שאלה

שאלה ../images/Emo22.gif

סוגיה שמטרידה אותי כבר זמן רב , בעצם מאז שסיימתי את לימודי והתחלתי לטפל. האם אתם כמטפלים מרגישים מחוייבות לתת דוגמא אישית? האם אתם אוכלים נכון? חיים נכון? לא מעשנים לא שותים ולא משחקים סנוקר?
האם זה בכלל חיוני או שמה שטוב למטופל זה במסגרת טיפולית וכל אחד בחייו הפרטיים עושה כרצונו? אשמח לשמוע גם את דיעותיהם של המטופלים , האם אתם מרגישים צורך שהמטפל שלכם יתן את הדוגמא האישית ויחיה עפ"י הנחיותיו אליכם?

דוגמא אישית

היי יעל פעם אמר איש חכם כי: "ידע ללא תרגול יוצר רק חצי אמן". יש כאן משהו מאד עדין ורגיש אם את כמטפלת תימצאי חולה לעיתים קרובות ליד מטופלייך, בתת המודע שלהם זה מעורר את ההבנה שהינך לא מטפלת אלא בעצם רק מנסה למכור טיפול. אם את כמדריכה, המעניקה דרך חיים ולא הולכת בה, כנ"ל לדעתי, כמטפל, על המטפל לבעצע את עבודתו גרידא ולא לנסות להשריש דברים ממנו הלאה, מאחר ומעטים אכן מיישמים את מה שהם אומרים לאחרים מעבר לכך, כפי שכתבתי פעם, לכל אדם נתיב אישי ללכת בו, בעצם, כל עוד מגיע אדם לחפש תשובות אצל מטלפים כאלה ואחרים הוא עדיין אינו מוכן להחלים, אלא רק מתכנן את דרך החלמתו. להלחים פירושו, לבחור להיות בריא. בעוד האדם משוטט בין מטפלים מסוגים שונים הוא רק מעקל את הדברים, ועדיין רק שואל את עצמו שאלות, "האם הדרך הזו נכונה? ובכן, אני במחקרי שלי עמלה על דרך פעולת המוח של האדם, ואין לנו כל דרך או אמצעי להיות שותפים לתהליך זה. מכאן, כי אל תטרידי את עצמך בשאלות מסוג זה מאחר וכל אדם הרי בסופו של דבר יבחר את דרכו שלי אם קנה ממך דבר מה, הוא גם יקנה מאחרים, הוא בעצם יקנה כל דבר שמוחו מסוגל לעקל, ואז יעשה לו את הסלט ויטבל אותו לפי טעמו, חומר למחשבה מהיכן נוצר הבלבול הענק הזה בין כל השיטות, אם היה אחד שהצליח לקנות מספר דברים ממספר אנשים / מטפלים שונים ובחר לטפל, הרי הוא יעביר אינפורמציה מעורבת של מספר שיטות. אנחנו לא מטפלים אנחנו אך מוכרים חומר למחשבה למוחות שאיבדו את הקשר עם עצמם. בברכת אור ואהבה בת חן

m_katzmann

New member
רפואה אלטרנטיבית - דרך חיים

היי יעל, אני מאמינה שרפואה אלטרנטיבית היא דרך חיים. אם אנחנו מטפלים ורואים את הסיבות למחלות - נרצה גם לשמור על עצמנו. זהו תהליך שלוקח שנים. אני אישית עדיין תקועה עם הקטע התזונתי, כי קשה לי לוותר על כל כך הרבה דברים להם הייתי רגילה כל כך הרבה שנים, אבל אני יודעת שזו לא הדרך הנכונה, אבל בין ההחלטה לביצוע - יש את העשייה. זה נכון לגביהם. זה נכון גם לגבינו. מאיה

earth8

New member
דעתי בעיניין...

הצלחת הטיפול (ואני מתייחסת לטיפול הוליסטי/אלטרנטיבי בעיקר) תלויה מאד במה ששני הצדדים, המטופל והמטפל, מביאים איתם. כמטופלת אני מצפה מהמטפל שינהל אורח חיים בריא וזאת לא על מנת לשמש לי דוגמא או ליהיות לי מורה דרך (למרות שגם לכך יש חשיבות), אלא כדי ליהיות בשיא "כושרו האנרגטי". כולנו כאן הרי מכירים בחשיבות תזונה מאוזנת, המנעות מעישון וכו´ למצבנו הכללי, לכן נראה לי ברור מאילו שעצם הבחירה ליהיות מטפל כוללת בתוכה אחריות מינימלית לנהל אורח חיים בריא. כ"מטפלת בדרך", אני יודעת שזה לא קל לנטוש את מנהגינו "הרעים" אך זהו דבר הכרחי ואנו חבים זאת למטופלים. ליאור

earth8

New member
תוספת קטנה לשם הבהרה

חשיבות תזונה מאוזנת, המנעות מעישון וכו´ למצבנו הכללי= הרמה והאיכות האנרגטית שלנו, ומכאן- איכות הטיפול שאנו מסוגלים להעניק.

