שאלה של אחרי הגירושין

זנגביל77

New member
שאלה של אחרי הגירושין

אז אמנם הפורום הזה עוסק בזוגיות, אבל זהו פורום רציני ולכן אשאל כאן.
התגרשתי לפני חודשיים, ואנו פרודים שמונה חודשים. הגירושין ביוזמתה ואני שואל האם כיצד ניתן לחזור להיות יחד.
אני רוצה לספר על מה שהיה בינינו. היינו נשואים 13 שנים, יש לנו עולם ערכים משותף, ניהלנו משק בית תוך התחשבות הדדית והיינו הורים טובים.
הבעיה הייתה שנוצרו בינינו ריבים שנובעים מחוסר תקשורת, ריבים שגרמו לא לדבר אפילו שבוע. ריבים שיצרו שתיקה, שבהם לא התחשק לי לדבר איתה. הקונפליקט העיקרי בינינו היה שהיא אוהבת לשלוט ולנהל, ואני לא אהבתי את זה. בעיקר לא אהבתי כשהיו לה הערות כלפי שגרמו לי להרגיש רע. יש לה גם קול רועם. היא בן אדם טוב, באמת, אבל לפעמים בגלל דאגת יתר שלה היא הציקה יותר מדי. גם את ניהול עבודות הבית שאני לקחתי ברובן לבצע כי היא עבדה יותר קשה, היא ניהלה. היא תמיד אמרה לי "יש כביסה" לעשות, ואחרי חצי שעה עוד פעם העירה, יש כביסה. זה הציק לי, וכמה שביקשתי ממנה להניח לי כי אני ממילא עושה, היא לא הפסיקה. היו לה גם הערות כמו "המטבח מזוהם", אמירה מוגזמת שאני הייתי לוקח באופן אישי ונפגע.
היחסים בינינו לא היו שיוויניים. היא הייתה הקובעת, המפרנסת העיקרית (הצליחה יותר ממני) ואני הייתי לרוב מוותר לה. אפילו בדברים קטנים כמו איזה -ישוט לשים בבית, היא לא נתנה לי לבוא לידי ביטוי.
מצד שני היו דברים טובים. ללא ריבים היו בינינו יחסים טובים, היה לנו מעניין לדבר ולעשות דברים כמשפחה.
בקיצור, היו דברים שליליים לצד דברים טובים. היינו בטיפול זוגי אך לצערי הסכמתי ללכת לטיפול זוגי אצל מישהי שגרושתי הולכת אליה למה שנקרא ערב נשים. הסכמתי ללכת אליה למרות שיש לה הכרות קודמת איתה. מה שמרגיז אותי שבכל הטיפול הזוגי לא נוצר מצב שבו רבע שעה אני מדבר עם המטפלת לבד ללא נוכחות אשתי ויכול לדבר ולהעלות דברים באופן חופשי. מרגיז שהמטפלת אפילו לא הציעה זאת. הטיפול הזוגי עזר מעט אבל בחלקים רבים בו היינו רבים במקום שהמטפלת תיצור דו שיח.

חמישה חודשים לפני הפרידה, קנינו דירה. היינו בטיפולי פוריות במטרה ללדת ילד נוסף. היינו בטיול בחו"ל (שהיה פחות כיף הפעם כי נתתי לה לקבוע את רוב המסלול ולא היה לי כוח לריב איתה על דברים לא הגיוניים במסלול).

בתקופה שלפני הגירושים נהיה רע. הרגשתי שגירושין הולכים לקרות. כבר לא הרגשתי שהיא רוצה להקשיב לי מספר לה מה קרה היום, או משהו מעניין שקרה לי. הרגשתי שהיא הפסיקה להקשיב.

אני לא רוצה לתאר שאני הייתי 100 אחוז בסדר. היו כמה מקרים שכיום אני יודע שהתנהגתי לא יפה. בפירוש. אבל מבחינתי היא הייתה השולטת ולכן רוב הריבים התחילו מזה שהיא אמרה משהו ואני נפגעתי.

