שאלה -

מימושי

New member
שאלה -

אני נהגתי בחוק מצד ימין של הכביש. מצד שמאל לפני נהג רכב אחר. פתאום הגיע מאחוריו מכונית משטרה עם צ'קלקות וכנראה הפחידה אותו והוא הוריד את המהירות שלו ל60 בכביש ראשי של 90. אני המשכתי במהירות שבא נסעתי שהייתה על-פי החוק. השוטר עצר אותי בטענה "שעקפתי בניגוד" מאחר ונסעתי בנתיב הימני יותר מהר מזה שנסע במסלול השמאלי (לא נכנסתי למסלול השמאלי או משהו, המשכתי לנסוע רגיל במסלול הימני). קיבלתי 4נק' ו250 ש"ח דוח. כבר שילמתי אותו (ביום האחרון) אבל אני ממש ממש ממורמרת על המקרה ובאמת רוצה לדעת אם הייתי הולכת לבית משפט מה היה קורה?? אגב, היה לי עד (אחי שנסע איתי) אבל האם שווה להפסיד יום עבודה, השוטרים היו מתנדבים שיקבלו כסף על יום בבית משפט, ולהתסכן שעונש חמור יותר???

be_roo

New member
אי אפשר ממש לנבא מה היה קורא אם.

עשית את השיקול שלך, היה שלם איתו.

מימושי

New member
שאלתי מבחינת החוק.

ברור שאני לחלוטין לא שלמה(!) איתו. השאלה הייתה מה לעשות במקרה אחר שכזה וכדי שאם זה יקרה למישהו אחר הוא ידע מה לעשות. מה זאת התשובה הדבילית הזאת?

shlang

New member
אמרת שוטרים מתנדבים אמרת הכל

נתקלתי לא פעם בשוטרים מתנדבים שהתלהבו לרשום דו"חות ללא כל סיבה, אגב, שוטר שמוסר עדות בבית משפט לא מקבל תשלום על כך.

מימושי

New member
שוטר אני יודעת,אבל מתנדב כן.והרבה!

וזה ממש נכון. משעמם להם בבית אז הם יוצאים במטרה "לעזור" והם פשוט מציקים בלי סיבה

shlang

New member
אמרת שוטרים מתנדבים אמרת הכל

נתקלתי לא פעם בשוטרים מתנדבים שהתלהבו לרשום דו"חות ללא כל סיבה, אגב, שוטר שמוסר עדות בבית משפט לא מקבל תשלום על כך.

עזרלה

New member
ואני מתנדב במתנ"א ../images/Emo196.gif../images/Emo196.gif

טיק טק האצבעות על המקלדת ובעצם למה לא? ישר להאשים שהמתנדבים רושמים מהר דוחות . אני קובע זיבולי מוח מצוצים מהאצבע . כנראה שהמתנדבים גורמים ללא מעט מהנהגים כאילו הם סדיסטיים וזה ממש לא נכון . כשאני רושם דו"ח זה צריך להיות משהו שלולא רישומו אולי בעוד מספר דקות הייתי מגרד את אותו נהג מאיזה עמוד ועם רישום הדו"ח ראשית גורם לנהג להירגע מנסיעה פרועה ומעייפת ושנית אין מה לעשות הלימוד לשמירה על חוקי התנועה עובר דרך הכיס. לידיעה כללית מתנדב שחוזר בסיום המשמרת לא חייב ולא מחוייב להציג דו"חות להוכחה לעבודתו . עכשו לעצם השאלה של הנהגת היקרה.לדעתי עשית טעות בכלל שרצת לשלם .את היית בסדר גמור לפי תיאורך . ונשאלת השאלה האם היו לך עבירות במהלך השנתיים האחרונות ואם לא היו יכל אם כבר כל כך רצה השוטר לתת דו"ח לרשות לך אזהרה. בכל מקרה למען ההגינות חייבים גם לשאול את השוטר שרשם את הדו"ח .אך לפי דברייך את היית בסדר גמור. עזרא מתנדב במתנ"א