אני אוהבת את הסוגיות שלך... ../images/Emo13.gif

הן ממקדות אותי לחשוב על דברים שלפעמים נוח להשאיר לאחר-כך
מספר הדרכים המובילות לאלוהים הן לפחות כפליים ממספר האנשים ההולכים בהן... אין דרך שנכונה לכולם. לכל אדם יש כמה דרכים שנכונות לו/ה ורק הוא/היא יכולים לבחור איזו מהן לקחת כך או כך, כולם על הדרך לאותו הכיוון כשאת מדברת על "דוגמה אישית" האם זה דורש ממני, המטפלת להיות "מושלמת"? להיות "קדושה"? או שמא זה דורש ממני "רק" לעשות כל מה שאני יכולה כדי ליישם את מה שאני מלמדת? אם אני יודעת את שביל היציאה מהביצה (swamp) האם זה מחייב אותי לרצות לצאת ממנה? האם זה מחייב אותי ללכת בו? ואם החלטתי להישאר בביצה, האם החלטתי זו מקטינה ולו במעט את יכולתי להנחות אותך לצאת ממנה ולהגיע למקום אליו את שואפת? אכן, סוגיה מעניינת... ועוד תהייה: מהם הקריטריונים לקבוע אם אני נותנת דוגמא אישית? האם אני צריכה לקיים את הדברים חיצונית, למען ייראו או שיישום פנימי ברמות העמוקות - די בו? אני חווה את הדברים מאוד על בשרי. זהירות!! חשיפה אישית
אני אישה כבדת משקל. הנזקים הצטברו לאורך שנים ארוכות... מאז התחלתי לדעת על אורח חיים בריא ונכון, הצלחתי להחזיר לגוף יכולות שאיבד בילדותי: היכולת "לעשות חום", היכולת להקיא ספונטנית שיפרתי מאוד תיפקוד של מערכות כמו: מערכת העיכול, הכבד, מערכת הורמונלית הצלחתי להיפטר מבעיות כמו: כאבי פרקים מסיבות שונות (דלקת, שחיקה) הביטחון העצמי שלי עלה, איתו גם הדימוי העצמי וכו´ אין ספק שעשיתי עבודה עמוקה וגדולה מאותה ילדה שעברה התעללות מינית בגיל 5 מאותה ילדה ונערה עם הפרעות אכילה והתמכרות קשה לשוקולד ולסוכר מאותה נערה בדיכאון קשה שפשוט לא רצתה לחיות מאותה צעירה שיצאה לחיים בלי לדעת, בלי להבין מי נגד מי... ובכל זאת, עם כל הידע, עם כל הניסיון - על עצמי ועם אחרים אני, כאמור: כבדת משקל ולעתים נכנעת להתמכרות למזון מאוד לא בריא ולעתים נופלת לתהומות שהאור לא נראה בהם ואנשים רבים מסתכלים עלי ולא מבינים איך אני יכולה לעשות אותם בריאים אם אני כל כך לא או במילים בוטות יותר: איך אני יכולה לעזור להם אם אני כל כך שמנה... זה בא מאותו מקום שאנשים לא קיבלו את מה שהיה לי לומר בגיל 16, על הורות "נכונה" וקיבלו בהקשבה את אותם הדברים יום אחרי שבני נולד
זה בא מאותו מקום בו אנשים מתקשים לקבל ממני דברים על זוגיות נכונה בגלל שאני בוחרת לחיות את חיי בסולו
ומי שמכיר אותי יודע... שאני יודעת המון על דברים שמעולם לא חוויתי בחיים הפיזיים של העולם הזה שאני יכולה לצאת מהתהום הכי עמוקה כדי להוציא אדם אחר מהתהום שלו ש"יש לי את זה" גם אם לא רואים
אז... מה המשמעות של דוגמה אישית? שיהיה לי גוף של דוגמנית? שאוכל חסה ואורז מלא? או שמספיק אם אני מצליחה לשרוד דברים שבלי כל מה שאני יודעת, לעולם לא הייתי שורדת אותם למשל: הגעתי לחדר לידה ערוכה ומוכנה אבל.. עייפההההה ממש כל אישה אחרת במקומי הייתה מגיעה ללידה קיסרית או לפחות מכשירנית אז נכון שהייתי עייפה מכדי לעשות לעצמי לידה כייפית אבל... נעזרתי בכל מה שאני יודעת כדי לצבור כוח לאורך יום מלא בצירים קשים... נעזרתי בכל מה שאני יודעת כדי לעשות לידה רגילה - והצלחתי!!! אכן סוגייה מעניינת... הייתי שמחה לשמוע ממטופלים, מה דעתם עד כמה המטפל צריך להיות צדיק כדי לטפל / להדריך? נאוה

