שאלה שמן הסתם עלתה פה

baudrate

New member
שאלה שמן הסתם עלתה פה

אבל אני אשאל אותה שוב. מה זאת השתמטות? אני אהיה קצת יותר מפורט: למשל בחור שיכל להיות קרבי ובחר להיות ג'ובניק הוא משתמט? בחורה שיכולה לשרת בקרבי (בתפקיד תומך לחימה) ובחרה להיות פקידה היא משתמטת? בחורה שיכולה לשרת בצבא ובחרה שלא לשרת היא משתמטת? אזרח שבחר לנסוע לחו"ל ולגור שם ולא לשרת בצבא הוא משתמט? חרדים הם משתמטים? מי שקיבל פרופיל 21 ושוחרר הוא משתמט? מי שגויס ולאחר זמן קצר החליטו בצבא שהוא אינו מתאים לצבא, האם הוא משתמט? מי שבגלל תיק פלילי שיש לו במשטרה לא גויס האם הוא משתמט? מי שהוא בן יחיד ווהוא נתלה בזה על מנת לא להיות קרבי, האם הוא משתמט? מי שרוצה שיענה כן או לא. אבל אני מעדיף פירוט כמובן.

Lady McBeth

New member
סתם למען הביאור

לפי הסוגריים שלך אפשר לחשוב שבחורה לא יכולה להיות קרבית והכי קרבי שהיא יכולה לשרת זה בתפקיד של תומכת לחימה. על מנת לסבר את האוזן - יש בנות בקרבי, וגם אם הן לא משרתות בסיירת מטכ"ל - זה עדיין לא הופך אותן למקסימום תומכות לחימה (אולי בגלל ובעיקר בשל המילואים והשס"ן). לתשומת ליבך.

baudrate

New member
בסדר, בואי נוריד את הסוגריים

אני מוכן לשנות את השאלה שלי בהתאם להסתייגות שלך

SupermanZW

Well-known member
תשובות

בחור שיכל להיות קרבי ובחר להיות ג'ובניק הוא משתמט? לא כי הוא בכל זאת משרת בצה"ל. בחורה שיכולה לשרת בקרבי (בתפקיד תומך לחימה) ובחרה להיות פקידה היא משתמטת? לא כי היא בכל זאת משרתת בצה"ל. בחורה שיכולה לשרת בצבא ובחרה שלא לשרת היא משתמטת? כן כי לא שירתה בצה"ל ואף לא בשירות לאומי כתחליף לשירות צבאי. אזרח שבחר לנסוע לחו"ל ולגור שם ולא לשרת בצבא הוא משתמט? סיבר להניח שלא הוא בחר אלא הוריו. לא סביר שבן 18 יכול להגר בכוחות עצמו, לכן הם הוריו בחרו בשבילו הוא לא משתמט אך אם הוא היגר רק כדי לא לשרת הוא משתמט, כל מקרה לגופו. חרדים הם משתמטים? כן כי הם גם לא משרתים בצבא וגם לא עושים שירות לאומי. מי שקיבל פרופיל 21 ושוחרר הוא משתמט? אם הוא לא עושה שירות לאומי במקום אז הוא משתמט. מי שגויס ולאחר זמן קצר החליטו בצבא שהוא אינו מתאים לצבא, האם הוא משתמט? לא כי הוא בחר לשרת והצבא החליט לא לאפשר לו. מי שהוא בן יחיד ווהוא נתלה בזה על מנת לא להיות קרבי, האם הוא משתמט? לא כי הוא בכל זאת משרת בצה"ל.

SupermanZW

Well-known member
רק מי שאינו מגוייס מפני שרימה על מנת לא

להתגייס הוא משתמט. מי שהתגייס אינו משתמט. טוב שהצלחתי להצחיק אותך, לצחוק זה בריא. הוספתי 5 דקות לחייך.

משתמט הוא

לפי הגדרה המילונית - אדם שהתחמק ממחוייבות מסויימת. לכן, משתמטמים הם רק אנשים באופן מכוון השתמטו מגיוס. לצורך העניין אדם שיצא על 21 כי היו לו קשיים, הוא לא משתמט בדיוק באותה מידה שאדם נכה הוא לא משתמט. החרדים הם יוצאי דופן ואי אפשר להתייחס אליהם כאל משתמטים מכיוון שמדובר בדרך חיים שונה ובתפסית חיים אחרת לחלוטין.

vinney

Well-known member
אני כבר שבוע נאבק לקבל את התשובה לשאלה הזאת

אז welcome to the club, לא נראה לי שתקבל תשובה רצינית פה.

respecta1

New member
טוב נו..בפעם ה100

מי שיכול להתגייס ולתפקד מבחינה פיזית ונפשית והשתמט (התחזה לחולה נפש דתי ושאר ירקות)

vinney

Well-known member
נו, תענה כבר, למה זה כל כך קשה?

