שאלה שאני מעלה בפני הבוגרים...

אז איפה הסימן שאלה?

וכן, זה כולל הרבה. חשוב לי שתענו, מאוד מעניין אותי לראות מה עם הבוגרים, כי אצלנו בסניף, אין לזה ממש מודעות.

אני עדיין לא מסכימה איתך.

כן- החאקי באמת חשוב- אוקיי. אבל עדיין אני מרגישה שזה לא בסדר לא לאפשר לבוגר בלי חאקי להצביע. כי לבוגר אחר, שלבוש בחאקי מרוהט, שבדיוק רב עם מישהו, קילל מישהו, זרק נפץ כן מותר להצביע! וזה כל העניין! תראי, תראו איך החארי הפך למעיין.. גורו שלנו. לדבר שסוגדים לו- מבעצם דבר פשוט. "אם אנחנו לא יכולים לטפל בעניין כל כך פשוט-לשים חאקי מלא, אז איך נוכל למלא תפקידים יותר חשובים כמו לחנך או לחשוב על החזון והערכים.." הקטע הוא- שאנחנו כ"כ מתעמקים על עניין החאקי- שאפילו לא ניגשים בכלל לדבר על הדברים החשובים באמת!!! מה שהלך בועידה היה מזעזע! זה כאילו שהחליפו לה שם ל"ועידת הל"ה- מגלים את החאקי ומשמעותו" או משהו כזה..כ"כ הרבה זמן חשוב ויקר ערך התבזבז על להחליט- אם מותר או אסור להצביע.. אם מותר או אסור בגד עליון וכו'. את באמת חושבת שזה זילזול ללבוש סוודר על החאקי והעניבה מעל? שזה חילול כבוד החאקי? שזה אסור? החומרניות הזאתי.. כמה שכולם בטוחים שהיא דבר פשוט, וקטן כביכול הופכת למוטיב ההתעסקות שלנו כבוגרים, וכמדריכים. מפעולות שאני רואה.. הרבה פעמים חניכים שמרביצים ומשתתפים באלימות- עוברים על זה הלאה, אבל כשבא חניך בלי חאקי.. הוא אפילו לא זוכה להיכנס לפעולה!! נכון שאחרי כמה זמן שחניך לא בא עם חאקי זה באמת לא בסדר, אבל פעם אחת או אפילו חמישה.. אני לא חושבת שזה כ"כ פסול כמו שעשו את זה. למרות הכל אני מקפידה- כי אני שייכת לתנועה הזו, ואחד מהדברים הבסיסיים של התנועה היא הלבוש, עד שזה לא ישתנה אני אשאר עם חאקי. אני פשוט מעלה ספקות מדיי פעם. ענבל.

cenas girl

New member
תראי,

זה לא שאנחנו לא מתעמקים בנושאים אחרים. אבל דווקא החאקי- זה מה שמשנה לפני שמתחילים לחשוב על הדבים הרציניים. אני לא יודעת מה איתך, אבל אצלנו אין שום בוגר שיזרוק נפץ או יקלל או ירביץ. בטח ובטח שלא כשהוא על חאקי. אצלנו בפעולות, חאקי הוא דבר חובה. אם חניך לא בא עם חאקי, זה לא כל כך משמעותי בשבילי. אם הוא נוהג באלימות, זה כבר מגיע לטיפולו של הרכז שכבה. דבר בסיסי בתנועה-זה חאקי. עד שלא נסיים להתפשר בדבר הכל כך קטן הזה אבל כל כך גדול הזה-איך נוכל להתעמק בנושאים אחרים?! אם כל אחד היה לובש את החאקי כמו שצריך, אז בכלל לא היינו נוגעים בחאקי. אבל זאת תופעה מגעילה שחוזרת על עצמה (בארצי אני מתכוונת), ובגלל זה מתעמקים בזה. בטח שלשים סוודר מעל החאקי ומעל זה עניבה זה זלזול!זה הכי זלזול בעולם. זה כמו לשים סתם חולצה ועניבה מעליה. אז איפה כל הרכב החאקי?! יכלת לבוא עם ג'ינס וחולצה פשוטים ומעל זה עניבה. זה בדיוק אותו דבר!! חאקי מסמל משהו. לא סתם "המציאו" תלבושת לתנועה. באמת שלא סתם..תחשבי על זה

ענבל דארלינג...