earth8

New member
הרהור

מסמיקה במבוכה כשקוראת את מילותיך, מצטמקת בפינה ונוזפת בעצמי על תשובתי הקודמת, הפשטנית, הכוללנית... ראשית כל בתשובתי התכוונתי לטיפול במגע שהוא התחום בו אני מתעסקת (שיאצו), הטיפול בנתורופתיה עד כמה שאני מבינה נערך תוך יעוץ והדרכה? לא, אני לא מחפשת דוגמנית אוכלת חסה, אפילו לא חובה שתהיה בלונדינית
, מכירה מספר אנשים, או נשים ליתר דיוק,גדולות מימדים שקשה לי לתאר אותן רזות ועדיין מכילות את העוצמה הזו שהן נושאות איתן, כאילו מה ששוכן שם ממש זקוק למקום הפיסי או אולי להגנה הזאת כדי להתקיים (לפחות בנתיים). בקיצור קטונתי, אך גם למדתי להכיר קצת אותך
ליאור

היי נאוה

דוגמא אישית- לא היו בדבריי כיוון להידמות למישהו אחר-אלא לחיות באמונה וביישום את מה שאנו מעבירים לאחרים. גוף של דוגמנית אינו יישום לתזונה בריאה. ישנן דוגמניות שלא אוכלות כלל ומצבן הבריאותי כושל בשל כך. אנסה להבהיר יותר, תארי לך אדם עם נטיה להרס עצמי מגיע למטל היפוכונדר? תארי לך אדם הסובל מבעיות נשימה-מגיע למטפל הלוקה בקצרת. אני פעם פנית לנטורופט, לקבל ממנו תמצית רסקיו. לתדהמתי ראיתי אותו נוטל גלולות אופטלגין. שאלתי אותו מדוע אינו משתמש בתמציות שהוא מוכר? הוא ענה לי זה לא עוזר!!! זו אחת מהדוגמאות הברורות ביותר. אין אנו מטפלים, באף אחד, ודוגמא אישית יכולה להיות אך לעצמך בלבד, מאחר ולכל אדם דוגמא אישית שלו עוד משחר ילדותו. הוריו שקיבעו בו והחתימו בו אמונות בסיסיות איך החיים צריכים להיות, איך צריכים להתנהג, איך מתמודדים וכו... אין לנו דרך להיות שותפים לתהליך החלמה של איש, מאחר ואני בעצמינו לא יודעים איך להיות בריאים תמיד. אכן סוגיה קשה זו ושאלות רבות על הפרק וזו רק דעתי שלי כשאני עומדת מול קבוצה ומעבירה סדנא אני לעולם לא אומרת כך צריך לעשות אלא כל אחד יבחר את הדרך שלו איך לעשות למשל לחיות מתוך שמחה- אחד יבחר לצאת לריצה כל יום אחר יבחר לספר בדיחות כל היום שלישי יבחר לשיר ולנגן, ואחרים יבחרו ללכת לים, או לעשות אהבה. אנחנו יכולים רק לנטוע רעיון את פיתוחו יעשה הקולט את הרעיון בלבד. מקווה כי הבהרתי יותר אור ואהבה בת חן נמהסטה... וישנן דוגמאות רבות.

