אבל זה עובר כשמגיעים לשלמות ומרגישים שכבר לא צריך להוכיח כלום לאף אחד.. אפילו בפורום הזה, יש אנשים ששואלים שאלות ויש אנשים שבעיקר נותנים תשובות. אני חושבת שצריך איזון. אני משתדלת לשאול כמה שיותר, וממש לא אכפת לי שיתיחסו אלי כאל חסרת ניסיון או ידע, כל עוד בסוף אני אקבל את התשובה.

Swicca

New member
לי קצת קשה להסכים איתך..

פשוט מהבחינה שדיברתי איתך על הדרך שלי.. והיא הפיתוח העצמי, ופחות השימוש ביכולות והבנות של "דברים" אחרים. נסיון וטעות.. אומנם נורא התרגשתי כשעשיתי משהו, ואני כן חושב שעבדתי קשה, מצד שני אני יודע שהיו המון דברים שתרמו לזה. אני לא שוכח את המאמצים שאני עשיתי בדרך וכמה קשה זה היה ואני שמח שהצלחתי, אבל בו זמנית גם מכבד את אותם מקורות שאולי כן תרמו פה ושם לאותה התפתחות. לדעתי זה יותר להיות כנה עם עצמך, ולראות את כל התמונה. את עצמך ואת שאר הגורמים. כי אם כל הכבוד יש לך כוח, פשוט בדרך שלך את בוחרת להשתמש בכוחות של מקורות אחרים.. לעומת זאת אף פעם אל תשכחי את הידע שרכשת ובכוחות עצמך כי זה גם משהו. שום דבר לא הביא אותך לאיפה שאת עכשיו חוץ ממך וזה משהו שצריך להיות גאים בו. מקווה שאיכשהו עניתי על השאלה הזו... :-\ (מוכרח להודות שאני עדיין קצת מבולבל לגביה :p )

gwizard

New member
../images/Emo45.gif יפה.

מאוד אהבתי את מה שכתבת וזה מסתדר נהדר עם המחשבות והרגשות האישיים שלי בנושא (= אני חושב כמוך).

gwizard

New member
אני אנסה לענות

לפני שאני עונה, אני חייב לציין שאחרי ההסבר שלך אני לא רואה שום הבדל בין אגו רוחני לבין אגו "רגיל" ובגלל זה אני עונה בכלליות. אדם אשר מחזיק מעצמו יעשה זאת בכל תחום בו הוא מעורב כך שזה לא ממש משנה אם הוא מנהל או גורו רוחני. אני אישית התמודדתי (ועדיין מתמודד) עם האגו שלי וכולם בפורום זה והשכן היו עדים למאבק כך שאין טעם להרחיב יותר מדי. באופן כללי, אני רוצה שיעריכו את מה שאני עושה ומצפה מאנשים להגיד לי את כל הדברים הטובים והרעים. החלק הראשון הוא טבעי לכל אחד, אבל עם החלק השני הייתה לי בעיה גדולה מאוד כי לצפות לפרגון מישראלים זו טעות מרה ביותר. אני מניח שהתרגלתי יותר מדי לעבוד עם האמריקאיים והאנגלים ובגלל זה הציפיות שלי לא התממשו כל כך בעבודה עם חברה ישראלים. לדעתי, אגו הינו דבר חשוב שלא צריך לוותר עליו. כל התורות הרוחניות למיניהן אשר דוגלות בדיכוי האגו בדרך אל האמת - אני לא קונה. הרי האגו הוא מה שדוחף אותנו הלאה. אם לא היה לנו אותו אז לא היה אכפת לנו משום דבר והיינו נכנסים לקיפאון וזה, בעיני, משול למוות. כמובן שגם ההפך הוא לא בריא - אגו מנופח יתר על המידה. בקיצור, כמו בכל דבר בחיים, האיזון הוא המפתח לחיים בריאים ומאושרים. אני יודע שלא ממש עניתי על השאלה אבל זה רק בגלל שאני עדיין לא סגור מה השאלה בדיוק

