שאלה 2 לפורום

למען הסר ספק !!!

לחברשל ולכל מאן דבעי !!! אצבעוני הגלילי שלנו הוא ללא ספק זכר. זה בדוק !!! (אל תשאלו אותי איך) (אמנם זה בגודל אצבעוני אבל ללא ספק זכר) מירי.

האם זה כמו - Open Source ?

בתחום המחשבים קיים תחום נרחב של Open Source, לומר "קוד פתוח". תוכנות שהקוד היוצר אותן פתוח לכל. את התוכנות הללו מותר להעתיק, לתת מתנה ולהשתמש בהן בלי שום הגבלה ובחינם. אם תסתכל על הרשיון לתוכנות ומערכות אלו, הנקרא GPL (לינוקס הוא אחד מהן) תראה שלמעשה יש שתי מגבלות. אסור לסחור בהן ויש לתת "קרדיטציה". כלומר חייבים לפרסם מי יצר אותן. גם אם משנים אותן חייבים לפרסם על איזה בסיס הן שונו ומי יצר את אותו בסיס. כלומר, יש שם זכויות יוצרים ! לדעתי, ריקודי עם נמצאים בתחום דומה. לאחר שמישהו חיבר ריקוד, אין צורך לבקש את רשותו לרקוד ולהרקיד את אותו ריקוד. אבל יש לתת את הכבוד ליוצר הריקוד ולומר מי חיבר אותו (מה שנקרא - "קרדיטציה").

ידידי - אני סובל אותך ועוד איך

כתיבתך באיכות מעולה - מפני , שאני לא מבין בה כלום. דבר אחד ברור - אני לא מסכים , לסיומת של כתיבתך. אם אתה לא סובל את עצמך - אני מחבב אותך. כל טוב מחבר

עלי כהן

New member
רעה חולה

הסיפור המדהים שירון מישר מתייחס אליו כאן בדבר "זכויות יוצרים" על ריקודי עם וכל הנספח לזה הוא תוצאה ישירה מן התופעה החולנית כל כך (עליה מתריעים רבים) של ריבוי חסר בגיון וחן של "ייצור ריקודי עם -מה ניתן לעשות כדי שהדבר החולני הזה יפסיק ? האם לחזור על האזהרה שוב ושוב? הרי הגיחוך שבריבוי הזה כה בולט ולא בכדי כיניתי אותו באחת מרשימותי כ"עונש השבועי" בחוגים לריקודי עם. למען כבודו של המונח היפה "ריקודי עם" אנא - חידלו!חידלו!חידלו!

יש להשלים עם הדברים.......

שאי אפשר לשנותם. עלי כהן יקר ! נראה לי שאין לנו ברירה, ואנו צריכים להשלים עם העובדה של הכמות העצומה של היצירות החדשות הבאות עלינו בגלים גלים. גם זעקתך "חידלו! חידלו! חידלו!", היא זעקה שחוזרת על עצמה כבר שנים רבות ושאותה הבאת ב"רוקדים" כבר לפני יותר מעשר שנים, והרבה פעמים. גם ארגון המדריכים שהיה אמור קצת להוריד מהכמות של היצירות החדשות נכנע לסחף, הרי עובדה, הארגון ערך שתי השתלמויות רצופות לפני כחודש. השתלמות 11 בתאריך 19/07/02, והשתלמות 12-כרמיאל בתאריך 24/07/02. עצתי לך ולי - נתמקד בסוג הריקודים המועדף עלינו ובהם נשקיע מרצנו והנאתינו, ולכל שאר הריקודים נתייחס כמו "אוכל לציפורים וכו´" עובדה, יש ציפורים והרבה, והם אוכלים בשקיקה. יום טוב לך בדנמרק ! מירי.

השלמה עם המציאות, לפעמים, הינה

סוג של תבוסתנות. לא מתאים לך. המחשבה שהזמן יעשה את שלו ושכל ההצפה הזו אינה מסכנת את העניין כולו - הינה פשוט טעות (לדעתי!) ולכן אני נלחם. אם גם אחרים ירימו את קולם (ורגליהם), כמו עלי כהן ואחרים - יש סיכוי גם לשנות. אם כולנו נשלים עם המציאות הרי שהיא תתממש לעיננו והתופעה עוד תלך ותעצים.

אתה יכול להיות יותר ספציפי?

למיטב ידיעתי ירון מידן באמת מלמד רק את הריקודים שלו. אפילו הריקודים הלטיניים, דוגמת בומבה, שהגיעו אלינו מחו"ל ונרקדים היום בכל הרקדת סלסה, שנות השישים וריקודי העם, הוא מסרב ללמד מאחר ואלה לא ריקודים שלו. אשמח אם תתן דוגמאות ספציפיות לריקודים שירון מידן מלמד ולא הוא חיבר.

למעלה