רגע אחרי שגרושתי אמרה לי לעזוב את הבית, יזמתי פגישה עם המטפלת במטרה לקבל כלים איך לחיות איתה בתקשורת יותר טובה. במועד זה אמרה לי המטפלת שאשתי רוצה להתגרש.

אמנם היחסים לא היו טובים אבל הגירושין היו הפתעה. הכל התחיל כשבשעת ערב גרושתי, אז אשתי חזרה מהעבודה והשפילה אותי (זרקה ארון מפלסטיק שסידרתי, על הרצפה ושברה אותו). באותו ערב לקחתי את האוטו, נסעתי לים וחזרתי ב3 בלילה. לא יכולתי להשאר בבית. למחרת באתי אליה בטענות והיא לא התייחסה אליהן. נתתי לה מכה בכתף, לא במטרה להכאיב, אלא במטרה שתשים לב אלי. גם זו לא הייתה מכה כואבת אלה כמו צ'פחה. מעולם לא הרמתי עליה יד ואני מגנה את זה בכל אופן. בכל אופן מרגע זה היא אמרה לי לעזוב את הבית.
אז עכשיו התגרשנו ואני חושב על זה שאם רק היינו מטפלים בקונפליקט של השתלטנות, אפשר היה לחיות יפה. כעבור שבוע מהפרידה, דיברתי איתה וביקשתי שנחזור אך היא לא רצתה.
התגרשנו בצורה טובה, אנחנו מנהלים תקשורת טובה בעקבות ההורות. בשבוע שעבר אפילו חיכינו יחד מחוץ לפעילות במתנס ודיברנו על עניינים שוטפים, והיה לי ממש נחמד איתה. היא מדברת אלי מאז בטון רגוע, נעים ונחמד שהלוואי והיה כך בנישואין.
יש בי געגועים לרגעים הרגילים בינינו, לטיולים שיצאנו, לרגעים מסוימים ולחיים יחד כמשפחה ולא כמשפחה מםוררת שבה הילד עובר יום פה לישון ויום פה לישון. יתרה מזאת, היא אמרה לי שבעוד כמה חודשים כשתחזןר לטיפולי פוריות, מבחינתה הייתה רוצה שאני אהיה האבא (אמרתי לה שאני לא מוכן לכך), והיא כתבה לי שהיא מעריכה אותי כאבא.

מאז הפרידה יצאתי עם נשים והיה נחמד אך ללא המשך. גם היא התחילה לצאת אבל אין לה מישהו.

שאלתי, באיזה עיתוי כדאי לעשות זאת, ואיך כדאי לנסות לחזור להיות יחד. כמובן שאם אנחנו חוזרים יחד אנחנו מטפלים מן היסוד בבעיה העיקרית.

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

לגבי העיתוי, אין עיתוי נכון יותר ממשנהו. אין פה שום משמעות או רווח בזמן שעובר. אז מתי שאתה רוצה, זה זמן טוב.

לגבי איך, אני ממליץ לך בחום לעשות את זה בהדרגה, כשבתקופה הראשונה תעשו את זה מבתים נפרדים. נניח ששכרת דירה, ויש לך חוזה לעוד 9-10 חודשים - זה פרק זמן מצוין לדייטינג, בבתים נפרדים.

אם תצאו חודש - חודש וחצי, והכל ייראה עדיין מבטיח, אז תתחילו טיפול זוגי. אבל אל תחזרו לבית אחד לפני שתרגישו פריצת דרך ממשית בטיפול הזוגי, וביחסים בכלל.

כי ברור שאם תצאו יחד, יהיה יותר נח לכולם לחזור לבית אחד.
א-ב-ל:
הדפוס הזוגי שאתה מתאר הוא לא דפוס שקל לשנות.
יש סכנה גדולה וממשית שאחרי שתחזרו יחד, ותחוו כמה חודשי "ירח דבש שני", הכל יחזור לקדמותו. ואז, הטלטלה תחזור על עצמה, וזה יהיה מאוד מתסכל לכולם.

לכן אני אומר: כבר התגרשתם? הסתדרת בבית חדש? תשמור על המצב הזה.
זה גם ישמור על האגו שלך, ועל תחושת הערך שלך. וגם היא תלמד בהדרגה לכבד אותך יותר.

