שאלה של חיצוני

Discordia

New member
תגובה

אני לא מסכימה. יש דברים טובים במתודולוגיה ובמסגרות, אבל אני אישית מעדיפה לעבוד בלי שאלו יהיו קבועים, או לפעמים מובנים לי. אני דווקא שמחה לראות את עצמי כ'זורקת דברים לאויר' ומצאתי שגם זה עובד, אני לא רואה את עצמי כ'מקצוענית' (מה זה בכלל?) , אבל כיוון שזה עובד, אני גם לא רואה את עצמי כחובבנית.

gwizard

New member
זכותך לא להסכים

זכותי לא להתייחס אליך ברצינות בגלל שאת עושה משהו מבלי להבין איך הדבר פועל. דמוקרטיה - נכון שזה מעצבן בטירוף ?

Discordia

New member
תגובה

אני לא מוצאת דעות של אנשים אחרים מעצבנות. וזאת היא לא הדמוקרטיה, זה הפלורליזם (דמוקרטיה היא דבר אחר). בכל מקרה, אני אתייחס אליך ברצינות, "מבלי להבין איך הדבר פועל", אתה יכול להסביר למה התכוונת? מהו הדבר (מאגיה?)? והאם יש דרך אחת נכונה להבין את הדבר? (כשמתשמע מכך שכל השאר שגויות?) כדי להבהיר את עצמי, זה שאני לא מסכימה עם משהו לא אומר שאני רואה אותו כלא נכון. הוא נכון באותה מידה כמו כל דעה שלי, אני רק בוחרת לא לקחת אותו על עצמי. אז כל דיון של 'מי צודק' דיי מבוזבז עלי... כמובן שזה לא סותר את האהבה הגדולה שלי לנסיון להבין את הדעות שאני לא לוקחת על עצמי.

gwizard

New member
תגובה לתגובה

השרשור הזה מדבר על מאגיה כך שכן, התכוונתי לזה. האם יש דרך אחת נכונה להבין את הדבר? בהחלט ! הדרך הנכונה עבורך. זה לא אומר שכל שאר הדרכים שגויות, זה רק אומר כי הדרך שבחרת לעצמך היא היא הנכונה עבורך. את אמרת שאת עושה דברים מבלי להבין איך הם עובדים. כמו כן משתמע שאת גם לא ממש רוצה להבין ומעדיפה לדבוק עם מה שעובד. זה טוב ויפה, אבל בעיני, אנשים שלא רוצים להבין מקומם לא במאגיה ומכאן - אין לי כבוד אליך. מה תעשי אם זה והאם הכבוד שלי חשוב לך זה כבר לא מעניין אותי בגרוש. אני סך הכל אמרתי את מה שאני חושב ואת כבר תעשי מה שבא לך.

RainBird

New member
שלא לשכוח את הרצון, כיוון האנרגיה, וכמובן ה "איך אתה רוצה את זה"- הגדרת המטרה בצורה שתקבל בדיוק את מה שאתה רוצה. לחש למשל הוא מכת אנרגיה חד פעמית שיוצרת מציאות, אבל קמיע מטפטף אנרגיה פה ושם, מעניק משמעות וחוזק לדברים יומיומיים. שיקוי בכלל פועל מתוך ההילה אל תוך ההילה וכדומה. כישוף זה לא רק משהו מבוסס על רגשות, זה הרבה יותר מזה. וזה לא מחליף את הטכנולוגיה או המדע, אחרת לא היינו בפורומים.

RainBird

New member
זה כמו לומר שלחם מבוסס קמח. זה לא שזה לא נכון, זה פשוט מאוד לא מדוייק. בלחם יש גם מים, ביצים, שמרים, מלח ואולי סוכר- וכמובן שהוא עובר תהליך לפני שהוא הופך לכיכר לחם. יש במאגיה הרבה יותר מרגשות כדי שתוכלי לומר "זה מבוסס על רגשות", זה פשטנות יתרה שחוטאת לאמת. יש דבר ראשון כמה מודלים למאגיה. מאגיה היא אינה תבנית אחידה ויחידה (אפילו ובעיקר אצל הפאגנים הקדומים והמודרנים!!) ועכשיו שאלת השאלות: האם רגש מספיק בשביל כישוף? אם אני אוהב מישהו, האם יאהב אותי בחזרה רק בגלל שיש לי את הרגש "הנכון"? ממש לא. צריך לעשות תהליך שכולל זיקוק הרגש על ידי הסרת הגורמים המפריעים, לתרגם את הרגש לסמלים שמקשרים את האני המודע והאני העליון, שימוש בכלים רוחניים ופיסיים על מנת לשלוח את רעיון המטרה והאנרגיה למטרתה. וגם זה פישוט יתר מחריד. שכחתי אלף ואחד גורמים בתהליך כמו סינון מטרות על ידי מערכת מוסר, חיזוי, תיעוד ומחשבה וזיקוק של הרצון האמיתי- שאלו הבסיס לכל עבודה מאגית רצינית. וגם אז אני יכול לשנות את הסיגנון כרצוני. אני יכול למשל, לזמן את השד סטירי- מהגואטיה שיביא לי את הגבר הזה מולי כואב מאהבה. או לשלוח אנרגיה של אהבה מזוקקת לכיוונו כל פעם שאראה אותו. או להעניק לו חפץ חולין המשוך בנוזלי המין שלי.(מודל המידע מישהו?) או לבקש מארזולי- עלמת הנהר מהוודון להעניק לי משיכה חייתית ששום גבר או אישה לא יוכלו לעמוד בפניה. או להכין ריטואל מלא עם סמלים שמקשרים אותו לאהבה שלי- תמונה שלו וורד למשל- מאגיה סימפטטית. זה נכון שבכל התהליכים האלו יש רגש, אבל לומר שהם מבוססים רק על רגש תוך כדי הסרת גורמים אחרים זה ממש חטא לאמת. ארדן.