PurpleFilth

New member
בסתת, אני מתה עלייך, אבל

בבקשה תפסיקי לחבק עצים. אתמול ישבתי עם ידיד וחפרנו שעות מעל כוס בירה... "הרי כולנו יודעים ש (כלומר, אין לי דרך להוכיח ש) ל כ ו ל ם יש יכולות, השאלה איך את/ה בוחר/ת לפתח/ת אותם ואת עצמך. (קלישאה מוכרת של מחבקי עצים. לכל אחד יש פוטנציאל. מה עם האדם החומרי שכל עניינו כסף, רכוש, כיבוש הזולת ותחושת עליונות? גם לו וודאי מגיעה הזדמנות). מי שבנינו אשר בחרו בדרך הרוח ולקחו את כל האחריות הנלוות לדרך זו.... הם האנשים שמודעים יותר, שרואים יותר, שמרגישים יותר (ושעושים פחות). בעודנו מתפתחים בדרך אנו מקבלים מתנות, פותחים כל מיני חדרים כמוסים ומתחילים לעבוד עם הכלים החדשים הללו (דרך ציורית ומתחנחנת להגיד "רוכשים יכולות"). וכאן אני שוב שואלת.. כאשר אנו מגיעים למקום שאנו מכירים ושולטים ביכולות שפיתחנו איך אנו מקרינים את היכולת הזו, איך האגו הרוחני שלנו מתפתח (או שלא) עם היכולות ההבנות וכמובן התוצאות ? (מה שבעצם התכוונת לשאול זה, אם הבנתי נכון, "איך העבודה המאגית משפיעה על האישיות שלנו". תראי כמה עולם המושגים של חיבוקי העצים הופך את הניסוח שלך לפתלתל ומסורבל. להקרין את היכולת? להגיע למקום שאנו מכירים...? נו באמת. בקושי הצלחנו להבין למה את מתכוונת.). שבוע נפלא לכולם (אל תשכחו, בשר זה רצח ורצח זה טעים.)

nepthys

New member
חבל שאת סתם מזלזלת...

אז נכון - ההודעה שלה לא מנוסחת הכי טוב. אבל גם אותך אי אפשר להבין חצי מהזמן. למשל, כרגע אני לא מבינה מה בעצם רצית להגיד כאן בדיוק. מה רע באמונה שלכל אחד יש יכולות? האם את אישית מאמינה שיש אנשים חסרי יכולת לגמרי, ולמזלך הרב לא נולדת כזו? ומי אמר שמי שבוחר ללמוד על הרוח, הפילוסופיה והמאגיה, "עושים פחות"?... ומה רע בלכתוב בדרך "ציורית ומתחנחנת", אם זה אמצעי ספרותי שמעביר נקודה מסויימת? ומה קשור כאן "עולם המושגים של חיבוקי העצים"? אני מעולם לא הכרתי קהילה שלמה של אנשים שמחבקים עצים באופן קבוע והייתי שמחה לשמוע על התופעה הזו ועל השפה שהתפתחה ממנה.. בסופו של דבר מה שעשית זה לרדת עליה, מבלי לענות לה. הרי אם הבנת מה היא שואלת ("איך העבודה המאגית משפיעה על האישיות שלנו"), למה לא פשוט חסכת מאיתנו את ההתמרמרויות האישיות שלך? פעם אחרונה שבדקתי, זה לא בדיוק פורום "הוצא עצבייך על סטריאוטיפים בחברה הישראלית".

Bastat

New member
תודה אבל זה בסדר כולנו מכירים ו....