בדבריי התייחסתי נקי לסוגיה שיעל

העלתה ולכן, אין בדבריי ביקורת כלשהי או כל אמירה מסוג אחר לדברים שנאמרו לפניי אני פשוט מתמודדת עם הסוגייה הזאת המון בהתייחסות אלי העלאת הסוגייה על ידי יעל, איפשרה לי להתייחס אליה ישירות ולא כתגובה לאנשים שמבססים את החלטותיהם על עניין זה ממש השאלות כוונו אל: יעל - איך יעל "מתרגמת" את השאלות, למה בדיוק היא התכוונה מטופלים - שהם אותם אנשים שסוגיה זו מתייחסת אליהם ואל הגורמים שמניעים אותם להחלטה כזאת או אחרת... הדברים שתבת, בת חן וגם אלו שכתבה ליאור הם לגיטימיים ואינם עומדים בסתירה... נאוה

י ע ל ! ! ! ../images/Emo35.gif

את בכוונה לא מגיבה לשאלות שלי? הצגת סוגיה סוגיה מעניינת במיוחד, עבורי ביקשתי שתרחיבי... התכוונת לזה... אלו לא היו שאלות של אמירה. אלו שאלות של שאלה... מחכה לשמוע ממך... נאוה

נאוה יקרה

לא עניתי כי לא הבנתי ששאלת שאלה
ולא הגבתי כי תשובתי פחות נחרצת משלכם . הייתי מפקדת בצבא , הדרכתי בקורס קצינות ומתוך כך חייתי את נושא הדוגמא האישית וכמובן גם פעלתי מתוך אמונה כי זאת הדרך.. מאז בגרתי, יצאתי לעולם, וגיליתי שלא תמיד ניתן לתת את הדוגמא האישית הנכספת.. זה לא אומר שאינני רוצה בכך או מאמינה בכוחה של הדוגמא האישית פשוט הבנתי שאני לא מסוגלת - הפסקתי לעשן , אני משתדלת לחיות נכון ,לחשוב נכון, לאכול נכון - ועם זאת אני לא רזה ולא בריאה ועם לאמר את האמת זה מפריע לי בעיקר שאני ממליצה למטופלי לרזות.. נכון לכל מטפל יש תיק אישי שהוא סוחב איתו , אבל אני מאמינה שכל מטפל צריך לקבל גם טיפולים שהרי אין אדם בריא, ואולי זו חלק מהדוגמא האישית שאני מהווה למטופלי , שגם אני כמוהם כל הזמן במקצה שיפורים לגופי.. אבל אני חושבת שהדוגמא האישית היא לא רק ביחסי מטפל מטופל שבקליניקה, סיפור קצר: אני מאכילה את בני (9 חד´) רק באוכל שאני מכינה לו וטרי , יום אחד ישבתי בקניון , קילפתי תפוחים וריקתי בפומפיה שהבאתי . ניגשה אלי אמא שראתה אותי ושאלה למה ומדוע.. ואחרי הסבר ושיחה קלה היא החליטה לאמץ את שיטת האכלה שלי.. ואם בדוגמא האישית שלי עזרתי לילד אחד להיות יותר בריא -אשרי.. ונאוה אני כבר לא זוכרת מה שאלת ומה רציתי לענות , פשוט כתבתי ברצף , אם לא עניתי לשאלותיך - סליחה אשמח אם תשאלי שוב. יעל

../images/Emo13.gif שאלת מרובה - לא שאלת...

כל הקטע הראשון שכתבתי הוא שאלה אחת גדולה אליך אישית כמי שהעלתה את הסוגיה לדיון... אני חושבת שזו סוגיה מאוד רגישה וחשובה לגבי דרך החיים, אני נשמעת יותר נחרצת ממה שאני באמת
אני חיה את מה שאני מלמדת, מבחינות רבות אבל... אני לא מועמדת לקדושה, אז אני לא מצליחה להתמודד עם ה כ ל על הזמן. כאנשים ששומעים לראשונה שאני מלמדת תנועה, הם מרימים גבה... אני לא בדיוק עם גוף אתלטי (וכפי ששמענו יש מי שזה מאוד חשוב להם) אבל... ברגע שאני מתחילה ללמד, הגבות מורמות מסיבות אחרות: הגמישות, ההבנה של הגוף וכדומה. אני מאמינה שאנחנו , כמרפאים צריכים לדעת (ואפשר בהחלט ללמוד את זה) לראות ולשמוע את הדברים מנקודות מבט שונות משלנו. יכולת של מטפל "להיכנס לנעליים" של מטופל או של כל אחד מהדמויות בחייו יכולה לאפשר למטפל לאתר את התשובות שנכונות למטופל הקשבה פנימית לתת מודע הקשבה לתת מודע שמדבר בין המילים שהמטופל אומר יאפשרו למטפל לשמוע את המטופל נכון יותר ולשקף למטופל את התשובות שתת המודע שלו כבר בחר בהן... שאלת במקום אחר לגבי הפער בין התייחסות המטופל לרופא קונבנציונלי לעומת מרפא אלטרנטיבי. זה לא רק בעניין הדוגמא האישית. זה בהמון דברים: אנשים הולכים לניתוח עם סיכויים של 50% וחותמים על טופס שמכסה את הרופא גם על מספרים ששכח בפנים, מצד אחד, ורוצים ממרפא אלטרנטיבי תעודות ביטוח והתחייבויות על זמן... וגם, כמו שאמרת, אין להם בעיה לקבל כל עצה מרופא מעשן ומוזנח - מצד אחד, ולצפות ממרפא אלטרנטיבי שיהיה מועמד לקדושה, מצד שני... בכל מקרה, תודה על תשובתך נאוה