אתם כמובן יכולים לסיים לילה ביחד, מדי פעם, בבית זה או אחר - אבל אל תתפתו "להחליק את הפינה" ולרוץ חזרה למגורים יחד, גם לא בתירוץ של לחסוך כסף, וגם לא בתירוץ של טובת הילדים.
טובת הילדים האמיתית היא שאתה תשמור על עצמך, והיא תשמור על עצמה. שלא תכנסו שוב לגירושין שניים.

אני גם מציע לך, בזמן שאתה יוצא איתה לדייטים, לא להתמכר (בראש שלך) לרעיון שאתם חוזרים יחד או-טו-טו, אלא דווא לשמור על העצמאות שלך. אני לא אומר לצאת עם אחרות - זה כמובן לא יהיה הוגן.
אבל לשמור על הראש שלך עצמאי. אל תמהר להתחייב, אלא על סמך התקדמות.

כמו כן, תיזהר לא להפוך לתורם זרע. אל תסכים לטיפולי הפריה, או אפילו לא ליחסים ללא אמצעי מניעה, טרם שהיחסים התייצבו מחדש, בבית אחד. יש פה סכנה אמיתי, כי מאוד מפתה לאישה - גם אם היא מאוד הגונה - כשהיא רוצה עוד ילד, להעדיף שהילד הזה יבוא מהאבא של הילדים האחרים. זה מוביל לא פעם ולא פעמיים לתרחישים לא סימפטיים, שעד ההיריון הכל דבש, ואחר כך, הרבה פחות. אז זהירות.

(כמובן שאם אתה כן מסכים להורות משותפת אחרי גירושין [כולל מזונות], זה בסדר גמור; רק תוודא שזה מה שאתה רוצה, לפני שאתה נכנס לזה).

עיצות מעולות אחת, אחת

האם הצלחת להבין ממנה שיש לה עניין לחזור היות יחד?

זה שהיא נחמדה אליך לא אומר כלום, בעצם אולי זה אומר שהיא עכשיו בלעדיך יותר נינוחה... לדעתי אתה קורא לא נכון את המפה ואני ממש לא בטוחה שמעבר להורות משותפת היא רוצה ממך זוגיות.
ובעניין הורות משותפת, אני בדעה שזה לא צעד נבון עבורך. כאשר תמצא בת זוג חדשה ותרצו ילדים משותפים, העובדה שיש לך ילדים מנישואים קודמים תהווה שיקול כלכלי משמעותי להחלטה אם וכמה... (וכמה שיותר, זה יותר מגביל...).

לדעתי אם לא טיפלתם בשורש הבעיה,

גם אם תחזרו להיות יחד שום דבר לא ישתנה והפרידה הבאה תגיע עוד יותר מהר.
זאת בהנחה שהיא בכלל תרצה לחזור.
אם שניכם באמת מענוניינים להיות ביחד, המינימום לדעתי הוא קודם כל למצוא מטפל נייטרלי מקצועי ולנסות לעבוד ביחד על הבעיה שלכם, ולראות אם יש באמת התקדמות עם זה. אחרת פשוט חבל על הזמן והעצבים של שניכם.

