שאלה תעסוקתית.

שאלה תעסוקתית.

האם יש מסעדות שאפשר ללכת למלצר בהן בלי ניסיון? אני מתכוון למסעדות טובות שאפשר לעשות בהן טיפים יפים. שמעתי שיש מקומות שבהם צריך לעבוד 3 חודשים כפיקולו ואז מקבלים אותך להיות מלצר. האם זו הדרך להשתחל אל עולם המלצרות הנחשק או שיש דרכים אחרות?
 

spaysi8

New member
מה פתאום..

תלוי איפה, ברוב המקומות פשוט מגיעים ומתחילים למלצר..
 

choco2602

New member
דווקא במקומות שעושים כסף טוב מחפשים ניסיון

אני מדברת על מקומות שנחשבים קצת יותר יוקרתיים ופלצניים (וגם מחיר המנות והטיפים בהתאם)
 

spaysi8

New member
בסדר, אמרתי שתלוי איפה

מין הסתם להתחיל למלצר בד"כ זה במסעדות שכונתיות ולא במסעדות יוקרה..
 

commandooo

New member
תגיד שיש לך ניסיון מאולם אירועים או משהו כזה

תוך כמה ימים תתרגל לעבודה ולא תהייה לך בעיה
 

Blue Potion

New member
תמיד הצחיק אותי שבעבודות כאלה דורשים נסיון


מלצרות זה מלצרות... זו עבודה שסה"כ צריך להיות נחמד לאנשים ולהגיש להם את האוכל. אני ואמא שלי עושות את זה כל שישי בערב מאז שאני זוכרת את עצמי. זה לא הנדסת תוכנה או פיזיקה מורכבת.

ניחא מסעדות פלצניות, אבל רשתות כמו קפה קפה שדורשות שטויות כאלה זה ממש עצוב
 

CtrlAltDele

New member
יותר עצוב שהיחס שלך

זה היחס למקצוע.

בכל העולם מלצרות נחשב למקצוע.
ולא ל"עבודה זמנית/סטודנטיאלית"
ומכאן בעצם מגיע מצב שמלצרים אינם יודעים את עבודתם
רודפים אחרי לקוחות שלא השאירו טיפ
מנחים סכו"ם בסדר לא נכון (ימין או שמאל)
וצריך לבקש מהם 10 פעמים כוס מים עד שיביאו.
 

Blue Potion

New member
תקרא לזה מקצוע, זה לא משנה,

העבודה עצמה היא לא כל כך מסובכת. ללמוד באיזה צד להניח את הסכום, ללמוד את התפריט בעל פה, לכבד בקשות של הלקוחות (כוס מים וכו') - זו לא עבודה שדורשת ניסיון קודם.
כל אדם בעל בינה בסיסית מסוגל לדעת בעל פה את כל הכללים וליישם אותם (או לפחות את עיקרם/רובם) לאחר שלושה ימי עבודה.
מה שהופך את המלצרות בישראל לעבודה זמנית זה השכר הזעום שהמעסיקים משלמים לעובדים שלהם עבור העבודה. כנל לגבי מורים. כנל לגבי רופאים. כנל לגבי כל המקצועות שנחשבים נעלים בשאר העולם חוץ מבישראל.
 

CtrlAltDele

New member
ראי/ה קטע.

אני בעלת בינה בסיסית (ואולי יותר...)
ולא מסוגלת למלצר.
גם לא אחרי 3 ימים.

ואגב מלצר טוב,מקצועי יעשה לפעמים יותר כסף מהרבה מקצועות מוערכים יותר. השכר הזעום מגיע אך ורק מהחוסר ההבנה הישראלית
שמלצרות זה מקצוע לכל דבר ( כי לצערי לרב אפילו שכר הם לא מקבלים)
 

h a j b i

New member
אז מה? את גם לא להיות סבל כנראה

גם לא אחרי שלוש שנים. זה לא הופך את המקצוע לכזה שדורש כל כך הרבה הכשרה, פשוט דורש תכונות מסוימות שלא לכל אחד יש.
 