איך אני מזהה את האנשים האלה ברחוב? איך פקיד משרד הרישוי יזהה אותם כדי לשלול להם רשיון? איך פקיד ביטוח הלאומי יזהה אותם כדי לשלול להם דמי אבטלה? איך מעסיק פטריוט יזהה אותם כדי חס וחלילה לא לקחת את המגעילים לעבודה? מי הם המשתמטים המסתוריים האלה?

סוףסוף מתעסקים פה בהגדרות.

א ככה, ההגדרה של משתמט, היא מלש"ב [מועמד לשירות בטחון] שמחזיק בצו גיוס חוקי [לא רלוונטי מה זה צו גיוס חוקי..מבחינתכם כל צו גיוס הוא חוקי], ועובר על החוק ולא מגיע ליום גיוסו...יוכרז מאחר גיוס ולאחר זמן מ יוכרז כמשתמט. זו ההגדרה היחידה שקיימת למושג. זה שאנשים החליטו שנוח להלביש את המושג על אנשים שקיבלו פטור כלשהו [בין אם סיבות בריאותיות,דת,מצפון,הווי, חוסר-נתונים וכו' וכו']-זה משהו אחר..אבל זה לא אומר שזה נכון/מדוייק-כי זה לא. אלו הם פטוריסטים לכל דבר. זה שיש מהם כאלו שהוציאו את הפטור במרמה-זה דבר אחר. מבחינה משפטית הם קיבלו פטור כדת וכדין [גם אם הנסיבות שעומדות מאחורי קבלת הפטור אינן כשרות]

ומכך נובע

למשל בחור שיכל להיות קרבי ובחר להיות ג'ובניק הוא משתמט? לא. הוא סתם נבלה
[אלא אם כן יש לו סיבות מוצדקות כמובן..ת"ש או רפואיות] בחורה שיכולה לשרת בקרבי (בתפקיד תומך לחימה) ובחרה להיות פקידה היא משתמטת? ממש לא... בחורה שיכולה לשרת בצבא ובחרה שלא לשרת היא משתמטת? לא משתמטת..שוב-סתם נבלה..
[אלא אם כן זה מוצדק כמובן ולא עניין של "לא באלי לבלות 3 שני ב1 קפה 2 סוכר..] אזרח שבחר לנסוע לחו"ל ולגור שם ולא לשרת בצבא הוא משתמט? האמת שבסופו של דבר הוא יוכרז כשמתמט
אלא אם כן הוא הסדיר מעמד חרדים הם משתמטים? לפי ההגדרה היבשה-הם לא.. מי שקיבל פרופיל 21 ושוחרר הוא משתמט? לא. הוא קיבל פטור-זה לא הופך אותו למשתמט. מי שגויס ולאחר זמן קצר החליטו בצבא שהוא אינו מתאים לצבא, האם הוא משתמט? לא מי שבגלל תיק פלילי שיש לו במשטרה לא גויס האם הוא משתמט? לא.. מי שהוא בן יחיד ווהוא נתלה בזה על מנת לא להיות קרבי, האם הוא משתמט? לא..הוא מתגייס דמאט..למה שיהיה משתמט?

vinney

Well-known member
בחור שיכול להיות קרבי אבל בחר להיות ג'ובניק

הוא נבלה? סליחה??? ספרי את זה לכל האנשים שיושבים במודיעין (וגם לי הציעו, עד שסירבתי). הצבא פונה אליהם ומזמין אותם לכל מיני מבדקים ומיונים, ומציע להם תפקידים כאלה ואחרים, למי זה יהיה טוב אם הם יסרבו ובמקום לפרוץ את הצופן של הסורים ימותו על מוקש בלבנון?

נתחיל מזה שזה היה בציניות

אם היתי שופכת פה את כל מה שאני חושבת ואת דעתי על ה"משתמטים" היתי נחסמתץ מזמן מהפורום ומקהילת תפוז
מזל שאני אדם מאופק בכל אופן. בינינו, לבנים עם פרופיל 97...לא נשלח זימון למודיעין [שוב, יש סייגים..כגון בנים יחידים, ת"ש..], וגם אם כן-אז אחכ באורח פלא הם נופלים או מוסרת מועמדותם..
ושלא תרגיש רע, גם לי הציעו מודיעין...וסרבתי..

בינינו,

את כמו תמיד מזיינת את השכל. ממש כמו אותה הפעם בה נשבעת שלא קיים פטור על עודף כ"א אפילו שאמרתי לך שאני מחזיקה באחד כזה. לבנים עם 97 נשלח גם נשלח זימון למודיעין, ולחלקם יש מעט יותר אינטליגנציה ממך ובאורך פלא הם אשכרה מתקבלים.

the new L

New member
wrong

צר לי לאכזב אותך, אך כתור בעל פרופיל 97, ללא סעיפים, לא בן יחיד, שום הקלת ת"ש ושום הקלה אחרת, אני בהחלט אותרתי למודיעין, נבחנתי במודיעין ו.... שירתתי במודיעין. יתר על כן, בקורס שעשיתי במודיעין, 90% מהאחרים בקורס היו באותו סטטוס כמוני.

למעלה