שאלה של טירון

כן, זה פטנט שהם עשו ..

אם אני לא טועה הוא נולד בשרתי ה 2000 .. מתוך מחשבה שבארגון יש כאלה שחשוב לשריין להם רוחב פס .. לעומת כאלה שלא ..

ezaton

New member
כן, ושדורשים ידע עמוק יותר

של מתחזק המערכת (או מתכננה) עבור ניצול נכון של העניין. המערכות שלהם מורכבות מדי, מסובכות מדי, בנויות מיותר מדי אלמנטים כחלק ממספר מועט של רכיבים. אבא שלי לימד אותו בזמנו (אני קורא לזה דוגמת הממטרה) ככל שמערכת מורכבת ומסובכת יותר, כך רבות נקודות הכשל שלה, וסביר להניח שאמינותה תקטן משמעותית. חשוב לזכור. Ez

אבא שלך צודק..

תמסור לו בשמי .. שרק תותחים מבנים את הפטנט הזה .. כך שהוא גם תותח .. זה בדיוק הקטע במערכות unix מול מערכות אחרות, מערכת שהיא פשוטה - למשימה ייעודית , מכוונת כמו שצריך, ומתוחזקת כראוי .. תשרוד לאורך שנים.

mavor

New member
פיתרון שאני מישתמש בוא

The following tweak applies only to Windows XP Professional edition. The default system behavior is that all 100% bandwidth is available, however, if there is a running application that indicates to the OS it needs to send high priority/real time data, then as long as it has the socket open, Windows XP will restrict “best effort” traffic to 80% of the bandwidth so that high priority traffic can be accommodated. Basically, applications can make this request to the operating system for QoS support using the QoS application programming interfaces (APIs) in Windows and this only applies if a specific app is requesting QoS. If you´d like to change how much bandwidth is reserved for QoS (the default is 20% of the total bandwidth), do the following: 1. Make sure you´re logged in as "Administrator" (not just any account with admin privileges). 2. Navigate to START>Run and type: gpedit.msc 3. Navigate to Local Computer Policy > Administrative Templates > Network > QOS Packet Scheduler 4. In the right window, double-click the limit reservable bandwidth setting 5. On the setting tab, check the enabled setting. 6. Where it says "Bandwidth limit %", change it to read 0 (or whatever percentage you want to reserve for high priority QoS data) 7. Click OK, close gpedit.msc Under START > My Computer > My Network Connections > View Network Connections, right-click on your connection and under Properties (where it lists your protocols), make sure QOS Packet Scheduler is enabled. You need to reboot for changes to take effect. Note: This tweak applies only to The Professional version of Windows XP נדב

וואלה. תודה (+שאלה)

נראה לכם שזה "טוב" באופן כללי, ליישם כזה מנגנון במערכת הפעלה שולחנית / שרת ?

matam haifa

New member
תיקון קל ../images/Emo42.gif

יש לי הרדיסק 2 ג´יגה לנסיונות. אם התכוונתם להתקנת מערכת הפעלה בלבד, כלומר ללא אופיס וכו´, התקנתי על 2 ג´יגה 2000+Redhat7.2 ללא כל בעיה. וכנ"ל עם אקס פי. וכמובן כולל חלוקה למחיצות.

יכול להיות שאפשר ..

להתקין 2000 או XP על פחות מ 2 ג´יגה .. אבל יכול להיות שזה מוגדר כ "אונס" של המערכת .. אני ציטטתי את מה שהם כותבים בספרות המקצועית ..

matam haifa

New member
אמיתי מהחיים

יש לי בת, בת שנתיים, יש לה מחשב שלה, פנטיום 233 , מערכת הפעלה מילניום, לא קורס בחיים, עובד רק הקומפי שלה. אז תסיק מסקנה, שהכל תלוי במה אתה עושה עם המחשב שלך...

יכול להיות שהמסקנה שלך שגויה ..

אולי המסקנה היא לעזוב הכל לעבור לקומפי ..

הצעה נוספת לסטודנט תפרן ..

