שאלה שטרם נתקלתם בה (כנראה)

מצב
הנושא נעול.

בחודש יולי הוזמנתי ביחד עם עוד כ 15 אנשים לראיון עבודה ,לאחר מספר ימים הודיעו לי טלפונית שהתקבלתי לעבודה (הם היו צריכים בסה"כ עובד אחד) באמצע חודש יולי הוזמנתי לחברה בה אני אמור להיות מועסק ,שם קיבלתי הסברים על מהות הפרויקט החדש שעדיין לא הוקם, באותה שיחה נאמר לי שאני אתחיל לעבוד ב-1 לאוגוסט,לאחר שיחתם חוזה בין כל הגופים שמעורבים בפרויקט. עד היום לא התחלתי לעבוד מהסיבה שנאמר לי שעדיין לא חתמו על החוזים ובעצם אני יושב ומחכה ומחכה , מידי פעם אני זוכה לשיחות טלפון ונאמר לי להמשיך לחכות והנה אוטוטו אני מתחיל לעבוד. אני לא מחפש עבודה אחרת כי נאמר לי שהמשרה שלי מובטחת. שאלתי היא: האם מגיע לי איזה שהוא פיצוי על תקופת הזמן שאני מחכה , כלומר מה-1 באוגוסט , בין אם אתקבל בסופו של דבר לעבודה , ובין אם לאו. אשמח לתגובותיכם תודה

אם אלה העובדות שיוכחו...

בחודש יולי הוזמנתי ביחד עם עוד כ 15 אנשים לראיון עבודה ,לאחר מספר ימים הודיעו לי טלפונית שהתקבלתי לעבודה (הם היו צריכים בסה"כ עובד אחד) באמצע חודש יולי הוזמנתי לחברה בה אני אמור להיות מועסק ,שם קיבלתי הסברים על מהות הפרויקט החדש שעדיין לא הוקם, באותה שיחה נאמר לי שאני אתחיל לעבוד ב-1 לאוגוסט,לאחר שיחתם חוזה בין כל הגופים שמעורבים בפרויקט. עד היום לא התחלתי לעבוד מהסיבה שנאמר לי שעדיין לא חתמו על החוזים ובעצם אני יושב ומחכה ומחכה , מידי פעם אני זוכה לשיחות טלפון ונאמר לי להמשיך לחכות והנה אוטוטו אני מתחיל לעבוד. אני לא מחפש עבודה אחרת כי נאמר לי שהמשרה שלי מובטחת. שאלתי היא: האם מגיע לי איזה שהוא פיצוי על תקופת הזמן שאני מחכה , כלומר מה-1 באוגוסט , בין אם אתקבל בסופו של דבר לעבודה , ובין אם לאו. אשמח לתגובותיכם תודה
אם אלה העובדות שיוכחו...
אז נראה לי שכן. כי בעצם הובטח לך שתתחיל לעבוד ב-1 באוגוסט. בכך - ניתן לטעון - שנוצר חוזה עבודה על עבודה שתתחיל ב-1 באוגוסט ואתה היית מוכן לעבוד ולכן אתה זכאי לשכר או לפחות לפיצוי על זה שאתה לא מקבל שכר. אבל קח בחשבון שיהיה קשה מאד להוכיח את הגרסה שלך. אפילו אם הם לא יכחישו לחלוטין את האמירה שלהם, ייתכן שהם יוכלו לטעון שהתאריך שדובר עליו היה כפוף לחתימת החוזה שעליו הם דיברו, והם לא היו חייבים להעסיק אותך דווקא מ-1 באוגוסט.

שיר ורד

New member
קח בחשבון

קח בחשבון
שהם יסרבו לשלם לך פיצוי כזה ותצטרך לתבוע אותו בבית הדין לעבודה. אם תתבע לפני שיחתם חוזה, הם עשויים להכחיש מכל וכל את ההתחיבות ותתקשה להוכיח את דבריך, ללא עדויות תומכות או הקלטות. אם תתבע לאחר חתימת חוזה , סיכויי התביעה להתקבל גבוהים יותר, אם כי גם אז הם יכולים לטעון שחתימתך על החוזה בו מוזכר תאריך תחילת עבודה מאוחר יותר מהוה הסכמה שלך למועד הדחוי של תחילת עבודתך. גם אם השופט יראה בהתנהגות החברה חוסר תום לב ויפסוק לך פיצויים, לא תקבל את מלוא השכר באותה תקופה, אלא פיצוי חלקי. פיצוי של 75% מהשכר שהיה צריך להשתלם נראה הפיצוי המקסימאלי שתקבל, כי זהו גם הפיצוי לעובד חולה היושב בבית ומקבל דמי מחלה. שים לב, שאינך חייב להמתין להם וזכותך לחפש מקום עבודה אחר ואף לחתום על חוזה עבודה שם ולהתחיל לעבוד שם. במידה ותתקבל לעבודה במקום הראשון תוכל להחליט היכן ברצונך לעבוד. בחצי השנה הראשונה לעבודה, תקופת ההודעה מראש היא יום אחד בלבד על כל חודש עבודה (אלא אם כן נכתב אחרת בחוזה העבודה). אם אתה זכאי כרגע לקבל דמי אבטלה, עליך להמשיך להתיצב בלשכה, גם אם תזכה במשפט, השופט עשוי להפחית מהפיצויים את דמי האבטלה שהיו מגיעים לך אילו המשכת להתייצב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה