שאלה שלא קשורה דווקא למורכבות...

blonda3

New member
הכל בעיני המתבונן.....

אם אנחנו נביט בשתיכן מהצד ידמה לנו שבתך כן מחקה אותך.... את אמנם עובדת, אבל היא....-היא לא בגילך נכון? ואין לה כרגע עבודה מהמחשב, נכון? אז לצורך העניין-הלימודים שלה זאת העבודה שלה....ואז היא בעצם כן מחקה אותך בכך.ואולי היא עוד תפתיע אותך ובגיל התיכון היא תעשה פתאום איזה פרויקט גדול בעזרת המחשב...ותקטוף המון תשבוחות וכו' ואז את תביני-שהכל בעצם משתלם. לדעתי-כל מה שהיא עושה על המחשב רק מלמד ומקדם אותה ואולי כדאי לך לנסות ללמד אותה להפעיל כל מיני תוכנות כדי שבעתיד היא גם תוכל לעבוד עם המחשב. חוץ מזה-זה גם עניין של נטייה. ואולי ילדה אחרת לא היתה מתקרבת למחשב כי זה לא היה מדבר אליה. אני מאד אוהבת את המחשב הילדים שלי היו מחוברים למחשב בתקופות. הבן שלי היה פעם משחק המון, לפעמים לא יכולתי לדבר איתו כשהיה באמצע משחקים אבל עם הזמן-הכל מתאזן. והיום הוא לא ממש חולה מחשבים. והבת שלי היתה מתקשרת המון דרך האיסיקיו ונדמה לי שגם זה עבר כשהיתה איזו תקלה במחשב. יש לי הרגשה שגם לבת שלך יגיע זמן האיזון. מה עם תנועת נוער-הן הולכות?

*יערית

New member
אחחחחח יעלי../images/Emo24.gif

לגבי החיקוי מאמא עוף הוסיף לי מאחורי האוזן בעודי כותבת לך את תגובתי
אז מכיוון שאנחנו יחדאת יודעת אפידורל וכו'...
אני לוקחת את הערתך אישית אלי
חוץ מזה אישה יקרה,כתבתי לך...רק את יודעת מי הילדה שעומדת מולך, רק את מכירה את הסנסורים שלה...מסכימה שאת אמא שלה תחילה ואחר כך חברה...וכאן הגבול היום מאוד מאוד דק,אני רק יושבת מהצד ולומדת ממכן בנות,למרות שיש דברים אחרים שדיי דומים בעיקרון גם בגילאים הקטנים יותר,העמדת גבולות זה לא קל,לדעת איך לנווט את עצמינו בתוך חייהם של ילדינו לא קל...לכן מיצאי את הדרך הטובה ביותר עבור בתך...ואני יודעת שכך תעשי...ראי דוגמא בנו של רגיעון

blonda3

New member
../images/Emo132.gifחחח......../images/Emo6.gif../images/Emo56.gif../images/Emo160.gif

לגבי החדר שלה.... למה לא סיפרת לנו קודם? האמת-שכבר כתבתי לך בעבר שאם זה היה מפריע לי הייתי מסדרת לבת שלי את החדר ולו רק בגלל הג'וקים.... לגבי השאר. מסכימה איתך שאנחנו לא אמורים להיות חברים של הילדים שלנו.להיות ביחסים טובים איתם לא אומר שאנחנו חברים שלהם. אבל עדיין-המינונים שלהם לגבי דברים נראים לנו אחרת, ולא תמיד מה שנראה לנו מוגזם-הוא אכן מוגזם. ואכן תפקידינו לחנך ולשדים גבולות-השאלה רק איך כמה ולמה..... כתבת שהיא היתה קוראת ספרים-ועכשיו כבר לא? אז מה? זה עניין שלה. יכול להיות שעכשיו היא לא בתקופה של קריאה, אולי אצלה זה בא בגלים. זה לא אומר שבלי המחשב היא היתה עכשיו קוראת יותר. ומי אמר שמהמחשב היא מקבלת פחות מאשר מספרים...? וחוץ מזה-תשמחי שהיא בכל קראה-יש היום ילדים שבכלל לא קוראים ספרים-היא לפחות כן קראה..... לגבי המדיטציה-לא ממש הבנתי אותך-האם את רוצה שזה מה שהיא תעשה?מדיטציה? ולגבי האסטרולוגיה ממה שזכור לי מזל תאומים קשור מאד לתקשורת ולמחשבים כך שאני לא מתפלאת שזאת דרך ההתקשרות שלה עם החברות ועם העולם החיצוני. בואי אסםפר לך משהו שנודע לי ביום של המפגש שלנו. באותו הבוקר נפגשתי עם בנות כיתתי מביה"ס העממי. אחת הבנות-חברה טובה שלי מימי הילדות, בת מזל תאומים...!!! סיפרה לנו-איך היא מנהלת את החברה שלה, דרך המחשב, איך היא מקימה חברות סטארט אפ, ותוך שניות שולחת 50 אימיילים לכל רחבי העולם, איך באמצעות מחשב נייד, קו טלפון, טלפון סלולארי ופקס היא שולטת בהמון דברים מאד חשובים ומאד רציניים....וכנראה שגם מרוויחה המון כסף!והיא בעצמה אמרה שהיא לא יודעת מה היתה עושה היום בלי המחשב. כך ש-אם בתך תגיע למה שהחברה שלי הגיעה-שזה כולל גם בית מסודר, וחיי משפחה מסודרים וכו'...אז תאמיני לי שאת תהיי מרוצה ומלאת גאווה ונחת. תני לה להנות המהמחשב ומחיי הדור הזה. עוד כמה שנים הן אולי תטוסנה לחלל....מי יודע?

blonda3

New member
זו הקטנה-גדולה תהיה../images/Emo45.gif../images/Emo57.gif

ראיתי אותה..... היא מקסימה. כמו אמא שלה..... והיא בדור אחר הילדים של היום גדלים לעידן המחשבים ואכן בעיית הגבולות זה נושא חשוב. בגלל זה אנחנו כאן בדיון.

*יערית

New member
תגובה שכ"כ קוממה אותי בלונדה

יודעת שצריך להתאפק מול תגובות שנקבל בורטואל, אבל זה עבר את הגבול,העמדת את יעל בפינה .. היא ביקשה עזרה ואת לעומת זאת הטרסת בה כאילו היא אמא שלך ואת מגיבה בכעס על מה שעשו לך בילדותך! אני גם מזל שור ואופק קשת...אין לי בעיה עם הביקורתיות שלי יש בי הרבה אהבה לילדיי ואני עושה את המקסימום בכדי שיהיו ילדים מאושרים...להניח לה...אומר "לתת לה לצמוח כמו שבא לה" לעמוד לצידה..זה לתת לה לצמוח תוך כדי ניווט ישר ונכון מההורים, מה נכון ומה לא נכון את בטח לא יודעת כי את לא האמא שלה, ומה שנכון לגבייך עם ילדתך הקטנה כלל לא נכון לגביי, אני משתדלת גם לא להעיר לך על החינוך שלך...שהוא גובל בחוסר העמדת גבולות בכלל! אז בבקשה תכתבי את דעתך ...עם רגישות בלי רגישות זה לא העיניין, תביעי דעה תוך כדי מתן כבוד לזה שביקש את תגובתך או לא ביקש, תאמרי את דעתך בלי לשים אותה בפינה..כמו: " לגבי ההתערבות שלך והסיכומים שלך תסלחי לי אבל זה נראה לי ממש לא לעניין... ובטח שהיא לא תעמוד בסיכומים שלך שבעצם נכפים עליה מגבוה רק בגלל שזה מפריע לך. " "זה שכתבת שהיא עם המחשב על חשבון דברים אחרים-כמו מה למשל....? וחוץ מזה-מי קבע את זה? את. לנו ההורים קשה לפעמים לשחרר ולתת לילדים שלנו כבוד ומרחב מחיה ולהבין שהם זה לא אנחנו, שסדר העדיפיות שלהם שונה משלנו, שהצרכים שלהם שונים משלנו, וממה שאנחנו חושבים, שמה שעושה להם טוב זה לאוו דווקא מה שאנחנו חושבים שטוב בשבילהם וכו'. שורה תחתונה-להניח לה," "ובסוגריים-את מה זה מזכירה לי את אמא שלי.. הצד השוורי הביקורתי שלך מאד עולה פה בשאלה שלך פשוט לא יכולתי להתאפק"

blonda3

New member
יערית-רוצה מלחמת שוורים? יאללה../images/Emo46.gif

תראי-את יכולה לקפוץ ולהתרגז ולכתוב מה שאת רוצה אבל לא יעזור לך איך שהגבת כאן מראה את השוריות שבך.... ואת הביקורתיות הרבה שקימת אצלך..... מה את לא רואה?להביא לך מראה? תקראי את שתי השורות הראשונות של תגובתך ותראי שאת סופר ביקורתית .... וגם בהמשך...... וגם אני-יש בי ביקורתיות ושיפוטיות כי גם אצלי מככב השור...מה לעשות. ומה שאנחנו חושבים על עצמינו זה לא תמיד מה ואיך שאחרים חושבים או רואים אותנו-ולא אני המצאתי את זה. עכשיו לגבי מה ואיך שכתבתי ליעלי. אני כותבת ליעלי את מה שאני חושבת בלי לעדן ובלי לחשוש ובלי לצנזר וזאת למה??? כי אני סומכת על יעלי ועל כושר השיפוט שלה!!! ועל היכולת שלה ועל חכמתה...לקחת ממני ומאחרים רק את מה שמתאים לה!ק את מה שראה לה! גם אם אני כותבת בנימה כביכול ביקורתית אבל כל זה רק כי אני מאד מפרגנת ומאד מאמינה ביכולות שלה הן כאמא והן כאדם... אילולא כן-הייתי מצנזרת, מעדנת וכו'..... עכשיו מה את עשית פה בצורה די מכוערת דעתי? ניסית להכניס לי ביקורת על דרך החינוך שלי את ילדתי הקטנה וטענתשאני לא מעמידה לה גבולות כשאת בעצם בקושי מכירה את הילדה שלי, גם אם יצא לך לראות אותה מספר פעמים-אולי כאצבעות כף היד..... אילו לילדה שלי היתה בעייה של גבולות-הייתי כבר שומעת מהגננות שבגן, מהורים לילדים, ומכל מיני אנשים נוספים, אבל תתפלאי שלכל מקום שאני לוקחת אותה-אני מקבלת רק מחמאות, גם כשאני משאירהאותה לבד אצל חברות ובכל מקום. תמיד אומרים לי-איזו ילדה מתוקה, איזו נהדרת, ואיך שהיא מתנהגת יפה-אז איך זה? ואת לעומתזאת סיפרת לנו פה לא מזמן על איזה ילד-שהיו לו בעיות להתקבל לצהרונים..מעניין-למה לבת שלי אין את הבעיות האלו-וכך גם לא היו לילדיי הגדולים בגילאים הללו...ואז הם היו הרבה מאד ברשותי ובהשגחתי ואת החינוך הבסיסי קיבלו ממני. אז....? ולגבי ההשוואות עם אמא שלי-כתבתי כך כי בא לי ושחר ענתה לי ויכלה גם לקטול אותי ולכתוב לי שהיא לא מאמינה בכלל באסטרולוגיה וכו'..... לא חושבת ששחר צריכה דוברת

rolan

New member
זהו../images/Emo70.gif נגמר../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ואני מבקשת לא להמשיך בניגוחים וההתנצחויות...

בטח אמרו כבר לפני

(מודה :) לא קראתי הכל) אבל נראה לי שהדרך בה נקטת היא הדרך, רק שצריך שם עמידה חזקה על מילוי ההסכם, תוך יישום סנקציות שנקבעות מראש, יחד עם מתן ח"ח כשמגיע. וזה לא קל אני יודעת.

למעלה