elvinnox

New member
נשמע שהיא לא ממש רוצה להיות איתך

כנראה היא עכשיו יותר נחמדה כי כבר אתם גרושים ואתם לא זוג, אז אתה לא כל כך מעצבן אותה.
כלומר, שהיא רואה אותך מדי פעם, אז אתה נסבל וקל להיות נחמדה אליך כמה דקות
אבל אם היא צריכה לגור איתך ולראות אותך כל יום (שהיא לא רוצה) אז היא מוצאת סיבות לריב או כל מני דרכים אחרות להוציא את התסכול שלה שהיא לא רוצה להיות איתך.
&nbsp
היא כן רצתה ילדים ממך ושמחה שמימשה את ההורות למרות טיפולי הפוריות, אבל מעבר להיותך תורם זרע היא לא רצתה ממך זוגיות או משהו מעבר
למען האמת זה דיל טוב בשבילה כי אני מניח שאתה אבא טוב ולא בטוח שהיא תמצא תורם כמוך שיתחייב לה.
&nbsp
אני מניח שהיא תהיה נחמדה כדי שתתרצה לעשות לה עוד ילד אבל זה מהלך שגוי מבחינתך, אני לא רואה סיבה להביא ילדים ללא אהבה ומתוך זוגיות אמיתית, במיוחד שכבר יש לך (גם אם יש לך "רק" אחד)
&nbsp
אם התגרשתם והייתם בטיפול כנראה שישנה סיבה,
אתה ביטלת את עצמך ואת הרצונות שלך בזוגיות הזו, וזה לא אמור להיות ככה.
&nbsp
גם לגרושתך יש בעיה רצינית של שליטה, היא חייבת להבין שבזוגיות העניין הוא הדדיות. אי אפשר שצד אחד רק ינהל וצד השני יהיה פקוד, זה לא צבא.
מפתיע אותי שאתה היית מוכן לוותר על עצמך במשך כל כך הרבה זמן, הריבים האלה הם בסה"כ תחפושת למאבק הזוגי שיש בניכם.
&nbsp
אני לא אומר מי צודק ומי לא, אבל אני חושב שאתה צריך לתת לעצמך יותר זמן למצוא משהי מתאימה לך.
&nbsp
אני יודע שאחרי הפרידה עולות לך הספקות שאם היית עושה משהו אחרת או כל דבר אחר אבל למען האמת נשמע שזה משהו שהיה קורה ממילא ואני בכלל מתפלא איך זה החזיק כל כך הרבה זמן
&nbsp
קח את עצמך בידיים, תצא עם נשים אחרות
בהצלחה
&nbsp
&nbsp

נהורית1

New member
לצערי הרב אופיו האמיתי של האדם מתגלה רק אחרי הנשואין.

בתקופת החברות כולם נחמדים זה לזה, מפרגנים, מביאים מתנות. אבל אחר כך כאילו נוצרת איזושהי בעלות על הצד השני. אין מרחב פעולה, אין עצמאות וגם אין שיתוף פעולה כמו שצריך. לכן כדאי תמיד לפני הנישואין לשים הכל על השולחן ולהבהיר מה כל צד מצפה מהצד השני. דבר גרוע שרובנו מתחתנים כי 'התאהבנו קשות'.
לעצם העיניין, כפי שנאמר כאן, צריך לתת לגירושים תקופת הסתגלות. יכול להיות שאתה די תלוי בה בכל מיני דברים. תן גם לה וגם לעצמך תקופת הפוגה. ייתכן שהיא תראה שגם היא מתגעגעת אליך ורוצה להיות איתך. לאחר זמן, תשבו ותדברו ביניכם על אפשרות ל'ניסיון שני'. אבל כמובן, כפי שנאמר כאן, רק עם טיפול זוגי יסודי עם אדם מוסמך ומחוץ למסגרת ההיכרות.
מקווה בשבילך שתעבור בשלום את התקופה הקשה הזו.

alongrin

New member
לא נראה לי

שמבחינתה האפשרות הזו בכלל עומדת על הפרק...
בכל מקרה, לא ציינת אם היו איזה נסיונות התקרבות/חרטה מצידה.
בהנחה שלא, אתה צריך להבין שכרגע הכל בראש שלך ובאופן חד צדדי לגמרי.
&nbsp
אסור לך לתת לזה לנהל לך את החיים ולעצור אותך מלהתקדם.
&nbsp
תבין שהחיפזון מהשטן - וכרגע אסור לך לעשות פזיז, כי זה יעלה לך ביוקר.
&nbsp
כרגע אתה גרוש לגמרי - וזו צריכה להיות הנחת העבודה שלפיה אתה מנהל את החיים שלך.
&nbsp
אתה יכול וגם רצוי שתקח לך איזו הפסקה לפני שתקפוץ ראש לזוגיות שניה.
בהפסקה הזו אתה יכול אולי בהתחלה להתנזר מדייטינג, כדי לארגן את החיים שלך ולהתאושש.
אחר כך לצאת לדייטים רק למטרות בילוי.
&nbsp
בנתיים תעבוד על כל הנושא של הסדרי ראייה ותשקיע הרבה בבן שלך כי הוא בטראומה.
תוך כדי תבנה את היחסים עם האקסית שלך ותראה לאן זה מוביל.
המטרה הראשונה - שיהיו בינכם הבנה ושיתוף פעולה - הכל לטובת הילד.
&nbsp
הערת אזהרה - הרבה אקסיות מפעילות כל מיני מניפולציות כדי למנוע מהאקס שלהן להתקדם בחיים...
זה כולל לפעמים מערכת יחסים של "friends with benefits", אז תזהר שאתה לא נגרר לשם.
&nbsp
גם מתוך אינטרסים כלכליים וגם סתם מתוך רכושנות/שליטה, אז תיזהר מליפול למלכודות האלה.
&nbsp
כשתרגיש שהכל אצלך מסודר ומאורגן תתחיל לחשוב על פרק ב' ,עם מי, איך אתה רוצה שיראה - אם בכלל.
&nbsp
&nbsp

