שאלה שאלתית על הבוקר...

noamic

New member
שאלה שאלתית על הבוקר...

בוקר טוב, הילדה בת ה 8 אומרת לבן זוגי - (כפי שנשמע ונראה כציטוט ישיר מפי האקס) "אתה אבל לא שייך למשפחה שלנו, אתה פשוט רק גר פה. נכון ?? צודקת ולא צודקת. מה להגיד לה? איך להסביר לה ? מהי הגדרת המשפחה במשפחות מורכבות ?? אני ובן זוגי לא נשואים, כן פשוט גרים ביחד, ועם ילדי יותר משנה. מנהלים חיי משפחה לכל דבר בשותף. אוירה טובה. אז הוא לא במשפחה ? כי הוא לא התחתן איתי ?? המשפחה בה' הידיעה היא רק המשפחה הגרעינית ממנה יצאו הילדים ? ואחות בעלי לשעבר שלא מדברת איתי היום היא משפחה שלי ??? מה ההגדרה שלכם למשפחה ??

נעומי בוקר אור

לדעתי זאת לא שאלה של הגדרת המילה. לדעתי כאשר גרים יחד ומנהלים משק יחד והיחסים הם אהבה ושיתוף,בן הזוג הוא לא רק מתגורר כדייר בבית. לא חייבים להינשא בכדי שההגדרה תהיה אתה חלק מהמשפחה. אם את מרגישה ורוצה שבן זוגך יהיה חלק,אז זה המסר שצריך לעבור לבתך .וזה כולל גם סמכויות ...... ככל שבתך תרגיש שבן זוגך הוא משפחה כך הרווח שלה להורה יהיה גדול יותר. בהצלחה

diana1973

New member
אין לנו הגדרה מדוייקת

אבל לא מזמן עקב "שיחה" של הX שלי עם בני ניהלנו שיחה בבית ובה אמרתי לבני (שיחה שינו לביני בלבד) שאני אוהבת את בעלי הנוכחי וכמובן שאני מאוד אוהבת אותו והייתי רוצה שנחיה ביחד כולם ושנאהב כולם את כולם כי תמיד אבל תמיד שנינו (בעלי ואני) נעמוד לצידי כשהוא יצטרך ונטפל בו תמיד, גם אמרתי לו שזה שיש לו אבא זה לא גורע זה רק מוסיף ותמיד אני מראה לו את הצד היפה והטוב "יש לך 3 סבתות ו- 3 סבים והרבה דודים ובני דודים וכמובן ההכי חשוב 3 הורים. אצלנו שיחה כזו כל פעם שהוא חוזר מאבא שלו מאוד עוזרת.

ההגרדרה שלי למשפחה...

אדם שאנחנו אוהבים ברמה בה אנחנו אוהבים את משפחתנו. הוא יכול לגור או לא לגור איתנו. במקרה שלך, הייתי אומרת שהוא משפחה. את אוהבת אותו ואת גרה איתו.

