אני עדיין לא מסכימה איתך.
כן- החאקי באמת חשוב- אוקיי. אבל עדיין אני מרגישה שזה לא בסדר לא לאפשר לבוגר בלי חאקי להצביע. כי לבוגר אחר, שלבוש בחאקי מרוהט, שבדיוק רב עם מישהו, קילל מישהו, זרק נפץ כן מותר להצביע! וזה כל העניין! תראי, תראו איך החארי הפך למעיין.. גורו שלנו. לדבר שסוגדים לו- מבעצם דבר פשוט. "אם אנחנו לא יכולים לטפל בעניין כל כך פשוט-לשים חאקי מלא, אז איך נוכל למלא תפקידים יותר חשובים כמו לחנך או לחשוב על החזון והערכים.." הקטע הוא- שאנחנו כ"כ מתעמקים על עניין החאקי- שאפילו לא ניגשים בכלל לדבר על הדברים החשובים באמת!!! מה שהלך בועידה היה מזעזע! זה כאילו שהחליפו לה שם ל"ועידת הל"ה- מגלים את החאקי ומשמעותו" או משהו כזה..כ"כ הרבה זמן חשוב ויקר ערך התבזבז על להחליט- אם מותר או אסור להצביע.. אם מותר או אסור בגד עליון וכו'. את באמת חושבת שזה זילזול ללבוש סוודר על החאקי והעניבה מעל? שזה חילול כבוד החאקי? שזה אסור? החומרניות הזאתי.. כמה שכולם בטוחים שהיא דבר פשוט, וקטן כביכול הופכת למוטיב ההתעסקות שלנו כבוגרים, וכמדריכים. מפעולות שאני רואה.. הרבה פעמים חניכים שמרביצים ומשתתפים באלימות- עוברים על זה הלאה, אבל כשבא חניך בלי חאקי.. הוא אפילו לא זוכה להיכנס לפעולה!! נכון שאחרי כמה זמן שחניך לא בא עם חאקי זה באמת לא בסדר, אבל פעם אחת או אפילו חמישה.. אני לא חושבת שזה כ"כ פסול כמו שעשו את זה. למרות הכל אני מקפידה- כי אני שייכת לתנועה הזו, ואחד מהדברים הבסיסיים של התנועה היא הלבוש, עד שזה לא ישתנה אני אשאר עם חאקי. אני פשוט מעלה ספקות מדיי פעם. ענבל.