שאלה של אחרי הגירושין

טבעי עבור מתגרשים להרגיש בנקודה מסויימת חרטה ורצון לחזור

מזכיר לי הרצאה מרתקת על הגירה ששמעתי פעם מפי סוציולוגית, מלווה בסרט הנהדר מוסקווה על ההדסון. ההרצאה התמקדה על למה כל כך הרבה מהגרים בנקודה מסויימת מתחילים להתגעגע למדינה שעזבו או אף ברחו ממנה.

בשני המקרים מדובר בחוויה שיש שמשווים לאבל ואובדן. אני חושבת שכדאי לך מאד לקרוא על חמשת שלבי האבל כדי להבין מה עובר עליך. אתה תבין למה מה שאתה מרגיש זה טבעי וגם למה זה לא רעיון טוב לחזור לאחור בגלל הרגשות האלו.

בחיפוש קצר באינטרנט מצאתי את הבלוג שלהלן שלדעתי כתוב בצורה מאד יפה ועניינית אבל תרגיש חופשי לקרוא כל מאמר אחר בנושא.

https://www.yourtango.com/experts/cindy-holbrook/5-stages-grief-during-divorce

dixie chick

New member
המלצה על ספר

https://www.amazon.com/gp/product/B000FCKDIW/
ובקצרה- היא נפרדה ממך "ביום בהיר" מבחינתך, אבל מבחינתה זה היה ממש לא ביום בהיר, הצד ה"פסיבי" מופתע מההחלטה אבל הצד היוזם בדרך כלל ישב עליה, חשב עליה, בנה עליה וכ'.
&nbsp
גם הטיפולים וכ' מבחינתך זה "היא השקיעה בקשר" מבחינתה זה יכול להיות באותה מידה "ניתן לזה עוד צ'אנס אחרון לפני שאני משחררת", אין לדעת. גם כשאני נפרדתי מהאקס שלי זה היה מבחינתו "כרעם ביום בהיר" ומבחינתי זה היה "הקש ששבר את גב הגמל ולמעשה כבר דיברתי\ חשבתי\ עיכלתי את זה חודשים מראש עם חברות ומשפחה וכ' וכבר שמתי דד-ליין לעצמי וכבר טחנתי את הסיטואציה"
&nbsp

alongrin

New member
זה שנזרק הוא תמיד האחרון לדעת

לא זורקים מישהו סתם ככה באמצע החיים.
זה תהליך שעובר ומבשיל בראשו של הצד השני עד הנקודה שזה קורה.
בדרך מתלבטים, מתייעצים עם אחרים ובסוף מגיעים להחלטה שהאחרון לדעת עליה הוא הנזרק

skickers

New member
כמו בהרבה מקרים בחיים, בדיעבד מבינים שהיו שם הרבה סימנים

עוד לא התגברת עליה

תן לזה זמן. ולא, אל תחזור לשם. תניח לעבר ותמשיך הלאה.

oreldi

New member
אל תחזור אחורה

ממה שאתה מתאר, לא נראה שהיא אוהבת ומעריכה אותך, לפחות לא כמו שאתה אוהב ומעריך אותה.
אם תחזור, מה שהיה הוא שיהיה.
תמשיך הלאה. אם זה יבוא ממנה, מה טוב. אבל טיפוסים שתלטנים קשה לשנות ועד שהיא לא מטפלת מיוזמתה בבעיה הזו חבל לך על הזמן. אל תבנה על זה.

אני בשוק שאתה רוצה לחזור אליה

לא יאמן...אז יש כזה דבר גבר מוכה...
אתה אוהב להיות מושפל?
לדעתי אתה צריך ללכת לטיפול...
גם בעלי שטלתן(ולי נמאס והתחלתי להעמיד אותו במקום) אבל עד כדי כך? סידרת ארון והיא זרקה אותו? זאת ממש אלימות, אני בהלם שאתה רוצה לחזור אליה.
קח את עצמך בידיים ולך לטיפול. חבל

skickers

New member
איזה סימן היא נתנה לך שהיא רוצה לחזור?

כי היא זאת שזרקה אותך. לא הבנתי למה אתה חושב שהיא תרצה לחזור להיות איתך. ונעזוב כרגע שאני חושב שזה רעיון רע כשלעצמו. אני שואל אם זה בכלל מעשי או שאתה חי בסרט.

למעלה