שאלה. תמימה? אולי. חשודה? בהחלט.

אני מבין שאת מעדיפה

להתחמק מהנושא ע"י הצהרה קבועה זאת, ואני מקבל את זה. רק פעם הבאה פשוט אל תגיבי.

lala897

New member
לא דווקא עכשיו לא דיברתי ישירות על

אמונה אלא גם אם אתה לא מאמין אתה לא מבין נכון את המושג של "אלוקות" בין אם אתה מסכים איתה לבין אם לא.

כל אחד מבין אחרת את המושג

"אלוקות". אני בטוח שאפילו בין המאמינים יש הבדלי דעות לגבי הבנת משמעות המושג אלוקות.

lala897

New member
מה שאתה רוצה.

יש הבנה קצת שונה ויש שגויה.. אבל לא משנה. ואני באמת חושבת שגם בין המאמינם יש כאלה שתופשים את המושג בצורה שגויה לחלוטין ואני מכירה גם כאלה שמתיחסים אל כל היהדות בצורה נוראה.

את *חושבת*

את גם בטח חושבת ש*את* תופסת את המושג נכון, לא? אז יש לי חדשות בשבילך: יש רבים כמוך שחושבים שהם יודעים נכון ואחרים לא, אז מי צודק? את או הם? את תגידי שאת והם יגידו שהם ובכך זה יגמר.

הבנתי אותך.

אתה מתכוון לכך שהפנייה אל האלוקים היא בלשון זכר, ואתה שואל מדוע. זו שאלה טובה. אני לא חושבת שזה מעיד על שובינזם, אבל זו שאלה מצויינת. הקב"ה ברא את האדם קודם... ונאמר..."בצלם אלוקים ברא אותו" ואח"כ ברא את האישה מצלע האדם... ונאמר... "בצלם אלוקים ברא אותם, זכר ונקבה ברא אותם" כך או אחרת, גם הזכר וגם הנקבה נבראו בצלמו של האלוקים. אבל השאלה שלך היא אחרת... והיא לגיטימית מאוד ויפה. אני בלי נדר אנסה לבדוק יותר לעומק, ואני חושבת שיהיה נחמד להעלות כל מיני השערות כאן... גם למאמינים וגם לאלה שלא.

תודה רבה!

סוף סוף מישהו הבין מה אני רוצה מהפורום בנושא הזה! אחרי כל הניסיונות הכושלים כאן להבין את כוונתי, מגיע לך צל"ש. ו-
.

אוקיי, יש לי תשובה אחת...

הקב"ה אכן מכונה כזכר, והוא אכן נמשל לזכר והפנייה אליו היא בלשון זכר. עם ישראל נמשל לנקבה. ולכן הקב"ה חתן ועם ישראל הוא הכלה. כל ספר שיר השירים מדבר על כך, על אהבת האלוקים את עם ישראל כאהבת גבר לאישה.

במקומות רבים

בתורה עם ישראל נמשל לנקבה והוא בגוף נקבה- את לא חושב שזאת חוצפה? למה עם ישראל מופיע בלשון נקבה במקומות האלה ולא זכר? בספר ירמיהו לדג' עם ישראל ממושל לכלתו של הקב"ה וכמעט בכל המשלים של ירמיהו עם ישראל הוא הכלה. לכן לדעתי ה' מתואר בזכר כדי שהעניין של הכלה והבעל יהיה יותר מובן. בעם ישראל יש גם גברים וגם נשים ולכן אין צורך שיתואר כל הזמן בלשון נקבה או זכר וגם לפי השפה העברית עם מתואר בצורת זכר רבים. כל העניין של לתת גוף זכר לה' זה בשביל להבין את המשלים בהמשך. וגם כך איזה גוף יהיה ניתן לתת לה'? בשביל כך יצטרכו לחדש את השפה העיברית.

Huan

New member
שוביניסטיות מלאה.

או לפחות ככה אתה היית קורא לזה. אז לא היה מושג כזה "שוביניזם". זה היה סדר החיים, בכל העולם- האשה נחותה מהגבר. נקודה. דווקא התורה בדברים רבים כן "פמיניסטית"...

למעלה