mishmush

New member
דעתי../images/Emo42.gif

לדעתי חשוב לנו כמטפלים להוות דוגמה אישית, אני אישית לא מעשנת, משתדלת מאוד לאכול נכון, מקפידה כשמתאפשר לעשות פעילות גופנית. כמובן שכולנו בני-אדם וקורה גם שבא לי לאכול שטויות, או מידי פעם לשתות אלכוהול במסיבות. לדעתי זה הכול במסגרת הבריאות, אני בגישה שאסור להקצין לאף כיוון,הכול עניין של איזון, אסור לאסור על בן-אדם לחלוטין את "תענוגות החיים"- כי אז לטווח ארוך החסך יכול לגרום לו נזק אחר, או שהוא בסופו של דבר יישבר... אני מרגישה שמאז ששיניתי את אורח החיים ואני חיה "נכון"- אני מרגישה הרבה יותר טוב, וכשאני מדברת עם מטופל ומייעצת לו אני עושה זאת מכל הלב מתוך רצון אמיתי שגם הוא ירגיש יותר טוב. אם לא הייתי מיישמת על עצמי היה קשה לי לבקש זאת ממנו. כשהייתי קטנה אני זוכרת שהשתתפתי בקבוצה לשמירה על המשקל, הדיאטנית תמיד טענה שהיא לעולם לא נוגעת במתוקים או במטוגנים. לילה אחד עבדתי בתור מלצרית, אותה דיאטנית ישבה בשולחן ששירתתי, וכאשר סובבתי את הראש כל רגע חטפה טוגנים מן הקערה במבוכה רבה. אני כיום בתור דיאטנית אף פעם לא אומרת למטופלים שלי דבר כזה, אני מנסה להכניס להם לראש- מה טוב להם, מה מזיק להם, הם יעשו את הבחירה, והכול במידה- זה מה שחשוב, ומספרת להם שגם לי קורות מעידות. היום אני רזה. יש המעדיפים דווקא דיאטנית שמנה (כי היא כביכול יכולה להבין אותם, הם לא מרגישים מאוימים) לעיתים אני חוטפת מן מבט כזה או משפט, כמו: מה את יכולה כבר להבין,את רזה, לך אין צרות כאלו, את לא צריכה לשמור. ואז חשוב לי להבהיר שלא נולדתי ככה, אני עובדת קשה כל יום על מנת לשמור. ובנוסף- לאכול טוב זה לא רק כדי להרזות, זה גם כדי להרגיש בריא וטוב... אני מאמינה שהתפקיד שלנו הוא מעין שליחות, ואם אנחנו לא מאמינים בדרך שלנו מספיק על מנת ליישם אותה על עצמינו, איך נוכל להעביר אותה הלאה ?

mishmush

New member
הבהרה קטנה

לא קראתי את תגובתה של נאוה לפני שכתבתי את שלי. אני מתנצלת אם עושה רושם כי ערכתי פה מעין השוואה, זו ממש לא היתה הכוונה. כמו שהזכרתי קודם- אני מכירה הרבה דיאטניות גדולות וטובות, ואני אישית הייתי נוהגת להתייעץ איתן ולהקשיב לדעתן המקצועית. מה שקשה לי קצת לקבל זה מטפלים שלא מנסים כלל לעשות שינוי בחייהם האישיים- מעשנים, אוכלים זבל וממליצים למטופליהם לנהוג אחרת.

