שאלה שרציתי לתת את הדעת עליה

אש אש

New member
לSHOOSHA תודה../images/Emo45.gif../images/Emo39.gif

על השקעותייך לפורום,לא תמיד אני מתייחסת לא תמיד אני מגיבה אבל בהחלט את נהדרת על מאמרים שאת מביאה,ואת דיעותייך שלרוב אני ממש איתך. רק רציתי להגיד תודה לך.

s h o o s h a

New member
כוונה במילים

התלבטתי רבות אם להגיב והחלטתי שכן. לא חושבת שאהוד מנור ניסה לחנך או להסביר למי משומעי השיר את ההבדלים שבין ילד טוב לרע ואני חושבת שיש יותר מחאה במילים מאשר, כאמור, ניסיון כלשהו. בדיוק כמו בשירו של הנרי שמבצעת שרית חדד חגיגה
בחורה מבית טוב צריכה להיות יפה, ולשתוק הרבה. בחורה מבית טוב צריכה להיות תמימה, ולשתוק הרבה. אם תגלי לו מה בליבך, אם תשאלי אותו למה ואיך, אולי יקום הוא וילך אל תדברי אל טבעת. יש חגיגה אומרים בעיר מסיבה, אומרים ההיא התחתנה, חגגנו עד אור הבוקר, יש לך סיבה, ההוא הולך וזה בא, גם לך תיהיה חתונה, אומרים שבעל זה אושר. רק האחד יקשיב לך, הוא המיועד, רק האחד יבין אותך, הוא שלך לעד, הוא יקח אותך ותיסעו מכאן , אל העיר הגדולה, אל החופה, אל הגאולה. בחורה מבית טובה צריכה לדעת לבשל, ולשתוק הרבה, בחורה מבית טוב ילדים צריכה לגדל, ולשתוק הרבה, אם תגלי לו מה בליבך, אם תשאלי אותו למה ואיך, אולי יקום הוא וילך אל תדברי אל טבעת. יש חגיגה אומרים בעיר מסיבה, אומרים ההיא התחתנה, חגגנו עד אור הבוקר, יש לך סיבה, ההוא הולך וזה בא, גם לך תיהיה חתונה, אומרים שבעל זה אושר. רק האחד יקשיב לך, הוא המיועד, רק האחד יבין אותך, הוא שלך לעד, הוא יקח אותך ותיסעו מכאן , אל העיר הגדולה, אל החופה, אל הגאולה.
האם את חושבת שכותב השיר התכוון כי בחורה טובה צריכה לשתוק הרבה? או שמא אולי מדובר במה שנקרא בפי עם 'הפוך על הפוך'...

אלמרה

New member
ודאי שאהוד מנור לא התכוון אלא למחות

וכאמור - את כמו תמיד מוצאת את המקורות לכל עניין ונושא.

גל ים..

New member
בוודאי שיש פה מחאה אבל ..

אם יש פה מחאה למה בכלל להביא את השיר הזה..? על כך התרעמתי ..ואם נלך להתחלת הדיון ניראה כמובן ששוב אנו מדברים רק על מחאה ולא על מי הורה טוב או מה הורה טוב יעשה או לא יעשה...אלא על מצב נתון אחד מה אנחנו נעשה כאדם ואין קשר בכלל להורות... גל

s h o o s h a

New member
אז אם אני מבינה אותך נכון

בחורה טובה צריכה לשתוק הרבה כי ברגע שיש ענין של מחאה אין צורך/ אסור להגיב/ לכתוב/ להגיד/ להביע דעה אחרת. מבחינתי, הנושא חתום. אין לי כוונה להמשיך להתדיין בנושא.

אלמרה

New member
והרגע בערוץ 1 משדרים את ריח מנטה

ושרית חדד שרה את השיר הזה!! מדהים! השיר!

אישון36

New member
לדעתי המוח לא נלקח בזמן הלידה.

אבל.......... אני חושב שכמו שלא ניתן להפריד את זה שאת בן אדם מזה שאת אישה ולא ניתן להפריד את זה שאת אישה מזה שאת רואה. ואת זה שאת רואה לא ניתן להפריד מזה שאת שומעת ואת זה שאת שומעת מחוש המישוש. אישון. מקווה שהסברתי כראוי.

למעלה