שאלה שראיתי בפורום אחר.....

מסכימה עם כל מילה של שירלי.

במיוחד לגבי סדר היום של הקטנים והחשיפה לרעש בעוצמות גבוהות, עשן סיגריות ומקומות סגורים המזמינים מחלות. לגבי יונקים-העניין אחר. אם הם לא שותים מבקבוק-אין על מה לדבר. הם חייבים לבוא עם ההורים.

anat30g

New member
לא לוקחת לאירועים

אלא אם הם הוזמנו במפורש וגם אז רק את הגדולים (6 ו-8). לברית במהלך היום יתכן ואקח גם את הקטנים (תאומים בנתיים וחצי), אבל זה רק למשפחה קרובה או שנתקעתי בלי ביביסיטר ואני חייבת ללכת. הסיבה לכך היא לא מנומסת בכלל - ההפך - אנוכית לחלוטין - סוף סוף זאת הזדמנות שלי להיות אם אנשים מבוגרים לנהל שיחה שלא כוללת את בוב הבנאי ואת הטלטאביז. הזדמנות להיות קצת עם בן זוגי (בדרך אל ומהאירוע ולנהל שיחה שקטה ונעימה במכונית). בקיצור - לפעמים גם כשהילדים מוזמנים במפורש - ולא מדובר בקרובים מדרגה ראשונה - אני לא תמיד לוקחת אותם... ובטח שלא במקרים שהם לא הוזמנו מראש. ענת

jole

New member
אם כתוב למבוגרים../images/Emo104.gif

אין סיבה להיעלב וחשוב לכבד את רצון בעלי האירוע. (דוגמא אישית- בחופה שלי היו 40 איש בלבד כי רציתי משהו אינטימי על ראש ההר ולא התאים ילדים. (אצלי אפילו מספר המבוגרים היה מוגבל
) לאירועים "פתוחים" לרב כייף לי ללכת איתם.

מלמלה

New member
בהתאם לנסיבות

אם משפחתי באים כולם אם חברים תלויי במידת החברות, במרחק הפיזי לאירוע לגרור את הבנות הקטנות 4 שעות נסיעה לא נראה לי אם הזמנות צריך (יחסי עבודה, קשרים מחייבים אחרים) - רק אנחנו באים וגם יש לי הרגשה שאת במצב מסויים לא הבנתי את קיבלת הזמנה שלא ידעת איך להתיחס אליה או שאת מתכננת אירוע ולא ממש יודעת איך לנסח על ההזמנה מי מוזמן ומי לא נסי לרט יותר ואוכל להתיחס בהתאם

shelycat

New member
איך הגעתי לזה...

האמת זו שאלה שראיתי בפורום אחר (לא בתפוז). את השאלות הללו העלתי גם בפורום "חתונות" (שם זו בהחלט סוגיה, איך לא להעליב וכו") ובפורום נשואים טריים כדי לשמוע תגובות של אנשים שמתחבטים בסוגיה הזאת ונמצאים "לפני" לעומת אנשים שנמצאים "אחרי" ודעתם על דרך הפעולה שהם נקטו ושאלתי פה כדי לדעת מה קורה בצד השני של המתרס אצל הורים לילדים שמוזמנים לארועים. סך הכל לא מזמן אני עצמי עסקתי בסוגיה הזו:להזמין ילדים לחתונה שלי או לא? איך למנוע הגעה של אלו מבינהם שאני לא רוצה בהם בלי להעליב את ההורים(למשל ילד שידוע כ"נזק")? מה עושים כשמישהו מקבל הזמנה לו ולבת זוגו ומגיע בלי להודיע מראש עם גדוד (דבר ראשון כל סידורי הישיבה הולכים קיבינימט)? החשש מפני ילדים שירעישו בעת החופה או ירוצו בזמן הסלואו הראשון בין הרגליים ויפריעו? החשש מילדים (וראיתי את זה בארוע) מופרעים שעושים בלאגנים וזורקים למשל סכום וכוסות לתוך הבריכה? כמובן שיש המון פלוסים לנוכחות ילדים בארועים כמובן אבל יש שמעדיפים שלמשל לארוע שלהם לא יגיעו ילדים מתחת לגיל מסויים או מעל לגיל מסויים בשל ההתנהגות הלא צפויה של ילדים, יש שיעדיפו להביא רק תינוקות שלא יכולים לרוץ בכל האולם ולהפריע ואחרים יעדיפו שדווקא רק הילדים "הגדולים" יגיעו.

גם אנחנו מאוד התלבטנו בסוגיה הזו../images/Emo142.gif

ואני יכולה להגיד לך שאצלינו בחתונה לא היו הרבה ילדים קטנים (רק המשפחה הקרובה הביאה) ואני זוכרת שמאוד כעסתי שחברה של חמותי הביאה את הנכדה שלה, כי לדבריה, היא מאוד רצתה לראות חתונה. אז עם כל הכבוד, אני לא חושבת שאני צריכה "לממן" לצופה הקטנה (ולסבתא שלה) ארוחה ב-45 דולר ומעלה. לכן, מאותה סיבה אני לא אביא את ילדיי לאירועים (אלא עם כן הם משפחתיים- וגם אז זה תלוי...). לעומת זאת, למסיבת הולדת הבת שלנו, שהיתה הרבה יותר מצומצמת מהחתונה, כבר באו הרבה ילדים קטנים. מכל החברים שהגיעו עם ילדים, רק זוג אחד שאל אותנו לפני מה "המדיניות" לגבי הבאת ילדים. אני חושבת שכך זה צריך להיות. (אני בטוחה שבחו"ל יש "כללים" לאירועים). בכל מקרה, באותו אירוע בעל המקום ממש התחשב ולא "החשיב" את הילדים בתור "יושבים-אוכלים". מצטערת שאני מדברת על העלויות כל הזמן, אבל לצערי, אי-אפשר להתעלם מהגורם הזה. שוב, תלוי בגיל הילד - ההורה צריך לקחת בחשבון שהוא עצמו עלול לא להנות.

meira

New member
לשאול וזהו. למה לנסות לנחש?

לפעמים מבחינת הזוג זה הנושא הכספי, לפעמים הבלגן (החיובי מבחינתי) שילדים עושים. היום כשרוב הזוגות מבקשים לאשר את ההזמנה אין יותר קל מזה לשאול ישירות ולהחליט אם מתאים לכם או לא.

למעלה