שאלה שאלתית

Yaronimus

New member
שאלה שאלתית

שאלה שאלתית הלקוחה משאלות אחרות שכדאי מאוד לתת את הדעת עליה. אני בונה מפה של הארץ בדבר הבא אבל עם המון שינויים.... המפה נבנית בבריס 3D והיא אינטראקטיבית בפלאש, עם תקריבים וכו´... עכשיו, הנה החלק הממש בעייתי... באשר לאופל, זה נראה כמו הר געש שמוקף בהרים. ליד כדר יש ימה - קלידאת´ קוננדיום (כמו כנרת אבל הרבה יותר גדולה...) הוספתי שלוש חורבות של ערים שמהן באו אנשי כדר: קאניל אולאמאטארי, סאנה אולאמאטארי, קלדר אולאמאטארי. (לשיקול קפטני כדר) ליד אמור יש הר שבו יש יער כמו בציור שאושר עשה - טיראניס. ובכלל כל הגדלים די שונים. ליד היער הזה הוספתי עוד יער שקוראים לו היער הזהוב בגלל העצים הכתומים זהבהבים שלו. ליד אופל יש עוד יער - טיראניס ברומינאס ולידו יש ביצה - ברומין. נתתי המון שמות להרבה דברים כולל הנהר הראשי - קלדריום אנדור, שלפי מה שהבנתי, אף אחד לא נתן לו שם... --- באשר לאמור: הוספתי לאמור המון ישובים שהם הפרוורים, עיירות, וכפרים (כולם חקלאיים), ויש לי הרגשה חזקה שממש לא יסכימו לזה: השיטה היא שלאמור יש פרוורים שבתוכם יש עיירות וכפרים. הפרוורים מרכזים את כל התוצרת החקלאית ושולחים אל אמור. תושביהם הם אזרחים, ומחוייבים לעזור לה בעת מלחמה. אפשר ככה לתת יותר תפקידים חשובים ליותר אנשים. בין הישובים יש גם מבצרים, מגדלים, ומוצבים. (מבצרים כוללים קסרקטינים (barracs), כמה בתים, ועסקים קטנים כמו שווקים קטנים והם כמו עיר פיצית שבה חיים החיילים ונשותיהם - אוכ´ של 100 איש סה"כ. מגדלים הם מגדלים עם אוכ´ של 30 חיילים כולל מפקדים. מוצבים הם מחנות או בתוך חפירים, או מערות, או ביצורים טבעיים [כמו מבצרים קלטיים שחפורים בגבעות אם אתם מכירים]) השאלה היא אם אתם תשללו מיד או לא... ואני מבקש כשתראו אותה עוד שבוע בערך, בבקשה תעריכו את העבודה הקשה והזמן שהשקעתי במפה ובשמות ובהפיכתו לאינטראקטיבי.... ואני גם מקווה שלא תאמרו עלי שאני יומרני שאני מתכנן לכולם מפה עם שמות. זו בחירה שלכם, ואני לא מחליט ולא קובע לאף אחד, פשוט הלכתי עם הדמיון שלי. המשך יבוא :)

אתה עלול

לידרוך לאנשים על העצבעות למשל שמות הערים שמיהם באו הפליטים לכדר הם "בבעלותינו" ואני מניח שאמור לבדה יכולה ליקבוע איך יראה שיטחה ברמה שצינתה. אז תתאם ותקבל אישור קודם. בנוסף האופל לא יהיה הר געש מוקף בהרים אם הוא יהיה אני הולך להים את טולקין לתחיה ואז אני והוא הולכים לירצוח באכזריות את כול משתתפי המשחק.

