שאלה של זכויות יוצרים.

• פותח הנושא is00
  • פורסם בתאריך

is00

New member
שאלה של זכויות יוצרים.

אני מקווה שאני במקום הנכון. יש לי שאלה- אם אני מוציא רומן גרפי/קומיקס ובכמה מהתמונות בו אני "מלביש" את אחת הדמויות ב..."חולצה של "תיקים באפילה"/ "The X Files"(לוגו),האם זה נחשב כהפרה של זכויות יוצרים?

is00

New member
אף אחד?

אין משפטנ/ית שיכול/ה לענות לי על השאלה?

כן, זו כנראה תהיה הפרה (כפולה)

השימוש בחולצה של תיקים באפילה סביר שתהיה הפרה ראשונה, השימוש בדמות תהיה הפרה שנייה. עליך לקבל את אישורם של בעלי הזכויות על מנת לעשות כן. בנוסף, על השילוב תהיה זכאי אתה לזכות יוצרים מאחר וזו יצירה נגזרת. על כן, כל שימוש ביצירה שלך יחייב את אישורי שלושת בעלי הזכויות - אתה, בעלי הזכויות בחולצה ובעלי הזכויות בדמות. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

is00

New member
תודה.

הבנתי. חבל,נראה שאצטרך לשנות את הכיתוב למשהו אחר,כדי לא להסתכן בתביעה בנושא. תודה.

אדנדום

New member
אני לא בטוח שהתשובה נכונה

היא נראית לי מעט לא קשורה לשאלה... השואל לא אמר שהוא מצייר בקומיקס שלו דמויות קיימות. הוא בסך הכל משתמש בלוגו של תיקים באפילה כלבוש של אחת הדמויות. יכול להיות, בהתקיים התנאים המתאימים, שמדובר בשימוש הוגן?

נראה ששגיתי בקריאת השאלה....

אבל, סביר להניח שהלוגו הוא סימן מסחר רשום ו/או מוכר היטב, כך שבכל מקרה השימוש בו בעייתי. יש הרבה תנאים שצריך לעמוד בהם לפני שהיוצר יוכל לטעון לשימוש הוגן. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה