שאלה שמן הסתם עלתה פה

baudrate

New member
מהי סיבה מוצדקת למשל

לבחורה שלא לשרת בצבא? אני ממש לא רואה שיש כאן הבדל בין בנות לבנים.

סיבה מוצדקת

מבחינתי היא סיבה רפואית אך ורק. וזה לא מבנה לבחורה או בחור במקרה הזה. לצערי לא כולם נולדים בריאים..

עם הקבי יש בעיה

מה עם סתם בנאדם שפוחד להיות בחלק הקדמי ובאיזה מערך לוחם? מה לא מגיע לו פטור מזה רק בגלל שהוא פוחד? במקום זה הוא צריך ללכת להוריד פרופיל על דברים שאין לו בכלל.

מה

למה לקבל פטור על זה שהוא פוחד?! למה אלה שהולכים לקרבי לא פוחדים? נראה לך הם רק מפנטזים על זה בלילות? זה מפחיד-אין ספק. אבל גם לצאת לרחוב זה מפחיד-כי אתה יכול להדרס...אז מה נשאר בבית?

כן אבל בנאדם יכול להחליט אם להישאר בבית או לא

הוא לא יכול להחליט אם להיות קרבי או לא. ברוך השם, למרות שהאחוזים יורדים יש מספיק ביקוש לקרבי (עם פחד בלי פחד יש הרבה שרוצים) ככה שאפשר לוותר על האנשים שמגייסים בכוח לקרבי שבאים בלי מוטיבציה ומתייצבים אחרי יומיים אצל הקב"ן כדי להוריד פרופיל נפשי, או שממציאים מיגרנות ודברים שכאלה.

ראש קטן

תפסיקו לשחק אותה ראש קטן, מי שבאמת רוצה מתגייס לא חייב להיות לוחם כל אחד יכול לתרום את חלקו כן וצבא זה חשוב וזה הארץ שלנו אין אחרת בנתיים, אז די עם הראש הקטן, ודי לתרגם דברים איך שנח לכם.

baudrate

New member
כמובן, לא אמרנו אחרת

אבל מי שיכולים להיות לוחמים ובוחרים שלא לעשות זאת? למשל הם לא יקראו (ויקרעו) למילואים. אלא מקסימום כמה ימים בשנה בשביל זוטות.

אז אותו דבר מי שהיה הולך להיות עובד רס"ר בצבא

אבל החליט ללכת ולעזור נגיד באיזה מקום ששייך למשרד הרווחה דרך שירות לאומי... למה זה לא אותו דבר? כי זה עם מדים וזה בלי?

כל תרומה זה טוב מי שלא

יודע לתת מעצמו, מי שמנסה להתחמק ימצא סיבה, לא חייבים להיות לוחמים, תמיד יש איפה לתרום ולעזור כן שירות לאומי גם נחשב, תמיד תמיד יהיה מי שתורם יותר ומי שתורם פחות אבל מה כל תרומה עוזרת.

baudrate

New member
לא חייבים להיות לוחמים

בודאי. אבל מישהו שיכל להיות קרבי בלי בעיות ובחר במקום זה בשירות לאומי?

זה לא כזה נורא

מה עם בנאדם שגדל למשל במשפחה דתית ולא יתקבל על הדעת שהוא ילך לצבא, החליט ללכת לשירות לאומי כדי כן לתרום. עדיף לעודד אנשים שהולכים לשירות לאומי במקום לעשות להם מצפון למה הם לא בצבא. אם יש עוד בודדים שרוצים בכל דרך לתרום, ובצבא לא יסתדרו.. לפחות שיתנו להם הרגשה טובה ושיוויון זכויות במה שהם כן יכולים לעשות

baudrate

New member
אוקי... בסדר...

זה לא מתקבל על דעתי שהבן שלי ילך לצבא. שאחרים יסכנו את החיים שלהם. לדעתי זה לא כזה נורא, לא אתה ולא אף אחד אחר לא צריכים לעשות מזה עניין. הוא יעשה שירות לאומי במקום,ולכן אני לא חושב שצריך להיות לו נקיפות מצפון למה הוא לא בצבא. נ.נ. אני לא דתי וגם לא המשפחה שלי.

antidot

New member
תיקון קל

בן יחיד חייב לקבל חתימה של הוריו על מנת לשרת בתפקיד קרבי. ההחלטה לא בידיו בלבד. נשאלת השאלה: האם יקום כאן בפורום מישהו שיקרא להורים שלא חתמו "משתמטים" ?

respecta1

New member
וואי אתם לא מבינים אה?

לא ראיתי אחד כאן שביקר משהו שעושים בצבא, כל דבר שהצבא רוצה הוא נחוץ גם לסדר ניירות במשרד - כל עוד הוא עושה את ה3 שנים האלה ותורם את חלקו וממלא את חובתו אין בעיה איתו.

baudrate

New member
אנשים מתחזים ומורידים פרופיל

ויותאים מתפקיד קרבי לתפקיד של ג'ובניק. האם זה לא השתמטות מחובה?

respecta1

New member
לא, לא כולם מתאימים לקרבי

גם אנשים בלי בעיות נפשיות משמעותיות ועם פיזיות סבירה וגם טובה לוווא דווקא מתאימים לקרבי - מי שעושה את ה3 שנים שלו לא משתמט. ומי שיש לו בעיות פיזיות ונפשיות אמיתיות הוא לא משתמט.

הרבה אנשים מסכנים שעומדים בראש הצבא

קוראים לעשות שינוי ולקחת כסף וזכויות מהג'ובניקים ולתת לקרביים יותר

respecta1

New member
זה לא קשור בכלל..

וגם מובן למה מישהו שמסכן את חייו כל יום יקבל יותר מזה שיושב במשרד ממוזג לא?

למעלה