שאלה

noa0912

New member
הכוונה לדעתי הייתה שהניאנדרטלים

נכחדו פשוט משום שההומו ספיאנס התרבו מאוד מכיוון שהצליחו לנצל את הנישה האקולוגית המשותפת בצורה טובה יותר ולכן, פשוט בגלל התחרות על האמצעים בסביבה, נכחדו הנאנדרטלים. לא?
 

amni

New member
הניאנדרטלים הותאמו לסביבה קרה

ויתרון זה שלהם נעלם עם תום עידן הקרח לפני 40 אלף שנה (או שמא 30 אלף, לא זוכר מספר). יתכן שזו הסיבה להיעלמותם (יתכנו סיבות נוספות). סיבה נוספת אפשרית היא שהספיינס ספיינס בהיותו באפריקה החמה מוכת המחלות פיתת חסינות למחלות רבות וכאשר הוא בא במגע הוא הדביק את הניאנדרטלים במחלות שנגדן הוא לא היה מחוסן. למשל היום ידוע שהאפריקאים חסינים יותר לאיידס מאשר שאר הגזעים. יש גם חוקרים שחושבים שנינדרטליים שהיו "מיעוט" ניטמע בתוך הספיינס-ספיינס שזרם בהמוניו מאפריקה לכל העולם. יש טוענים על סמך נתונים גנטיים שהגזעים לא התמזגו אבל כל העניין לא מוכרע.
 

noa0912

New member
סליחה,

ראיתי רק עכשיו שכתבת אקראיות... אם מדובר בגורם האקראיות זה לא צריך היה להיות שברירה מלאכותית מהירה יותר?
 
אופס. צודקת. כל המשפט שם התהפך לי.

הנה המשפט ההוא שוב, מתוקן: ברירה מלאכותית מהירה בהרבה מברירה טבעית, היות וגורם האקראיות לא מתקיים בה, אלא היא מכוונת להשיג מטרות מסויימות.
 
שאלה טובה

לא בטוח שיש לה תשובה אחת. אבל הנה כמה הצעות: - פרוה דורשת המון תחזוקה. חיות מקדישות המון זמן ואנרגיה לניקוי הפרווה. אז אם אפשר לוותר עליה - יש בזה יתרון. למשל אם האדם היה צריך להקדיש יותר זמן להשגת אוכל ולא היה לא זמן להתעסק עם הפרוה. - כדי להיות יותר "סקסיים". הטענה אומרת שלהנאה ממין יש חשיבות רבה אצל בני אדם, ולכן הורידו את הפרוה כדי להיות רגישים יותר במגע בין גוף לגוף. אגב, קיימת טענה שגם הציצים התפתחו למטרת גירוי מיני. קופות הן שטוחות. - כשאבותינו ירדו מהעצים ועברו להיות אוכלי בשר שגרים במעונות קבע - מערות, אז הם הפכו להיות חשופים לפרעושים (הפרעושים מתעלקים על חיה שגרה במקום קבוע, כי חלק ממחזור החיים שלהם אינו על גוף החיה אלא באדמה). כדי לצמצם את ההפרעה של הפרעושים ויתרו על הפרוה. לא יודע אם התשובות האילו משכנעות/נכונות. דסמונד מוריס מתעסק עם הנושא בספר "הקוף העירום". הספר קצת ישן - 1967.
 

SilentMike

New member
וגם התחלנו לגנוב פרוות של אחרים...

ככה שפרווה אישית נהייתה קצת מיותרת.
 
למעלה