שאלה..

ymz

New member
לא בדיוק נכון

אני אישית מאוד אוהבת את הארץ יחד עם זאת לא נכון להגיד שהכל כ"כ טוב וגם לא כולנו יהודים. כבר אמרו לך שיש כאן בעיות חנוך, בטחון, כלכלה ועוד. כמו כן ישראל היא מדינה של יהודים אבל אנחנו מדינה גזענית מאוד אפילו כלפי אזרחי ישראל . אף מדינה מודרנית לא נותנת לדת להשפיע כ"כ על חיי האזרחים. לדוגמא :תחשבי על משהו הכי פשוט - תחבורה בסופ"ש. לא כולם שומרים שבת ולא לכולם יש רכב. אז אם אין לך רכב את במילים פשוטות תקועה בבית! אין לך חופש בחירה גם בהקמת משפחה. את חייבת להתחתן ברבנות. את כמובן יכולה לנסוע להתחתן נשואים אזרחיים בחו"ל אבל למה לעזאזל מחייבים אותך לעשות את זה? יש עוד הרבה דוגמאות אבל אני חושבת שדוגמא הנ"ל מוכיחה לך שאנחנו לא מדינה דמוקרטית כמו שרבים טוענים.

l1zard

New member
אממ..

לדעתי אלה שמתבכיינים, אז רובם מתבכיינים סתם, כי הם יודעים שהם לא יחזרו. אלא שבאמת לא טוב להם פה, חוזרים... אני אישית לא הייתי חוזרת (למרות שאני לא בדיוק זוכרת הרבה) בגלל ששם המצב לא יותר טוב.. אולי החינוך טוב יותר, ואין פיגועים וכל זה, אבל המצב הכלכלי לא מזהיר שם. אבל אם היו מציעים לי לעבור לאירופה או לקנדה, אז בכיף..

vicki16

New member
אמממממממממ.......

אני לא הייתי חוזרת לשם ...המצב הכלכלי שם לא משהו, וכבר הרגלתי לחיות פה, יש לי פה את החברים שלי, המשפחה שלי פה...אין לי מה לחפש שם. אני מעדיפה להשאר בישראל

Angel lips

New member
לי טוב כאן...

אני בכלל לא זוכרת מה היה ברוסיה הגעתי בגיל קטן וגדלתי כאן, ז אין לי בעיות של שפה והדקלמות.

arkasha

New member
תאכלס לא

אין לי מה לחפש שם זה כמו שאומרים עוד לא הספקתה ללמוד עברית ואת הרוסית כבר שחכתה. כמו שאמרו הרמה השכלתית של ישראל בקרשים אז אולי צריך לסוע לשם ללמוד ולחזור לפה או לפחות לקנות שם תעודות .

s h u r i k

New member
לא יודע מה איתכם אבל....

אני ממש רוצה לעזוב את הארץ הזאת אין פה עתיד, האנשים פה חרא, הכלכלה פה חרא, הממשלה לא מבינה מהחיים שלה... בקיצור זבל של מדינה, אבל אני לא עוזב עד שאני לא משרת בצבא, כי אני מרגיש שאני חייב משהו לחיילים ששומרים עלי, במיוחד לאלו שנהרגו, ובמיוחד לאלו שהכרתי!!!

SupermanZW

Well-known member
תגובה

האם אתה לוקח בחשבון חזרה לרוסיה או אם כבר לעבור למדינה אחרת אז רק למדינה טובה יותר? האם אתה מסכים שלמרות כל החרא בישראל, ברוסיה עדיין יותר גרוע? אם אתה מתכוון לעשות צבא כדאי גם שתלמד אחריו לתואר אקדמי ורק אחר כך תעבור, כי לימודים בחו"ל עולים הרבה יותר כסף מבישראל, גם במדינות בהן קיימים לימודים בחינם, כי שם רק האזרחים זכאים ללמוד בחינם, ובמדינות בהן אזרחי מדינות החברות באיחוד האירופאי לומדים בזול המחיה יקרה מאוד וויזת לימודים לא תמיד כוללת בתוכה אישור עבודה.

תאמת..

אני אוהבת את ישראל:) אבל אמא של כל הזמן בוכה שהיא שונאת את המקום הזה ומאשימה את אבא שלי למה הוא הביא אותי לפנ וכל זה..

SupermanZW

Well-known member
כך מתקדמים ../images/Emo13.gif

המעבר מרוסיה לישראל הוא שינוי לטובה ו(למי שמעוניין בכך)המעבר מישראל ל____(כל מי שמעוניין לעבור ידמיין שרשומה שם המדינה אליה הוא רוצה להגיע)גם הוא שינוי לטובה. הכל לטובה.

s h u r i k

New member
מסכים איתך!