אל תחזור אחורה ותמשיך הלאה

הבעיה לא השתנתה ואף תחריף אם תחזרו. היא תמשיך לשלוט בך והפעם תרגיש יותר סמרטוט. אתה בתהליך של פרידה וזה קשה. לי לקח שנה וחצי לצאת מהגרוש שלי עד שהכרתי מישהו הרבה יותר טוב ממנו. היא מתייחסת אליך יפה? גם הגרושה של החבר שלי מתייחסת אליו הרבה יותר יפה מאשר בנישואים (כותבת לו מאמי, כותבת לו מלא הודעות ומתקשרת) אבל זה בגלל שהיא רוצה ממנו טובות שקשורות לילדים או/ו כסף והם מסתדרים מצויין. זה לא אומר שהיא רוצה לחזור אליו. זה לא אומר שהיא רוצה לחזור אליך. הרי היתה סיבה שהתגרשתם והסיבה הזאת לא השתנתה ובמיוחד לאחר שרצית לחזור והיא לא רצתה וכרגע היא רגועה כי טוב לה בלעדיך ותאמין לי שאם היתה רוצה לחזור היא היתה יודעת להעביר לך את המסר ( כואב לשמוע את האמת אבל זו האמת). היא מעריכה אותך כאבא...לא קשור לזוגיות. גם אני מעריכה את הגרוש שלי כאבא אבל לא הייתי נוגעת בו עם מקל. שחרר ומהר...

אתה זוכר את כל הטוב ושוכח את כל הרע

תמשיך הלאה, תפגוש מישהיא חדשה שאוהבת ומכבדת אותך. לא חושב שמשהו השתנה או ישתנה אצל הלשעברית. אנשים לא משתנים.

אלב86

New member
אין איך לרפא שתלטנות

כבר הצלחת לברוח, אל תחזור אחורה. ברור שהיא נחמדה אליך אחרי שברחת, עכשיו היא יכולה לשלוט עליך רק במתק. אל תעשה איתה עוד ילדים!!
וכל הדברים שכתבת הם לא סיבה לחזור למאורת הדוב, לא רגעים בודדים טובים מתוך מערכת יחסים ארוכה, לא ערכי משותפים, לא זה שהיה כיף בטיולים, לא החלום על משפחה שלימה, לא זה שעוד לא מצאתם אהבה חדשה. אתה רוצה לתת את כל הנשמה שלך בשביל כל כך מעט (חוץ מבית שלם לילדים זה לא מעט). מגיע לך אהבה ושיוויון וכבוד, זה הבסיס בזוגיות, בטח שכחת את זה אחרי שנים של שתלטנות ועוד לא נזכרת שוב.
עכשיו, לחזור לסיוט הזה בשביל הילדים זה אולי רעיון טוב, אבל בשבילם הייתי ממליצה לך לשנות כיוון ולעבוד על לספק להם אבא שמח שנמצא שם בשבילם, גם אם הוא לא גר איתם, ואיזושהי אלטרנטיבה לסיר לחץ שהם חיים בו.