Yaronimus

New member
תראה

אני רק הצעתי - אתה לא הבנת אותי.... הדבר שהדגשתי בהודעה ההיא היא שאני רק מציע. לא קובע. ובקשר עם ההר געש, מה אתה מציע במקום? זאת מפה תלת מימדית עם מבט עילי אז מה היית רוצה שיראה שם?ולמה אתה נגרר לתגובה פנאטית. אני חושב שפרטים שנוגעים לגיאוגרפיה של הארץ נתונה לשיקול דעתם של כל חברי הדבר הבא. אני לא רואה בהצעה שלי שום פסול אלא אני היחידי עד כה וחשב וישב וניסה לבנות מפה מעניינת יותר לארץ (אני לא אומר שאני היחידי שתרם פה - זה יהיה אבסורד וזה לא יהיה הוגן כלפי אנשים אחרים שהתאמצו פי כמה וכמה ממני וכבודם שמור עימם) אבל אני היחידי שניסה להמציא שם לנהר הראשי, ולבנות לו פלגים, להוסיף יערות וגבעות... תקן אותי אם אני טועה אבל לא ראיתי מישהו מסתכל במפה של אושר ואומר - אוי - צריך למצוא לזה שם וצריך אולי לבנות שטח מעניין יותר. נכון - אני לא רוצה לקבוע לכדר דברים שקשורים להם אלא נתתי דבר כזה שקוראים לו הצעה . למה אני הראשון שמציע בכלל? אם כלל המשתתפים לא מסכימים שתהיה ימה ליד כדר סבבה, לא נעלבתי. אם כדר לא בא לה לקבל את השמות או את העובדה שהיו 3 ערים שממנה ברחו אנשי כדר לעתיד גם סבבה. אבל אל תקטול... אם אני לא הייתי שוקד על המלאכה של הכנת מפה לארץ (כי אישית מצאתי שהמפה המקורית משעממת) אז מי כן הייה ומתי? אושר אמר שהדבר הבא עוסק ביוזמות. עוד דבר. אולי הקפטנים יעלבו שלקחתי באכזריות את זכותם המולדת לבנות מפה, אז בבקשה לא רוצים - לא צריך אני לא אכעס. (אבל אולי הגיע הזמן להחליט כמה מעורבות תנתן לשחקנים הלא קפטנים וכמה הם יצטרכו לחיות לפי "חוקי בעל הבית" שבמידה מסויימת יכולים לסרס את ההתלהבות) אני גם אשמח אם יהיו הצעות אחרות שמהן יבנו את המפה. :) ללא רגשות טינה ירונימוס

הצעות

קודם כול נתחיל נקודתית קראתה את שר הטבעות? תיסתכל על העולם של הדבר הבא מכו שהוא נירא עכשיו. יש לנו אלפים טובים שמחזיקים במתכת קסומה(סולנטס ומתריל, מצא את ההבדל. שניחלמים נגד רוע לא ידוע ומיסתורי. כאשר על כול העסק כתוב בגדול "שר הטבעות 3" אם תשים את הרשע בתוך הר געש, שמיסביבו הרים. ממש כמו בשר הטבעות. אתה תשים מלח על הפצעים שגם ככה המקוריות של המשחק סובלת מהם. נסה להיות מקורי, הגיוני, ועקבי. ככה תקבל את תמיכתי ואת תמיכתם של אחרים. עכשיו בקשר לקפטנים ולהשפעות של שחקנים לא קפטנים. אתה יכול לעושת שני דברים, להוא לקפטן שלך ושכנע אותו כך שהוא ייצג את העמדה שלך, אחרי הכול הסיבה שהמשחק ניבנה באופן ישיר עלידי הקפטנים היא לא שלשחקנים לא מגיע להשפיע, רק שמישהוא צריך לרכז את הכול. אפשרות שניה, במידה והקפטן לא מקשיב לך,היא לוותר על מה שניסיתה להשיג, לא תמיד משיגים מה שרוצים. אלו שני האפשרויות שלך אלה שיש אפשרות אחת נוספת "סודית" וקשה מהאחרות, תהפוך לקפטן בעצמך (נדב אל תיתעצבן בבקשה שאני מעודד לך שחקן לעבור,זאת רק הצעה) ככה אתה תהיה אדון לעצמך ותהיה לך היזדמנות להוכיח את עצמך בבנין עיר/גילדה/מה שלא יהיה. מה שלא תיבחר בהצלחה