אני מסכים איתך שברוסיה יותר גרוע, אבל אני לא מיתכוון לחזור לשם כי פשוט אין לי מה לחפש שם! אם אני עובר אז אני עובר לקנדה. כי יש לי שם מישפחה, ויהיה לי קל יותר לקבל אזרחות. אני הולך לצבא לא כדי שאני יוכל ללמוד לתואר אקדמי, כי מה שאני מיתכוון ללמוד בעתיד אני יכול ללמוד בכל מקום בעולם, ואפילו בחו"ל יותר טוב ללמוד את המקצוע הזה, כי אני רוצה לפתח קריירה מזה בחו"ל. אני הולך לצבא כי כמו שכבר אמרתי, אני מרגיש שאני חייב לחיילים ששומרים עלי, לחיילים שנהרגו, ובמיוחד לאלו שאני הכרתי. הכסף והלימודים הם לא אלו שעוצרים אותי לעבור, אם לא הייתי רוצה לשרת בצבא כבר מיזמן לא הייתי בישראל!!

SupermanZW

Well-known member
בשביל ללמוד צריך כסף

ואם אתה מתכנן ללמוד בקנדה אז אתה צריך הרבה מאוד כסף כל עוד אתה לא אזרח.

s h u r i k

New member
אבל כמו שכבר אמרתי לך...

יש לי שם מישפחה גדולה ולכולם יש אזרחות, אז לא תיהיה לי ממש בעיה עם האזרחות, ואני יודע כי כבר הציעו לי לעבור לשם!

eMiFrEaK

New member
טוב אנשים!!!זה קצת ארוך וסליחה, אבל

פגעתם אצלי בנושא רגיש מדי חח ברגע זה ממש חיילים לא ישנים ימים שלמים, נמצאים בתנאים נוראיים ונותנים את הנשמה שלהם ולצערי הרבה גם את חייהם בשביל שאתם תוכלו לשבת עכשיו בבית ולרשום פה בפורום... המעט שאתם יכולים לעשות זה להגן על המדינה ולתת מעצמכם כשיגיע תורכם... המקום הזה שאתם חיים בו, אולי הוא לא מושלם, ואני לא מתכוונת לרשום את כל המגרעות בשביל זה אתם יכולים להסתכל כמה הודעות מעליי,אבל- זה המקום הי-ח-י-ד ואני אומרת שוב... היחיד שבו אנחנו בבית.. כן, אז אני מדברת על כל אותם יהודים שבמשך שנים ניסו לבנות את הארץ הזאת ולהקים אותה בשביל שאנחנו נגדל פה את ילדינו וכל אותם אנשים שמעדיפים לחיות את חייהם במקום אחר כי הם חושבים ששם יהיה יותר טוב, תתעוררו!!! שונאים אותנו בכל מקום וקנדה , אמריקה, אוסטרליה וכל מקום אחר בעולם, כשהם שומעים את המילה יהודי , הנורה האדומה אצלהם נדלקת... אז כן.. אני מאוד מציאותית ואני יודעת שזה לא קל ומה שאני הולכת להגיד עכשיו הרבה יתעצבנו ואני יודעת שזה נשמע מגעיל.. אבל... אם כל הבעיות והפיגועים והמנטליות- אנחנו מיוחדים! כן... אין עוד בעולם עם כמונו!! תבינו את זה!! ולכן אנחנו צריכים לגדול ולהתפתח פה, במקום ש-ל-נ-ו ולהראות לכולם שאנחנו יותר חזקים ממה שכולם חושבים. העולם שונא אותנו וזה אף פעם לא יעבור אז צריך להראות להם שאנחנו כאן ולא זזים מכאן! ואני לא באה לבקר א-ף א-ח-ד!! שכל אחד יחיה את חייו כרצונו.. ומי שמרגיש שהוא אינו מסוגל לתרום למדינה באותה מידה שהיא תרמה לו אז חבל... שיעזוב ויגדל את משפחתו במקום אחר.. ובקשר לשאלה...למרות שנולדתי ברוסיה... אני לא מרגישה שייכת לשם בשום!! צורה, אני בחיים לא אתבייש במוצא שלי, אבל אני כאן ופה אני הולכת לבנות את העתיד שלי! ומי שהגיע עד לכאן בלי להרדם חחח כל הכבוד ! :) פשוט זה נושא שיש לי הרבה מה להגיד עליו חח ותגובות יתקבלו בברכה:) אגב.. שוריק.. כל הכבוד שאתה רוצה לתת מעצמך ולשרת בצבא!! הלוואי והיו עוד כמוך :)

SupermanZW

Well-known member
נורה אדומה?

