שאלה תיאורטית

smile2life

New member
שאלה תיאורטית

נאמר שנכה המיפלג (חצי גוף ימין או שמאל משותק) נפגעים ומפסיקים לתפקד (נוירלוגית - CVA או פיזית דוגמת קטיעה גפה או שבר. ואינו יכול לתפקד, מכיוון שהגפה המקבילה משותקת - האם ניתן להגיש החמרה לפי תקנה 9 או תביעה לזכאות ולהכרה רפואית?

ominator

New member
תשובה...

מני, השאלה שלך לא ברורה. אם יש החמרה בנכות מוכרת מגישים בקשה לבדיקות חדשות לפי סעיף 37 לחוק הנכים (מה שקרוי "החמרה"). אם מדובר בנכות נוספת עצמאית התפתחה על רקע של קשר בלתי אמצעי (ישיר ולא ניתן לניתוק) לנכות המוכרת - אז מגישים בקשה להכרת הנכות החדשה לפי תקנה 9. תביעה חדשה להכרת נכות מקומה רק אם מדובר בנכות אחרת, על רקע אחר (אירוע נפרד מן האירוע שגרם לנכות המוכרת), או במקרים מאוד מסויימים של אי הכרה בנכויות שנגרמו בפגיעה המקורית אך לא ניתן להן ביטוי כלל באחוזי נכות. אני מקווה שעניתי לך.

smile2life

New member
זה מקרה שנתקלתי בו וגרם לי לחשוב

סיפור המקרה: אדם, נכה צה"ל ממבצע קדש, המיפלג, נפגע כתוצאה מ CVA והצד הפועל שלו השתתק - מה עושים עכשיו?לבן אדם היו משקולות מועטות בתגמול החודשי ושתי ידיו אינן פועלות וכך-גם רגליו. אדם מבוגר, שקרוב לודאי השיקום שלו ייערך זמן רב יותר משל אדם ממוצע. הדבר גרם לי לחשוב: מה קורה אם מחר אני, מני, שאני המיפלג - הולך להום סנטר או לאייס או לכל מקום אחר, קונה מסור חשמלי וכשאני משתמש בו - לרוע מזלי - היד הטובה שלי נקטעת. מה אז? מי עומד מאחורי? בעקבות כך התעוררו שתי שאלות חשובות: ** לולא הייתי נפצע בתקופת שירותי הצבאי וידי הייתה נקטעת באזרחות אזי מצבי היה אחר מכיוון הייתה לי עדיין יד אחת טובה שאני יכול להיעזר בה. ** אמנם אין "קשר נסיבתי" בין הנכות החדשה לבין הפגימה מתקופת השירות אך החלט ישנה החמרה במצבי הפיזי ובעצמאותי. האם כאשר אפנה לוועדת מלווים ישנו סיכוי שיאשרו לי מלווה צמוד ל24 שעות?

למעלה