שאלה שאני מעלה בפני הבוגרים...

שאלה שאני מעלה בפני הבוגרים...

לאחרונה יצא לי לבדוק יותר מקרוב את נושא סמלי הבוגרים - ז"א, סמל כיס, דרגה מחנאית, עניבה וכו'. לצורך עניין מסוים הייתי צריכה לבדוק משהו עם ציוד של בוגרים בסניף שלי, או לפחות כמה חבר'ה שבאמת קרובים אליי (מדריכות ועוד כמה.) מסתבר שלרוב הבוגרים בסניף שלי לפחות, בעצם אולי לא רוב אבל כל מי שבדקתי איתו - או שאין לו סמל כיס, או שאין לו דרגה מחנאית, או שהעניבה לא שלו וכדומה...
אני לא יודעת מה אתכם, אני מקפידה על כל הסמלים - סמל עניבה, סמל כיס תקין (של השנה הנוכחית), עניבה מסודרת שלושה פסים וכו'. האם אתם מקפידים על סמלים ועל עניבה מסודרת? או שגם לכם אין את חצי מהדברים וזה לא ממש מזיז לכם?...

אני מקפידה. ../images/Emo13.gif

תמיד
.. אבל יש לי חאקי למשל למקרי חירום (
) שאין בו סמל כיס ודרגה מחנאית מכיוון שלא היה מספיק סמלי כיס ודרגות מחנאות בסניף שלי.
אממ... העניבה- תמיד מסודרת ומדוגמת.

שמעי..

אצלנו בסניף ראשון מאוד מקפידים על הדברים האלה נגיד אם לבוגר אין סמל כיס או משהו אז הוא לא מצביע בישיבת בוגרים ואם לחניך אין עניבה אז הוא לא יכול ללבוש את החולצה של החאקי כל סניף נוהג בדרך שונה למרות שזה צריך להיות מוקפד בכל הסניפים שיהיה חאקי מלא לכל בוגר וחניך בסניף, בוגרים במיוחד.. אצלנו גם לא הולכים עם עניבה מעל סוודר/קפוצ'ון כי לפי החלטות וועידה החלטנו שזה לא תקני אבל עדיין יש סניפים שהולכים ככה וזה ממש לא בסדר..

cenas girl

New member
תכלס.

אני כל הזמן אומרת, שמה שהכי מפריע לי בארצי, זה הנושא של החאקי. באמת חברים, שימו לב לדברים האלה. אני מפנה את הדברים שלי לבוגרים-אתם הדוגמא, אתם אלה שהחניכים שמים לב לכל דבר שהם עושים. אז אי אפשר לצעוק על חניך מתישהו שהוא לא בא עם חאקי או סמל כיס או עניבה מבולגנת, אם אתם לא עושים את זה. בחייאת, שימו לב לפני שאתם יוצאים מהבית..חאקי, חאקי, עניבה, סמל כיס וגם סיכה
אז כן, אני באמת מתגאה בסניף ראשון שלי..דווקא על הדברים הקטנים האלה אנחנו מקפידים, כמו שטל אמרה..

SoulDancer

New member
..

אני מקפידה.. וגם לי יש חאקי חירום בלי כל הסמלים.. אבל בקשר לעניבה.. משום מה שלי עקומה! לא משנה איך מקפלים אותה אין 3 פסים וזה מעצבן!!! אבל אין מה לעשות כ"כ.. הרכזת שלי לא זוכרת להביא לי..חח

...

פשוט תגהצי אותה.. תעשי קיפול ותגהצי ואח"כ עוד אחד ותקפלי ככה עד שהיא לא תהיה עקומה..

SoulDancer

New member
חח היא עקומה

לא מבחינת הקיפול, מהבחינה שאין דרך לקפל אותה ושיהיו 3 פסים.. את יודעת כמה ניסיתי?!

Snow fairy

New member
אני מקפידה:]

אני תמיד הולכת עם החאקי המדוגם עם הסמלים והדרגה, אם חסר לי משהו, [סיכת עניבה, גימל, סמל כיס] אז אני מרגישה ממש כופרת
בגלל זה אני הופכת את הכביסה לפני כל יום פעילות><

אני מקפידה..

אבל בכל זאת, יש משהו שנורא מעצבן אותי. החאקי, באמת מסמל המון דברים חשובים.. אבל אני חושבת כשחשבו על החאקי והערכים שהוא מסמל, יותר הדגישו את מה שהוא מסמל. כרגע, יש בעצם סגידה לחאקי, וזה מתורץ במעייו "לחאקי יש ערכים חשובים, בלה בלה בלה" אני חושבת שגם אם אין לך סמל כיס, זה לא נורא ואיום. ואת המאמצים של כל נושא החאקי אפשר להעביר לאלימות, למשל. אני חושבת שהכל הפך להיות נורא חומרי, וגם אנחנו.. אני לא אומרת לא ללבוש חאקי יותר, אבל גם לא לסקול באבנים בוגרים בלי סמל כיס (אהמ סניף ראשון) הרי החאקי לא בא בשביל שנדקלם את מה שהוא מסמל, הוא בא כדי להעביר את מה שהוא מסמל, ושאת מה שהוא מסמל נדע,נבין ואולי גם נחשוב ככה

אבל בכל זאת...