shlang

New member
לא היה בכוונתי לפגוע

דברי נכתבו לאור נסיון לא מועט עם מתנדבים במשטרה,

מימושי

New member
עברות של שנתיים קודמות

נמחקו בעקבות קורס נהיגה מונעת. ככה שאין עברות. לא רצתי לשלם, חיכיתי ליום האחרון בתום 3 החודשים שמקציבים. תתפלא כמה מהר מתנדבים ממהרים לרשום דו"חות על עברות לא עברות כגון אלו. שמחתי לקרוא שאתה לא נמנע על אלו. המתנדבים לא טרחו בכלל לדבר איתי אלא לקחו את הרשיונות, אמרו לי לחכות באוטו, הלכו וחזרו עם דו"ח. אני אפילו לא ידעתי במה מדובר וחשבתי שזה רק בדיקת רשיונות כללית עד שהם חזרו עם ה"מתנה". אזהרה הם לא רצו לרשום כי הם בוודאות "חיפשו" מישהו. ראיתי אותם מאוחר יותר עוצרים עוד משהו על משהו אחר. עזרא, תפיץ את מילותך וחביבותך בקרב שאר השוטרים והמתנדבים....

עזרלה

New member
למימושי ../images/Emo196.gif../images/Emo196.gif

יש לפעמים סיטואציות שפשוט אסור לעבור עליהן בשקט כלומר ככה לוותר ולקבל את הדו"ח כמשהו משמים מותר להיתווכח עם מי שהולך לרשום דו"ח כי הכל לפי שיקול דעתו בלבד. ללא קללות וגידופים כמובן .. (אגב איני יודע מאיזה מחוז את) ובכן אתחיל על מנת לעלות על הכביש הרי למדת תיאוריה ומעשי ולאחר שעברת את המבחן בהצלחה קיבלת רשות להנהיג רכב בדרך של כלל המשתמשים.וכמו בכל מקום גם פה יש חוקים ואם את יודעת אותן אין סיבה שאחד שלא יודע אותן יכול עליך. ובכן לסיפורך את היית ונשארת בנתיב הימני ורק הרכב העוקף לא רק שלא עקף אלה גם האיט . ואת המשכת ישר . את לא עקפת כי אם חלפת וזה עושה את ההבדל . עקיפה צריכה להיתבצע בכמה שלבים .האחד שאת נמצאת אחרי הרכב הנעקף רואה את מספרו מאחור יוצאת לעקיפה ובגמר את חוזרת לנתיב ההתחלתי אך הפעם הוא רואה את המספר מאחור שלך . זו עקיפה .אבל כשאת נמצאת על אותו נתיב וחולפת מצד ימין של הרכב זו לא עקיפה . ואסור בתחלית האיסור בכלל לגעת בך מה גם שהבנתי שנשארת כל הזמן באותו נתיב. אז בפעם השניה תיהיה קצת יותר ידענית בחוקי התנועה ולא צריך להיתרגש מכל לובש מדים . על השוטר או המתנדב חובה היה עליו להודיעך שהוא הולך לרשום לך דו"ח ואין שום הנחה בסעיף זה.אני חוזר ואומר חובה... כן ,נכון הדבר שיש לצערי מספר של מתנדבים שחושבים שברגע שהמדים עליהם מותר להם כמעט הכל וזה לא בסדר. אצלינו במחוז מדגישים לא אחת שהחובה הראשונית היא נימוסין והליכות . גם ביננו היו שסרחו ומיכוון שלא רציתי להיות בחברותה איתם פשוט דאגתי שהם לא ישארו ביננו. בו ואספר לך טעות נפוצה במחוזותינו . את רואה לפעמים ואולי ברכבך שלך את האפוז הזוהר מורכב על משענת המושב הקדמי ? יש כאלה בכלל שרוצים שיחשבו שזה רכב של שוטר או ליופי .ואני אומר אסון. ולמה ?משום שיש לא מעט רכבים שבצידי המושב יש את כרית האויר לזמן תאונה וכשיש אפוד הוא מונע ממנו להיפתח .שנית .מה?כל כך הרבה צריך את הזוהר שהוא חייב להיות זמין? לכן אפוד חייב להיות ברכב לשימוש בזמן מסויים ולכן יש להשאירו מקופל וזמין .ככה רק לידיעתך בברכה עזרא

מימושי

New member
קודם כל תודה רבה על תגובתך העניינית והמועילה

לצערי מאחר ולא היה לי זמן ללכת לבית משפט, ופחדתי מהחמרה בעונש (כי למרות שלמדתי תאוריה זה היה לפני שנים ואני לא בקיעה בכל דקדוק קטן), שלמתי לבסוף את הקנס לאחר התייעצות עם מתנדב אחר שיעץ לי לוותר מחשש לבזבוז זמני והחמרה בעונש, דבר שלא רציתי להסתכן בו כי אני נזקקת לרכב להגיע למקום עבודתי הרחוק ממקום מגורי. תשובתך אבל בהחלט גרמה לי להארה ואני מקווה שתועיל לאחרים (זו הסיבה שפרסמתי את הסיפור הפורום) בעתיד. בנוגע לאפוד הזוהר שלי, הוא מקופל וסגור בתא של הדלת. אבל תודה על ההארה גם פה, מקווה שעוד יקראו ויפנימו. ערב טוב שיהיה לך

עזורא

New member
למימושי../images/Emo196.gif../images/Emo196.gif

אהלן מימושי הכי קל בעולם זה להיות מנייק .מה הבעיה אבל כמה יותר נעים להיות אדם. גם לך סיפור קטן לפני שבועיים עמדתי בצומת בין עכו לנהריה בשעת ערב כשהליל ירד מזג אויר סגרירי והצומת יחיסית בגלל הסיבוב שלו מקל עלהעבודה לעצירת רכבים לבדיקה. והנה אני מאותת לנהג לעצור לפי סימן הפנס הרכב עוצר החלון נפתח ולמעשה זו נהגת צעירה ונחמדה אוחזת בידה בנייד שלה ועוד מדברת אל הנייד ואומרת למישהו שם מעבר לקו חכה רגע שוטר עצר אותי. אני אישית היית ממש בהלם מוחלט שכאילו היא בכלל לא סופרת אותי .ושואלת הנהגת למה עצרת אותי אדוני השוטר? ואני עדיין המום אבל ישר היתאשתתי ביקשתי את מסמכיה והיא עדיין עם הנייד אחוז בתוך ידה .שאלתי אותה האם היא מכירה סניף דואר בעיר והיא עונה ממש כן .או אז גם אמרתי שמחר בבוקר היא הולכת לשלם 1000 ש"ח עבור שיחה בנייד . ורק שאמרתי לה את זה נפל אצלה האסימון והיית צריכה לשמוע את שאגתה וואיייייייייי השליכה את הנייד לריצפת הרכב והתחילה בנשק הנשים הדמעות . יה אללה מה אני אעשה הוא (החבר) מבלבל לי את המוח שואל אותי כל הזמן האם נתת לזה ולזה הזמנה והוא קרציה שכזה . ואני שואל סליחה על מה את מדברת והיא מראה לי שבמושב הימני יש ערימת הזמנות לחתונה שלהם שצריכה להיות (במקרה השבוע ביום חמישי ) .בן זוגי למשמרת הביט בי ואני בו ואמרתי לו שאיני הולך לרשום לה דו"ח אבל עושה לה מבחן טריוויה . במשך כל הזמן המכשיר פעיל ואני שומע גם את החבר צועק הלו הלו הלו . שאלתי את הנהגת כך .מה הדבר הראשון שאתם עושים לאחר פיזור כל האורחים . שתקה הנהגת וכבר חשבה על משהו רומנטי וסוער ואני אמרתי לה חמודה ואני חושב שסופרים את הצ'קים והיא בצהלה אמר ממש נכון . לאחר ההסכה השבעתי אותה כשהיא מתחילה לכתוב היא רושמת בשורה הראשונה במחברת וככה לעולם גם לא תישכח 1000 ש"ח מתנת משטרת ישראל מתנ"א צפון והיא נשבעה שכך תעשה .ביקשתי ממנה שאני אדבר עם החבר קצת ציונות והוא ממש קיבל את מילותי. בירכנו אותה במזל טוב ובנסיעה טובה . הנהגת שהיתה שמחה יצאה לנשק אותנו עם המון דמעות של אושר . ואכן זה סיפור שלי אישית עשה טוב וכך אנו משתדלים להמשיך ולעשות רק טוב . חצי שעה אחר כך הגיח נהג שסומן לו לעצור . נייד ביד והוא כאילו לא מחשבן לנו ורק ממש בשלב העצירה זרק את הנייד למושב האחורי כשניגשתי אליו ביקשתי ממנו כל הפחות שינתק את המכשיר באנד האדום . לומר את האמת היינו בכזו אפוריה מהקטע של הנהגת והנה בא כזה חולירע שלאחר הערתי התחיל .מי אתם בכלל בסך הכל מתנדבים מנייקים שמחפשים לעשות דוחות הוא המשיך ללכלך ואני שלחתי אותו לאחר כבוד לבנק הדואר עם קנס של 1000 ש"ח ו10 נקודות . אם היה רק אדם ולא יוצא מקלל ומלכלך קרוב לוודאי שגם הוא היה עובר עם חיוך וזה לצעיר מה שלא קרה . מקווה שתהני מהסיפור עזרא

נו באמת.... , צדיק בסדום......

בתחילת שנות השמונים הייתי מפקד-שכונה במשמר האזרחי. זה היה בתקופה שהתחילו לשלב מתנדבים בפעילות שיטור רגילה. . בצורה חד משמאית אני קובע, שגם בין השוטרים וגם בין המתנדבים, על כל "בן-אדם" יש 20 מניקים. החומר האנושי לא משהו. לגבי רובם אני יכול לסכם ב- "עבד כי ימלוך" . ושוב, לא כולם אבל רובם!

עזרלה

New member
לצערי אני נוטה להסכים ../images/Emo196.gif../images/Emo196.gif

נכון אבל לא כל כך מדוייק היחס שציינת גבוה מידי תוריד תוריד את המספר. עזרא

מימושי

New member
עזרא,

חבל שלא יצא לי להתקל במתנדבים אדיבים. חזרתי יומיים לפני זה מחצי שנה בדרום אמריקה וקיבלתי ממשטרת ישראל קבלת פנים חמה במיוחד... אני כבר התיאשתי משלכנע, ולא. אני לא נוהגת לקלל או להתנפל. במקרה הזה היתי יותר מדי מופתעת ומבולבלת ממה בדיוק הסיבה שבגללה נעצרתי.

shlang

New member
עזרא, הלוואי וכל המתנדבים היו בגישה שלך

לצערי, נתקלתי בלא מעט מתנדבים שרשמו דו"חות לנהגים מבלי שעברו על חוקי התנועה. ויש לי דוגמאות לכך.

עזורא

New member
לshlang ../images/Emo196.gif../images/Emo196.gif

אהלן סלנג ראשית תודה על המחמאה שרק נותנת לי עוד כוח לפעול . אספר לך ולאחרים משהו . בדרך כלל בניידת שבה מתנדבים יושבים שניים ובניידת שיושב רק הנהג הוא שוטר זה ככה להשכלה כללית ורק בערבים משתדלים לצוות לשוטר עוד מתנדב או שוטר אבל בדרך כלל מתנדב כי למתנ"א אין הרבה שוטרים שיכולים להיות בצוות . בדרך כלל לאחר תקופת היתנדבות כמעט כל אחד מוצא את הבן זוג שלו מתאמים פעילויות ויוצאים למשמרת . באחד מימי ראשון לפני חודשיים לערך בן זוגי חלה ולכן ציוותו לי מתנדב שאני מכיר על בסיס שלום שלום .שאל אותי המתנדב תגיד אתה רושם דוחו"ת .עניתי כן רק במקרה קיצוני מאוד .ואני ששאלתי אותו האם הוא ממלא דוחו"ת עונה לי כמו לחמניות .והנה מצאתי את עצמי נכנס למצב הכן ולראות איך הוא פועל . נהיגתו אגריסיבית . הקריאה שלו במערכת הכריזה היתה מבהילה כשקרא לנהג לעצור בשול הימני ואפילו במקום שממש קשה לעמוד כל שכן בכלל קשה לצאת מהרכב פניתו לנהג כאילו הנהג מינימום הבן שלו או השד יודע . המתנדב חזר לניידת הוציא מהתיק את טפסיהדוחו"ת והתחיל לרשום דו"ח שאלתי למה עצרת אותו והוא ענה לי מה אתה עיוור הוא נסע ללא חגורה וזה דו"ח שישלם לא איכפת לי . ישבתי ספון בניידת לא הוצאתי מילה .וככה במהלך חלק מהמשמרת אני רואה שהאדם חוזר על היתנהגותו האגריסיבית .על מנת שלא לריב איתו ביקשתי ממנו לסגור את הניידת בטוענה שכרגע יש לי שלשול ושיוריד אותי בתחנה אני רוצה הביתה . והוא במבט בוהה אומר לי .מה קרה לך תחזיק עוד שעתיים שלוש ואחר כך תלך הביתה .היתעקשתי שעכשו ומיד תיסגר הניידת משום שאסור לנסוע מתנדב יחיד בניידת . בלית ברירה הגענו לתחנה ירדתי ממנה ונסעתי הביתה . ידידי היקר וכל הקוראים פה לא נחתי ולא שקטתי עד המתנדב הזה החזיר את התעודה והמדים הטלתי וטו וחרם ועשיתי הרבה בלגן שהוא יעוף מהמשטרה . הכינוס שהיה לאחר זמן של מתנדבי השלוחה והאיזור באו אלי רבים וחיבקו אותי על עוז רוחי שאכן הצלחתי להרחיק משורותינו אחד שכזה . כולי תפילה שהוא יום אחד יפול לידיים שלי ואז אני לא העשה לו מה שעשה לנהגים כי אם השפיל אותו עד עפר. ידידי סאלנג הסיפור אמיתי לחלוטין אין לי סיבה לשקר חלילה אבל "דרך ארץ קודמת לתורה" .מי שלא בסדר מבחינתי העשה הכל על מנת לנקות את השורות .אולי זה נובע משירות ארוך בצבא הקבע 23 שנים . והכי הכי חשוב והיה ולאחר משמרת מתנדב לא חוזר עם דוחו"ת אף אחד לא תולה אותו ואף אחד גם לא גוער בו . בראשון לחודש איני מקבל תלוש שכר מהמשטרה . אבל צערי יש בעם שלנו מנייקים חבל על הזמן שרק לומדים דרך העמידה בבנק הדאר כשמשלמים דוחו"ת . עם אתה רוצה עוד סיפורים רק תבקש ערב טוב עזרא

עזורא

New member
הבהרה../images/Emo196.gif../images/Emo196.gif

יש לפעמים חתימתי עזרלה ופעם עזורא אז ככה עזרלה זה מהמחשב בעבודה ועזורא המחשב הביתי ואני אותו אחד בדיוק אותו עזרא

למעלה