שאלה שבטח נשאלה פה אבל רוצה לוודא - עבודה J2

John the Savage

New member
זה אומר

שעל פי פרשנות מסויימת של החוק, כל עוד העבודה היא מחוץ לארה"ב ואין לעבודה זיקה מהותית לארה"ב (כאשר "זיקה" משמעותה שהעבודה לא היתה יכולה להתבצע באותו אופן אילו לא היית נמצא בארה"ב), וכל עוד אתה במעמד של non-resident-alien, זה חוקי לעבוד גם בלי EAD בעבודה מסוג זה.

שים לב שאין תקדים משפטי או תזכיר של רשויות ההגירה שמתייחסות במפורש לסיטואציה הזו, כך שמדובר בפרשנות של החוק בלבד. אין כל אפשרות לדעת כיצד USCIS יתייחסו לכך במידה ומקרה כזה יגיע לדיון.

liviur

New member
אז מה עושה משהו שעל J2 עם EAD?

זה אכן מבלבל אותי גם :)
&nbsp
לא מגיש דוחות מס?
לא משלם מס?
&nbsp

ממה שאני זוכרת מאותה תקופה

בתור מי שהייתה בשנתיים הראשונות של בארה"ב על ויזת J2 עם אישור עבודה - מגישים דוח אבל לא משלמים מס מכיוון שיש אמנה בין ישראל לארה"ב.
אם אני לא טועה זה במסגרת האוניברסיטה, ואני לא יודעת לגבי ויזות J שמקבלים ע"י חברה.

John the Savage

New member
כל עוד נחשבים ל-non-resident alien

אין צורך לדווח על הכנסות מחוץ לארה"ב. וזה כולל גם J2 עם EAD. אם אין כל הכנסה בארה"ב, אין צורך להגיש דו"ח מס אבל כן צריך להגיש טופס 8843.

השאלה היא מה נחשב להכנסה מחוץ לארה"ב. הכנסות פאסיביות מחוץ לארה"ב הם בוודאי לא הכנסה אמריקאית. הכנסות מעבודה מחוץ לארה"ב יחשבו להכנסה בארה"ב רק אם יש זיקה בין העבודה לבין השהות בארה"ב.

ראה לדוגמה כאן:
https://ttlc.intuit.com/questions/2918963-j2-visa-for-two-years-with-foreign-income

John the Savage

New member
נזילה, מוצקה, גזית, הכל נחשב

כל עוד אתה נון-רזידנט לצרכי מס וכל עוד מדובר בהכנסות שנוצרו מחוץ לארה"ב, אין דיווח ואין מיסוי בארה"ב.

ilanvag

New member
תשובות:

כמו שמישהו הזכיר כאן, יש איזשהו גבול אפור לגבי מה מותר לעשות בלי/לפני EAD. אחת הדעות גורסת שכל עוד אתה לא תופס מקום עבודה של עובד אמריקני - אז יכול להיות שזה "יחליק" ויהיה בסדר (נניח אתה מבצע מארה"ב עבודה עבור חברה שאין לה שום פעילות בארה"ב, ואתה רק עובד עבור סניף ישראלי... נניח גרפיקאי שמבצע מרחוק עבודה עבור חברה ישראלית).
&nbsp
אבל, לפי הנתונים שאתה בעצמך מביא, הרי בהגדרה אתה תתפוס מקום של עובד אמריקני, כי החברה הזו מתכוונת להעסיק אותך ברגע שיהיה לך אישור עבודה - משמע אתה תהיה העובד האמריקני... ולכן, למיטב הבנתי, זה לא חוקי לעבוד ולו יום אחד בארה"ב עבור אותה חברה.
&nbsp
יש לך שתי אפשרויות:
1. ויזת L, כפי שכבר נדון פה.
2. אפשרות נוספת, שלא מעטים פה בפורום ביצעו: להגיע לארה"ב, להפעיל את ויזת J, לשלוח את כל הטפסים לקבלת EAD, ולאחר כמה ימים לעלות על מטוס בחזרה לישראל, ולהמשיך לעבוד מהארץ במשך כ-3 חודשים - עד שמתקבל ה-EAD ואתה יכול לעבור ולעבוד באופן חוקי עבור הסניף האמריקני, ולקבל ממנו משכורת. בדרך הזו, כל עוד אתה עובד מהארץ, הרי אתה בטוח ב-100% ואין שום חשש שמא עברת על החוק. כן, זה אומר להיות בנפרד מאשתך למשך כ-3 חודשים.

liviur

New member
בדיוק התחלתי לכתוב את אופציה ב וראיתי שפירטת

Alfa156 GTA

New member
לא ! הבהרה זה לא המצב.

דווקא הרעיון של הבוס שלי זה בדיוק מה שתיארת באופציה הראשונה - לסיים את העבודה שלי מהארץ לצורך העניין עד דצמבר, אני בשום מקרה לא מחליף תקן של מישהו אמריקאי.
&nbsp
החברה לא מתכננת כרגע להעסיק אותי מעבר לתקופה שהבוס שלי רוצה - אלא אם ימשהו לי תפקיד אחר ממה שאני עושה היום.
&nbsp
&nbsp

Fellowship

New member
אני על J2 והגשתי בקשה ל EAD, יש כאן מומחים, אבל מה שאני

לפחות הבנתי, זה:

1. גם אם תקבל ויזה נוספת, זה לא רלוונטי אם תכנס לארה"ב עם J2, זה היה יהיה סטטוס ההגירה שלך.

2. לא עובדים לפני קבלת EAD.
יש כל מיני אופציות אפורות, לא יודע היכן בדיוק עובר הגבול בין אפור ללגיטימי,
או סתם מקרה שלא באמת נדון בערכאות הרלוונטיות,
אלא אם יש סיבה מאוד טובה וצורך ממשי וחשוב לעבוד בתקופה הזו, הייתי מוותר.
ואם אכן יש צורך כזה, לדעתי הפתרון הוא להגיע לארה"ב, להגיש את הבקשה ל EAD,
שמשום מה חייבת להיות מוגשת רק כאשר אתה נמצא על אדמת ארה"ב,
לחזור לארץ ולהגיע שוב לאחר 3 חודשים.

למעלה