למה חשת צורך להתנצל?

ולמה קיבלת את את הרושם שערכת השוואה? לא פעם אמרתי לאנשים: "מה קרה ששמנת ככה?" וקיבלתי תגובה: "מי שמדברת..." עניתי: " זה שאני שמנה לא נותן לאף אחד, שום לגיטימציה להיות גם" לא כל מי שלא משנה - לא מנסה ובכל זאת... הבעת את דעתך, כפי שאת חיה אותה למדת מאותה דיאטנית לא להתחייב על דברים שמגבילים אותך ונשמע שאת מייסמת את זה - על הכייפק אבל... כתבת: "...התפקיד שלנו הוא מעין שליחות, ואם אנחנו לא מאמינים בדרך שלנו מספיק על מנת ליישם אותה על עצמינו, איך נוכל להעביר אותה הלאה?" כתבת: "...גם לי קורות מעידות." כתבת: "מה שקשה לי קצת לקבל זה מטפלים שלא מנסים כלל לעשות שינוי בחייהם האישיים- מעשנים, אוכלים זבל וממליצים למטופליהם לנהוג אחרת." מה זה נקרא ליישם? כיצד זה נמדד ועל ידי מי? כיצד יכול המטופל להעריך ב א מ ת עד כמה המטפל מיישם? ומה אם המטפל מיישם 10 דברים ואחד לא... ומה אם נסיבות חייו של המטפל קשות פי 10 משל המטופל? אני לא יודעת למה חשת צורך להתנצל אבל... אם כבר התנצלת, אשמח לשמוע ממך פירוט על איפה עובר הגבול בו מותר למטפל להיות אדם פרטי עם חולשות ומכאובים וקשיים אנושיים... מה צריך לקרות בחייך כדי שתוכלי להפסיק להיאבק על "להיות בסדר"? כיצד את מבטיחה לעצמך שנסיבות החיים לא "יסיתו אותך ממסלולך" ואיזה מחיר את מוכנה לשלם על מזבח המאמץ לתת דוגמא אישית? נאוה
נאוה

איך אני כמטופלת יכולה לדעת אם את

מקפידה על הכללים??? הרי יכול להיות שאת בולסת צ´יפסים מטוגנים אבל דוקרת לך באוזן
אני לא חושבת שאני יכולה לאפיין את אורח החיים של המטפל שלי. הוא נראה לי איש שחי לפי הספר, אבל אין לי יכולת אמיתית לבדוק את זה...

תתפלאי...

כמה אני בזכוכית מגדלת.. בואי נגיד שאת מגיע לקליניקה / קופ"ח ואת רואה אותו בחוץ מעשן או אלילו את הקופסא מונחת על השולחן לידו . ויש עוד 1000 דוגמאות שאת יכולה לבדוק / לגלות, השאלה , עינת , האם זה בכלל מעניין אותך מה הוא עושה בחייו הפרטיים והאם זה משפיע על הערכתך אותו כמטפל..

לא. זה לא משפיע.

גם אני יכולה לעדכן בע"פ את כל כללי התזונה ואני יודעת. לימודים של כמעט 3 שנים מאפשרים לי לעשות את זה (אני צריכה את השנה הרביעית כדי לקבל תעודה) אבל העובדה היא שאני לא פועלת לפיהם, זה לא אומר שאין לי את ההבנה והידע. וסיגריות.. כל רופא שני כמעט מעשן ואחת ההמלצות הראשונות שלהם היא לא לעשן. הרבה מאוד רופאים מגדלים כרס או שמנים באופן יוצא דופן ואחת ההמלצות הראשונות שלהם למטופל היא לרזות ולעשות כושר.. נכון שאורח חיים בריא מעיד על האדם, אבל הוא לא בהכרח מעיד על הידע, אחרי הכל כל אחד בוחר מה ליישם, ממש כמו שאני בוחרת ליישם את כללי התזונה רק כשממש בא לי (ובדרך כלל לא בא לי
).

ועוד דבר,

בנושא אחד אני כן מסכימה שיש קשר והוא במכון הכושר. אף פעם לא חשבתי לפנות למדריך שנראה מדובלל ולא חטוב כי אם הוא לא הצליח עם הידע שלו לשפר את המראה שלו, למה שהידע שלו יספיק כדי לשפר את המראה שלי... אני כן אפנה למי שהגוף שלו יוכיח שהוא מבין עניין.

למעלה