שאלה

D221

New member
שאלה

נתקלתי כבר פעמיים בלקוח שביקש שוט של אבסנט "עם כל ההופעה" כששאלתי על מה הוא מדבר? ואם הכוונה שלו זה שאני אדליק לו את השוט, הוא ענה שיש מן קטע כזה ששמים סוכר מלמעלה ומדליקים. זה בטח שורף את הסוכר בסגנון קרם ברולה אבל למה שמישהו ירצה כזה מעל האבסנט שלו? נתקלתם בבקשה כזו? הוא טעם ש"בברים שמבינים עניין עושים ככה כשמגישים שוט של אבסנט" אישית עוד לא ראיתי פעם אחת אבסנט יוצא ככה ולא שמישהו ביקש חוץ מאותו לקוח שביקש פעמיים, הוא שכח שכבר ביקש וביקש אחרי יומיים שוב....
 

snowbol

New member
לא מכיר את זה

אבל מכיר שמבקשים סמבוקה ועליו פולי קפה ואז מדליקים....
 
כן מכיר ../images/Emo13.gif

הוא בטח ראה את הסרט אלפי עם ג'וד לאו.. בסרט סוזן סרנדון לוקחת אבסינט ומעל הכוס אם אני לא טועה שמה מן כפית מחוררת כזו ומדליקה את הכוס ומעל שמה את הסוכר הסוכר הופך נוזלי ואז טובלים את הכפית בתוך האבסינט כדי לרכך מעט את הטעם המאוד חזק שלו. אישית בארץ לא נתקלתי בכך או במישהו שביקש את זה אך למיטב ידיעתי נהוג לשתות ככה את האבסינט למרות שרוב האנשים שראיתי בארץ שותים אותו בשוט קפוא. בטח שהוא שכח האבסינט מחק לו כמה תאי מוח
 

D221

New member
כן כן זה זה ../images/Emo13.gif

וואי זה בדיוק מה שהוא ניסה לתאר, רק שהוא לא ידע להסביר בדיוק כמוך... איך עושים את זה ? אתה יכול להסביר שוב בבקשה? הכל עובד קצת איטי אצלי אחרי המשמרת של אתמול שעוד לא התאוששתי ממנה, וכבר עוד שניה מתחילה משמרת של היום.
 
ננסה

לא זוכר איזו כוס הם השתמשו וזה זכור לי רק מצפיה אבל בכל מקרה תנסה לא נראה לי שגם אם תפשל זה לא יצא גרוע כי כך או כך הסוכר יגיע לכוס או לשוט. מעל הכוס או השוט נראה ששוט יהיה קל יותר לניסוי תדליק את המשקה ומעל תשים את הכפית עם הסוכר עד שתראה שהוא נמס וברגע שנמס פשוט תטבול אותו ישירות במשקה בזהירות. נזכרתי שמעל לכוס היא שמה איזה משהו שהחזיק עליו את הקוביות סוכר ואז הדליקה את המשקה ולאט לאט הסוכר נמס לתוך האבסינט ובשלב מסוים נדמה לי שהיא טבלה את זה. תבדוק אילו משתי הדרכים נוחה יותר זה נראה פשוט למדי... פושט תנסה
 

Y u v a l S

New member
פשוט מאוד:

מדליקים את האבסנט (עדיף לא קפוא, שידלק בקלות), שמים כפית סוכר מעל, עד שהסוכר ניתך, ואז מכניסים את הכפית לשאט ומוציאים אותה. שמעתי על זה לאחרונה, ולדעתי זה די גרוע, כי אז האבסנט חם, ויותר קשה לשתות אותו, למרות הסוכר.
 

קנטרו

New member
אני מכיר את זה שלא מדליקים את השאט ...

פשוט מרטיבים את הכפית סוכר באבסנט ומדליקים .....הסוכר ניתך ונישפך לשוט ....מכבים את האבסנט דיי מהר בשביל שהוא לא יתחמם יותר מידיי ....נראה לא רע דרך אגב ......איכס אבסנט .....
 

lb22

New member
למה איכס

אחלה משקה לאוהבי "מנטה" :) .... וכן המחזה הוא מאוד יפה.... אחח..היו ימים..
 

lb22

New member
לא בעיה לעשות את זה

עשיתי את זה 5 פעמים רצוף ... :) לוקחים כפית סוכר , בזהירות תטבול אותה באבסנט , תקח מצת תדליק את הכפית , הסוכר ימס לשפוך אותו לשאט ואז להדליק את השאט ..לחכות כמה שניות , לכבות את האש ולשתות...וזה לפנים... החום של השאט והקור של האבסנט אחח איזה טעם זה ... אפילו עכשיו זה מעביר בי צמרמורת....
 

