אז בואי אני אסביר לך כבעלת
2 עסקים ואחד בהתהוות.
אני אתחיל ואגיד שאני בעלת חנות, בעלת משרד לעיצוב ובהקמה של בית קפה. שלוש מקצועות שונים לחלוטין אחד מהשני.
בתור בעלים של כל אלו אסביר לך איך אני מוצאת את העובדים שלי.
החנות שלי עוסקת בתחום מסוים, בואי נגיד - אופניים.
(באותה מידה זה היה יכול להיות כלי מטבח או ציוד לקוסמטיקאיות)
שאני חפשתי עובדים היו דרישות שלקוחות מנסיון - מכיר מתחרים?
מכיר את המוצרים? יתרונות וחסרונות? עבד בחנויות דומות?
זמן העבודה בחנויות? (כמה רציני האדם ולא הולך לעבוד אצלי חודשיים ולצאת לדרום אמריקה) רוכב/לא רוכב? כל אלו נסיונות במקצוע. אז אומר לך שהעובד הראשון שלי (שנתיים עבד אצלי)
לא עבד אף פעם בחנות, אבל, רוכב (מספר סגנונות רכיבה), מכיר את
התחום ודרישות בתחום. ובמפגש הראשון שלי איתו הוא פרץ בידע נכבד מאוד. עבד במכירות 3 שנים קודם של מוצרי צריכה אחרים.
כל זה אומר שהוא בעל ניסיון.
אחריו הגיעו לראיונות אחרים, אחד עבד בחנויות בצפון הארץ כביכול בעל ניסיון.
ידע וכל בלה בלה בלה... אבל היי, מסתבר שעבודה בחנות במרכז הארץ ועבודה בחנות בצפון הארץ היא אינה אותה עבודה.
הוא לא ידע לזהות לקוחות כמו שצריך.
כן, אני דורשת מהעובדים שלי שיזהו לקוחות, שיבינו מתי אדם צריך עזרה או שהוא חושב שהוא בעל ידע ועוד. אני מחפשת עובדים בעלי ידע, שחלילה וחס יבוא אליהם לקוח וישאל שאלות והם לא יתחילו לגמגם בחוסר ביטחון על התשובות שהם נותנים. זה תחום שכל הזמן משתנה.
עסק שני, המשרד שלי - שחיפשתי שותף לא חפשתי אחד שיש לו
תיק לקוחות רב, שהוא בתחום כבר 40 שנה. הסתכלתי על תיק העבודות שלו, על איך הראש שלו עובד ואם יש בינינו שפה משתופת.
לא אומר שהוא לא בעל ניסיון תעסוקתי אלא הניסיון יכול להגיע ממגוון מקומות. (הוא השותף הכי טוב שיכלתי למצוא). עכשיו שאני לוקחת סטודנטים או עובדים לפרוייקטים - אני רוצה לראות את השליטה שלהם בתוכנות, את מהירות העבודה שלהם ומינימום טעויות שרטוטיות - אין ניסיון תעסוקתי אלא ידע בתוכניות עבודה ועבודה מול מחשב. אין לי זמן ללמד אותם, היה לי זמן הייתי עושה את זה בעצמי. (למזלם או שלא, רב הסטודנטים שאני לוקחת הם סטודנטים שלי).
עסק שלישי, אמנם רק בהקמה. כן, אני דורשת ניסיון, כן אני דורשת מהעובדים שלי שיוכיחו לי שלא עבדו יומיים פה ושבוע שם. אני לא מחפשת להיות בייביסיטר של אף אחד ומחפשת אנשים שיעבדו גם אם אנחנו ( השותף שלי ואני ) לא נמצאים לידם צמוד. שיהיה להם ניסיון בזיהוי לקוחות ושידעו נימוסי שולחן. לא מקבלת בגלל זה ליום אחד עובד מתחת לגיל 30, אני לא עבודה זמנית של אף אחד.
בכל העסקים שלי הושקעו מיליונים, הכסף שלי אינו גדל על העצים וההחזרים של הכסף שלי מגיעים מהעובדים שלי. אחד מהם שיפספס
הפסדתי כסף.
אין לי שום בעיה ולהתקשר ולבדוק על כל אחד ואחד מהעובדים שלי מי הוא ומה הוא ומה היה במקום עבודה הקודם שלו.
אצל המלצרים והעובדים בבית הקפה שלי אבקר ואראה את אופי העבודה במקום הקודם שעבדו אם לא הכרתי לפני.
אין מה לעשות, שלושת עסקיי הם קודם כל שירות לקוחות, ובשביל לשרת לקוחות צריך להיות בעל מקצוע.