שאלה של מוסר...

pain is MY love

New member
שאלה של מוסר...

טוב זה לא סוד שאני קצינת שלישות ומתוקף תפקידי מין הסתם יש לי גישה לרוב מאגרי המידע של צה"ל וכמובן שאני יכולה לדעת הרבה מאוד פרטים על כל בן אדם ובן אדם שאני רק רוצה... אז התחביב שלי ושל חברותיי למדור הוא לאתר אנשים שאנחנו יוצאות איתם ולברר עליהם כמה שיותר פרטים.. כן כן זה לא יותר מדיי מוסרי אבל זה בלתי נשלט.. והשאלה שלי הוא כזו: אם הייתה לכם אפשרות לגלות פרטים על בן הזוג שלכם הייתם הולכים על זה? או שהייתם מעדיפים לשאול את השאלות הרלוונטיות פנים מול פנים?

TalKz

New member
לא מוסרי.

חוץ מזה, תקראי קצת קבלה ,(ואני ממש לא דתי) אבל תביני שהנסתר זה בעצם מה שמחזק את הקשר :) אהה, וגם שיגלו אותך ... אני לא אבוא לתת לך לחם יבש בכלא :]

pain is MY love

New member
תשמע

בקבלה אני לא כל כך מבינה אבל להיכנס לכלא בגלל זה אני בטוחה שלא יצא לי...

TalKz

New member
לא יודע מה איתך

בתור אחד שעובד עם אינטרנט אני יכול להגיד לך שאפשר לדעת - הכל - עליך ברגע שאת כותבת דברים כאלה באינטרנט, תלמדי - מילה היא כמו ציפור. ברגע שאת משחררת אותה אין לדעת לאן היא תגיע.....

שואלת!!

פעם הייתה לי תוכנה גם לדעת על אנשים דברים מסוימים. אבל זה סתם דפוק, טוב שהיא נמחקה לי.

lb22

New member
עזבי מוסרי או לא..

זה לא חוקי על פי חוקי הצבא .... על פי מקרה יעל בר זוהר ובעצם מאז אסרו על כל משתמשי הממכ"א / שח"ר שלי וכל תוכנה כזו לברר פרטים על חיילים שלא קשורים לעבודה שלהם. בעברי הלא רחוק בצבא הייתה לי גישה למערכת הישנה והיפה ממכ"א ובעצם לכל מי שעשה את התפקיד שלי בח"א הייתה גישה כזו ושפטו חיילים על זה כי עולים על זה בקלות. אני אתן לך דוגמא ממה שקרה לי בשירות שלי שהגישו תלונה במצ"ח על כך שגילנו פרטים (לצורך התפקיד ) על אדם כלשהו נעזוב את זה שהתלונה התאדתה לה בערך באותה המהירות שהיא הגיעה אלינו אבל זה לא נחמד לקבל זימון לחקירת מצ"ח .... וזה גם לא מוסרי..לא יפה.

pain is MY love

New member
אל תדאג

יעל בר זוהר רחוקה מלעניין אותי... ודיברתי בכלליות, לא על מקרים של חקירות מצ"ח וכאלה.

lb22

New member
אז בואי נגיד לך את זה

יותר ברור. זה עבירה לעשות דבר כזה. לא זוכר אם זו סוג של עברת בטחון מידע או לא אבל זו עבירה שיכולה להפתח עליה חקירת מצ"ח ועבור קצינה חקירת מצ"ח זה לא הדבר הכי נחמד בתיק האישי. נתתי את הדוגמא של יב"ז בגלל שמאז החוק הזה מיושם , נתתי את הדוגמא שקרתה לי כי היא קשורה לנושא הזה של חיפוש מידע על אנשים במערכות כ"א של צה"ל. וכל חייל או אזרח שמגלה שגילו עליו פרטים שלא לצורך התפקיד או סתם ככה יכול להתלונן למצ"ח ולגרום לפתיחת חקירת מצ"ח וזה..