תתפלאי אבל לא כל העולם אנטישמי, יותר נכון, רוב העולם לא אנטישמי, רוב שונאי היהודים היום בעולם הם ערבים, מן הסתם גם הם שמים, אז הם שונאים יהודים אך אינם אנטישמים, גם לא כל הערבים בעולם שונאים יהודים. יש לי חברים שחיים בקנדה שנים ולא נתקלו באנטישמיות מעולם ושמעתי על אנשים שנתקלו בשנאת יהודים בקנדה אך תמיד היה מדובר בערבים אך לא היה מדובר באלימות, וכמובן שהסיכוי למות מפיגוע או להפוך לנכה מפיגוע בישראל גבוה בהרבה מהסיכוי שזה יקרה בכל מקום אחר בעולם (אולי חוץ מצרפת, שם אלימות נגד יהודים היא דבר נפוץ). ממה ששמעתי מיהודים מאוסטרליה, שם בד"כ הערבים והיהודים חיים באותם שכונות ודווקא חיים בשלום. בארה"ב יש מעט מאוד אנטישמיות והיא נובעת מהKKK, כולם שמעו עליהם אבל כמעט אף אחד לא נתקל בהם (אולי כי יש רק מאות בודדות של אנשי KKK), וכמו כל דבר בארה"ב, תמיד אפשר למצוא את כל המצבים, יש שכונות בהן שונאים יהודים ויש כאלה שלא, צריך לדעת לבחור היכן לחיות. לא צריך להקצין כל דבר למימדים מפלצתיים.

eMiFrEaK

New member
ואיייי....

"צריך לדעת לבחור היכן לחיות"???? הבעיה היא... שזה שאתה לא נתקלת במקרי אנטישמיות זה לא אומר שאין כאלה.. לצערי הרב, וזה באמת ככה..... האנטישמיות בעולם היא גדולה.. מאוד אפילו... אם זה בקנדה, אוסטרליה, ארה"ב ואם זה בכל מקום באירופה שתגיע אליו.. לא סתם מזהירים אותנו לא לדבר בעברית ולא ללבוש סמלים שיעידו עלינו כי אנחנו יהודים... אתה לא אמור לחפש מקום לפי מעט האנטישמיות שבו, אתה צריך לחפש מקום שבו אתה תרגיש שייך...ואת זה אתה יכול למצוא רק כאן! (וכמובן שניתן להתווכח על כך, והרבה לא יסכימו איתי בעניין אבל ככה אני מאמינה...)

SupermanZW

Well-known member
שייכות

שייך אני ארגיש במקום בו אחוש בנוח בסביבתי, אסתדר עם המנטליות של האנשים, איכות חיי תהיה טובה, ואוכל להרגיש חלק מהמקום. שייכות היא מושג סובייקטיבי ויכולה להיות תלויה בגורמים שונים אצל אנשים שונים. אין שום הגדרה שיהודי שייך באופן אוטומאטי לישראל למרות שישראל מוגדרת כמדינת היהודים, וזאת משום שהשייכות היא מושג סובייקטיבי, מן הסתם רוב היהודים האמריקאים מרגישים שייכים לארה"ב.

eMiFrEaK

New member
צודק! ואם אתה באמת מרגיש ככה..

אז עדיף שלא תגור פה... לפחות לא בעתיד.... כי כנראה אתה לא מרגיש בנוח פה, והמנטליות והסביבה לא מתאימים לך, חבל... כי זה היחודיות של המקום הזה וכנראה שבמקום אחר תמצא את אותה הרגשת שייכות.... אחרי שתחווה את הרגשת השייכות הזאת ... הייתי מאוד רוצה שתספר אליה,שתבין על מה אני מדברת... כי עד שלא תחווה לא תראה את מה שאני מדברת עליו... ושיהיה לך המון הצלחה בעתיד, בכל מקום שבו תבחר לבנות אותו!! :)

Koshka 1

New member
אני כבר שייכת רק לפה!

אוהבת מאוד את המדינה שלנו!!!! רק הייתי מחליפה עיר מגורים!

v o d k a

New member
../images/Emo160.gifאם זה היה תלוי בי...

המצב היה נראה אחרת... לא היינו מגיעים לישראל אלא מייד נוסעים לגור באמריקה... אבל אם כבר ישראל אז לפחות בעיר נורמלית עם אפשרויות של מחייה נורמלית וסביבה טובה... כשגרים בחור כמו שאני גרה בו זה קצת קשה לאהוב את המקום ולרצות להישאר... אני מאמינה שצריך להשיג את כל מה שאפשר ואז- כשמגיעים למצב שאי אפשר יותר קדימה- להתלונן מחוסר ברירה... אבל ככה, כשיש המון אפשרויות, מה זה שווה להתבכיין? בשורה התחתונה- בארץ זוועה. וכולם יודעים את זה. אבל מה, יש כאן משהו שאין בשומקום אחר בעולם. את הבית שלנו.

למעלה