שאלה

Nightwish-boy

New member
שאלה../images/Emo35.gif ../images/Emo19.gif

ידוע לי, שישנם צמחונים שלמרות צמחוניותם אוכלים דגים. אני בהחלט מבין אותם. דגים לא עוברים התעללות לפני מותם. הם מוצאים מהמים בדיוק באותה צורה ששחף לדוגמה היה מוציא אותם, רק ששחף אוכל אותם עוד לפני שהם מתים. אין שם טביעת מספרים בברזל לוהט, אין שם רצח המוני, התעללות, וגידול לשם מוות. גם אין בעיות בריאותיות, כמו שלדוגמה בשר אדום בכמויות גדולות עלול ליצור. אם כך, צמחונים יקרים (השאלה כמובן לא מופנית לטבעונים), מה הסיבה שאתם, באופן אישי, לא אוכלים דגים? אשמח לקבל תשובה. שלכם
דור

Weird Eyal 21

New member
טוב אז ככה

דג זה חי לאכול דג זה להרוג משהו שהיו בו חיים חוץ מזה אם תלך פעם לשוק ותראה דוכניי דגים שהדגים שם בארגזים מפרפרים כי אין להם חמצן ....זאת לא התעללות לדעתך?...

Nightwish-boy

New member
תשובה יפה, אבל...

אנחנו הרי בדרך כלל לא קונים דגים בשוק. הדגים שאנחנו קונים לא נמצאים במצב כזה, אלא מתים באופן הרבה יותר מיידי (נתתי מקודם את הדוגמה של השחף,ככה שגם המוות יחסית טבעי). ולפי התיאוריה שלך, גם לאסוף צדפים (מה שאני עושה שנים) זה לא בסדר, כי אני לוקח דברים שפעם היו בהם חיים (לאמא שלי יש אפילו סוס ים מאוד יפה שנמצא מת בחוף כלשהו). לא ככה? שלך
דור

rasta27

New member
היית פעם בנמל יפו?

המון אנשים באים לנמל יפו בשבת לקנות דגים, שרימפסים, קלמארי ועוד כל מיני מאכלי ים. ולמה? כי זה טרי. עכשיו הוציאו מהים. כמובן שרובם עדיין חיים. ותתפלא כמה אנשים קונים דגים בשוק. יש המון בסטות בשוק הכרמל של דגים ואנשים בוחרים את הכי יפים. אישית גם כשאכלתי בשר לא אכלתי דגים כי אני לא אוהב דגים. יש לי בעיה לאכול בפסח משהו שמסתכל עלי כאילו אני הוצאתי אותו מהמים ועוד שמתי לא גזר בפה שישתוק. לא נעים.

Coma White1

New member
הם לא צמחונים..

הדגים בהחלט סובלים. בריכות הדגים צפופות ואין בהם מקום לזוז, ושיטות ההרג אכזריות ומתבצעות בעזרת חניקה - אחת מדרכי ההרג האכזריות והכאובות ביותר, לדעתי. וחוץ מזה, אני לא אוכלת דגים כי אני לא יכולה לאכול משהו שהיה חי ויכל להרגיש. זה מגעיל ונוראי.

Weird Eyal 21

New member
דגים זה הכי גרוע

תחשוב על זה ככה..... המבורגר זה סתם משהו עגול כשדג בעצם שוכב לך בצלחת בצורתו הטיבעית... ועוד מסתכל עלייך ותאמין לי שאם תופסים אותך עם קרס בפה או בגרון זה מאוד התעללות

Nightwish-boy

New member
אז הכל בעצם עניין של מראה עיניים

מבחינתך, מה שאתה לא רואה לא קיים במקרה הזה? אני לא בגישה הזאת, ואני חייב לומר שאני די מאוכזב מהגישה הזאת (למרות שכחובב סלמונים מושבע גם הדג לא מסתכל עלי). ורגע, לתפוס עם מקור זאת לא התעללות? שלך
דור

Weird Eyal 21

New member
אתה טועה

לשחף אין משהו אחר לאכול לנו יש את הבחירה ולא זה לא מראה עינים יש את העניין הזה אבל זה פשוט מאוד שאני לא יאכל משהו שהיה חיי

Nightwish-boy

New member
טוב, עכשיו זה כבר לא קשור לדגים...

זה פשוט הטיעונים בעד ונגד צמחונות. מכיוון שאני פחות או יותר בצד שלך בעניין הזה (למרות הסתייגויות קלות) אז אין לנו מה להתווכח על זה. שלך
דור

guypele

New member
חשוב מאוד לזכור...

שחלק גדול נהדגים נמשים מן הים ברשתות ענק, כך שלא רק שהם מתים בחנק וגוססים ביסורים זמן ארוך, יצורי ים נוספים נמשים יחד איתם ומתים לחינם, כך למשל רשתות גדולות במיוחד שנועדו לתפוס דגי טונה הורגות דולפינים.

Nightwish-boy

New member
טוב,תודה על התשובה.

אני מקבל את התשובה שלך, אם כי אני לא התכוונתי לגידול בבריכות הדגים, אלא לדיג כפשוטו. ולמרות שחניקה זאת היא דרך הריגה יחסית טבעית (שוב הדוגמה עם השחף), תשובה טובה. שלך
דור

Coma White1

New member
גם בדיג...