neophile

New member
אתה מדבר על מאגיה

היא מדברת על טקסים פאגאנים, כאשר רוב המשתתפים בהם נמצאים במצב תודעה שונה ואינם עוסקים ברציונליזציה , אלה בחוויה טוטאלית . במאגיה טיקסית יש חשיבות רבה לרציונל ,הכל חייב להיות רציונלי, חלק ממערכת מסודרת שבה הכל ניתן לחלוקה ומיון. אם אנחנו עוסקים בטקסים פאגאנים, כמו לדוגמא, טקסים טנטריים לכבודה של אשתורת אין שום משמעות לרציונל.

RainBird

New member
היא דיברה על מאגיה וכשפים. קרא את ההודעה המקורית. וגם במקרה, בטקסים יש רציונל. אתה למשל לא מטיל מעגל מסביב לחוגגים בסוף הטקס אלא תחילתו. חוסר רציונל יש אולי אך ורק במסורת הדיסקורדיאנית שלך ../images/Emo13.gif

gwizard

New member
גם בדיסקורדיה יש רציונל

אז נכון שלפעמים צריך להתאמץ כדי למצוא אותו, אבל הוא שם, מתחבא לו מתחת לצחוק זדוני של נימפה שובבה

neophile

New member
חשבתי שאתה יודע דבר כה בסיסי

אבל כנראה שטעיתי, עוד אכזבה...

Discordia

New member
בכל מקום יש רציונל

זאת מילה נחמדה מאוד, אבל מה היא אומרת? לוגיקה זה דבר מאוד מקובל לחשוב דרכו, אבל הכל יכול להיות רציונלי אם רוצים. הוכיחו בצורה מתמטית ש2 +2 = 5, הוכיחו את אל-הים דרך לוגיקה (דקארט וחבריו) וכו וכו. כל אלו דברים שנראים למדע המודרני כלא-הגיוניים. הלוגיקה זה כלי, וכמו שכשיש לנו סוכר נמוך בדם עובר מסר שיוצא בצורה מודעת כ- 'ממממ, בא לי גלידה', כך גם ההגיון הוא סוף של תהליך שמתחיל בנבכי התתמודע כרגש, אינטואיציה ו\או רצון. להגיד 'השמש תזרח מחר' זה רציונלי כמו להגיד 'אם תחתוך אותי באמצע אני אהפוך לתפוז'- שניהם ניחושים. ואם אתה צריך להתאמץ כדי למצוא רציונל בדיסקורדה, לפי הרציונל- אתה סותר את עצמך, ולפי דיסקורדיה אתה בדיחה.

neophile

New member
אנחנו מדברים על פאגאניזם לעם

רוב המשתתפים לא ידעו דבר וחצי דבר על מאגיה או כישוף, הם היו משתתפים בטקס אבל המעורבות שלהם היתה ריגשית, הכהן או הכהנת והעוזרים שלהם הם אלו שאירגנו את החלק הפורמלי של הטקס .

טלה בר

New member
כוונתי

באמירה המצומצמת לא היתה להסביר מהם קסם וכשפים אלא לתת תמונה תמציתית ביותר להבדל בין השימוש במדע במחשבה המודרנית לבין השימוש בכשפים בחשיבה הפגאנית. מאחר שאינני עוסקת בכשפים, אין לי לא כוונה ולא אפשרות להסביר את מהותם.

RainBird

New member
אני לא חושב שזה ההבדל ואני חושב שצימצום התמציתי ביותר הוא כמו לבוא ולומר משהו נחרץ כמו "הירקלס שנא את האלה הרה".

טלה בר

New member
בהחלט,

זה תלוי בהקשר. דרך אגב, המשפט איננו נכון (אולי רק לפי הסדרה הטלביזיונית) - הירקלס לא שנא את הירה אלא פחד ממנה. גם בתמצית יש להקפיד על נכונות האימרה, ואני חושבת שאם תתקן את הדרוש תיקון, תגיע בהחלט לאמת תמציתית: "הירקלס פחד מהירה" והשאר, כמו שנאמר, "זיל גמור" (לך ולמד). כך, דרך אגב, הביא הילל הזקן את תמצית תמציתה של התורה כולה "על רגל אחת": "ואהבת לרעך כמוך" או, "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך". אני דוגלת בהבעה תמציתית במקום שאין אפשרות להאריך, אבל זה כמובן דורש כישרון מיוחד לדעת ולהבין את העיקר ולא כל אחד מסוגל לכך (ואת זה אני אומרת מניסיוני כמורה).

RainBird

New member
מה שאמרתי זו לא טעות. פשוט לא סיימתי את המשפט ב- "לפי סידרת הטלוויזיה". אני מודע לכך שהירקלס פירושו תהילת הרה וישנה אפשרות שמיתוסים קדומים יש קשר אימהי חם בינו לבינה. אבל זה מה שיוצא כשעושים צימצום שחוטא לאמת.

טלה בר

New member
לא טענתי

לקשר אימהי חם בין הירקלס להירה - אמרתי רק שהוא לא שנא אותה אלא פחד ממנה. ייתכן מאוד שהפחד גורר אחריו שנאה, אבל הוא פועל יוצא ולא הגורם הראשוני.

למעלה