מה שאני מאוד מעריכה בסיפור שלך על היחסים בינכם זה

הכנות של אשתך. כי אני מכירה יותר מדיי נשים שידעו שהן רוצות להתגרש אבל חיכו עד שיש להם שניים שלושה ילדים מהבעל, ואחרי זה יזמו פרידה, כי חשוב להן שהילדים יהיו מאותו אבא. ונוצרים מצבים של גברים גרושים עם ילדים צעירים מאוד וזה יוצר מצבים לא בריאים.
אני מכלילה פה אבל ככה בגדול, לא טוב לעוללים שהם אצל האב בלי שהאם נוכחת, וגם הגברים סובלים מדמי מזונות להרבה הרבה שנים ועוד הרבה בעיות. יש גברים שזה עלול להשפיע על המצב הכלכלי שלהם והזמן הפנוי שלהם להרבה הרבה שנים ובגלל זה גם על האופציות שלהם למצוא בת זוג חדשה.
ובאופן יחסי לנשים השפלות האלה - נישמע לי בין השורות שאשתך דווקא אישה כנה בעניין הזה והתגרשתם לפני שהגיע תינוק נוסף.
מצד שני, ברור שהיא רבה איתך. אני יכולה לספר לך מניסיון שההורמונים בטיפולים האלה משפיעים על המצב רוח מאוד, והיית צריך להבין את זה ולהתנהג הכי יפה שאפשר. אני לא בטוחה מה הסטטיסטיקה אבל אני מניחה שאנשים נכנסים ל-"פינה" במערכת היחסים כשעוברים טיפולי פוריות בגלל ההורמונים הנוראיים האלה והלחץ והעייפות הנפשית והפיזית. יש כאלה שממש ממש קשה להן וכשזה נגמר בלי הריון אז הן גמורות מכל הבחינות. אין לך מושג.
אתה אומר שאתה יודע שלפעמים לא התנהגת יפה, אז פה זה נגמר. אין לי מה להגיד על זה. ובקשר להטרדות שלה החוזרות ונשנות כמו "יש כביסה". זה יש בני כל בני זוג, זה באמת לא יפה שהיא מעירה ככה אבל יכול להיות שהיא ביקשה פעם אחת ושעה אחרי זה עדיין הכביסה לא ננגעה. דווקא נשמע לי שלהגיד "יש כביסה" זה עדין. יש נשים שהיו מכרסמות לך את הראש אם לא היית זז מייד לעשות כביסה. אז פה זה רק עניין של האגו שלך שאתה נעלב כי היא מעירה לך ואז נגרר לוויכוח.
בקשר לשאלה שלך על לחזור, אני אומרת אף פעם לא. לא בגללך, אלא בגלל שאני לא מאמינה בנישואים. לדעתי מערכת יחסים אידיאלית זו מערכת של הורות הדדית. אתה בדירה שלך והיא בשלה ונפגשים בכייף בארועים שקשורים בילד, נהנים מהילד ולא צריך יותר מילד אחד. אפשר לצאת יחד לחופשות, ליציאות, אבל לא חיים יחד במשק בית משותף כי זה לא עובד טוב לאורך זמן וחבל לעבור את המשברים האלה פעם אחרי פעם. אתם כבר שם, רק צריך לארוז את זה יותר טוב. תהיה נחמד אליה, תציע לה לצאת כידידים, תציע לה לנפוש יחד כשמשפחה. אני הייתי מחפשת מטפל/ת שתעזור לכם לבנות מערכת יחסים מחייבת, יותר או פחות, בבתים נפרדים.
&nbsp

זנגביל77

New member
תגובה למגיבים

קראתי את כל התגובות. אני רוצה להתייחס לעניין האם היה לי טוב או רע בנישואין. אז בגדול היה לי טוב, הבעיה הייתה שבשנים האחרונות הייתה סגירות בינינו.
אני לא חושב שזה שהיא מתייחסת אלי יפה, זה מהווה סימן שהיא רוצה. אני כן מעריך את האופן שבו היא סיימה את הגירושין יפה. זה גורם לי להעריך אותה יותר.