Blue Potion

New member


אני לא מבינה מאיזה דבר שכתבתי - הסקת שאני מזלזלת במקצוע. אני לא. (במיוחד בתור מלצרית לשעבר).
כמו בכל מקצוע - לא כל אחד מסוגל לעבוד בו.
אבל אלה שכן מסוגלים למלצר - לא, אני לא חושבת שהעבודה עצמה בתכלס היא כל כך מסובכת שהגיוני לדרוש בה ניסיון קודם.
 

CtrlAltDele

New member
עברתי על הפוסטים שלי

ונסיתי לראות עם דברתי על "כל כך הרבה הכשרה", היי!
מסתבר שלא...

כן, מלצרות דורשת הכשרה. כל כך הרבה? מה זה הרבה לדעתך?
לא טענתי שדורשת M.A Waiter

כל מה שטענתי שאי אפשר לזלזל במלצרות כמקצוע ולא כל אחד יכול
לעשות אותו.
 

Puskas

New member
הזלזול לא במקום..

זו עבודה שדורשת סבלנות, יחסי אנוש טובים וגם שינון של קודים.
באירופה זו עבודה מאוד מכובדת שמכניסה יפה מאוד.. אבל בגלל שהענף הזה בארץ הוא שכונתי אז כל אחד פה חושב שזו עבודה לטמבלים ושכל אחד יכול לעסוק בזה.
 

Blue Potion

New member
שוב, אני לא מזלזלת

ולא אומרת שכל אחד מתאים לעבוד כמלצר. אני פשוט חושבת שזו עבודה שלא מחייבת ניסיון קודם.
 

h a j b i

New member
לא צריך להגזים, יש ערך לניסיון גם במלצרות

גם שליח זו עבודה די פשוטה: אתה מקבל משלוח, כתובת וטלפון וצריך להעביר לשם את האוכל. עדיין, שליח מנוסה יכול לעשות פי 2 הזמנות משלי לא מנוסה, איך זה?
נכון שבמלצרות לא צריך מומחיות גדולה אבל עדיין עדיף בעל ניסיון מחסר ניסיון (ולו בגלל שמי שלא התנסה יש סיכוי שאחרי יומיים יחליט שה לא בשבילו). גם לדעת לתת שירות כמו שצריך זה משהו נלמד שאפשר להשתפר בו.
 

Blue Potion

New member
אני לא משווה עובד עם ניסיון לעובד ללא ניסיון

ברור לי שניסיון יכול לתרום, לא משנה באיזה תחום, אבל אני עדיין חושבת שמלצרות היא לא עבודה כ"כ מסובכת שמחייבת ניסיון קודם כדי לעשות את ההדברים כמו שצריך.
 

h a j b i

New member
מחייבת? לא

אבל אמרת שאת לא מבינה למה דורשים ניסיון. אז כפי שאמרת, ניסיון יכול לתרום ואם אני מעסיק, יותר בטוח מצידי לקחת מישהו עם ניסיון מאשר מישהו בלי, כמעט בכל עבודה שהיא. אם המסעדה שלי מספיק מבוקשת מבחינת עובדים, אז אני יכול לרשות לעצמי להציב דרישות מחמירות יותר כמו ניסיון, גיל , מראה מצודד (לא דרישה רשמית כמובן, כן?
)
 

Hawkgirl

New member
זה לא נכון..


את יכולה לומר את זה גם על משרות אחרות כמו שירות לקוחות טלפוני.
מה בסך הכל צריך לעשות? לענות לטלפונים.
אבל זה לא נכון.
את צריכה אסרטיביות, את צריכה לדעת מה לענות ללקוח, וללקוח הישראלי בפרט. להכיר איך מתנהלת העבודה פחות או יותר(בכל זאת, יש משתנים ממקום למקום).
במקרה של מלצרות, אני מאמינה שגם יהיה ייתרון לחבר'ה שמכירים את התוכנה שבה עובדים להזמנת האוכל/חשבון וואטאבר...
נסיון זה ייתרון בכל מקום, וגם במלצרות יש נסיון וידע שצוברים עם הזמן.
 
למעלה