את מגיעה עם חאקי, נכון? למה את באה בחאקי? מבחינת הערכים - כי החאקי מסמל ומייצג את חלק מהערכים שהתנועה דוגלת בהם. מבחינת הכבוד - כי החאקי זה לכבד את התנועה, את הסניף, את הבוגרים והחניכים. מהבחינה היותר אישית וסביבתית - כולם באים בחאקי, לא לבוא בחאקי זה לצאת דופן ובכלל חאקי זה הסניף וחאקי זה מי שבסניף. אז למה לבוא עם החולצה, המכנסיים והעניבה כן אבל סמל כיס וסיכת עניבה לא? כי אותם פחות רואים? כי אחרים לא באים איתם? זאת הבעיה. מחר חצי מהסניף לא יבוא בחאקי אז למי כבר יהיה איכפת? והלך כל העסק. אני לא מכירה את ראשון ואני לא יודעת עד כמה קיצוניים הם אבל אני מסכימה שכמו בכל דבר גם פה לא צריך להיות יותר מדי אכזריים בנושא. אבל צריך להעלות את המודעות של זה בפני הבוגרים בעיקר, כי הם אלה שהחניכים מסתכלים עליהם ואומרים "שיואו, עם המדריך שלי בא בלי סמל כיס והעניבה שלו מחורבשת לגמרי, אז מה אני צריך להתחיל להשקיע בזה עכשיו".

cenas girl

New member
זה כל כך לא נכון.

אם את מבינה מה החאקי מעביר, והערכים וכל זה, אבל את לא מיישמת, אז איפה בדיוק הבנת את זה?! כבוגרת בסניף ראשון אני יכולה להגיד לך שלא סוקלים אף אחד אבל גם לא ממש שמחים שהוא לא בא עם סמל/עניבה/כל פריט אחר, פשוט יש לו פחות מותרות בישיבות, למשל הוא לא יכול להצביע בהצבעות וכאלה. אלוהים נמצא בפרטים הקטנים. וזה כל כך נכון. איך אפשר לחנך ולהתחנך אם לא קודם כל את משמשת דוגמא?

idanshaf2

New member
אבל מצד שני

ההתעסקות הכמעט אובססיבית בנושא החאקי לפעמים מוגזמת... אני לא מזלזל אפילו לרגע בחשיבות החאקי... ובחשיבות ההקפדה על הדברים הקטנים... השאלה היא מהו הגבול? האם בזה שבוגר בא פעם אחת לישיבה בלי סמל כיס אוטומטית מבטל את דעתו.. או שרק אם זה תופעה חוזרת? מצד שני האם אנחנו מוכנים לסבול במערכת אנשים שאין להם כבוד לדרישה המינימלית של הגעה עם חאקי.. עוד נושא שמציק לי זה ההגזמה.. והדוגמא הכי טובה לזה היא הוועידה הארצית... כל מי שיודע מה הלך שם יסכים שזה כבר היה מוגזם... לבוא ולזלזל בנשיאות הוועידה.. לפוצץ מליאות והכל בגלל החאקי.. או בגלל הצבעות על החאקי.. במיוחד בוועידה שבאה לדבר סוף סוף על דברים מעבר.. על החזון של התנועה.. התעסקו כמעט חצי יום בהצבעות בנושא החאקי... עם חולצה מעל בלי חולצה מעל.. סמל כיס או לא סמל כיס... לפי דעתי האישית זה היה מוגזם.. וחסר טעם... אז שוב.. נושא החאקי הוא חשוב.. יש להקפיד עליו... אבל צריך לדעת גם מהו הגבול כי בסופו של דבר אנחנו תנועת נוער ולא צבא...

אז אתה יודע מה?

בוא נעלה את זה כשאלה בפני כולם. מה אתם חושבים - עד לאן צריך להגיע הגבול בנושא חשיבות החאקי? -עד כמה אתם מקפידים על סמלי כיס, דרגות מחנאות וסיכות עניבה? -מה דעתכם - האם זה בסדר שהעניבה מעל סווטצ'רט שהוא מעל חולצת החאקי? וכו'. אתה יכול גם לסדר את זה כסקר, סוף סוף משהו שגם חניכים יוכלו לענות עליו.

idanshaf2

New member
תיראי..

מצד אחד את צודקת... צריך לשמוע את דעתם של האנשים בנושא ההקפדה.. זאת אומרת.. האם זה שבוגר\חניך בא פעם אחת נניח בחודש בלי חאקי או בלי סמל כיס.. האם זה מספיק לא להכניס אותו לפעולה או לא לתת לו להצביע.. אבל מצד שני חולצה מעל חאקי זה לא מקום לדיון כי הדיון נעשה כבר בוועידה וההחלטה התקבלה... אסור ללכת עם חולצה מעל החאקי אלא אם כן החולצה פתוחה ורואים את החאקי... שאני אישית מסכים עם החלטה הזאת.. רק לא הסכמתי עם הדרך שהדיון נעשה בה...

cenas girl

New member
אני לא חושבת שאתה צודק.

זה לא משנה אם זה פעם ראשונה או אם זה כל פעם, אנחנו קבענו בסמינר פתיחת שנה שבוגר שלא יהיה לו חאקי מלא-לא ישתתף בהצסעות. הוא יכול להביע את דעתו, הוא יכול לתפקד כרגיל והכל אחלה-אבל ההתעסקות בחאקי לדעתי היא הכי חשובה, אם אנחנו לא יכולים לטפל בעניין כל כך פשוט-לשים חאקי מלא, אז איך נוכל למלא תפקידים יותר חשובים כמו לחנך או לחשוב על החזון והערכים.. אני חושבת שהנוחיות לוקחת פה מקום גדול מאוד. אז אולי זה לא כל כך כיף ללכת עם חאקי בגד עליון ולקפוא, אז בגלל זה צריך לאשר שנוכל לשים סוודר ועניבה מעל? זה כל כך לא נכון. שימו לב לדקויות, באמת. חאקי מלא זה פרט כל כך קטן, אבל כל כך משמעותי!

../images/Emo45.gif אני בכל זאת בעד סקר.

זה שזה הוחלט זה טוב ויפה. אבל מה אתם חושבים על זה?

למעלה