עם הרוב כאן לא הסכמתי, כי את מציגה את זה בצורה מסוימת שגורמת לי להרגיש כאילו... אני לא מצליחה למצוא את המילים המתאימים, אבל כאילו זה נורא שלילי ואת מציגה את נושא החאקי כנושא שאנשים נורא פנאטים כלפיחו ואת יודעת מה? אולי את צודקת. אני לא מרגישה שאנשים קיצוניים בקטע הזה ואני העלתי את הנושא כנושא שצריך לשים לב אליו, בעיקר הבוגרים, שלא לדבר על המדריכים, אבל לא כנושא שאנשים באמת קיצוניים כלפיו. אצלנו בסניף בכלל לא מעלים אותו הרבה (עד שזה מגיע לחניכים, ואז - הו הו, מלחמות עולם). אני מבינה את הטענות שלך כלפי הקיצוניים לדבר ומה שקרה בועידה (שבה, באופן מקרי וחד פעמי, לא נכחתי), אבל שימי לב שהחאקי, כמו שאמרה cenas girl, מייצג משהו מאוד חשוב בתנועה, אם לא החשוב ביותר - בכל זאת התלבושת מייצגת את כל התנועה בחליפה אחת, ולכן חשוב להקפיד עליה. להיות קיצוניים? כמו כל דבר, אסור להיות יותר מדי קיצוניים. ובכל זאת, אני בעד לקדם את החאקי באמצעים כמו 'אם אתה לא בא בתלבושת מלאה אז שיהיו לך פחות זכויות', כי זה צודק. ואני לא רואה בזה משהו כל כך קיצוני, אבל מצד שני גם בחיים לא הייתי בסניף ראשון ואני לא יודעת מה הולך שם. ובקיצור - המון שטויות שכתבתי בבלבול מוחלט. לגבי עוד דבר שכתבת... "מפעולות שאני רואה.. הרבה פעמים חניכים שמרביצים ומשתתפים באלימות- עוברים על זה הלאה, אבל כשבא חניך בלי חאקי.. הוא אפילו לא זוכה להיכנס לפעולה!!" אם זה אני כן מסכימה. כשזה מגיע לחניכים אז פתאום הופכים את העולם. אני מכריזה בזאת, (ועדי - אם יוצא לקרוא את זה - קחי לתשומת ליבך) שבפעם הבאה שהמדריכות שלי יעשו עניין מחאקי, אני אקום ואגיד להן בדיוק מה שאני חושבת על זה. שהן - יש להן בקושי עניבה, וגם היא מח8ורבשת, ואנחנו - צריכים לבוא בחאקי. אז הן כמובן יגידו לי - 'כן, אבל אנחנו מדברות על החאקי' אז אני אצרח עליהן א כל השטויות שלי אבל באופן יותר מסודר
אני מקווה שבכל זאת הצלחתי להעביר מה שאני חושבת

ואגב - שימו לב לתוצאות הסקר...

במקום הראשון יש שתי תשובות - אלה שמקפידים לגמרי ואלה שגם להם 'אין ממש סמל כיס'... בוגרים, מדריכים, חניכים (כמה כבר יש כאן), לדעתי - אתם באים בחצי חאקי. זה מה שיש לי להגיד לכם. זהו זה.

ואוו

אני ממש לא מסכימה איתך.. שמעי למה מותר לבוא בלי חאקי פעם אחת או חמש פעמים אבל אם אני 6 פעמים או יותר באה בלי חאקי אז זה אסור? זה כמו שתגידי שלרצוח פעם אחת זה בסדר אבל אחרי כמה פעמים שאתה רוצח זה כבר לא בסדר.. מה זה השטויות האלה.!?!? החומרה בעניין היא אותו הדבר בין אם אני באה בלי חאקי פעם אחת ובין אם זה כבר הפעם העשירית שאני באה בלי חאקי תסבירי לי אם את יכולה למה אחרי כמה פעמים שבאים בלי חאקי אז זה לא בסדר? למה פתאום אחרי כמה פעמים זה חשוב לבוא עם חאקי? למה זה לא חשוב כמו בפעם הראשונה שבאים בלי חאקי מלא?

cenas girl

New member
תאאאאאאכלס!

ואני גם רוצה שתעני לי, ענבלולה יקרה
חאקי זה אחלה! אפילו אין סיבה לא לבוא איתו.

חנוש..

חנוש ..היא לא עונה.. נראה לי שאנחנו היחידות שעוברות בפורום גם לעמודים 2 ו-3 ולא נשארות רק בעמוד הראשון..=\

למעלה