זה כמו לומר שלחם מבוסס קמח. זה לא שזה לא נכון, זה פשוט מאוד לא מדוייק. בלחם יש גם מים, ביצים, שמרים, מלח ואולי סוכר- וכמובן שהוא עובר תהליך לפני שהוא הופך לכיכר לחם. יש במאגיה הרבה יותר מרגשות כדי שתוכלי לומר "זה מבוסס על רגשות", זה פשטנות יתרה שחוטאת לאמת. יש דבר ראשון כמה מודלים למאגיה. מאגיה היא אינה תבנית אחידה ויחידה (אפילו ובעיקר אצל הפאגנים הקדומים והמודרנים!!) ועכשיו שאלת השאלות: האם רגש מספיק בשביל כישוף? אם אני אוהב מישהו, האם יאהב אותי בחזרה רק בגלל שיש לי את הרגש "הנכון"? ממש לא. צריך לעשות תהליך שכולל זיקוק הרגש על ידי הסרת הגורמים המפריעים, לתרגם את הרגש לסמלים שמקשרים את האני המודע והאני העליון, שימוש בכלים רוחניים ופיסיים על מנת לשלוח את רעיון המטרה והאנרגיה למטרתה. וגם זה פישוט יתר מחריד. שכחתי אלף ואחד גורמים בתהליך כמו סינון מטרות על ידי מערכת מוסר, חיזוי, תיעוד ומחשבה וזיקוק של הרצון האמיתי- שאלו הבסיס לכל עבודה מאגית רצינית. וגם אז אני יכול לשנות את הסיגנון כרצוני. אני יכול למשל, לזמן את השד סטירי- מהגואטיה שיביא לי את הגבר הזה מולי כואב מאהבה. או לשלוח אנרגיה של אהבה מזוקקת לכיוונו כל פעם שאראה אותו. או להעניק לו חפץ חולין המשוך בנוזלי המין שלי.(מודל המידע מישהו?) או לבקש מארזולי- עלמת הנהר מהוודון להעניק לי משיכה חייתית ששום גבר או אישה לא יוכלו לעמוד בפניה. או להכין ריטואל מלא עם סמלים שמקשרים אותו לאהבה שלי- תמונה שלו וורד למשל- מאגיה סימפטטית. זה נכון שבכל התהליכים האלו יש רגש, אבל לומר שהם מבוססים רק על רגש תוך כדי הסרת גורמים אחרים זה ממש חטא לאמת. ארדן.