בהתחלה חשבתי שאני רוצה לחזור רק בגלל הקטע של פירוק המשפחה, או רק בגלל שאני גר באזור שאני פחות אוהב, ואין לי רכב וכו'. עכשיו הבנתי שאני רוצה לחזור גם בגללה.
בגדול היא אדם טוב ודואג. וכן יש לה בעיית שתלטנות. הייתי רוצה לחזור אליה ואם תסכים נלך לטיפול זוגי מקצועי הפעם. הטיפול לא ישנה את אופיה אבל יאפשר לחיות עם זה. חוץ מזה כאמור יש לנו על מה לדבר, ובגדול אני מסתדר איתה. אני חושב שגם שהגירושין והתקופה שעברה עשו משהו לי, ואולי גם לה. לפני גן גם לפני הנישואין מעולם לא נפרדנו לתקופה.

בכל אופן בעקבות הודעתי אתחיל מחר בטיפול סביב משבר הגירןשין עם מטפלת מוסמכת ואראה עוד חודש חןדשיים האם אנינרוצה לחזור. אני זוכר כמובן שההחלטה לא תלויה בי בלעדית.

elvinnox

New member
אחי שחרר ממנה

היא לא מעוניינת, היא לא רוצה אותך
צא מהסרט, אני מבין שאתה עם זכרונות של נוסטלגיה אבל אהבה אמיתית לא הייתה שם, אחרת היא לא הייתה עוזבת אותך
&nbsp
אתה כמו שק חבטות שרק חוטף ומתנצל שלא הבאת את הלחי שהשניה
זה לא קשור אליך או למה שעשית, היא פשוט לא שם כבר שנים
&nbsp
תתחיל לטפל בעצמך ותפסיק עם החלום הזה של לחזור אליה, לא יקרה
&nbsp

היה טוב? איתה? היא אגם טוב? ודואג? פחחחח

מה שכתבת כאן רחוק מאד מלתאר אותה כאדם טוב ואוהב. זה נשמע כמו פריק קונטרול חולה בראש....
אתה חייב טיפול

danakama10

New member
לדעתי - תנסה.

תראה אם היא גם בכיוון.
נשמע שהגירושין גרמו לך להעריך אותה יותר, ויכול מאוד להיות שהיא עברה תהליך דומה. עכשיו כשאתם יודעים מה יש להפסיד, אולי תוכלו לדעת לדעת על מה כן שווה לריב, על מה לא, איך כדאי לה להתמתן ואיך כדאי לך להיות פחות רגיש.
קח גם את העיצות שאתה מקבל בערבון מוגבל. עושה רושם שכמעט 100% מהכותבים כאן הם גרושים, וכל אחד רוצה להיות משוכנע שזו לא היתה טעות מצידו להתגרש...

פאסיב-אגרסיב ואפס לקיחת אחריות

יכולות התקשורת שלך ירודות ואתה מפעיל טרור רגשי (השיטה שלך - לא לדבר איתה שבוע בגלל ריב, ולא באופן חד פעמי), אתה פאסיבי (כל כך הרבה תיאורים של לא מרשים לך ולא נותנים לך ולא מקשיבים לך...), ומכך שהיא הרגישה צורך לנהל אותך גם סביב עבודות הבית משתמע שתיפקדת בפאסיביות גם שם. ולקינוח, הכית אותה כשלא הצלחת לתקשר את מה שרצית.

תיאור המכה שנתת לה מביך בכמה שהוא מלא תירוצים והצדקות ולא לוקח אחריות, בדומה לשאר התיאור שלך את מערכת היחסים והבעיות שלכם. "מבחינתי היא הייתה השולטת ולכן רוב הריבים התחילו מזה שהיא אמרה משהו ואני נפגעתי". היא השולטת ואתה המסכן, וכל מה שנותר לך זה פאסיב-אגרסיב שהוא זכותך המולדת עקב היותך חלש מקצועי. צר לי בשבילך שככה נראה העולם דרך העיניים שלך.

נשמע שלא הבנת כלום ולא למדת כלום ממערכת היחסים או מהפרידה. לך לטיפול פרטני וטפל בנקודת המבט הקורבנית שלך. בהצלחה

למעלה