ספיידי1

New member
זאת השיטה

לוקחים כפית וממלאים בסוכר, טובלים אותה באבסיינט כדי שהסוכר ידלק(בגלל אחוזי האלכוהול הגבוהים באבסיינט), מדליקים את הסוקר שהופך לקרמל, שופכים אותו לאט לאט לתוך האבסיינט, וכשמסיימים פשוט שותים בשוט... זה עוזר להעלים קליל את הטעם המגעיל של האבסיינט ועושה אותו אפשרי לשתיה
 

D221

New member
תודה לכל ה7 שהסבירו ../images/Emo6.gif

סבבה, פעם הבאה נעשה לו ככה איך שהוא ביקש. עכשיו מה שהוא הסביר לי(בקירטועים) נשמע הגיוני. ננסה השבוע. אגב, יצא למישהו לטעום את האבסנט האדום? אחוז גבוהה יותר מהירוק. אולי נעשה את הטקס איתו כי אותו אנחנו לא מחזיקים במקרר, יש רק אחד והוא על הדיספליי
יאללה לישון אחרי משמרת סבבה
 
לי לא יצא ../images/Emo67.gif

שתיתי פעם אחת אבסינט 70% היה זוועה למדי לדעתי ה-60 עוד נסבל בהנחה ואתה לא חוטף הנגאובר
 

lb22

New member
יש אדום?!

נו סוף סוף משהו חדש לנסות.... והאבסנט 70 הוא אחלה ושום האנגאובר לא היה אחרי ה 5 האלו ששתיתי ... :) מה ההבדל בין הירוק לאדום?
 

lb22

New member
יאללה בכיף....

90 רק שמעתי עליו בסיפורים ... ועל האדום 80 רק עכשיו הגיע לאוזניי .. מעניין.. צריך לבדוק את העניין הזה... רק שלהשיג 90 יהיה קצת בעיה לא? :)
 
בפעם האחרונה

ששתיתי שני דאבל שוט של אבסינט איבדתי את ההשתקפות במראה ולקח לי בערך שעתיים למצוא את היציאה של המקום
, וזאת למרות הקיבולת הנכבדה שהיתה לי בעבר.
 

lb22

New member
וואלה...

שמע אני יודע שהשוט הזה דופק תראש לאנשים... אבל לא יודע 5 כאלו היו אחלה , היה נחמד , הלכתי בסוף הערב לבד... דווקא היה ערב נחמד , רק לצערי אני זוכר שטות אחת שעשיתי שעד היום אני לא יודע מה עבר לי בראש.....בעצם אני יודע מעבר לי בראש :)
 

The German

New member
מצטער להרוס את המסיבה אבל מה שאתם שותים זה

לא אבסינת, לא קרוב אפילו, במקרה הטוב זה ערק צרפתי עם צבע מאכל לא היה אבסינת אדום ולא שחור, אין אבסינת מקורי בצכ'יה כי המקור שלו זה צרפת - שוויץ. יש אבסינת מסורתי שאפשר לקנות באינטרנט ב 200 דולאר לליטר. מה שמוכרים היום זה חיקויים שאילו לא קרובים לדבר האמיתי. אבסינת הוא תזקיק ענבים שעבר זיקוק דודי והשרו בו צמחים שונים בהם האבסינתה טריטיום (סוג של לענה כמו בוורמוטים) וכמובן אניס. החוזק היה בין 45 ל 70 אחוז והיו מדללים במים קרים על מנת לעדן את המשקה. היום מוכרים חרא שכל יומים מעלים לו את אחוז האלכוהול וטוענים שזה "האבסינת" האמיתי - דרעק כזה שאפילו תבליני אניס אמיתיים לא שמים בחלקם! תנסו, חלק ממותגי האבסנית לא ישנו את הצבע כאשר יבואו במגע עם מים (שמני אניס מגיבים במגע עם מים והופכים חלביים). הקיצר חבל על הכבד...
 

lb22

New member
תקן אותי עם אני טועה סבבה?

את כל הסיפור שלי עם האבסנת עשיתי לפני אמממ כמעט שנתיים וחצי מה שאני שתיתי בפאב די רציני בת"א ומוכר מאוד בחיי הלילה של ת"א היה אבסנת 70 אחוז , בצבע ירוק בהיר מאוד.. כמה שנה אחרי סתם באיזה מסיבה שעוד הייתי בצבא , היינו באיזה דאנס בר והיה שם אבסנת בצבע ירוק מאוד מאוד כהה.... על פי הנאמר לי , האבסנת "המקורי" (המקורי זה ה 90 הלא חוקי לא?) הוא בצבע בהיר לא? היה הבדל רציני בטעם בין שני הסוגים הללו והירוק כהה היה מוזר מאוד לעומת הבהיר (עד שקוף) דעתך?
 
למעלה