שאלה שנושא דמי חגים
התחלתי לעבוד באבטחה ב1 לספטמבר השנה ,(עובד לפי שעות) כיום אני מעוניין לפדות את 5 ימי החגים שהיו (2 ראש השנה,כיפור,2 סוכות) שאלה: תוך כמה זמן אני זכאי לפדות את ימי החג הללו ? (אם בכלל) אסף
שאלה שנושא דמי חגים
התחלתי לעבוד באבטחה ב1 לספטמבר השנה ,(עובד לפי שעות) כיום אני מעוניין לפדות את 5 ימי החגים שהיו (2 ראש השנה,כיפור,2 סוכות) שאלה: תוך כמה זמן אני זכאי לפדות את ימי החג הללו ? (אם בכלל) אסף
בחוק לא מוגדר פדיון לימי חגים
בצו הרחבה נקבע שעובד בשכר שעבד לפחות 3 חודשי עבודה זכאי לדמי חגים אם עבד סמוך ליום החג (לפני ואחרי החג). מאחר ובמועד חגי תשרי, לא צברת ותק עבודה של 3 חודשים אינך זכאי לכך.
בחוק לא מוגדר פדיון לימי חגים
בצו הרחבה נקבע שעובד בשכר שעבד לפחות 3 חודשי עבודה זכאי לדמי חגים אם עבד סמוך ליום החג (לפני ואחרי החג). מאחר ובמועד חגי תשרי, לא צברת ותק עבודה של 3 חודשים אינך זכאי לכך.
לא נכון
מה שכתוב בצו ההרחבה הוא: עובד לאחר 3 חודשי עבודה במקום העבודה שלא נעדר מהעבודה סמוך ליום החג (יום לפני החג ויום אחרי החג), אלא בהסכמת המעביד, יהיה זכאי לתשלום מלא בעבור 9 ימי חג . לא כתוב כלום על זכות רטרואקטיבית. המינוח יהיה זכאי הוא עתידי - אילו היה כתוב רק זכאי, אפשר היה לפרש לכאורה את הצו שהוא חל רטרוארטיבית.