lb22

New member
נראה איך את היית מרגישה

אם היו מחטטים לך בפרטים האישיים שלך והיו מגלים דברים לא הכי נעימים... נניח היית חיילת שצריכה סיוע כספי בגלל מצב כלשהו בבית לא היית רוצה שכל אחד שיש לו גישה למערכת הזו יוכל לדעת את זה...(בגלל זה יצרו את המידור ויצרו את החוק הזה). אבל סבבה תנסי ואולי תפלי על אותו אחד שעלול להחזיר לך על מה שאת רוצה לעשות.... * הכל נאמר מנסיון אישי , ואיך אומרים : אין חכם כבעל ניסיון.

lb22

New member
אז לא היה לך איכפת

אם הבחור יודע את כלל סעיפי הליקוי שלך דברים אישיים שאת לא רוצה שיגלו (נניח שהיו לך כאלה כי הרי בטוח שאין לך כאלו....) את פשוט לא יורדת לשורש העניין נוח לך לחשוב שזה בסדר אז תחשבי תעשי מה שבא לך רק אל תתפסי עם המכנסים למטה (ולא במובן שעבר לך בראש...). אני פשוט לא מבין את אוזלת היד שלך בנושא הזה קצת כבוד לפרטיות של אדם אפילו אין לך ואת אפילו לא סתם חיילת חשבתי שבקורס קצינים מסבירים לכם על כבוד האדם וכל זה...כנראה שזה פוסח עליך.

ס22ית

New member
איזה פרטים זה נותן לך

שאת לא יכולה לשאול פנים מול פנים? נראה לי סתם מיותר...ועצם זה ששואלת כנראה שמרגישה לא נוח עם זה..אז חראם.

pain is MY love

New member
זה פחות כדי לגלות סודות

זה יותר כדי להתלהב מהתמונה בחוגר חחחח אין שם איזה סוד שאפשר לגלות הכל בגבולות הטעם הטוב כמובן..

lb22

New member
זה תלוי באיזה מערכת מסתכלים

בעקרון ישנן מערכות עם הנתונים של החיילים שזה אומר קב"א , סעיפי פרופיל (למי שיש כרטיס פרופיל כמו שלי יש זה לא נעים לגלות אולי שלזה שיוצא איתך ישנו סעיף על כל מיני מחלות או כל מיני דברים אחרים שרואים בפרופיל). מגלים בעצם כל מה שהחייל סיפר לצה"ל .... הכל תלוי באיזה מערכת משתמשים

המממ.. אנשים לקחו אותך קשה....

אם היית מסתכלת במ"א שלי היית חושבת שהייתי חייל נורא נורא מופרע.. :)... חוץ מזה מה כבר יש לך על החייל חוץ מחוות דעת של מפקדים וכאלה... כמה אחים אחיות קב"א ודפ"ר....?.. אולי כתובות מגורים גם.. טלפונים.. מידע רפואי אני מניח שאין לך שם.... לעצם השאלה.. אולי אני היחיד פה כמוך שיש לו גישה למאגרי מידע.. חחח הרבה יותר משלך... לא הסתכלתי בו.. בעצם על עצמי... אה ועוד אחד שבת דודה שלי ביקשה לדעת אם הוא נשוי.... אה ואיזה אחת שנתנה לי תטלפון ולא רשמתי אותו טוב... מצאתי אותה דרך המאגר.... חחחח זהו..... בעצם הגעתי לסבתא כי זה היה אותו שם... והסבתא לקחה ממני תטלפון ונתנה לה.... והיא התקשרה...

Zoharrr

New member
מרינה זה נכון לקחת את זה קשה

אם היית מבררת עלי פרטים בתור בחור שאת יוצאת איתו והייתי מגלה הייתי מעיפה אותך קיבינימאט. זה לא מוסרי,זאת עבירה על החוק, ואני בהלם מהתגובות שלך ומההתייחסות שלך לנושא, את לא ילדה קטנה ואת ממש מתנהגת ככה. זה פוגע,יש אנשים שכתובים שם דברים שלא אמורים להיותפתוחים לעיניהם של בחורות חטטניות כמוך! אני באמת בהלם ממך.

למעלה