*יערית

New member
שאלה רלוונטית עבורי../images/Emo9.gif

ילדים לא בוחנים רק במשפחות "נורמליות" את מיקומם,ביטחונם והרגשתם,הם עושים זאת במיוחד יותר כשיש זוגיות שונה,כשאחד מהמבוגרים מתווסף במהלך חייהם, המשפט הזה של בתך נשמע אצלינו כמה וכמה פעמים בגירסאות שונות,גם אנחנו חיים יחד ולא נשואים יותר משנה וחצי..."מעוף נכון שיש לך בית אחר ואתה רק חבר של אמא?" זה לא הבית שלך...וכו'... אבל בכל פעם הוא ידע לענות להם ברוך ועם הקסם האישי שלו "אני כאן איתכם כי אני אוהב אתכם ואת אמא וזה כן הבית שלי אני חולק אותו עם אמא שלכם ואיתכם " ואני תמיד מחדדת בפני הילד{לרוב זה הילד שבוחן אותו} מעוף איתנו להרבה הרבה זמן,הוא בונה איתנו חיים חדשים, הוא כאן מאהבה גדולה ומרצון שרק טוב יהייה לכולנו... הילד שלי כ"כ אוהב את התשובות שמנסיחות בו ביטחון שזה לא משהו ארעי אלא משהו רציני ושאין ממה לחשוש שעוד מישהו "יעזוב" אותו. המשפחה שלי היום מורחבת,יש את ילדיי ובנזוגי, יש את אביהם שתמיד יהייה חלק מהמשפחה,יש את משפחתו שהם חלק ממנו ועם הזמן יהיו חלק ממני,יש את משפחתי שאימצה את מעוף לליבם ומוקסמים ממנו..ואמא שלי מאוהבת בו
כולנו משפחה אחת גדולה,ולכל אחד יש את הקירבה משלו, יש את הקרובים ביותר ויש את הרחוקים אך עדיין קרובים ל
אני מחדירה זאת לילדיי,שיפנימו אהבה גדולה כזו, שיפנימו אהבה לכל איש,שידעו שגם אם אין ביולוגיה, יש אהבה ורצון להיות שם עבורם בלי קישרי דם. התוצאה=הם לא מפסיקים לבקש ממעוף להביא לי ילד/ילדה{תלוי מי מבקש
} והבן שלי תיאר אתמול בדיוק איך מביאים ילד לעולם שזה נושא אחר בפני עצמו
נותר לי נעומיק לומר לך לחדד את הדברים שאת מרגישה בפני הילדים, לא לקבל רגליים קרות כי אין קישרי דם,להביא ילד לעולם לא תמיד מצריך אהבה...לגדל ילד שלא שלך...מחייב הרבה הרבה אהבה!

noamic

New member
תודה, אבל השאלה נשארה בעינה -

(עניתי למעלה - והתשובה נבלעה... - לגבי אין שום שאלה, השאלה היא מול ילדה שמבקשת להגדיר את עולמה המורכב...) כי רק אהבה מביאה אהבה, ויתכן שהיא מרגישה את הקרבה והחום והאכפתיות מצידו של בן זוגי כלפיה. אז נניח שהיא יודעת שהוא קרוב וקשור ואכפתי, האם זה הופך אותו למשפחה ? משום מה באופן אינטואיטיבי - נראה לי מובן מאליו שהוא משפחה, או שנכון שיוגדר כבן משפחה, אבל מצד שני גם חברה שלי אולי קשורה לביתי ואוהבת אותה , ועדיין לא תחשב למשפחה . אז כן, הייתי רוצה להגיד לה - כן רבתי בוודאי שהוא בן משפחה שלנו, אבל נראה לי שמול ילדה מאד מאד מאד חריפה אין לי מספיק נימוקים. ופה אני צריכה את עזרתכם, איך לנמק והאם זה בכלל נכון לדעתכם. ודרך אגב - ילדים משותפים לא יהיו, וגם לא נישואין, אז איך להגדיר לה את בן זוגי ? חבר של אמא ?? - אבל הוא שותף שווה בבית ובילדים ומשפיע עליהם ותורם להם ?

avitalp

New member
את יכולה להסביר לה...../images/Emo20.gif

שבעידן בו אנו חיים, המושג "משפחה" לא מתייחס רק למשפחה המסורתית - אבא, אמא, ילדים משותפים... יש מגוון רחב של סוגי משפחות: משפחות מסורתיות משפחות חד-הוריות בהגדרה, למשל רווקה שהחליטה ללדת ללא נישואין; אלמן/ה המגדל/ת לבד את ילדיו/ה משפחות בהן אם/אב גרושים מגדלים את הילדים משפחות של זוגיות שניה, עם או בלי ילדים משותפים משפחות חד-מיניות, עם או בלי ילדים ועוד כל אלו ועוד, נכנסים להגדרה של "משפחה" וכך גם המשפחה המורכבת שלכם: נועמיק, בן זוג וילדים...
מקווה שעזרתי....

חבר של אמא,זה נפלא

חבר זה כל כך עמוק וחיובי,אני בעד ההגדרה הזאת. אני חושבת שכולנו רוצות שבן זוגינו יהיה קודם כל חבר שלנו. אהבתי את הרעיון,והכי חשוב שיחה ממקום של ביטחון עצמי,מה שאת משדרת הפלפלית שלך קולטת.

*יערית

New member
מצויין../images/Emo24.gif

בתור התחלה "חבר של אמא" נשמע ברור מאוד לילדה בת 8,הוא כמו בן משפחה...המילה כמו מאוד משחקת תפקיד אצל הילדים, מה גם מותר לפרוש בפניה את חובותיו וזכויותיו בבית בדרך שלהם כמובן...כך אני עשיתי וכך הילדים הפחיתו בשאלות ובתהיות.. הם יותר ממוקדים ומבינים שבנזוגי הוא חלק בילתי ניפרד מאיתנו

noamic

New member
ממש לא !

חבר של אמא זה היה מובן מאליו מתחילת הקשר. הרעיון הוא שעכשיו הוא מן הסתם הרבה יותר מחבר של אמא, הרבה הרבה יותר, ועדיין הוא לא נחשב משפחה ?? זהו בדיוק שרציתי להראות לה שהוא לא נמצא במקום של חבר שלי בלבד אלא בקונטקסט יותר רחב של משפחה. כמו שזה באמת ! הוא במידה מסויימת גם חבר שלה. ולא רציתי שתראה בו רק ריבוע לצידי. כלב . כלב זה הפתרון ... בן זוגי הוא חיית המחמד שלנו... מצחיק, אבל אין ספק ששווה יותר מ "חבר של אמא" במשבצת שתופש במשפחה. לא ????

*יערית

New member
מצטערת שלא מסכימה איתך../images/Emo39.gif

לא מתחברת לי הקונוטציה של כלב לבן זוגי, הוא לא הפודל שלנו ,לא הדוברמן שלנו ולא {מה עוד יש?}כל מיני סוגי כלבים אחרים, הוא לא חיית מחמד..מצטערת הוא בן אדם אוהב שנמצא שם עבורך ואחר כך עבור ילדייך, המובן מאליו מהיכן מגיע? ולמה יש בכלל מובן מאליו? גם כשיש הורים יחד זה מובן מאליו...אבל הנה יום אחד מחליטים שמתגרשים וכבר אין מובן מאליו לאף אחד מהצדדים, לא חושבת שזה מה שהייתי משדרת לילדיי נעומיק, ובטח לא מכניסה את זה בראש שלי בצורה הומוריסית. חבר של אמא זה בעל משמעות גדולה ועמוקה מבחינתי!

noamic

New member
הדברים מורכבים בעליל

ההשוואה לכלב היתה נכונה לי להעביר לילדה שיש עוד אנשים.חיות/דמויות בעולמה שלא בהכרח הם "משפחה" מקרבת דם ובכל זאת תופשים מקום חשוב בלב. הןבלב, הן בביחד המשפחתי, הן במקום שהם תופשים מבחינת התייחסות. וכלב מאד דומה לוגית מבחינת מיקומו - הוא לא קרבת דם, אבל הוא כן חלק בלתי נפרד מהמשפחה, ואוהבים אותו והוא אוהב אותנו. המסר של האקס באמירה "אבל הוא לא במשפחה" היה כדי להראות אי שייכות, אוטסידדריות, והנה - גם כלב לא במשפחה ובכל זאת יש לו מקום בלב ובחיי המשפחה. זה מה שרציתי להוכיח, ולכן הדימוי מצא חן בעיני. נראה לי שלקחת את הדימוי ישיר מידי.

שאלה

האם שאלת את הילדה מה זו משפחה? לפעמים אנחנו מסתבכים בעצמנו והילד מחפש תשובה מאד ספציפית (כמו שהוזכר קודם: האם זה"רציני"? האם זה להרבה זמן? תשאלי אותה אם בשבילה זו משפחה. וכשתגעו לדומה והשונה בהגדרתכן מהי משפחה, אז גם תוכלי להגיד שבשבילך הוא משפחה כי א. ב . ג

רק אישה

New member
אני לא יודעת....

ההשוואה לכלב ממש, אבל ממש לא ברורה לי, אז אניח לזה. אבל אצלי בן זוגי הוא בפרוש לא "החבר של אימא". הוא בן זוג לכל דבר. בעל - אם המילה הזאת יותר ברורה לילד <ללא קשר לטקס נישואים>. אני גם מסבירה לבת שלי שאנחנו משפחה. והמושג "רק גר איתנו" לחלוטין לא מקובל עליי. ואני מנהלת איתה שיחות על זה שכן הוא קובע וימשיך לקבוע, למרות שכמובן הוא לא האבא שלה. אבל אנחנו כולם משפחה. וזה יכול לבוא רק ממך. את זאת שצריכה לשדר לה <אם זה מקובל עליך כמובן> את ההגדרה נכונה עוברכם. הגדרת המשפחה לדעתי באה מתוך המשפחה עצמה.

