שאלה

nights

New member
שאלה../images/Emo29.gif

אם משהו (שמסוגל לכך כמובן) מציע לכם את האפשרות לקבל כמה כסף שאתם רוצים. כמה תבקשו?

הדבר שאני הכי רוצה שיקרה

זה שכשאני אהיה גדולה ועם תשלומים וכל אלה- יהיה לי מספיק כסף כדי שאני אוכל לעבוד בעבודה שאני אוהבת בלי לחשוב על הכסף! אני בדעה שאם לא היה כסף בעולם הזה אז הוא היה נראה הרבה, אבל הרבה יותר טוב!

דפנה10

New member
מסכימה

תמיד חשבתי ,למה צריך כסף בעולם? אבל חשבתי שאם אף אחד לא חשב והציע את זה,אז הרעיון לא הגיוני (
אבל
,אל תתנו לי תגובות בסיגנון "זו רק אשליה של החברה" אני יודעת שמדובר באשליה,אתם לא צריכים לכתוב לי על זה)

Master Boo

New member
למה צריך כסף?...

את חושבת שאנשים היו מנקים את הרחובות, אם לא היה יוצא להם מזה משהו? את חושבת שאנשים היו משרתים אותך (משרות ציבוריות וכדומה) אם הם לא היו מרויחים מזה משהו? הכסף מאד חיוני לחברה שלנו- הוא מעין "תמריץ" לגרום לחברה לתפקד כמו שצריך.

ברור שחשבתי על זה!

זה חלק ממה שהזכרתי- אם לא היה לך את המושג כסף מלכתחילה אז אנשים היו עושים את הדברים האלו בכ"כ טיבעיות, העזרה וחוסר האנוכיות היו דברים בסיסיים ביותר! הרי בן אדם לא יכול להתבטל כל היום? העבודה שהאדם עושה הו לא רק הכסף שהוא משיג, אחרת לא היה אכפת לו לנקות רחובות! אלא הכבוד שאתה משיג עם המקצוע (שוב כסף אבל לא בהכרח) המעמד שאתה מסוגל להגיע אליו וכו´.

אתה צודק מעט

אני לא דוגמא! אני טיפוס עם קוצים! בקושי מסוגלת לגמור את את החופש הגדול בלי לטפס על הקירות (אני זקוקה לאתגרים נורמלים) אבל אחרי חצי שנה, שנה שנתיים הטלוויזיה כבר משעממת, המחשב לא כה מעניין, החברים כבר לא אטרקציה (אל תשכח שכלום לא משתנה, הכל נשאר אותו דבר כי אתה לא היחיד שמתבטל), אז יאללה, משעמם! את הארץ חרשת (איזה ארץ? עולם!) והיא מכירה אותך מכל הצדדים! רפטינג זה כבר בכלל, אבל בכלל לא אטרקציה בשבילך אחרי עשרה פעמים... מי אמר שהתבטלות היא דבר חיובי?
הרי בת´כלס היא מבוססת על המעשים של אחרים ואם אף אחד לא עושה אז

Master Boo

New member
לא לא לא...

"אם לא היה לך את המושג כסף מלכתחילה אז אנשים היו עושים את הדברים האלו בכ"כ טיבעיות"- אני מניח שהגיע הכסף בגלל שאנשים לא עשו את זה כל כך בטבעיות...

לא, אבל באותו עיקרון- קיום מסוים

כרגע אנשים עובדים כדי לפרנס! יש אנשים שלא אוהבים את העבודה שלהם ואם הם לא היו צריכים לפרנס אז הם היו לוקחים את הרגליים שלהם והולכים.

Master Boo

New member
ויש עבודות שאף אחד לא אוהב

כמו למשל לרוקן את הזבל. אני לא מאמין שהיו אנשים שעושים את זה כי זה כיף להם, וזה מספק אותם...

דפנה10

New member
ומה אם...

תמורת העבודה הם היו מקבלים שירותים שונים.כגון:אוכל,ביגוד וכו´...

רעיון טוב!

שלמעשה קיים בצורה מסוימת... בכל אופן- אם היה כך אז טבע האדם היה טוב ומקבל דברים כאלה בהבנה ואהבה! האדם היה מבין שהעולם לא יכול סתם להתקיים מעצמו והיה נוקט צעדים לכך! כמו שאמרתי- הכסף מקלקל הכל! תראו איך הוא עיוות לנו את המחשבה כך שלא נוכל להסתדר בלעדיו! מי היה מאמין שנהיה תלויים בכסף? איזו תלות מכוערת!

דפנה10

New member
אני אשאל קודם מה המלכוד

למה שמישהו יציע לי סכום בילתי מוגבל של כסף?

ƒire

New member
כל עוד שלא מעורב בזה זנות ורצח

אני אקח את הכסף
.

דנה^^

New member
מוסיפה לשאלה

קיבלתם את הסכום שביקשתם. מה תעשו איתו?

Master Boo

New member
אוי, באמת...

זה סתם שטויות! כל אחד מאיתנו שיקבל סכום כסף גדול היה מתפרע איתו וקונה כל מה שהוא אי פעם רצה! אל תהיי כל כך צדקנית (לא יודע אם זו המילה שאני מתכוון אלייה) ותגידי שהיית שומרת על תנאי מחייה בסיסיים והיית ממשיכה לעבוד- כי זה סתם שטויות...

הבט קצת למעלה

ההודעה השלישית... קצת נקודת מבט... ואמרתי שתנאי מחיה בסיסיים ויותר! לא רק בסיסיים! אבל תשכח מבית גדול כי זה בכלל לא אטראקציה בשבילי לצעוק למי שחיי איתי בבית ולתהות אם הוא שמע אותי!

למעלה