שאלה של עילת תביעה

שאלה של עילת תביעה

לפני כחודשיים קניתי עדשות שאמורות להיות טובות למשך שנה + באופטיקה הלפרין. העדשות נקנו בתחילת יוני. אתמול, אחת מהעדשות התפרקה בתוך עיני. העדשה בכל מקרה לא צריכה להתפרק בעין ובוודאי שלא לאחר חודשיים. כתוצאה מכך חלק ממנה נשאר בתוך העין. לאחר כמה דקות יצאה פיסה הקטנה יותר מהפיסה האבודה. הדבר הלחיץ אותי מכיוון שהרגשתי גוף זר שלא שייך לי. נסענו לבית חולים אחד בו קיבלנו הפניה לבית חולים אחר כי בבית החולים הנוכחי לא היה תורן עיניים. חזרנו לבית וכעבור חצי שעה יצאנו לדרך שוב. כל אותו הזמן דאגתי כי גוף זר מסתובב בתוכי חיפשתי ולא מצאתי דבר. בבית החולים הרופא שם לי טיפות בכדי לבדוק את השטח יותר טוב. הוא מצא שריטות דיי רציניות בקרנית. בעין השניה גם נמצאו שריטות אך בה העדשה לא התפרקה. (למרות, שעדשות לא צריכות לפגוע בקרנית בשום צורה). הרופא שם לי משחה וסגר את העין. כתוצאה לטיפות אני מושבתת. אני לא יכולה לצאת לשום מקום וצריכה לשבת בחושך. (מכיוו8ן שהטיפות שהוא שם לצורך הבדיקה מרחיבות את העין למשך יממה, יממה וחצי וכאשר העין מגיעה למגע עם אור היא לא מתכווצת וכתוצאה מכך נפגעת) בנוסף לכך הייתי אמורה לצאת היום לטיול שנדחה. (עקב הבעיה) רציתי לדעת האם על עוגמת הנפש, הדאגה, המתח, הנסיעות בשעה מאוחרת, עצם העובדה שהעדשה התפרקה בתוך עיני דבר שבשום מצב לא צריך להתרחש, עצם העובדה שאני צריכה להשאר לפחות יום בבית ולא סתם בבית אם כי בחושך בכדי שהעין לא תנזק מהווים עילה לתבעיה?

שלום לפרי האסור...

בהנחה שלא תוותר לך נכות ופגיעה קבועה בעין: מציעה לך לפנות במכתב לאופטיקה הלפרין לבקש החזר על כל הנזקים שמנית (ימי עבודה, עוגמת נפש וכו' וכו'). שים לב כי ההמלצה הזו תקפה רק במידה ולא נותרה לך נזק קבוע בעין- רק במקרה כזה כדאי לפעול לבד, כאמור. לפיכך, אני מציעה לך -לפני שאת/ה מתחיל/ה את כל התהליך לוודא שמצבך הרפואי התייצב- וכי לא נותרה לך נכות קבועה או פגיעה קבועה כלשהיא בראייה. הסיבה לכך היא שאדם שנותרה לו נכות יהיה זכאי לפיצוי - בנוסף לכל הנזקים האחרים - גם בגין נכותו. במקרה שנותרת פגיעה קבועה בראיה, ההליך המשפטי הופך להיות מורכב יותר וכדאי לפנות לעורך דין. השורה התחתונה היא שחשוב לשים לב ולא "לסגור" שום דבר [לא לחתום על "כתב קבלה וויתור"] עם אופטיקה הלפרין בלי להתיעץ קודם לכן עם עורך דין העוסק בתחום.

אני בחורה...

ימי עבודה לא פיספסתי כי אני לא עובדת ומכיוון שזה קרה אתמול בלילה ממילא בימי שיש אין עבודה/לימודים/כל דבר אחר. אך כן היה אצלי בתכנון נסיעה שנדחתה. ובנוסף לכך, אני מוגבלת בפעילות כרגע בגלל העין שעודנה מורחבת. מה שכן, שריטות בקרנית כשהן מבריאות הן לא מבריאות לחלוטין הן משאירות צלקות.

למעלה