צודק-הלינק הזה חמקמק.יש מתכון שנראה שווה וקלי קלות.
העתקתי עבורך את המתכון.רכיבים שונים מוזכרים כאן,בניהם פתיתי אורז.
זו הסיבה שהבאתי את הקישור.אני אנסה את המתכון.
הנה:
"מתכון גנרי לעוגיות שיבולת שועל טבעוניות
Posted on 04/06/2013
3 Votes
 
מתכון שאפשר להכין בערך מכל צרוף של החומרים מטה:
 
כוס וחצי פתיתי שיבולת שועל (המכונה גם קוואקר). יכול להיות מלא, חסר, מהיר הכנה (קשה למצוא בסופר כזה שהוא לא). יש פתיתי שיבולת שועל ללא גלוטן, וגם פתיתי אורז הולך.
חצי כוס דבש, או סילאן, או סירופ מייפל או אגבה או מולסה או מולסת רימונים. אפשר גם סוכר, לבן, חום או דמררה (אבל אז צריך להוסיף טיפה מים לבלילה). אפשר גם להשתמש בריבה כלשהי. אפשר גם לערבב בין הסוגים. ואפשר גם לגמרי בלי המתקה, אני למד מהתגובות מטה.
חצי כוס טחינה גולמית (רגילה, מלאה או אדומה), או חמאת בוטנים, או חמאת שקדים, או חמאת פיסטוקים, או חמאה מכל סוג של אגוז. אפשר גם לערבב.
כוס אגוזים (כל סוג) או שקדים או בוטנים – טחונים או קצוצים גס. אפשר גם לערבב סוגים. גם גרעיני דלעת או חמנייה קלופים מתאימים מאד, ואותם לא צריך לקצוץ – אפשר פשוט להוסיף.
חצי כוס פרות יבשים קצוצים מכל סוג שהוא. צימוקים וחמוציות אין צורך לקצץ. הם בגודל טוב. קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות לקוביות קטנות הולכות טוב.
שדרוג: בננה בשלה מעוכה או חצי כוס רסק תפוחי עץ, צריך להוסיף עוד מעט שיבולת שועל, כדי להחזיר את הסמיכות לזו הרצויה. הופך את זה יותר קליל, יותר פרותי.
P1070941
 
מערבבים היטב את כל החמרים,
מכינים שתי תבניות גדולות ונייר אפיה בתוכן (יש דפי סיליקון רב פעמיים מצויינים)
על נייר האפייה, בעזרת 2 כפיות, מניחים ערמות קטנות, בערך כפית גדושה של עיסה, בגודל של זית גדול. יוצאות כ 35 עוגיות. (עוגיות בגודל זה הן יותר התעסקות, אבל זה יפה יותר)
בידיים רטובות מהדקים כל אחת מהערמות לכדורים דחוסים יותר
אופים כ 10 דקות, בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה. 2 תבניות אפשר לאפות יחד במצב "טורבו".
אחרי שמוציאים מהתנור, כדאי לתת לעוגיות להתקרר ולהתייבש קצת לפני שמפרידים אותן. מפחית את הסיכון שיתפוררו.
זהו. טעים.
אפשר פשוט לשטח בתבנית ולאפות (העירה אחת הקוראות), ולחתוך אחרי כן לריבועים או מעוינים והרי יש לכם "חיתוכיות".
http://theshingimel.wordpress.com/2013/04/06/oats/