שאלה של מתחילה

רונית1123

New member
תודה לכולם והבהרה

מעריכה את ההודעות שלכם. קראת הכל בשקיקה ולומדת מכולכם.
רק רציתי להבהיר:
המטרה שלי היא די ידועה וברורה לי.
אני מחפשת לעשות ספורט 2-3 פעמים בשבוע במסלול של פארק הירקון.
ואולי עם אפשרות לרדת לשבילי עבר שצמודים לנחל באיזור האצטדיון. זהו.
מבחינתי אני מעוניינת לסחוט מעצמי את שיא הקושי שאני יכולה לעמוד בו בכבוד במסלול הנ"ל.
עד היום שרכבתי על אופני תל אופן או שלקחתי מחברים אופני מדבקה פשוטים, נסעתי על ההילוך הכי קשה ורק בגשרים הייתי מורידה ומייד מחזירה. ולפעמים גם זה לא.
לכן כעת שאני קונה, חשוב לי להתאים את האופניים למשימה הנ"ל בלבד.
ובהחלט אולי אופני ס"ס ללא הילוכים יכולים להתאים לזה, לא? או שעדיף הילוכים?
החשש שלי שבאופני ס"ס רמת הקושי תהיה פחות מאשר ההילוך הכי קשה באופני הילוכים...

אשמח לדעתכם.

The Pinky P

New member
אם המסלול שלך זהה וההילוך שלך זהה

ובמידה ותתמידי ותרכבי רכיבות ספורטיביות שכאלו -
עם הזמן אותו הילוך ירגיש לך אחרת (כנראה שירגיש לך יותר קל)
לטוב ולרע כמובן...

giladt02

New member
נקודה חשובה

רכיבה על אופניים היא לא הרמת משקולות. לאורך זמן לא מומלץ לרכב עם דגש על כוח אלא עדיף לשים דגש על סיבולת ופעילות אירובית.
&nbsp
בעיקר בגלל זה עדיף לא לטחון את הברכיים שלך על ההילוך הכי קשה. אני לא יודע אילו יחסים יש באופניים הירוקים, אבל אם תקני אופניים משלך סביר להניח שההילוך הכי קשה בהם יהיה יותר קשה ויותר מהיר. לא מומלץ לרכב על ההילוך הכי קשה כל הזמן אפילו לא במישור. עדיף למצוא הילוך ביניים שמפעיל אותך אבל לא מאמץ את הברכיים יותר מדי - וככה להימנע מפציעות.
&nbsp
כשתרדי לשטח שהוא טיפה יותר מדרך עפר, אולי גם תשמעי את האמירה של "לרכב בהילוך אחד יותר קל ממה שהיית רוצה". זה די נכון.
&nbsp
לא לחינם אופני ס"ס מקבלים יחס הערבה שהוא בערך אמצע ההילוכים של אופניים מקבילים.
&nbsp
בקיצור - רמת הקושי נמצאת במהירות שאת רוכבת בה, מה קצב סיבובי הרגליים, כמה זמן את רוכבת ואם יש או אין עליות. אם קל לך, תרכבי יותר, אל תגרמי לבעיות ברכיים עם מאמץ מיותר.
&nbsp
שימי לב שאני לא מדבר על הילוך מסויים או אחר, כי זה משתנה מאופניים לאופניים, לפי גלגל וצמיג, רוכב ומסלול. אבל העיקרון של "הכי קשה" הוא בדרך כלל לא נכון.

רונית1123

New member
אוקי

אוקי, אני מבינה.
אז אם ככה חושבת שבאמת אלך על אופני ס"ס והילוך קבוע
איזה יחס עלי לבקש שיתאים לי למישור כמו של פארק הירקון ?

giladt02

New member
אני רוכב על 42:16

זה מאפשר לי להגיע להירות ממוצעת של 24קמ"ש בפארק בלי להתאמץ יותר מדי ולעבור את ה30 קמ"ש במאמץ. גם 44:16 יהיה טוב. רוב מי שרוב פיקסי בוחר יחסים יותר קשים, אבל אולי כדאי להתחיל כמה חדשים עם היחס שיגיע על האופניים שתבחרי. אחרי כמה חדשים תרגישי מה מתאים ותחליטי אם צריך לשנות.
&nbsp
שוב, כל מי שאמר שס"ס מתאים יותר למי שיודע מה הוא רוצה לא טועה, הילוכים מאפשרים לאופניים לעשות יותר דברים ולהיות יותר ורסטיליים. מצד שני, אם הרכיבה היא בעיקר בת"א, ס"ס יכולים לתת כלי תחבורה וספורט מצויין בעלות מופחתת ומינימום תחזוקה.

זכיר

New member
הערה קטנה לגבי יחסי גלג"שים

השיח על יחסי גלג"שים ללא התייחסות לגודל גלגל מטעה. אותו היחס על 26" לעומת 29" הוא לא אותו היחס.
עדיף לדבר על מרחק שהגלגל עושה פר סיבוב פדל. ואז אפשר גם להשוות בין אופניים עם גדול גלגל שונה. או לפחות לציין מה גודל הגלגל.

The Pinky P

New member
באופן עקרוני הם מתאימים למטרות שלך...

אמנם אופני מדבקרה אך עם גלגלים כפולים.
הם יעשו את העבודה אך כמו בכל זוג - הנוחיות והחיבור הם עניין אינדיוידואלי.

אם יש לך עוד כמה מאות שקלים להשקיע - עדיף.
חפשי את האופניים של חברת charge הנמכרים דרך אתר/חברה "ריסייקל".

למעלה