המוות הוא איטי ומסייר, וגם הוא מתבצע בעזרת חניקה...

ashmash

New member
כדאי שתקרא את הכתבה באנונימוס

בכתבה על דגים בגליון 11 של אנונימוס מסבירים יפה על סבלותיהם של דגים שלא לדבר על למעלה מחצי מהדגים שמתים לחינם משום שזורקים אותם מסיבות כלכליות. בכלל, רובם סובלים שעות עד שהם מתים... זה די התעללות...

smochkin

New member
ובכלל

הבשר של הדג זה הבשר שלו בדיוק כמו שלכל חיה אחרת יש בשר. זה לא שונה מלאכול חיות אחרות.

דורון ק

New member
דג זה יצור חי לכל דבר

וגם זה לא ממש נכון שהם בריאים-הם רק פחות מזיקים מבשרים אחרים-במיוחד אומרים זאת מאחר שדגי ים צפוניים מכילים חומצת שומן חיונית מסוג אומגה 3(שהם מקבלים מהאצות) אך בעלי בסיס מולקולרי נחות לעומת מקורות צמחיים לחומצות שומן אלו-אך הם עדיין מכילים רעלים,חלבון מהחי,שומן רווי,כולסטרול וכו´. כמו כן מחקר פורסם החודש הקושר צריכת דגים לאסטמה-צריך לסייג בזאת שעדיין לא ברורה הסיבה המדויקת לכך. מצרף לינק למחקר שפורסם החודש הקושר אכילת בשר מתועש לסכרת-עוד חומר למחשבה. המחקרים רשומים בשפה מקצועית יותר למעונינים גם ב-PUBMED.

TimBuck2

New member
דגים רבותי, דגים!

הייתי אוכלת דגים עד לפני שנתיים בערך, אבל הרגשתי... איך לומר- רמאית? חוץ מזה, נורא קשה לי לאכול משהו עם פרצוף... לדעתי זה גם מנהג מגונה במסעדות לתת לסועדים למיניהם לבחור את האוכל שלהם מהאקווריום, פריבילגיה אנושית נלעגת... אין לזה אידאולוגיה מיוחדת, הכל נובע מהאידאולוגיה הבסיסית שלאכול חיות זה איכס (לגזור לשמור ולהפוך לסטיקר, בקרוב בקיוסקים ובחנויות הקרובות לביתכם...) הערת שוליים: אני מכורה לשלוש נקודות, הן הופיעו 4 פעמים, רק בהודעה הזו! אבוי... (עכשיו 5)

אני לא מסוגל לעשות את ההפרדה

הזאת. היא מלאכותית לגמרי בשבילי. מראה הדגים החיים המפרפרים בסופרמרקט הוא אחד מהמראות הכי מזוויעים שעיני ראו בימי חיי. עבור צמחונים רבים אין הבדל בין לאכול בשר אדם לבין לאכול את בשרה של חיה אחרת, בין אם היא מכונה "דג" ובין אם היא מכונה בכל שם אחר (אל תשכח שהכינויים והסיווגים הינם בסך הכל קשקושים של אותה חיה המכנה עצמה בשם "אדם"). אז תדמיין לך קבוצה של בני אדם שוחה "להנאתה" בתוך כלוב מים בסופרמקט, עיניהם מפוחדות, תוהות מה יעלה בגורלם... בעצם, הם יודעים טוב מאוד מה יעלה בגורלם... הם רואים מה קרה לחבריהם לגורל הנורא... וכעבור רגע פתאום מישהו שולח זרוע ענקית ומנוכרת ושולף ילד קטן שצווח ומפרפר מתוך המים... וטראח, הורג אותו במכה. אם חשת שתיאורי אכזרי, אתה בטח יכול להבין מה אני מרגיש כשאני רואה את זה, או מה הביא אותי לסלוד מאכילת בשר (וקשה לי מאוד לעשות את ההפרדה בין בשר אדם לבין בשר של חיה אחרת). שלך בידידות בן

Nightwish-boy

New member
מה שאתה שוכח לציין

שבעצם רבות מהקבוצות בטבע חיות כך. בפחד ובריחה מתמידות. קוראים לזה שרשרת המזון. אבל האדם ב"תבונתו" הורס באופן מוחלט את שרשרת המזון, ותעיד העובדה שישנם מינים בסכנת הכחדה, מה שלא קורה באופן טבעי. האדם הוא גם החיה היחידה שיש לה הרבה ברירות חוץ מבשר (כולל אוכלי הכל, שזקוקים גם לבשר, בניגוד לאדם). ככה שהטעיון המתאים פה שונה לחלוטין. ואגב, גם אני מתחיל להירתע מאכילת בשר (אני עומד לכתוב מאמר קטן עכשיו על הסדר שעברתי, שם אני אפרט). שלך
דור

../images/Emo6.gif

אני לא שופט את הטבע... או את בעלי-החיים הדומים לי... מי אני בכלל? אני רק מביע את רגשותיי. אני לא נעלה על בעלי-חיים אחרים כמוני שאוכלים בעלי-חיים אחרים. זה פשוט לא מתאים לי באופן אישי. שלך
בן

למעלה