5נדב

New member
הי../images/Emo70.gif

אני לא אסבול עלבונות למקוריות שלי! קודם כל בכלל לא קראתי את הספר השלישי בשר הטבעות (אני תקוע בתיאורי הנוף של הראשון בערך שנתיים), כככה שלא יכול להיות שגנבתי משם כלום. בקשר למתכת, היתה לי ארץ אלפים פאלדינים, נטולי kick, הייתי צריך משהו שימנע מאיתנו מלהימחק מהאדמה. בין כמויות הדברים שאני עושה שדורשים מקוריות (ואם זה יעניין מישהו, אני יכול לעשות רשימה) אפשר להבין אם מדי פעם אני מחליק. וחוץ מזה, מי אמר שאתה יודע את כל העובדות?? אנשים שיודעים מה הולך מאחורי הקלעים (משחק התפקידים המפוצץ שיהיה לאנשי אמור), יודע שמקוריות לא חסרה. מי את השתרצה לי על מקוריות? אתה בטוח שאתה רוצה שנתחיל להחליף העלבות מי יותר מקורי? אני נותן לך הזדמנות להתנצל, בפומבי, לפי שאני מגיב לזה בחריפות שבוערת בי.

simons

New member
תגובה בשמי בלבד

נדב, אני לא אופיר, אבל אני חייב להגיד לך - זה מטומטם. אופיר לא מעיר לך על המקוריות הלוקה שלך, הוא רק מציין שהמשחק נגרר לעבר שר הטבעות (שאגב, המיתריל מופיע כבר בספר הראשון מתוך הטרילוגיה) וזה לא משהו שאנחנו רוצים שייקרה, נכון? אין לך מה לקפוץ ולהעלב, זו רק הייתה דוגמא, ולצערי - יש כמה וכמה. אז לך נדב, ובכלל לקפטנים ולשחקנים של "הדבר הבא" - תסתכלו סביבכם, ושימו לב. אם אתם רוצים שר הטבעות, יש בהרשמה גם אפשרות לבחור בהרשמה ל"נדודי הטבעת", תלחצו שם במקום על ה"דבר הבא", וזה יחסוך לכולם.. "אתה בטוח שאתה רוצה שנתחיל להחליף העלבות מי יותר מקורי? אני נותן לך הזדמנות להתנצל, בפומבי, לפי שאני מגיב לזה בחריפות שבוערת בי. " אוי נו באמת, מה זו הפלצנות הזאת? מישהו העיר שהמשחק נגרר למקומות שאנחנו לא רוצים, ואתה רוצה "התנצלות פומבית" - כאן ועכשיו, ומאיים שאם לא תתחיל להעליב חזרה. מה, אתה ילד קטן? אף אחד לא מאיים עליך, אף אחד לא מטיל בך ספק. תרגע.

5נדב

New member
זה מטומטם?

לשר הטבעות אפשר להקביל הכל. הרי טולקין התחיל את כל זה, והכל לקוח מתוך מה שהוא כתב. קשר חלקי בין כל דבר שקשור ל D&D לבין שר הטבעות אפשר למצוא תמיד. אם קשה לך לראות את ההבדל בין שר הטבעות לדבר הבא אז יש לך בעיות קשות. כל עלילה עם אופל לא נודע, ואלפים עם מתכת קסומה פתאום נהיית בשבילך שר הטבעות??? אף אחד לא מאיים עליי, ולא אמרתי שמישהו איים עליי. אבל אני נעלבתי. אני עובד קשה כל הזמן ועושה כל מה שאני יכול כדי שלאמור תהיה עלילה טובה ומקורית ככל האפשר. ואז מגיע איזה מישהו שאני לא אתחיל לדבר עליו (אמרתי שאני אתן לו הזדמנות להתנצל), ומתחיל להרצות לי על מקוריות. זובי!

raistlin majere

New member
מה יש לכם?????

בגלל שהוא הציע לשים את אופל על הר געש אתם ישר הולכים לשר הטבעות??? איפה אתם רוצים שהוא יהיה?? בעמק ירוק עם פרחים ופרפרים?? ומה הקטע עם המיתריל?? זה לא היה רק בשר הטבעות........ יש כל כך הרבה ספרים שיש שם מיתריל....! אל תחשבו שיש רק את שר הטבעות בעולם הזה יש אלפי ספרי פנטסיה.... תתחילו לקרוא גם ספרים אחרים חוץ משר הטבעות........!! הקטע הזה מתחיל לעצבן..

אני קורא הרבה הרבה ספרים

חלק גדול מהם הם ספרי פנטזיה, אין שוב איזכור למיתריל לפני טולקין. הוא המציא אותו. לכן הספרים האלה מעתיקים משר הטבעות.

מיתריל

הופיע במקור הפולקלור (לא זוכרת של איזה ארץ בדיוק) טולקין חיבר ה-מ-ו-ן סיפורים והתאים את כולם לעולם אחד אבל ממש להמציא, הוא עשה מעט מאוד.