blonda3

New member
משפחה זה עניין של הרגשה....../images/Emo24.gif

אולי? או שהילדה בוחנת אתכם, ורוצה לקבל מכם תשובות. היא צודקת כי אתם לא נשואים אז אתם לא ממש משפחה אלא אם יש לכם הגדרה של ידועים בציבור...ואז.... האמת שגם אני לא יודעת מה לענות....מצד שני להבדיל...גם כשיש כלב במשפחה הוא נכלל פעמים רבות במשפחה-נכון? אז אולי הבן זוג שלך כן משפחה? תלוי איך אתם מרגישים ביניכם בעצם.... אחות בעלך לשעבר היתה משפחה שלך בעבר והיום כבר לא. אז אולי משפחה זה עניין של תחושה? ואפרופו-הבת שלי הקטנה...מתחברת מהר מאד לאנשים מיד מסדרת לי את העניינים כשאני מכירה מישהו חדש אומרת לו שהוא יהיה אבא שלה מספרת לו איפה הוא יישן (במיטה של אמא) וכו'-זה רק בתאוריה כמובן...
אבל זה מראה על הצורך שלה....

noamic

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo62.gifנחמד - מעניין

לרגע חשבתי שאת אומרת - אז אולי הבן זוג שלך הוא כמו כלב ?? וזה נשמע נורא, ואחרי רגע של הרהור זה בעצם נשמע נחמד ונפלא ואפילו דוגמא נהדרת ויצירתית להסביר לה דברים דרך השאלה (בקמץ). ותכף יהיו מי שיזדעזעו מההשוואה - אבל מי שיודע כמה ילדים אוהבים כלב יבין שזו בעצם מחמאה. נכון ? יו- יופי של תשובה, תודה לך יקירתי, הדלקת לי מנורה ניסיתי להוסיף אייקונים כאן והם ברחו...

blonda3

New member
נכון../images/Emo45.gif../images/Emo107.gif../images/Emo99.gif-כחובבת כלבים

הכוונה היתה להביא דוגמא חיובית....
אז טוב שהבנת....

רק אישה

New member
לחלוטין לא מסכימה ../images/Emo70.gif

"היא צודקת כי אתם לא נשואים אז אתם לא ממש משפחה " לא מקובל עליי
<וכמובן אני מדברת רק על עצמי> אני הודעתי לבת שלי חגיגית
שזה שאנחנו לא נשואים ולא נהיה נשואים לא עושה את הקשר שלנו פחות משמעותי. מבחינתנו - אנחנו בעל ואישה לכל דבר. אבל זה כמובן עניין של הרגשה. . אנחנו אלה שנותנים משמעויות לטקסים ולא ההפך

blonda3

New member
לרק אשה....../images/Emo22.gif

כתבתי לך תגובה ארוכה והמחשב שלי נתקע אז הרעיון שלי היה להקשיב למה שהבת שאלה "הילדה בת ה 8 אומרת לבן זוגי - (כפי שנשמע ונראה כציטוט ישיר מפי האקס) "אתה אבל לא שייך למשפחה שלנו, אתה פשוט רק גר פה. נכון ??" ולפי מה שכתוב הבת בעצמה לא מרגישה שהבן זוג שייך למשפחתה. לכן את יכולה לא להסכים אבל המציאות שונה לפעמים מאיך שאנחנו רוצים שהיא תראה וילדים מרגישים אחרת לא תמיד כפי שאנחנו היינו רוצים שירגישו לכן כדאי ורצוי להיות רגישים לילדה ולא לנסות לכפות עליה.... הם יכלו גם להנשא כדת וכדין ועדיין אולי היא לא היתה מרגישה שהוא המשפחה שלה, כי אולי היא מרגישה שלעולם רק אמא ואבא הביולוגים שלה הם משפחתה.... ודיבורים והסברים לא משנים הרגשה לדעתי, אולי אולי הזמן..ושנה לדעתי זה לא מספיק זמן בכדי שילדה תחוש שבן הזוג הוא משפחה שלה.... לא חייבת להסכים איתי.....
נ.ב. לילדים שלי יש "אח חורג" הבן של האשה השנייה של אבא שלהם, הם לא אחים ביולוגיים אבל הם מרגישים כמו אחים-אבל חיים ביחד כבר כמה שנים......

למעלה