שאלה תעבורתית

benda2109

New member
שאלה תעבורתית

שלום, אני מחפש תשובה לשאלה קצת מוזרה (היה לי ויכוח עם חברים) האם בעל רכב שנותן את הרכב לחבר והאחרון מבצע תאונה (בין אם היה שיכור ובין אם לא) - האם ישנה איזושהי אשמה גם על בעל הרכב? תודה על כל עזרה אני אשמח למקור מסומך שיוכל לענות לי על השאלה (אם תפנו אותי נגיד לציטוט בחוק או לאתר שעוסק בנושא)

be_roo

New member
תלוי במקרה

אם למשל יוכח כי בעל הרכב ידע שהנהג שיכור, ניתן להאשימו ברשלנות. כל מקרה נבדק לגופו, אין חוק ספציפי לכל מקרה ומקרה.

guya72

New member
כפי שבמערכונים אוהבים

לחקות, התשובה היא כן ולא. בעל הרכב אחראי לכל דבר שהתרחש ברכבו (עבירת תנועה, תאונה וכו'), גם אם הוא איננו נמצא ברכב, וזאת בתנאי שהנהג קיבל את הרכב ברשות ו/או בידיעה של בעל הרכב. אני מניח כי בעל הרכב שנפגע בתאונה הגיש תביעה כנגדך (בתור בעל הרכב) וכנגד הנהג. ובכן, הוא רשאי לעשות כך, מאחר ואתה נושא באחריות בתור בעל הרכב (תסתכל על התקנה שהבאתי, סעיף (ב) ). ציטוט התקנה המתאימה מתוך תקנות התעבורה : ------------------------------------------------------- אחריות בעל הרכב [תיקון התש"ל (מס' 3)] 162. (א) בעל הרכב, או מי שהרכב נמצא בשליטתו, לא יורה ולא יניח לנוהג באותו רכב לנהוג בו, להעמידו או להחנותו שלא בהתאם לתקנות, לרבות חוקי עזר, שהותקנו לפי הפקודה. (ב) כל מקום שהוראות חלק זה מטילות אחריות על נוהג ברכב תחול האחריות גם על בעל הרכב; זולת אם הוכיח בעל הרכב שהעבירה נעשתה בלי ידיעתו והסכמתו או שנקט בכל האמצעים הסבירים כדי למנוע את ביצועה

כחלחל

New member
בהחלט

אני זכיתי בתביעה בבית משפט לתביעות קטנות ופסה"ד חייב את בעל הרכב וגם את הנוהג (יחד ולחוד) לפצות אותי, אפילו שהנוהג לא קיבל רשות לנהוג ברכב אבל בעל הרכב ידע או יכול היה לדעת שהנוהג משתמש ברכב מדי פעם. מבחינת בעל הרכב זו היתה מכה כפולה, משום שגם הנזק העצמי שלו לא היה מכוסה ע"י חב' הביטוח עקב גילו הצעיר של הנוהג בעת התאונה.

למעלה