שאלה שאלתית

אליהו ד

New member
תודה , שגית כותבת אבל יש מאמרים

טוב את החומר אני אמור לדעת ואין שום תירוצים . לדעתי איך שאני קורא את שגית היא לא תרצה אחוזי נכשלים מטורפים אבל גם לא מאיות על ימין ועל שמאל , לכן יהיה מבחן סטנדרטי ומי שיודע צריך כמו שמבואות להוציא את הציון שראוי לו . תודה רבה אירנה ושיהיה לך בהצלחה במבחנים שלך!

שאלתי על המאמרים כי...

בשנה שעברה שגית אפילו לא ידעה על מה המאמרים. אנשים באו אליה לפני המבחן עם שאלות בקשר למאמרים, והיא ישר שלחה את כולם לבר אילן בטענה שזה המאמרים שלו והשאלות שלו ואין לה מושג על מה מדובר. יהיה בסדר, תמשיך לתרגל. ואין על מה להודות לי, כשאני יכולה לעזור אני עושה את זה בכיף. ותודה רבה. היום היה המבחן הראשון והיה קליל ביותר.

berta84

New member
ואם בר אילן יכתוב את המבחן?

זה שהוא לא מלמד לא אומר שהוא לא יכתוב שאלות, או שכן? אפילו בקורס בשיווק הוא התערב לפני שנתיים, לקראת סוף הסמסטר הוא פתאום החליט לתת הוראה למרצה שאסור להגיש את העבודה בזוגות.

גם יכול להיות...

זה כמו דן לדרמן שלא תרגל לנו מיקרו, לא הרצה מיקרו, אבל כתב שאלה למבחן שלנו, כאילו WTF... וגם היום, גייר לא יכול היה להגיע למבחן, אז הוא שלח את דן לדרמן. איך כולם מסנג'רים אותו חח. אחרי המבחן פגשתי אותו בחדר כושר וסחטתי ממנו תשובות למבחן... תמיד יש בי חשק עז ביותר לשים לבר אילן רגל על ההליכון.

שאלה לי אליך אירנה

יש לי אפשרות לקחת קורס ממסלול מנהל עסקים עם עדיפות לחקר ביצועים. את ממליצה ? היה מעניין ?

berta84

New member
מה האפשרויות שלך?

יש לך רשימת קורסים(ביחד עם המרצים שלהם) שממנה אתה יכול לבחור?

בגדול אני צריך שהחוג

לססטיסטיקה "ימשוך" לי כמה נ"ז מהחוג לכלכלה וקיבלתי המלצה חמה מיועצת הBA של החוג לססטיסטיקה שהנקודות האלו יהיו מבוא לחקב"צ (ואני נוטה לכיוון ההמלצה), אבל אם הבנתי נכון זה תלוי בי ואני יכול לקחת כל קורס ממסגרת החוג לכלכלה ( פשוט קשה להוסיף קורסי בחירה אז אני בודק קורסים ממנע"ס כגון : מבוא לניהול , חשבונאות ניהולית ושוק הוון וניתוח... ) .

חקב"צ my love

הקורס היחיד שבאמת באמת אהבתי בתואר הזה. קליל ביותר ואפילו מעניין לפעמים... אגב מה עם אג"ת? מעוניין או שאתה הולך על משהו אחר?

טוב לשמוע...

בקשר לאג"ת ,העיסוק נראה די מקצועי, אבל אני לא כל כך אהבתי את האווירה שם ( למרות שראתי שדי הסתחבקו איתך אז בטח הרושם שלך שונה :) . לא הזמינו אותי לראיונות נוספים (מלבד חטיבת המחקר) אבל אני עדיין מחזיק אצבעות... אגב, אם את עדיין מעוניינת דיברתי עם המדור וניתן לשנות עדיפויות עד הראשון לפברואר.

תלך על חטיבת המחקר...

אותי מודיעין אפילו לא הזמינו לראיונות נוספים...אני טיפשה מדי. ואני כבר שלחתי להם שינוי עדיפויות, אבל תודה בכל מקרה. החזרי נסיעות על הראיון הזה מקבלים?

