שאלה

הי יעל

לתת דוגמה אישית? כאשר אני חיה את חיי אני חיה עבור עצמי. להיות צמחונית החלטתי מסיבותי ולא מתוך כוונה להיות דוגמה. כשהחלטתי לאכול גם קצת ג´אנק פוד עשיתי זאת במודע (כדי לא להיות סטרילית עד כדי כך שלא יתאפשר לי לחיות בסביבה המוחצנת בהרמוניה). כשהפזסקתי לעשן בשנת 1987 (אחרי 20 שנות עישון, מתוכם 10 שנים של 80 סיגריות ליום, בממוצע) היה זה עבורי. כשהפסקתי ללבוש ולחיות בדקורציה של צבעי וגווני שחור ואפור עשיתי זאת כדי שחיי יהיו טובים יותר ולא כדי להיות דוגמה. כאשר טיפלתי במחלת הסרטן שהיתה לי עשיתי זאת בהתמדה עבור עצמי וכך גם בשאר הדברים, מחלה זו גרמה לי להחליט ולהקדיש עצמי להגשמת היעוד ולא סיבה רוחנית - העדפתי להיות סטודנטית נצחית על פני מחוייבות אישית כלפי מי שהגורל מובילו אלי. כיום אני לא משקיעה כל כך הרבה בטיפול אישי בגלל שאינני מרגישה לחץ. אם מישהוא חושב שאני חיה נכון ומעוניין להפוך אותי לכלי שיתן לו/לה דוגמה טובה לשפר את חייו/חייה הרי זו החלטה אישית של האדם, בדרך לטיפול עצמי, אהבה עצמית, קבלה עצמית וכו´ - לי אין כל חלק בזה אלא בשיא הפשטות, אני חיה את חיי לפי מיטב הבנתי וכדי להגשים... שבת שלום אסתיה.

למעלה