אולי... אני לא טולקינאי גדול

אבל למילה עצמה יש לה משמעות בשפה האלפית שהוא המציא. את אולי מיתכוונת למתכת קסומה בעלת שם אחר?

HI

כאשר מדובר על אלפים עם מתכת קסומה שנילחמים ברוע לא ידוע...אפשר עוד להחליק. אבל שבנוסף לכך לרוע יש מיבצר שבנוי בדיוק כמו המיבצר של הרוע בשר הטבעות... אני לא הולך להיתנצל על אמירת האמת, אתה פשוט תיצתרך להיתמודד איתה כמו אדם בוגר. זה לא מטריד אותך שיש כזה דמיון? ועוד כול כך קרוב למשחק הקודם של שר הטבעות? בקשר לתגובה החריפה שלך, תהנה.

5נדב

New member
אוקיי

אתם קבוצה של צבועים שנראה שהמטרה היחידה שלכם בחיים זה להתווכח וללכת נגד הזרם. מצד אחד אתם לוקחים ארץ שהייתה קיימת בעבר ומשחזרים אותה (עם מעט מאוד רעיונות מקוריים) ומצד שני אתם מרצים על מקוריות לאנשים שמשקיעים שעות ביום בפיתוח העלילה שגם אתם תהנו ממנה. מצד אחד אתם דורשים ליעל את מערכת הרישום של כל הלארפים, ומצד שני אתם לא מסוגלים לנהל מערכת רישום פשוטה של כמה עשרות אנשים בכדי לאשר את הקבוצה שלכם. אתם מרצים לאריק שאני לא יכול אאוט פליי להעיף אותו, אתם אומרים לי שבאמור חסרה מקוריות. דברים, שאם הייתם יודעים קמצוץ מהעלילה שמתרחשת באמור לא הייתה אפילו יכולים לחשוב להגיד. אתם אומרים לבן אדם שעובד במחשבים שיש דרך טובה יותר לנהל את רשימות השחקנים, ושנייה אחר כך מודים שאתם לא מבינים בזה כלום. אתם בפירוש נכנסים לרשימת האנשים שאוהבים להתווכח על דברים שהם לא מבינים. amm, amm, amm באמת נהנתי... אגב, אני מקווה שאתם שחקנים טובים מספיק בכדי שזה לא יעכיר על המערכת יחסים אין פליי. אני יודע שאצלי זה לא יפריע.

ושוב פרה פרה

העיר שלנו היא דמוקרתית, ולכן יש דימיון בינה לבין מדינות דמוקרטיות בעולם האמיתי. ארצות הבירת למשל, או בעולם העתיק רפובליקת רומה. מה לעשות? שאתה מיתחייב לדמוקרטיה אתה תהיה דומה למדינות דמוקרטיות אחרות. באותה מידה אני יכול ליטעון שהמונרכיה שלך מעתיקה מאנגלהי הפאודלית. זה טיפשי יש לי מספיק אנשים בשביל את הקבוצה שלי כמה כמה פעמים, היום יהיו לי גם המיספרים הטיפשיים האלה ואושר יקבל אותם. לאריק אמרתי בדיוק ההפך, שאתה כן יכול להעיף אותו,אתה יודע ליקרוא לא? אני מבין במאגרי נתונים, והויכוח ביננו לבין אושר היה ליגיטימי, אם לא הבנתה אותו על תיתלונן. לא יהיה שום השפע לויכוח הזה כאן ליחס של הדמות שלי כלפי אמור, היא מעולם לא שמעה על טולקין.

5נדב

New member
יפה

"באותה מידה אני יכול ליטעון שהמונרכיה שלך מעתיקה מאנגלהי הפאודלית. זה טיפשי" בדיוק מה שאמרת, זה טיפשי, אז אל תאשים אותי שאני מעתיק (ע"ע "הצעות" ) בקשר לאריק, הניסוח שלי היה פגום, מה שהתכוונתי להגיד זה שאתם מרצים לאריק שאני יכול להעיף אותו, אם היית יודע בכלל משהו בנושא, לא היית אומר את זה.

raistlin majere

New member
שוב פעם טולקין......דיי כבר עם זה!

תפסיקו להגיד טולקין ושר הטבעות אחרי כל משפט שלכם..

למעלה