אל תקחי את זה באופן אישי

מכל האנשים שראיתי בראיון ההמשך לא הייתה אף בחורה, מה שבהחלט יכול להצביע על שוביניזם בהסתברות די גבוהה...ומכיוון שאין לי באמת שמץ של מושג מה עושים שם ועוד יותר חשוב בגלל עניין הבחורות ;) נראה לי שאני מעדיף להשאיר את זה בעדיפות שלישית. בקשר להחזרים, נאמר לי שצריך להגיש בקשה במדור בצירוף הכרטיסים, רק אל תבני על זה במיוחד, אני עדיין מחכה להחזרים מועדה רפואית שהייתה לי בסוף הקיץ(למעלה מחודשיים לפני שהתראנו על מדים) ...

זה יכול להגיד כמה דברים...

א. שהם באמת שוביניסטים. ב. בנים יותר חכמים? לאאאא. אני אלך על א בשביל ההרגשה הטובה. מה יש לך בעדיפויות הראשונות? נשלח את הכרטיס ונקווה לטוב. אני עוד לא קיבלתי החזר על נופשון עתידים מספטמבר

berta84

New member
תודה על הסיפורים המפורטים

זה משעשע אני מדמיינת את קולו של בר אילן "אם את לא יודעת את לוח הכפל מקומך לא בחוג לכלכלה". אני מאקרו ומיקרו עברתי בקושי, אבל זה בגלל שלא הגעתי להרצאות ולא למדתי.

flutter girl

New member
העובר של מיקרו/מאקרו הוא 50?

פשש, כנראה שאלה מקצועות מזעזעים למדי. יותר ויותר אני צוהלת על העובדה שעברתי למשפטים חד-חוגי...

אבל אומרים

שאחוז הנשירה במהלך\לאחר שנה א' הוא הגדול ביותר, לא? או שגם במהלך שנה ב' נושרים הרבה? או שבכלל הכל שטויות וכמעט אף אחד לא נושר?

תראה...

נתונים מדוייקים אני לא יודעת, אבל יכולה להעלות השערות. הרבה נושרים אחרי שנה א' כי זאת השנה הראשונה של הלימודים, אנשים אולי מגלים שלימודים זה לא בשבילם, שהתואר הספציפי הזה לא בשבילם, או שפשוט נכשלים. יותר קשה להוציא 70 אחרי שלא למדת כמה שנים, מאשר להוציא 50 בקורס יותר קשה אבל כשאתה כבר משופשף בחומר ובלימודים עצמם. מודה שאפילו אני נכשלתי במבוא א' כי באתי ישר מהתיכון ואמרתי לעצמי שזה בטח כמו בגרות, לומדים כמה שעות ועוברים, אז זהו שלא! בשנה ב' גם נושרים, מכירה כמה אישית, אבל אני מתארת לעצמי שפחות. ורק שתדע, נושרים גם בגלל אינפי', לא רק מבואות...

ניר שם

New member
שאלה..

"באתי ישר מהתיכון ואמרתי לעצמי שזה בטח כמו בגרות, לומדים כמה שעות ועוברים, אז זהו שלא!" צורת הלמידה לבחינות שונה מלימוד לבגרות?

stkachov

New member
לדעתי הכוונה היא

שבתיכון מי שמתכונן למבחן, פותר כמה ימים תרגילים... הוא יכול להגיע לבחיה ולעבור אותה בלי בעיה. הסיכוי שיופיע בה משהו שלא למדתם בכיתה הוא אפסי. לעומת זאת באוניברסיטה מעבר לחומר שאתה לומד, הרבה פעמים מופיעות שאלות שמצריכות חשיבה וניתוח של השאלה, והתאמתה לחומר הנלמד. לכן, סקירה קצרה של המחברת כבר לא מספיקה, וצריך ללמוד הרבה יותר ולשלוט בצורה טובה יותר בחומר. כמובן, שזה לא נכון לגבי כל החוגים וכל הקורסים. ישנם קורסים שבהם באמת מספיק ללמוד יום יומיים לפני המבחן וזהו זה.

למעלה