אוהבים את הזוהמה הסגלגולת של הפורום ואת דרכה להביע את דעתה.... הכל מתקבל באהבה

Bastat

New member
זוהמה, אוהבת אותך בלי אבל ../images/Emo8.gif

יהיה לי לא קל להפסיק לחבק עצים .....
ודווקא הידיד הזה בוא נגיד די פעיל בפורום... והוא לא מהמחבקי עצים שכמותי...:) "כלומר, אין לי דרך להוכיח ש" - עלה פעם בפורום דיון שגם את השתתפת בו, על היופי באי יכולת להוכיח אנרגיות שמגיעות או שעושות דבר זה או אחר...אבל לדעת אפשר. את יודעת מה דעתי על כלל האנושות כולם שווים עבורי מבחינת הגוף הפיסי (לא תכונות,אופי,דתות,דעות ושאר ירקות) ולכן מבחינתי לכולם יש את נקודת הפתיחה השווה, מה שכל אחר בוחר לעשות עם עצמו הלאה זו כבר הבחירה החופשית שלו.... "קלישאה מוכרת של מחבקי עצים. לכל אחד יש פוטנציאל. מה עם האדם החומרי שכל עניינו כסף, רכוש, כיבוש הזולת ותחושת עליונות? גם לו וודאי מגיעה הזדמנות" - ושוב מתנצלת על חוסר היכולת שלי בלשלוט בעצמי שאני רואה עץ.... ועל שאר המשפט אני חושבת שעניתי - בחירה חופשית וכאלה
וכן דעתי שלכל אחד מגיע הזדמנות ושוב השאלה מה הוא בוחר לעשות עם זה. "ושעושים פחות" - לא יכולה להסכים יותר !!! "דרך ציורית ומתחנחנת להגיד "רוכשים יכולות" - מציגים דבר בכלליות וכל אחד מבין את השורה התחתונה בדרכו - ודרכך מעודנת יותר מכולם זוהמה יקרה שלי
"מה שבעצם התכוונת לשאול זה, אם הבנתי נכון,איך העבודה המאגית משפיעה על האישיות שלנו" - זהו שלמרות שזהו פורום מאגיה אני לא מדברת רק על עבודה מאגית ולכן זה כתוב בצורה מחבקת עצים וכללית. כל אחד ועולם המושגים שלו את יותר בחורה של תכלס וזה אחלה (ולכן אני כל כך אוהבת אותך) ואת יודעת לפעמים לא קל לעלות על הכתב כוונה מסויימת אז זה יוצא קצת מסורבל. ארדן הבין לגמרי למה אני מתכוונת בשאלתי תקראי את התשובה שלו. ולכשנפגש הולכות לאכול בשר
חבל שאין ציור של סטייק ועדיין שיהיה לך אחלה שבוע מותק

PurpleFilth

New member
אני מקווה שלא הבנת אותי לא נכון,

כמובן שאין לי שומדבר אישי נגדך, רק נגד תפיסת עולם היפית-ניואייג'רית: גישת חיבוקי העצים. ככל הידוע לי, אי אפשר להוכיח או להפריך אנרגיות, רק טיעונים. מה זאת אומרת "כולנו יודעים שלכולם יש יכולות"? אני לא יודעת. זה לא דבר כל כך מובן מאיליו שאפשר פשוט לעבור על פניו. אם זו דעתך האישית, אל תגידי שכולם יודעים את זה. אם זו עובדה, נא הוכיחי אותה. עכשיו, בואי נשים רגע בצד את הפקפוק שלי בנכונות של הטענה הזאת, ונסתכל על המשמעות שלה. כלומר, גישה שטוענת כי לכל אחד יש יכולות, לאיזה עולם היא מביאה? לטענתי, ככל שיותר בני אדם משתמשים במשהו (מאגיה, רוחניות, אמנות, לא משנה), הרמה יורדת, פשוט בגלל שצריך להתאים את אותו המשהו למכנה המשותף הנמוך ביותר. כידוע, הכתיבה שלי לא הכי ברורה, אבל אני חושבת שהבהרתי את הנקודה שלי. "לא יכולה להסכים יותר" - לא הבנתי אם התכוונת להגיד שאת מסכימה נורא, או לא מסכימה בכלל. קראתי את התשובה של ארדן, ואחרי שקראתי אותה, לא הבנתי איך זה שלא התכוונת בהכרח לעבודה מאגית.

Bastat

New member
הבנתי אותך נכון לגמרי

אני יודעת שזה לא עניין אישי, וגם לא להסכים על כל דבר זה סבבה. התכוונתי לזה שאני מאוד מסכימה. כתבת הרבה, אמרת הרבה.... אבל בעצם לא ממש ניסית לענות על השאלה.... קבלי נשיקה ממחבקת עצים שכמותי

RainBird

New member
אגו רוחני ../images/Emo20.gif הגישה שעומדת מול העיניים זה אני ויכולותי מול הכוחות שאני מתעל. מצד אחד, היכולות שעבדתי עליהן הן שלי. אני רקחתי את השיקוי, אני שלחתי את האנרגיה, אני טענתי את הסיג'יל.... הגישה הזאת נכונה. האנרגיה בכל מקום ואני זה שכיוונתי אותה לכיוון המועיל שבו היא הועילה. מצד שני, אני לא יכול לטעון שייכות על האנרגיה- היא של היקום והאלוהות והפעולה שהיא ביצעה באה מן היקום. זה שאני כיוונתי אותה ברמת הטיפול להסיר חסימה או לסכור פצע, לא הייתי מצליח לעשות שום דבר כזה בלי עזרה מן הקוסמוס הנדיב. הגישה שאני נוקט איפוא היא גישת ביניים- חיזוקים חיוביים חשובים כדי ליצור המשכיות אנרגטית אבל תמיד צריך לזכור שהכוח, שמקורו לא שייך לך או לאף אחד אחר ביקום. ארדן.

למעלה