1. מערכות XP צריכות בהגדרה המינימאלית שלהן 2 ג´יגה HD - למרות שמערכת ההפעלה לא ממלאת את כל ה 2 ג´יגה - זוהי דרישת היצרן.. 2. ניתן לחלק את המערכת ל 2 חלקים חצי לטובת לינוק וחצי ל XP .. 3. ניתן להתקין את הלינוקס על מחיצת fat - אמנם יעבוד לאט אבל יעבוד (תשכח גם מנושא של אבטחה.. אבל ככלל אם יש 2 מערכות הפעלה אז אפשר לשכוח מאבטחה.. ) 4. להשתמש במחיצה קטנה מאד לטובת הלינוקס - על פי כמות המידע שתרצה לשמור.... ולעבוד למעשה עם demolinux שהיא לינוקס שעובדת מתוך ה cd, תהיה לך סביבה גרפית (במידה וכרטיס המסך נתמך, עשוי להיות מעט בעייתי על ניידים) יהיו לך כל הכלים.. ולמעשה תצטרך לאתחל כל פעם שתרצה את הלינוקס .. מתוך ה cdrom .. את המידע תשמר על מחיצה קטנה על ה HD .. הכי חשוב .. תלמד במקום לשחק על מחשבים ..

אריק ח.

New member
אתם ממש ../images/Emo23.gif אותי

אני חושב שאמתין עוד קצת עד שהשיג מחשב מצ´וקמק כדי להתקין עליו לינוקס בכדי שאוכל ללמוד כמו שצריך. הרי כבר אנשים חכמים ממני אמרו " החיפזון מהשטן " אבל תודה על כל ההצעות המעניינות ד"א אני לא ממש תפרן - פשוט לא בא לי לפוצץ 2500 ש"ח על מחשב חדש כרגע. ושוב תודה אריק

ezaton

New member
חלונות XP מתחילה ב 2 גיגה.

תופסת נפח ניכר על הכוננים... משהו לא מהעולם הזה. Ez

אפשר בוודאות, (אבל)

עבדתי בחברה שבה היתה לנו "התקנה סטנדרטית", שהיינו מעתיקים אותה 1 ל-1, על כל מחשב חדש (בעזרת GHOST). זה כמעט כמו לקחת את אותו ההרד-דיסק, וללכת ממחשב למחשב (גם את זה עשיתי מליון פעמים, עם וינדואז ועם לינוקס) דרך אגב, זה היה הרד-דיסק עם 3 מערכות הפעלה: redhat 6.1 + windows + windows hebrew. אז למה "אבל", אתה שואל את עצמך (או לא שואל) (או לא את עצמך) והתשובה היא שלפעמים יש איזה קטע מסריח עם דרייבר שלא עובד. אבל אחרי שאתה משתפשף פעמיים שלוש (או עשר), אז אתה מוכן נפשית.

זה לא יעבוד לך מיידי עם 2000 או XP!

הם עשו טריק שלא מאפשר שכפול הרד-דיסק סתם ככה. אפשר לעקוף את זה בקלות, רק שאני לא זוכר איך. לינוקס - כבר כתבתי בהודעה הקודמת.

ezaton

New member
אפשר להשתמש ב KickStart

ואני אכן עושה את זה בחברה בה אני עובד. יופי של דבר, ומתאים תמיד לחומרה. אבל גם העברת דיסקים תופסת. Ez

ezaton

New member
כן

כמעט בלי הסתייגויות. תנאים נדרשים: 1. אתה לא מהדר קרנל יעודי שמתאים לך (אלא אם אתה באמת יודע מה אתה עושה, ואתה טירון, אז לא). הידור קרנל פירושו תמיכה בחומרה מסויימת ולא בטווח מאוד גדול (שוב, אלא אם אתה יודע מה אתה עושה). 2. רץ אצלך kudzu או כל מזהה חומרה אחר בעת ה boot (בלינוקס הוא אופציונאלי). 3. המיקום הלוגי של הכונן הקשיח זהה בכל המחשבים - לדגמא, תמיד primary master. אם זה ישתנה, צפה השקעת זמן בלימוד האפשרויות בלילו. לימוד ממושך. 4. אתה עובד עם חומרה הגיונית. אם תתחיל להעביר כונן ממחשב מודרני ל 286, אל תצפה שזה יעבוד. כל זמן שעסקינן בבקר מסוג דומה (IDE, או SCSI, אבל תמיד מאותה משפחה), ואכיטקטורה קרובה מספיק (שלא פתאום תעבוד עם בקרים שמוספים למחשב ככרטיס הרחבה, וכן הלאה), המערכת תעבוד. 5. אתה עובד רק עם פנטיום ומעלה. לא פחות (לא כל התוכנות מקומפלות להתאים למערכות פחותות מפנטיום). 6. אתה עובד עם מחיצה בודדת בכונן למערכת, ומחיצה בודדת ל swap (מי יודע על כשל mount כתוצאה מהבדלי ארכיטקטורה). השורה התחתונה, עשיתי את זה. עובד, וסביר מאוד. אפילו מזהה כרטיס מסך כל פעם (רדהאט 7.1 מוכח). Ez

למעלה